Şimdi Ara

El Freni Çekersem Araba Takla Atar mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
10.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

quote:

Araç : 2009 Ford Focus TDCI
    El freni çekilen Hız: 75km/h

Sonuç: Arabanın sol iki tekeri havaya kalktı ama takla atmadı, airbagler açıldı, yapıldı sıkıntı yok.

2009 ford focus'la böyle bir tepki alındıysa 97 corolla ile sen düşün ama yapma

çok merak ettim neden bunu yaptın

2 sene oluyor yapalı, çocukluk diyelim. Ehliyeti falan yeni almıştık heves ettik işte :)

airbagler i nasıl hallettiniz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sonuç: Arabanın sol iki tekeri havaya kalktı ama takla atmadı, airbagler açıldı, yapıldı sıkıntı yok.

çok merak ettim neden bunu yaptın

2 sene oluyor yapalı, çocukluk diyelim. Ehliyeti falan yeni almıştık heves ettik işte :)

airbagler i nasıl hallettiniz

Yapıldı yetkili servisinde

• 20km üsütnde elfreni çekilmesi aracın arka tarafının tamamen söförün kontrlünden çıkartma ve sağa sola yalpalamasına neden olur.
    buda deneyim siz şöförler için tamamen kazaya sebebiyet veriri. öyle to fast to frious daki işe benzeme bu olay. araç bir yanladımı ve yanladığı kısım bir çıkır yada hafif bir tümseğe geldimi lisede öğrendiğin geometri hesabı ile havada 360 derece taklalar atabilirsin (havada dediysem moto crosscuların artistlik dönüşlerinden bahsetmiyom.)
    illaki elfreni çekecesen sadece 2 sorunu cevaplıyacağım
    el freni çekerken elin sürekli elfreninin düğmesine basılı kalsın, panik halinde bas çek indir yapamayabilirsin

edit:

böyle bişey deniyeceksende boş toprak arazide deneme sakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whoppix -- 21 Mart 2012; 22:46:28 >

• quote:

bi de benden :)

arac: 2011 corolla
    hiz: yaklasik 80km/sa, yagmurlu hava islak yol

sonuc: kaldirima carpip havalandik ve carptigimiz agac kokunden koptu, aracta 7000 tl hasar. salakca bi hareketti dusuk hizlarda normal tepkiler alirken hiz yuksek olunca araci toparlamak mumkun olmuyor, salinima giriyor. el freninin cekili oldugu zaman yarim saniye bile fazla olsa ucabilirsiniz bize oldugu gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kuzenimle broadwayle ne kaydırırdık valla eski günler geldi aklıma.Bıraktı kaydırmayı.Öğretmişti birine gitti kaza yaptı salak.
  • bu tür atraksiyonlar külliyen zarar

illaki yapacaksan karda falan yapmalısın

o zaman hem daha çok savurur hem de zarar vermez araca
  • benim kuzen de meraklıydı el freni işlerine, bir gün garaja girerken denemiş, sol ön çamurluk, tampon ve kaput değişti.
    ben ise hiç denemedim, lada samaramız varken karbüratör ayarı için sanayiye gittim. adam yaptım, tamam dedi, çıktım eve giderken biraz da deneme hevesiyle bastım.
    sonra ilerdeki kırmızı ışığa kadar boşa atayım dedim, atar atmaz araba stop etti. frene bastım ama araba çalışmazken fren sertleşiyor, sonra el frenini çektim, ışığı biraz geçerken durdum ama pek stabil olmuyor, sağa sola kayma isteği oluyor, ayrıca beklenen gibi de durmuyor. gözlemime dayanarak söylüyorum, eğitim almadan bu işler tehlikeli.
    kaldı ki ralli araçları ya da dediğin el freni hamlelerini sıkça yapan araçlarda hidrolik el freni olur, aynı ayak freni gibi, çektiğinde arkalar kilitlenir, düğmesi falan yoktur, saldığında ise yerine gelir.
  • Karda dene, asfaltta arabayı fazlaca üzersin. Ben bir tek U çekerken kullanıyorum o da artislik olsun diye değil, 2 hamlede dönmemek için. Boş bi alanda düşük hızlarda deneme yapabilirsin arabanın tepkilerini öğrenmek için
  • Dinleme buradakileri, işin özü bu bak;

70e kadar çık, hatta biraz daha hızlan. Sonra düğmesine basmadan çart diye çek el frenini. Emniyet kemerini de takma ki zevki çıksın. Önce direksiyonu kıracaksın, sonra el frenine asılacaksın. Ayak frenini kullanmak yok, el frenini çektikten sonra kökle gazı.

Alışveriş merkezi otoparkında dene, özellikle yuvarlak olmayan, sivri köşeli sütunların olduğu bölgelerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 22 Mart 2012; 4:16:16 >
  • 1.El freni cekme hizim 60 km dir. biraz gecsin o hizi hayatta cekmem
    2. kesinlikle sert yavaslama sonrasi el freni cekmem. arabanin dengesi fren aninda zaten degisiyor iyice sakat bir durum oluyor

bazen bombos yerlerde eglencesine el freni cektigimiz olur. hatta kar yagdiginda bizim arkadasin evinin onunde 100 metre genislikte 300 metre uzunluktaki asfaltin ustundeki karlar hemen erimez. biz de sifir falan cizeriz.
  • sen önce ehliyet al sonra bu soruları sorarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: magic0re

Merhaba arkadaşlar, abiler.

Daha önceden tecrube edineni vardır mutlaka, önden çekişli araba'da el freni denemeyi..

Konuyu açmamın nedeni ise arabanın tepkilerini ölçmek istemem, diyelim ki zor bi durum oldu, oversteer durumu oldu, bi kere yapacağım bu el freni pratiğini boş bir yerde.

Örneğin bizim araba corolla 97. Ae101 kasalardan.

Araba önden çekişli malum, elfreni çektik diyelim, önce direksiyonu mu kırıyoruz, el frenini çektikten sonra mı direksiyonu kırıyoruz.

2. sorum ise, el frenini nasıl çektiğimiz, düğmesine basılı tutarak mı çekiyoruz, hars diye çekip düğmesine bastırıp aşağı mı ittiriyoruz, hars diye çekip arabayı 2 elle kontrol edip bi 5 sn geçtikten sonra mı indiriyoruz ?

3. sorum, vites ve/veya devir kaçta olacak, elfreni çektikten sonra yarım debriyajla mı yapacağız o gazlamayı (arabayı toparlamak için yapılıyodur sanırsam)

El freni park halindeki aracı sabitlemek için yapılmıştır, frenleme için kullanılmaz. Şayet düz bir yolda araç yürür durumdayken ve direksiyon düz ise el frenini çekerseniz araç takla atmaz sadece kayar fakat diresiyonun yönünü değiştirirseniz savrulur, kontrolden çıkabilir ve takla atmasına sebep olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

quote:

bi de benden :)

arac: 2011 corolla
    hiz: yaklasik 80km/sa, yagmurlu hava islak yol

sonuc: kaldirima carpip havalandik ve carptigimiz agac kokunden koptu, aracta 7000 tl hasar. salakca bi hareketti dusuk hizlarda normal tepkiler alirken hiz yuksek olunca araci toparlamak mumkun olmuyor, salinima giriyor. el freninin cekili oldugu zaman yarim saniye bile fazla olsa ucabilirsiniz bize oldugu gibi

2006 Fiesta ile el freni hiç denemedim ama 60km/h ile viraj dönerken sol iki teker havaya kalktı ve takla attırmadan aracı durdurmayı başardım. Aracın duruşu şu efsane fotoğraftakine benziyordu.

El Freni Çekersem Araba Takla Atar mı?

• El freni DURAN aracı sabitlemek için kullanılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EL_MARIACHI

En güvenlisi Space' e basmak

• arabayı durdur, sonra el frenini düğmesine basarak çek.
    hiçbirşey olmaz :)
  • Öyle bir durumda ağırlık tek noktaya toplandığı için kaza kaçınılmaz oluyor...
  • quote:

Bu iyiydi
  • Çeken bilir acısını...
  • quote:

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.