Şimdi Ara

El freni çekmek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
38.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de ilk başlarda çok karşıydım bu işe kurallara çok bağlı biri olarak birde aracın takla atmasından çekinirdim çünkü aracım dar ve yüksek. Ancak çok hevesli bir arkadaşım Corsa'sıyla sürekli bu işe kalkışınca ki gayette profesyonel yapıyordu, ben de birkaç deneme yaptım boş yerlerde. Şimdi ise park etmek için kullanıyorum. Çok da işe yarıyor. Aracı şirketin kapalı garajına paketmem gerekiyor. Aracın burnu kapıya bakmak zorunda (olası bir yangında direkt çıkması için). Bu yüzden dönüş açısını daraltmak adına el freni kullanıyorum. Cuk diye de oturuyor yerine. Güvenliktekiler anlıyorlar fren sesinden benim park ettiğimi artık. Normal yolda pek tavsiyem değildir. Eğer hızı ayarlayamazsanız kaldırıma veya duran araçlara çarpmanız muhtemel. Bu arada herkes söylemiş ama yineleyim, el freni arkayı, ayak freni 4 tekeri kilitler. Genelde böyledir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydin96

el frenı tuttumu ?

Tuttu tabiki. Yeterki teli gerilmiş, balataları bitmemiş olsun.
  • şimdi direksiyon seti alıcam onla yanlıcam elfreni viteside var
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydin96

şimdi direksiyon seti alıcam onla yanlıcam elfreni viteside var

Adam konsol ile yanlıyo yaa
    Bir burda gerçek arabadan bahsedioz
  • Ama alıcam.
    Şİmdi arabada yanlanmıyo denedim önceden 1 tekerlek tutuyo daha önceden yolda denedim arkadaş vardı arkayı sallıyodu
  • 4x4 de el freni çekmek dehşet oluyor :)). (impreza )
    düz yolda giderken el freninin çektiğinde arka tekerlekler kilitleniyor araç yavaşlayarak yoluna devam ediyor.
    el frenini çekip direksiyonu kırdığında tam spin atıyor. 70 den fazla olmadım fakat.
    bunu yapptıkca elin Alışıyor ve tatlı ve güvenli bir viraj gördüğünde el freni ile viraja giriyorsun. hani nfs oyunlarında subaru ile el freni çekerdikya pek bir farkı yok aslında :)). ama bi yandan da arabama bunu nasıl yapıyorum diye canın acıyor...
  • Böyle Yöntem Guzel Olur Etraftakıler Buda kım boyle der Kız Varsa Hava olur saka bıyana fiorino arabayla denedım cok tatlı oluyo gaza basınca araba yerıne oturdumu fren oturtmak lazım yoksa ondekı aracla munasebet olur :)

• 15 yaşımdayken 1 kere denemiştim el freni çekip yanlamayı (altımda mazda 626 vardı) e tabi haliyle yapamadım ve az kalsın park eden 2 araca vuruyordum o gün bu gündür denemek aklımdan bile geçmedi. Bu yüzdne önerim bu işin dersini veren yerlere gidip adam gibi öğrenmek ve tabi uygun yerlerde (trafiğe kapalı olup) denenmesidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

15 yaşımdayken 1 kere denemiştim el freni çekip yanlamayı (altımda mazda 626 vardı) e tabi haliyle yapamadım ve az kalsın park eden 2 araca vuruyordum o gün bu gündür denemek aklımdan bile geçmedi. Bu yüzdne önerim bu işin dersini veren yerlere gidip adam gibi öğrenmek ve tabi uygun yerlerde (trafiğe kapalı olup) denenmesidir

Sen hatayı el freni çekmeden önce yapmışsın kardeş... 15 yaşında direksiyona oturarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

15 yaşımdayken 1 kere denemiştim el freni çekip yanlamayı (altımda mazda 626 vardı) e tabi haliyle yapamadım ve az kalsın park eden 2 araca vuruyordum o gün bu gündür denemek aklımdan bile geçmedi. Bu yüzdne önerim bu işin dersini veren yerlere gidip adam gibi öğrenmek ve tabi uygun yerlerde (trafiğe kapalı olup) denenmesidir

Sen hatayı el freni çekmeden önce yapmışsın kardeş... 15 yaşında direksiyona oturarak.

Aynen doğru diyorsun hocam şimdi aklım başıma geldi diye yazıyorum bunu zaten
  • valla hocam bahsi geçen parkı yapmak çok zor deil aslında bi 10.000 km bakımında ustadan rica et sıkılasın senin el frenini bi kaç dene boş yolda sonrada ilk yağmur başladığında bi dene zaten bu işler denemeyle olur alışırsın belli bi süre sonra zaten el frenine ne kadar güvenip güvenmiceğine anlarsın ben uno 70 sxie ile yaptım yanlız ben püf noktam şuydu lastiklerde full hava vardı (normal basınç 35 iken 40dı) ve lastiklerim biraz kötüydü harika bişi her zmn işe yarar
  • Önden çekiş araçla tatlı bi yan koyabilirsiniz sadece bi dönüşte çekersiniz el frenini anlık olarak.cıyak cıyak lastik sesiyle birlikte yanlar araba ama hiç bi zaman arkadan itişli kadar kadar zevk olmaz.arkadan itişte düz yolda giderken bile gazı kökleyip debriyaja bas çek yaptıktan sonra bir bakarsınız araba yengeç olmuş düz gitmiyo:) ayrıca 316i ile nasıl yanlanmaz onu anlayamadım 85 beygir doğanlar ile yanlıyoruz
  • Bakırköy incirlide " u " yaptığım bi yer var.. Bazen tek seferde dönecemeyecek gibi oluyorum park etmiş araç falan oluyor çünkü o zaman ufaktan bi el frenine sarılıyorum. Çokta işlek caddedir

Belgrad ormanı yolunda 60-70 km hızla giderken kız arkadaşımla tartışıyordum. Birden harbiden saçmaladı ve el frenini çekti arabayı durdur diyerek.. Allahtan iki elle sarılmışımki direksiyona durumu toparlayıp tam gaz yaparak el freninide indirerek kurtulduk. Az daha uçuyorduk vallahi.. Arabanın yerle bağlantısı koptu sandıydım bir ara..

Minik manevralar dışında hayatta kullanmıyorum.

Aracın ve lastiklerin sağlığı için her ne kadar kendim arada kullansamda önermiyorum..
  • el freni ile Ağrı'da görev yaparken dönerdim. Yol asfalt değil, buz pistiydi. O yüzden takla atma gibi bi sıkıntı yok. Ama kesinlikle buz olmayan yerde denemem bile. El freni hareketli araçta mayındır. Çektiğiniz an patlayabilir. Çektiğiniz kolla içli dışlı olabilirsiniz.
  • Arabada çekecek el freni yok üzüldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Arabada çekecek el freni yok üzüldüm

arabanın aküsü bittiğinde elektronik park frenini devre dışı bırakabiliyor musun? yada ne bilim, el freni ile kalkış yapmak istediğin nasıl oluyor yokuş kalkış desteğimi geliyor standart olarak?
  • bir seferinde yağmurlu bir gündü hızım 100 felandı karşıdan karşıya geçen yaya takılıp düştü yere, önüme o an aklıma gelen tek şey birini öldürüp hapis yatmaktı. Durmama imkan yoktu. Sağ taraftada başka bir araba vardı. Aklıma gelen tek şey araba takla atıp adamın üstünden geçerse adam kurtulur oldu( belki saçmaydı). direksiyonu sağa kitledim asıldım el frenine. Ama o da ne Burası Türkiye yolda yağmur suyu birikmiş, takla atamadım ama allahtan sağ şeritteki adam yavaşladı(usta sürücünün hali farklı oluyor hem kendini hem beni kurtardı) 10 cmle yayayı sıyırdım, 30 cm felanlada aracı sıyırdım daha sonra araç sağ taraftaki bir su birikintisinin içine oturdu artık nasıl oturduysa yükselen suyla yan aynalarım koptu. Neyseki can kaybı olmadan atlattım o kazayı o gün bugündür yağmurlu günlerde hızlı gitmem hatta yaya görünce ne olur ne olmaz diyede yavaşlarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: slidex19

quote:

arabanın aküsü bittiğinde elektronik park frenini devre dışı bırakabiliyor musun? yada ne bilim, el freni ile kalkış yapmak istediğin nasıl oluyor yokuş kalkış desteğimi geliyor standart olarak?

Arabanın aküsü bitmez en az marş basacak kadar saklıyor.Yani uyarı veriyor ve elektriği kesiyor bu yüzdende böyle bir şey olmaz diye düşünüyorum

Yokuş kalkış desteğide var enjoy donanımdan itibaren ama o farklı bir şey El freni ilede kalkış diye bir şey yok gaz verince otomatik el frenini bırakıyor

Geçenlerde arkadaşla gezerken el freni çekenler oldu , bana diyorlarki takma sende tuş çekersin dedim bu teselli mi giydirdiniz mi yoksa

Seyir halindede çekersen eğer araba ani frende durduğu gibi duruyor , teker kitleme diye bir olay yok yani.

• quote:

Şeklimi koyar giderim diyosun
  • Ulan yarın deniyecem müsait bi yerde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.