Şimdi Ara

El Freni Çekersem Araba Takla Atar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
10.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: magic0re

quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Babana sor bu soruları o cevaplasın.

Sorsam döver zibidi der

Bunu tahmin edipte yazmıştım zaten. Arabalar göründüğünden hassas aletler. Bir anlık dalgınlığınla 4 lakamlı zarar verebilirsin. 15-16 yaşındasın, bunun yanlışlığını anlayabilecek kadar büyük olmalısın.
  • ah şu liseliler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: angel_f!re

kaça gidiyon sen ?

Lise 2, konuyla alakası ?

konuyu gördüğümde anlamıştım ama bi de senden duymak istedim.

tavisye: okulunu oku yaşın yetince ehliyetini al. Yarın bigün yakalnırsan arabyı bağlarlar
  • Çok zevkli bir olaydır tabi boş yerlerde çekmek şartıyla. Eskiden ozellikle kar yagdıgında el freni cekip direksiyonu saga sola cevirir arabanın kıcını attırırdım.O an benim icin ondan zevkli birsey yoktu.hey gidi gunler ;)
  • önce ehliyeti al bakalım bu işler planlanarak yapılmaz reflekstir böyle bi durumda da el freni çekilmez daha kötü sonuçlar doğurabilir
  • Bu sorulara yorum yazmak gelmiyor içimden. Arkadasın lise 2 ye gittiğini görünce evet takla atarsın demek faydalı olur.
  • Bu forumdaki insanlar heves kaçırmak konusunda 1 numara.
  • Hocamın arabasında el fireni çekerdim hey gidi hey önden çekiş honda civic 1.4ies di ayarını kaçırınca toplamıyor dikkatli olmak lazım
  • Çeklilir,hiçbirşey olmaz yol düzgünse ama kontrolü kaybedebilirsin etrafı da güvenli olsun.Hafif tozlu-topraklı yol olur,karlı yol olur....Her türlü olur,ae101 kasaların el freni kolay kilitliyor pek sıkıntı olmaz.
  • quote:

quote:

quote:

kaça gidiyon sen ?

Lise 2, konuyla alakası ?

konuyu gördüğümde anlamıştım ama bi de senden duymak istedim.

tavisye: okulunu oku yaşın yetince ehliyetini al. Yarın bigün yakalnırsan arabyı bağlarlar

1. si yakalanma gibi bir durum yok babam yanımda oluyor sürerken ve sürdüğümüz yerler sakin yerler.

2. si. Burada liseli deyip kınayanlar; kaç yaşında öğrenseydim acaba be ? Şimdi görmüyormusunuz sürücü kurslarını, arabayı kaldıramayan kazık kadar adamlarla dolu ki, ben ilk kez arabayı 8 yaşında sürmüş biriyim, siz de araba sürüyorsunuz, o güzel duyguya karşı koymak mümkün mü?

3. sü ben cevabımı aldım zaten çekmem el freni de yine de bi abilerimin görüşlerini alayım dedim, tecrubelerini paylaşanlardan allah razı olsun, burda bir "liseli" ye yardımcı olmuş oldular.

• Herkese sormuş eleman fikrini bişey yok bunda.
  • ahhh o liseli vardi ya ahh o liseliiii...

Dene evladim, yiyorsa macan dene.

Biz kimseye sormadik.

• Gayet yerinde bir soru sormuş. Sorsun ki öğrensin. Öğrenmeyip denemeye kalksaydı da sizin aracınıza denk gelip kaza yapsaydı? Forumda konu açardınız sonra, keşke sorupta öğrenseymiş diye
  • Aracı kendi paranla alırsan çekmezsin el freni......
  • Takla atarsın dedik kötü bişemi dedik heves edilen sey arac kullanmakmı kullanırken manyaklık yapmakmı..
  • Ulan surda liseli diye dalga gecenleri git babana sor diyenleri var ya he siz cok adam akillisiniz burda ahkam kesiyosunuz.arkadas gayet duzgun bi dil ile gayet guzel sorular sormus bu bolumdeki kimse boyle yazamaz bile herif arabasinin markasini yazamiyor cocuga liseli diye laf atmis burda.kac yasina gelmissiniz hala burda omrunuzu curutuyosunuz ne zekasindan bahsediyosunuz anlamiyorum ki ? Hayir bende liseliyim ama gayette araba suruyorum denenmicek seyler deniyorum belki burda ki bicok kisiden daha fazla araba tecrube ettim ama liseli olmama ve bunlara ragmen burda kimseye ahkam kesmedim ne bu artistiginiz anlamiyorum
  • 20-30 km hız harici hiç bir durumda el fireni çekilmez. Yoksa en ufak çukur savrulan tekerlere gelecek küçük bir çakıl taşı bile takla attıra bilir. .... Zevk için yapmak istiyorsan 10-20 hızla karlı bir yolda çek ve direksiyonu bir yöne kır sonra kendin düşün "eğer 60-70 hızda veya daha yüksek hızlarda çekseydim ne olurdu" diye.

El fire sadece don yapmayacak havalarda park halinde çekilir ve öle bırakılır.

Birde dik bir yokuş iniyorsunuz ve frene dokundunuz bir şey yok frenler boşalmış hemen vitesi küçülteceksiniz devirden dolayı vitesi daha allt viteslere geçiremezseniz ya da motor freni artık aracı tutamaz olduğu zaman el firenini kullanacaksın. Süratin kaç olursa olsun kullanacaksın el fireni telle bağlı olduğu için normal frenden farklıdır fakat sadece arkalar tutar. Yalnız kesinlikle cart diye çekmeyeceksin hızını düşürmek için el freninin hassasiyetine göre bir diş iki diş kaldırıp indirerek hızını azaltıp hemen düşük bir vitese sokacak ve bir daha el freniyle 20 km üzerinde oynamayacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Araç : 2009 Ford Focus TDCI
    El freni çekilen Hız: 75km/h

Sonuç: Arabanın sol iki tekeri havaya kalktı ama takla atmadı, airbagler açıldı, yapıldı sıkıntı yok.

2009 ford focus'la böyle bir tepki alındıysa 97 corolla ile sen düşün ama yapma

çok merak ettim neden bunu yaptın
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

quote:

Sonuç: Arabanın sol iki tekeri havaya kalktı ama takla atmadı, airbagler açıldı, yapıldı sıkıntı yok.

deneyin deneyin..

• quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

quote:

2 sene oluyor yapalı, çocukluk diyelim. Ehliyeti falan yeni almıştık heves ettik işte :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.