Şimdi Ara

Ekstra SSHD hardisk bağlamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistem yavaşlığından bahsetmiştim bir süre önce ssd harddisk takmakta karar kıldım. Normal harddiskin yanına takabileceklerini söylediler. HDDnin yanına 128gb ssd taksam sistem film vs. hdd harddiskte olsa oyunları vs. ssdye yüklesem beklenen sonucu alabilirmiyim sizce? Vede hangi markayı önerirsiniz?

• SAMSUNG EVO serisini önerebilirim hocam.
    Yakın çevremde kullanan biri var. Gayet memnun.
  • Hocam oyunların yüklenme ve açılma süreleri artar. FPS'de de bir artış olmaz.
  • Eee yani performans artışı olması için tamamen sshdye geçmekmi gerekiyor?
  • SSD'ye kişisel dosyalarınızı yüklemeyin. Sadece sistemi ve programları yükleyin. Laptopa takacaksanız, sabit diskin yanına değil, CD sürücüyü söküp, yerine CD sürücüsü görünümlü caddy disk kutusu üzerine sabit diski takıp, SSD'yi de söktüğünüz sabit diskin yuvasına takacaksınız.

Ben şahsen bir bilgisayar mühendisi olarak SSD diskleri, çalışma mantığı itibarıyla henüz kendini ispatlamamış, yeterli sağlamlılığı ve uzun ömrü olmayan tür olarak görüyorum. Bu yüzden ilk başta sadece sistemi ve programları kurun diye uyarıda bulundum. Çünkü sabah bilgisayarınızı açtığınızda hiç bir sebep yokken sistem çökmüş ve disk uçmuş olabilir. Ama çalışma hızları takdire şayan. Ben güvenmediğim için henüz SSD kullanmaya geçmedim. Bu yüzden de direkt olarak bir markaya yöneltemem sizi. Ancak Kingston'dan bu ara uzak durun. Çünkü etiketinde yazan değerleri vermeyen SSD üretmeye başlamışlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.