Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.450
Cevap
130
Favori
260.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • muhtemelen sorulmuştur ama her sayfayı tek tek okumadım açıkçası; eksperlerin ortalama maaşı nedir ? eksper olmak için aranan şartlar nelerdir ?
    Google'a baksam muhtemelen detaylı bir şekilde bulabilirim ama size sormak istedim.Teşekkürler.
  • Sigorta Eksperi kullanıcısına yanıt
    MERHABA öncelikle insanları bilinçlendirdiğiniz ve aydınlattığınız için teşekkürederim kendi adıma her insan kaza yapabilir
    Ben mesela bir hafta önce kaza yaptım 159 promil alkollü çıktım trafik sigortamda yoktu polis geldi tutanak tuttu karşı taraf 8 de 8 kusurlu bulundu ben ehliyetime el konuldu 6 aylığına
    aracımı çektiler çünkü araçtan indiğimde aracımı kendim bile tanıyamadım hatta abartmıyorum sağ kapımı bulamadık kaza yerinde neyse alkol almam ve trafiğe çıkmam tartışma konusu olmasın
    hepimiz insanınız bir anlık moral bozukluğu hem kendinin hemde birçok insanın hayatını tehlikeye sokuyor ALLAH tan kimseye birşey olmadı kendime gelince anladım ve tövbekar oldum sormak istediğim şu ARACIMI trafiğin çektiği otoparktan aldım servise götürdüm servis karşı tarafın tarfik siğortasının yapıldığı axa nın atadığı ekspertize ekspertiz yaptırmış ve ekspertiz aracımı yaptırmak için tedarikçi konumda ve parça fiyat teklifleri alıyor ve aracım pert olması gerekirken yaptırmanın peşinde nedeni nedir acaba farklı bir şeyler yapsammı

• eksper bey cevaplarsaniz sevinirim;

1 ay kadar once karsilikli olarak bir aracla kaza yaptik anlasamadik ve polis geldi tutanakta her iki tarafin da yesilde gectigini iddia etmesinden dolayi kusur oraninin tespit edilemedigini yazmis. Benim olaydan sonra cevre isyerinden edindigim bir kamera goruntusu var ve orada benim yesilde gectigim belli oluyor. Bu goruntuyu de karakoldaki dosyaya eklettim

Bunlarin sonrasinda savci kamera goruntusunu izlememis, herhangi bir bilirkisiye de incelettirip kusur oranini falan da tespit ettirmeden takipsizlik karari vermis ve adli olarak dosya kapatmis, savci bana kusur orani tespit etmek benim isim degil ben olaya ceza kanunu acisindan bakarim. Kusuru tespit ettirip maddi olarak ugradigin ikinci el deger kaybini talep ediyorsan git hukuk mahkemeleri araciligi ile coz dedi.

Polis ve adli surec islerken ben arabami kaskomun anlasmali oldugu serviste yaptirdim ve servis 5600 tl lik bir fatura cikardi. Arac benim kaskomca yapildigindan herhangi bir ucret odemeden aracimi teslim aldim. Ancak benim kasko sirketim %50 %50 kusur oranini dagitmis ve hasar tutarinin yarisini karsi tarafin sigortasina rucu ettirmek uzere islem baslatmis.

Eldeki mevcut kamera goruntusu hem benim hakliligimi ispat ediyor hem de kusurun karsi taraf aleyhine %100-%0 oraninda dagilmasini saglayabilir, sigorta sirketim ile bu konuyu gorustum siz kusuru tamamen karsiya yukleyin eger karsi tarafin sigortasi buna itiraz ederse dosya kapsamindaki cd yi isleme koyarsiniz hem benim acacagim ikinci el deger kaybi talebinde alacagim bedel %100 olur hem de siz sirket olarak tamir masrafinin tamamini karsi tarafa rucu ettirirsiniz dedimse de boyle bir prosedur olmadigini bu gibi durumlarda sirket politikasi olarak kusuru esit dagitarak islem baslattiklarini soylediler

Ozetle; kendi arastirmalarim sonucu mahkeme ile isin en az 1,5- 2 sene surebilecegini soylediler ve bu yuzden hukuk mahkemesi, avukat, kusur tespiti davası v.b. mahkemelik islere girmeden, elimdeki cd goruntulerini dayanak olusturup sigorta sirketleri ile yazisarak itiraz dilekcesi vererek ya da sigorta tahkim araciligiyla bu isi cozme ihtimali var midir ?

Simdiden tesekkur ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lehonour -- 5 Haziran 2015; 21:03:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba.Bugün park halindeki aracıma şerefsizin oç nun kişiliksiz karaktersiz namussuzun biri vurup kaçtı.Kaçarken gördüm plakasınıda aldım.Anası bunu doğurmamış sıçmış resmen.İnsan demeye dilim varmıyor.Bunları bulup şehir meydanında asıcaksın.Bunların aldıkları hava haram.Neyse.Ben hemen aşağı indim ara sokaklarda ararken önüme çıktı.Bende atladım aracın önüne bi ton küfür saydırdım.Plakanı aldım poliside aradım deyip ordan eve geldim.Neyse bu geldi evimin önüne çarptığı aracıda park etti.Daha sonra polis geldi.Polislede bi ton tartıştım.Kaza terk tutanağı istiyorum diyorum onlar kaza tespit tutanağı tutun iş uzamasın diye ısrar ediyorlar.Bide polis beni savunucağına adam kötü niyetli değil işte burda diyor.Ben yakaladım ondan sonra geldi diyorum anlatamıyorum.Bi yandan polisle tartışıyorum bi yandan aracıma çarpanla.Artık olayı uzatmaktan bıktım kaza tespit tutanağına ikna oldum.Tutanağı tuttuk.Ruhsat ve ehliyet fotokopisinide aldım.Karşı tarafın aracı isuzu kasası açık kamyonet şirket aracıymış.Bundan sonra ne yapmam gerekiyor.Bu tutanakları ne yapıcam.Mutlaka karşı tarafın sigortasının anlaşmalı olduğu yerdemi aracımı yaptırmam gerekiyor.Benim kendi tamircim var ona götürsemde hasar tutarını karşı sigortadan alma olanağımız varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: sametscar

exper amca? Selemün aleyküm abilerim kardeşlerim. Bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim.Ben (Yamaha bws 100)Motorumla kaza yaptım maddi hasar mevcut. kaza raporunualdım ben haklıyım diyer taraf suçlu çıktı buraya kadar tamam. bana motorsikletciye götür yaptır exper gelcek dedi sigortacım sonra exper rapor çıkaracak.neyse motoru bıraktım parçalar bekleniyor.Ekper gelmiş gitmiş benim haberim yok ve bazı parçaları elemiş yapmam demiş yani o kazada olmaz demiş. neyse bugun motorcuya gittim eksik parça var dedi etrafa göz ucuyla baktım bi kaç parçam vardı ve renklerinde ton farkı var bir parçası orjinal değil fln fln sinirlendim adama birşey demedim ondan da mahrum olmayayım die. 900 tl masraf cıkarmış ben 900 tl ye internetten motorun tüm granjlarını alıp takardım hatta para artar yapılmayan her yeri de yapardım orjinal olmayan paraça ton farkı olan parçalarda cabası. en baştan o motorcuyu seçmem hataydı tamam. benim şimdi napmam lazım experin numarası flan da yok bende.18 yaşındayım ailemde yok die boleadamı yontmaya mı çalışıyorlar. bi yardım edin exper tanıdıgı olan flan varsa çok iyi olur.

Bana neyi sorduğunuzu tam olarak anlayamadım. Motosikleti bir serviste bırakmışsınız, servisin işçiliğinden memnun değilsiniz, bu konuda ben ne diyebilirim ki?

Adam malzemeyi almış, beğenin ya da beğenmeyin, emek vermiş. Motosikleti toplamaya başlamış. Şimdi ben sana yaptırmayacağım deseniz, tamam malzemelerin parasını ver der.

Servisinizi iyi seçin, geçmiş olsun.
    ---

ÖNEMLİ BİLGİ

Tazminatı nakden alabilirsiniz. Yani aracını illa bir servise bırakma zorunluluğunuz yok. Hasar ihbarını ev adresinizi vererek bile açabilirsiniz. Aracınızı yaptırıp yaptırmamak, yaptıracaksanız da istediğiniz servisi seçmekte özgürsünüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tbeyazit

Merhaba,

Öncelikle vaktinizi ayırarak içtenlikle herkese yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür etmek isterim.

Bu gün, E-5'te sol şeritte yeni aldığım motorsikletimle ilerlerken sağ şeritteki iki otomobilin arasından aniden önüme fırlayan başka bir motorsiklete çarptım. Kazanın şokunu üstümden attıktan sonra olay yerinin bir kaç fotoğrafını çektim. Daha önüme çıkan arkadşın tüm hatasını kabul etmesi sonrası nasıl olsa fotoğrafları çektik diye E-5'den ataşehire geçip orada tutanağı tutmaya başladık.

Ben tutanakta "A aracı ile sol şeritte ilerlerken sağ iki aracın arasında çıkan B aracı aniden önüme çıkmış ve kaza olmuştur." dedim. Karşı tarafta "B aracı ile sol şeritten sol taraftan iki aracın arasından geçerken sol arkadan gelen A aracını görmedim ve kaza meydana geldi." şeklinde yazdı.

Tutanağı doldurduktan sonra, sıra ruhsat, ehliyet ve trafik sigortasının fotokopilerini almaya geldi. Bu aşamada Ehliyetine alkollü araç kullanmak sebebiyle el konduğunu, fakat alıkoyma süresinin dolduğunu ama cezayı ödemediği için ehliyetini emniyetten alamadığını, trafik sigortasının ise evde olduğunu söyledi. Fakat bilgilerinin bulunduğunu ve tutanağı buna göre doldurduğunu söyledi.

Sigortacım ile görüştüm ve önerisi üzerine trafik polisini çağırdım. Polis geldiğinde olay yerinden ayrılmış olmamız ve kendi görev bölgesi dışında olması sebebi ile tutanak tutamayacağını fakat bana yardımcı olmak için hatalı tarafın ehliyet bilgilerini ve durumunu sorgulayabileceğini belirtti. Sorgulama sonrası karşı tarafın ehliyetinde bir problem olmadığını belirtti ve ehliyet bilgilerini bana verdi.

1. Çekilen fotoğrafları evde incelediğimde plakaların gözükmediğini gördüm. Bu sorun yaratır mı?

2. Yukarıdaki ifadelere göre, trafik sigortası %100 beni haklı bulur mu?

3. Tutanakta yazan ehliyet bilgileri doğru olmasına rağmen, başvuru sırasında ehliyet fotokopisi zorunlu mudur?

4. Ehliyet fotokopisi olmadığı için kimlik fotokopisini aldım, yardımcı olur mu?

5. Trafik sigorta bilgilerini sorguladım ve doğru gözükmekte. Yinede Trafik sigortası fotokopisi zorunlu mudur?

6. Kırık olan yerlerin haricinde grenajlarda ve aynalarda ciddi cizikler var. Servis ile görüştüğümde karşı tarafın sigortasından gelecek ekspertizin büyük ihtimalle grenajların değişimi yerine boyanmasına karar vereceği söylendi. Ben ise motorsikletin yeni olması sebebi ile değişmesini istiyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim?

7. Tüm bu işlemler sonucu aracımda ciddi bir değer kaybı olacak. Bunun telafisi için nasıl bir yol izlemeliyim?

8. Bağımsız ekspertiz için siz İstanbulda hizmet verebiliyor musunuz? Yada İstanbulda önerebileceğiniz bağımsız ekspertiz hizmeti alabileceğim bir yer var mıdır? Gerekirse buna göre bağımsız ekspertiz isteğinde bulunacağım.

9. Kaza sırasında eldiven, kask ve botumda da zarar oluştu ve bu ekipmanların değeri yaklaşı 2.000 TL değerinde. Bunları karşı tarafın trafik sigortasına ait mali mesuliyetinden yada başka bir şekilde nasıl karşılatabiliriz?

1) Plakaların görünmesi iyi olur tabi. Ancak görünür şekilde çıkmamışsa da, problem çıkaracaklarını sanmam.

2) Kusur oranları TRAMER'de belli olur. Muhtemelen kusursuz çıkarsınız.

3&4) Ehliyet fotokopisi isterler. Kimlik fotokopisini kabul edeceklerini sanmıyorum.

5) Poliçeye esasen gerek yok. Ama olsa iyi olur. Çünkü zaten sistemden görünüyor tüm poliçe bilgileri.

6) Mutabakatla çözerseniz daha iyi olur. Ancak mutabık kalamazsanız ve haklı olduğunuza inancınız tam ise, kendiniz de başka bir eksper tayin ederek bir rapor alabilir, bu rapora göre işlem talep edebilirsiniz. Sigorta şirketi yine kendi tayin ettiği eksperin raporuna göre ödeme yapacaktır. Eğer sizin tayin ettiğiniz eksper grenajların yenisi ile değişimine onay verirse, bu durumda kendi eksperinizin raporuna istinaden Sigorta Tahkim Komisyonuna başvuruda bulunabilirsiniz. Ne çıkacağını bilemem. Ya da direkt mahkeme yoluyla bilirkişi de çağırabilirsiniz. Ancak bu işlem uzun sürer, eksper tayini çok daha kısadır.

7) Değer kaybı raporu hasar ekspertizinden ayrıdır. Bu iş için bir eksperden değer kaybı raporu alabilir, bu rapora istinaden karşı tarafın trafik sigortasından değer kaybı tazminatı talep edebilirsiniz. Ödeme yapılmadığında ya da eksik ödendiğinde yine Tahkime başvurabilirsiniz.

8) Gerekli olduğu takdirde eksper önerebilirim.

9) Bu zararları da trafik sigortası kapsamında talep edebilirsiniz.

Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimyasal20

panthera52 ADLI ARKADAŞIN SORUSUNA BİNAEN
    FORUMDA KONUYU AÇAN ARKADAŞTAN BULUNDUĞUNUZ İLDE BAĞIMSIZ ÇALIŞAN EKSPER İÇİN BİLGİ ALIN. İŞİNİ BİLEN EXPER HERŞEYİ HALLEDER... KONUYLA İLGİLİ CVP'I GENELEDE ATIYOM... AMA SIKINTILI BİR SÜREÇ. İŞİ BİLMEYEN BİR EXPER İLE ÇALIŞMAYIN. BİZ BİR ARKADAŞ İÇİNDE AYNI YOLLA İSTEDİĞİMİZ PARAYI;; TAM OLARAK İSTEDİĞİMİZ PARAYI;; HATTA EXPER ARKADAŞINDA REKLAMINI YAPAYIM. MURAT MOTOR SAYESİNDE;; O PİSLİK SİGORTA ŞİRKETLERİNDEN VE RUHUNU PARAYA SATAN EXPERLERE MAHAL BIRAKMADAN ALDIK...

Murat Motör, çok sevdiğim ve bahsettiğiniz gibi her türlü takdire şayan bir meslektaşımdır. İzmir, Denizli ve çevre illerinde hizmet vermektedir. Gerekli olanlar numarasını benden de alabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan_gazi

Merhaba,

Bu sabah TEM'de zincirleme bir kazaya karıştım. 4 araç karıştı kazaya. Ben 2. araçtım. Ben ve önümdeki araç durur vaziyetteyken en arkadaki minibüs benim arkamdaki hareket halindeki(durmak üzere olan) araca (3.araç) çarptı. 3. araç bana, ben de 1. araca çarptım. Benim aracın ön ve arka tamponu yırtıldı, kaput ve bagaj kapısında çok hafif göçük ve eğilme oldu. Benim aracın çalışmasında bir problem yok, herhangi bir can kaybı ya da yaralanmada yok çok şükür. Tutanaklar tutuldu, en arkadaki araç kusurunu kabul etti.

Ben aracı her gün 200 km işe gidiş geliş için kullanıyorum ve önümüzdeki 1 ay boyunca araç bana sürekli lazım. Dolayısıyla şu anda aracı servise bırakamam.
    Benim size sormak istediğim kaza tespit tutanaklarının bir zaman aşımı var mıdır?
    Sonuçta hasarlı araçla gezmem gerekecek bir ay boyunca, bu süre içerisinde başka bir kaza yapma ihtimalim yok diyemeyiz. Mesela 1 hafta sonra yine bir kaza yapsam, %100 kusurlu ben olsam ve bugünkü kaza tutanağı ile servise gidip "Tüm hasarlar 4 Haziran'daki kazadan kaynaklandı." desem, bu durum bugünkü kusurlu taraf için bir haksızlık olur.

Bu durumda izlemem gereken yol nedir sizce?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Edit: İmla

2 yıl boyunca hakkınız var. Aracı 2 yıl boyunca istediğiniz süre içinde tamire bırakabilirsiniz. Ama tabi çok geciktirmemenizi tavsiye ederim. Çünkü bu şekilde bir aracın uzun süreli kullanımı daha büyük bir soruna sebebiyet verebilir, geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: tniaskrad

muhtemelen sorulmuştur ama her sayfayı tek tek okumadım açıkçası; eksperlerin ortalama maaşı nedir ? eksper olmak için aranan şartlar nelerdir ?
    Google'a baksam muhtemelen detaylı bir şekilde bulabilirim ama size sormak istedim.Teşekkürler.

Eksperler maaşlı çalışan değildir. Aylık 1.000 TL kazananı da vardır, 50.000 TL kazananı da. Özel sektör sonuçta. Maaşlı olarak da bir başka eksperin yanında çalışılabilir tabi. Bu durumda maaş, çalışan eksperin tecrübesine göre değişir.

Eksper olmak için Hazine Müsteşarlığının açacağı eksperlik sınavına girmeniz gerekir. Sınav ne zaman açılır derseniz, duyuruları takip edeceksiniz. Ben 2009 yılındaki sınavla eksper oldum. Bizden öncekiler de en son 2002 yılında sınava girmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: ASLANTUĞ

MERHABA öncelikle insanları bilinçlendirdiğiniz ve aydınlattığınız için teşekkürederim kendi adıma her insan kaza yapabilir
    Ben mesela bir hafta önce kaza yaptım 159 promil alkollü çıktım trafik sigortamda yoktu polis geldi tutanak tuttu karşı taraf 8 de 8 kusurlu bulundu ben ehliyetime el konuldu 6 aylığına
    aracımı çektiler çünkü araçtan indiğimde aracımı kendim bile tanıyamadım hatta abartmıyorum sağ kapımı bulamadık kaza yerinde neyse alkol almam ve trafiğe çıkmam tartışma konusu olmasın
    hepimiz insanınız bir anlık moral bozukluğu hem kendinin hemde birçok insanın hayatını tehlikeye sokuyor ALLAH tan kimseye birşey olmadı kendime gelince anladım ve tövbekar oldum sormak istediğim şu ARACIMI trafiğin çektiği otoparktan aldım servise götürdüm servis karşı tarafın tarfik siğortasının yapıldığı axa nın atadığı ekspertize ekspertiz yaptırmış ve ekspertiz aracımı yaptırmak için tedarikçi konumda ve parça fiyat teklifleri alıyor ve aracım pert olması gerekirken yaptırmanın peşinde nedeni nedir acaba farklı bir şeyler yapsammı

Geçmiş olsun, umarım tekrarı olmaz.

Aracınızın pert edilmesi mi yoksa onarımı mı uygun, bunu araştırıyorlardır. Siz tabi aracın pert edilmesinde ısrarcı olabilirsiniz. Bu durumda, size araç onarılsaydı ne kadar ödenecekti, bunun bedelini öderler. Siz aracı ister yaptırırsınız, ister hasarlı hali ile satarsınız. Zararınız olursa Sigorta Tahkim Komisyonuna başvurabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: lehonour

eksper bey cevaplarsaniz sevinirim;

1 ay kadar once karsilikli olarak bir aracla kaza yaptik anlasamadik ve polis geldi tutanakta her iki tarafin da yesilde gectigini iddia etmesinden dolayi kusur oraninin tespit edilemedigini yazmis. Benim olaydan sonra cevre isyerinden edindigim bir kamera goruntusu var ve orada benim yesilde gectigim belli oluyor. Bu goruntuyu de karakoldaki dosyaya eklettim

Bunlarin sonrasinda savci kamera goruntusunu izlememis, herhangi bir bilirkisiye de incelettirip kusur oranini falan da tespit ettirmeden takipsizlik karari vermis ve adli olarak dosya kapatmis, savci bana kusur orani tespit etmek benim isim degil ben olaya ceza kanunu acisindan bakarim. Kusuru tespit ettirip maddi olarak ugradigin ikinci el deger kaybini talep ediyorsan git hukuk mahkemeleri araciligi ile coz dedi.

Polis ve adli surec islerken ben arabami kaskomun anlasmali oldugu serviste yaptirdim ve servis 5600 tl lik bir fatura cikardi. Arac benim kaskomca yapildigindan herhangi bir ucret odemeden aracimi teslim aldim. Ancak benim kasko sirketim %50 %50 kusur oranini dagitmis ve hasar tutarinin yarisini karsi tarafin sigortasina rucu ettirmek uzere islem baslatmis.

Eldeki mevcut kamera goruntusu hem benim hakliligimi ispat ediyor hem de kusurun karsi taraf aleyhine %100-%0 oraninda dagilmasini saglayabilir, sigorta sirketim ile bu konuyu gorustum siz kusuru tamamen karsiya yukleyin eger karsi tarafin sigortasi buna itiraz ederse dosya kapsamindaki cd yi isleme koyarsiniz hem benim acacagim ikinci el deger kaybi talebinde alacagim bedel %100 olur hem de siz sirket olarak tamir masrafinin tamamini karsi tarafa rucu ettirirsiniz dedimse de boyle bir prosedur olmadigini bu gibi durumlarda sirket politikasi olarak kusuru esit dagitarak islem baslattiklarini soylediler

Ozetle; kendi arastirmalarim sonucu mahkeme ile isin en az 1,5- 2 sene surebilecegini soylediler ve bu yuzden hukuk mahkemesi, avukat, kusur tespiti davası v.b. mahkemelik islere girmeden, elimdeki cd goruntulerini dayanak olusturup sigorta sirketleri ile yazisarak itiraz dilekcesi vererek ya da sigorta tahkim araciligiyla bu isi cozme ihtimali var midir ?

Simdiden tesekkur ederim...

Geçmiş olsun.

Sigorta şirketlerinin kendi aralarında oluşturdukları bazı uygulamalar vardır. Bunlardan biri de bahsettiğiniz gibi, kolluk kuvvetinin kusur dağılımı yapmadığı durumlarda, kusur oranının %50-50 dağıtılmasıdır.

Bu durumda size önerebileceğim husus şu, Bir değer kaybı raporu temin edin. Sigorta tahkim komisyonuna hem kusur oranlarının tekrar belirlenmesi için, hem değer kaybının tazmini için başvuru yapın. Kazanma ihtimaliniz yüksek, geçmiş olsun. (PM yolu ile kaza evrak ve fotoğraflarını iletebilirseniz, rapor ve başvuru aşamaları hakkında yardımcı olabilirim)

• quote:

Orijinalden alıntı: Unbastik

Merhaba.Bugün park halindeki aracıma şerefsizin oç nun kişiliksiz karaktersiz namussuzun biri vurup kaçtı.Kaçarken gördüm plakasınıda aldım.Anası bunu doğurmamış sıçmış resmen.İnsan demeye dilim varmıyor.Bunları bulup şehir meydanında asıcaksın.Bunların aldıkları hava haram.Neyse.Ben hemen aşağı indim ara sokaklarda ararken önüme çıktı.Bende atladım aracın önüne bi ton küfür saydırdım.Plakanı aldım poliside aradım deyip ordan eve geldim.Neyse bu geldi evimin önüne çarptığı aracıda park etti.Daha sonra polis geldi.Polislede bi ton tartıştım.Kaza terk tutanağı istiyorum diyorum onlar kaza tespit tutanağı tutun iş uzamasın diye ısrar ediyorlar.Bide polis beni savunucağına adam kötü niyetli değil işte burda diyor.Ben yakaladım ondan sonra geldi diyorum anlatamıyorum.Bi yandan polisle tartışıyorum bi yandan aracıma çarpanla.Artık olayı uzatmaktan bıktım kaza tespit tutanağına ikna oldum.Tutanağı tuttuk.Ruhsat ve ehliyet fotokopisinide aldım.Karşı tarafın aracı isuzu kasası açık kamyonet şirket aracıymış.Bundan sonra ne yapmam gerekiyor.Bu tutanakları ne yapıcam.Mutlaka karşı tarafın sigortasının anlaşmalı olduğu yerdemi aracımı yaptırmam gerekiyor.Benim kendi tamircim var ona götürsemde hasar tutarını karşı sigortadan alma olanağımız varmı?

Aracı istediğiniz yerde yaptırabilirsiniz, geçmiş olsun.

• Sigorta Eksperi kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Yardımlarınız için çok teşekkürler...

1. Sigorta ile görüştüğümde değer kaybı raporunu, gerekli tamirat yapıldıktan sonra verebileceklerini söylediler. Böyle bir prosedür var mıdır?
    2. İstanbul için önerebileceğiniz sigorta eksperinin detaylı bilgilerini rica edebilir miyim?
  • Sayın @Sigorta Eksperi, ısrarla tekrar tekrar sorulan sorulara sabırla verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Yazılarınızdan çok şey öğrendim. Beni asıl mutlu eden şey ise -olması gerektiği gibi- bunları ciddi herhangi bir kaza geçirmeden öğrenmiş olmam.

Görebildiğim kadarıyla burada sorulan soruların %70'i aynı yahut benzer sorular. Bizim genel temayülümüzdür, önceki sayfaları okumaz, doğrudan sorularımızı sorup kısa yoldan cevap almak isteriz. Hal böyle olunca her gelen aynı soruları soruyor. Bence ilk mesajınızı burada sorulan/sorulabilecek sorulardan oluşan genel bir "Soru-Cevap" kısmı oluşturacak şekilde güncelleyin. Soruların altına burada anlatılmış olayları ve sizin o spesifik olaya verdiğiniz cevabı da koyarsanız, teorik bilgiler kağıtta kalmayıp somutlaşmış da olur aynı zamanda. Tabi bu sadece bir tavsiye. Bir okuyucu olarak ben dahi sürekli aynı soruların sorulmasından sıkıldıysam sizin halinizi düşünemiyorum. Cevaplar için tekrar teşekkürler.

Saygılar.

• Merhaba Halil bey ,

2011 Model Megane 3 Sahibiyim , yurt dışından yine renault firmasına ait fakat yürkiyede satışı olamayan bir araç. Bu aracın komple ön tampon ön kaput ön farları ön çamurlukları yani araç üzerine ön kısmını getirdim ve taktım.bu ürünleri o dönemki kaskoma işlettim. Axa sigorta .Diğer aksesuar ve teminatım 34 bin tl olarak teminat alına alındı. arac bedelide 37 bin tl görünmekte.aradan 2 yıl geçti her sene kaskom yenileniyor aynı teminat bedeliyle , geçtiğimiz günlerde bi kaza yaptım ve aracımı poliçemdeki anlaşmalı servis muafiyet sebebiyle yetkili servise çektim.

Eksper atandı , yetkili servis ile görüştğ eksper . Yetkili servis şöyle bir yanıt verdi hem bana hem eskpere

Renault türkiye standartlarının dışında bir araç olduğunu parça temini ve onarımı yapamayacaklarını bildirdi.

Bende ekspere yine kendi çabalarımla aracımı yapabileceğimi teminat bedelinin tarafıma ödenmesini veya atacımın pert edilmesini talep ettim.

Hiç bir sonuç alamadım öylece 8 gündür aracım yatıyor.özel servise çekmemi istiyorlar muafiyet önemli değil biz hallederiz diyerek , bende güvenemiyorum gerek işçilik gerekse malzeme olarak çünki 240 270 km/h giderken başıma bu onarımla alakalı sıkıntı gelebilir. aracın şuan ki hasarlı parçalarını ortalama olarak yine etirmeye kalktığımda 35-40 bin tl arası bir fiyat cıkıyor.

Ne yapmam gerekli konuşarak bir sonuca varamıyoruz ve ben kesinlikle madur olmak istemiyorum.

Bu yönde sigortalı olarak haklarım nelerdir ?
    Hangi bilgi donanımı ile karşılarına çıkmalıyım ?

Bu yönde sizden destek rica ediyorum
    İyi çalışmalar diliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tbeyazit

Merhaba,

Yardımlarınız için çok teşekkürler...

1. Sigorta ile görüştüğümde değer kaybı raporunu, gerekli tamirat yapıldıktan sonra verebileceklerini söylediler. Böyle bir prosedür var mıdır?
    2. İstanbul için önerebileceğiniz sigorta eksperinin detaylı bilgilerini rica edebilir miyim?

Değer kaybı illa onarımdan sonra alınır gibi bir durum yok. Ancak, hasar detayının kesin olarak belli olması açısından, değer kaybının onarımdan sonra talep edilmesi daha sağlıklı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: citoyenfrançais

Sayın @Sigorta Eksperi, ısrarla tekrar tekrar sorulan sorulara sabırla verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Yazılarınızdan çok şey öğrendim. Beni asıl mutlu eden şey ise -olması gerektiği gibi- bunları ciddi herhangi bir kaza geçirmeden öğrenmiş olmam.

Görebildiğim kadarıyla burada sorulan soruların %70'i aynı yahut benzer sorular. Bizim genel temayülümüzdür, önceki sayfaları okumaz, doğrudan sorularımızı sorup kısa yoldan cevap almak isteriz. Hal böyle olunca her gelen aynı soruları soruyor. Bence ilk mesajınızı burada sorulan/sorulabilecek sorulardan oluşan genel bir "Soru-Cevap" kısmı oluşturacak şekilde güncelleyin. Soruların altına burada anlatılmış olayları ve sizin o spesifik olaya verdiğiniz cevabı da koyarsanız, teorik bilgiler kağıtta kalmayıp somutlaşmış da olur aynı zamanda. Tabi bu sadece bir tavsiye. Bir okuyucu olarak ben dahi sürekli aynı soruların sorulmasından sıkıldıysam sizin halinizi düşünemiyorum. Cevaplar için tekrar teşekkürler.

Saygılar.

Önerileriniz için teşekkürler, değerlendireceğim.

Evet genelde aynı sorular geliyor. Ama her hasar başlı başına bir olaydır. Dışarıdan bakınca aynı gibi görünseler de, kesinlikle aynı değildir.

İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZROQ

Merhaba Halil bey ,

2011 Model Megane 3 Sahibiyim , yurt dışından yine renault firmasına ait fakat yürkiyede satışı olamayan bir araç. Bu aracın komple ön tampon ön kaput ön farları ön çamurlukları yani araç üzerine ön kısmını getirdim ve taktım.bu ürünleri o dönemki kaskoma işlettim. Axa sigorta .Diğer aksesuar ve teminatım 34 bin tl olarak teminat alına alındı. arac bedelide 37 bin tl görünmekte.aradan 2 yıl geçti her sene kaskom yenileniyor aynı teminat bedeliyle , geçtiğimiz günlerde bi kaza yaptım ve aracımı poliçemdeki anlaşmalı servis muafiyet sebebiyle yetkili servise çektim.

Eksper atandı , yetkili servis ile görüştğ eksper . Yetkili servis şöyle bir yanıt verdi hem bana hem eskpere

Renault türkiye standartlarının dışında bir araç olduğunu parça temini ve onarımı yapamayacaklarını bildirdi.

Bende ekspere yine kendi çabalarımla aracımı yapabileceğimi teminat bedelinin tarafıma ödenmesini veya atacımın pert edilmesini talep ettim.

Hiç bir sonuç alamadım öylece 8 gündür aracım yatıyor.özel servise çekmemi istiyorlar muafiyet önemli değil biz hallederiz diyerek , bende güvenemiyorum gerek işçilik gerekse malzeme olarak çünki 240 270 km/h giderken başıma bu onarımla alakalı sıkıntı gelebilir. aracın şuan ki hasarlı parçalarını ortalama olarak yine etirmeye kalktığımda 35-40 bin tl arası bir fiyat cıkıyor.

Ne yapmam gerekli konuşarak bir sonuca varamıyoruz ve ben kesinlikle madur olmak istemiyorum.

Bu yönde sigortalı olarak haklarım nelerdir ?
    Hangi bilgi donanımı ile karşılarına çıkmalıyım ?

Bu yönde sizden destek rica ediyorum
    İyi çalışmalar diliyorum

Geçmiş olsun. Hasar hakkında herhangi bir fikrim yok. Bu yüzden şu anda eksik bilgi ile yaptığım yorumlarla sizi yanlış yönlendirmek istemem.

Kasko sigortası özel bir sigortadır. Poliçenizde hasar durumunda onarımla ilgili maddeler önemlidir. Hasar durumunda nakden tazminat alabilir durumda mısınız?

Muhtemelen orijinal parça poliçesi yaptırmışsınızdır. Poliçe bu şekilde ise araç onarımında orijinal parça kullanılmak zorundadır. Ama parçalar ülkemizde yok diyorsunuz. Orijinal parçalarla onarım bedeli araç fiyatını geçecek gibi. Bu durumda, aracın pert edilmesi her iki taraf için de uygun olacaktır. Sanırım şöyle bir sorun var, onarılamayacak parçaların onarılması gibi bir durum söz konusu. Bu durumda kendiniz de sigorta şirketinden bağımsız bir eksper tayini yapabilirsiniz. Çıkabilecek uyuşmazlığın çözümü için de Sigorta Tahkim Komisyonuna ya da dava yoluna başvurabilirsiniz.

• İstanbulda tanıdıgınız Bağımsız eksper varmı acaba ?
  • Merhaba halil bey
    İlginizden dolayı size tesekkür ediyorum
    size bir sorum olacakı
    değer kaybı için tahkime başvuracağım öğrenmek istediğim bana vuran suçlu aracın trafik sigortasıyla benim kasko sigortam
    aynı sigorya şirketi olması tahkim sürecinde bana artı olarak kazandıracağı birşeyler olabilirmi?
    tahkime başvuru yaparken bu durumu kendi lehimde nasıl kullanabilirim?
    teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.