Aracı kendi paranla alırsan çekmezsin el freni......
+1 bizzat tecrübe ettim
kıyamıyor insan
Vurmayın öldüm tamam :D
quote:
Orijinalden alıntı: desoto
Aracı kendi paranla alırsan çekmezsin el freni......
1.4 benzinli 2005 206 vardı bende 2 ay önce sattım arada bir el freniyle dönüyordum tam öğrenmişim demekki diyerek kendime güvenmemle sonumu refüjde buldum allahtan çok yavaş çarptımda radyatör kulaklarından çoktı plaka kırıldı sadece o günden sonra arabayı stop etmeden elfrenine dokunmadım.
Kendi paranızla alınca el freni çekilmiyor demek!..
Liseliler Her yerde...
quote:
Orijinalden alıntı: Tasfiye
quote:
Orijinalden alıntı: magic0re
Merhaba arkadaşlar, abiler.
Daha önceden tecrube edineni vardır mutlaka, önden çekişli araba'da el freni denemeyi..
Konuyu açmamın nedeni ise arabanın tepkilerini ölçmek istemem, diyelim ki zor bi durum oldu, oversteer durumu oldu, bi kere yapacağım bu el freni pratiğini boş bir yerde.
Örneğin bizim araba corolla 97. Ae101 kasalardan.
Araba önden çekişli malum, elfreni çektik diyelim, önce direksiyonu mu kırıyoruz, el frenini çektikten sonra mı direksiyonu kırıyoruz.
2. sorum ise, el frenini nasıl çektiğimiz, düğmesine basılı tutarak mı çekiyoruz, hars diye çekip düğmesine bastırıp aşağı mı ittiriyoruz, hars diye çekip arabayı 2 elle kontrol edip bi 5 sn geçtikten sonra mı indiriyoruz ?
3. sorum, vites ve/veya devir kaçta olacak, elfreni çektikten sonra yarım debriyajla mı yapacağız o gazlamayı (arabayı toparlamak için yapılıyodur sanırsam)
sakın kalkışma, olurda teker bir çukura denk gelirse yaralanmalı hatta ölümlü kazalara neden olur. ayrıca arabada esp yoksa ki o araçta yok, toparlayamazsan araba kafasına göre gider heleki ot saman görürse balıklama atlar . sen deneme bence :) deneyenler varsa onlardan bilgi edinmeye çalış eğer oda yoksa unut gitsin
haha cnm arabayı önce kavraman lazım sonra onu kendinden bi parça gibi görmen lazım girebileceği en ufak deliğe bile görerek girdikten sonra işi kavramışındır sonracıma el freni çalışması yapacan boş arazide bas 60 70 bi elin direksiyonda bi elin el freninde olsun çek sola kır bırak indir kaldır sağa kır ama bunları yaparken reflex çok önemli arabaya yön verme refleksi çok basit bişe aslında önden çekişli arabada el freni daha kolaydır arkadan çekişlide el frenine gerek yoktur önden çekişli arabada geri geri iyi sıfır çizer :D senin yapacağın bidene albea kiralamak bide yeni başlıyosan ilk el freni çekişinse yapacağın tek şey arabaya bu olacak şu olacak diye düşünmicen düşe kalka yürümeyi nasıl öğrendiysen bunuda vura kıra öğrenin :D el frenini çok iyi kavraman gerek çektinmi korkma sonuna kadar asıl sonra taktik belli ilk her zaman sola kırılır direksiyon sonra yön vermek istiyorsan sağa sola öyle giden ve korkma hiç bişecik olmaz istersen 100 le giderken çek ama tam öğrendikten sonra o işler :D
15 yaşında babamın 2006 polo 1.4 tdi arabasını kacırdım cakıllı yolda saga dogru kırarak el frenini çektim arabanın altına yol kenarındakı ( çakıllı yol ) kocaman taş girdi ve takla attım 9 milyar masraf çıktı , ilk el freni çekişimdi dahada olmadı şuan 16'yım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme