Şimdi Ara

El Isıtıcısı yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Evimiz sobalı bilgisayar kullandığım nokta.Oldukça soğuk beden ısımı Yünlü kalın ve sıcak tutcak şeylerle karşılayabiliyorum fakat.ellerimin soğuk olması klavye ve fare kullanırken beni mahvediyor.Arada oynadığım Fps oyunlarını oynamama bile imkan kalmıyor.O soğuk elllerle.
    Klavye ve faremin önüne Oda sıcaklığı kadar en fazla 30-35derece sıcaklıkla hava üflemeyi sağlayacak küçük bir ısıtıcı yapmak istiyorum sadece. 2 adet fan olucak biri klavyenin Oyun tuşlarının önünde ve diğeride Farenin önünde.15dereceyi 30-35derece yapması yeterlidir benim için elimde teknik bilgi ve parça mevcut.12lik ve 8lik fanlarım var.resistansıda bulmam o kadar zor olmasa gerek.Ancak güç olarak Dc 12-24v olmasını tercih ederim.
    Resistansın kesitini gereken gücü nasıl hesaplayabilirim.Ne kullansam daha doğru olur.Megep modüllerinde yada internette hesaplama programalrı var ancak.Maliyeti ucuz uzun ömürlü az enerji harcayan hangisidir bilemedim.Tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

• kardeş aynı sorun bendede var daha önce bu konuyla ilgili forum açmıştım.kendim uygulamadım ama bana en mantıklı gelen "peltier malzeme" kullanmak.12 voltta çalışan bir malzeme hemde ucuz bir malzeme..
  • Bana kalırsa elektrikçiden bi yerden direk prize bağlamalı 2 adet rezistans al. O ikisini bir metal çerçeveye oturt, daha sonra o çerçeveyede uygun boyutlarda da bir fan koy. Araya ısı iletimini azaltacak bir malzeme koymayı unutma fan erimesin. Fan ile çerçeve arasında da biraz mesafe olsun.(metal ayak koyabilirsin)
  • Küçük elektrikli ısıtcılar var satılan onlardan alabilirsin maliyeti çok fazla değil. O da olmadı senin yapacağın şey saç kurutma makinasının ki gibi birşey olucak varsa fazladan saç kurutma makinası falan incele derim.
  • Şimdi karmaşam şu:220v olursa.Resistansı direk kullanrak yapabilirim bu zor değil ama.Sıcaklığı aşırı yüksek verebilir yada çok elektrik harcayabilir.
    220v da triyaklı osilatör devresi ile resistansı Kontrol edebilirim diye düşündüm.Eğer resistansın önüne doğrudan Fan koyarsam resistans cok büyük yada yüksek güçlü kullanmam gerekebilir.Az da olsa Metal sıcaklık tutabilecek Uygun Soğutma bloklarına sıcaklığı dağıtıp önüne fan koymayı düşündüm.Bunun dışında Şuanda asıl mesele az elektrik harcaması.Yani Anlık olarak Maks. 15-20watt ile Elimin durduğu yeri ısıtması.Alan cok ufak olduğundan.Fazla ısı yada enerji harcamak istemiyorum.
    Peltier olayına gelince Aynısını bende düşündüm rido6464 Ancak peltierlerin ne kadar enerji harcadığı ortada.Ki genelliklede Soğutma amaçlı kullanılıyor malum.Peltier Olayı Daha mantıklı ve kullanımı koaly olsada enerji olarak fazla harcayabilir ve ısıtmak için uygun olduğundan şüpheliyim.

• Araçlar için fanlı seramik ısıtıcı var bir inceleyin derim.12 v 150watt gücü vardı
  • Ohov 150watt mı ben burda 1 wattın bile tasarufunu göze alırken
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev Yapımı Punta Kaynak Makinesi
    15 yıl önce açıldı
    Su altı radar yapımı ardunio
    2 yıl önce açıldı
    %100 Doğal ve El Yapımı Sabun
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • usb heater yazıp google ile ara
  • Elinde fan varsa küçük bir radyatör bul içine üstten su dökebileceğin şekilde tasarlar ketılda suyu ısıt içine dök fanı çalıştır. Fanı radyatörün arkasına koyacaksın :) seni yarım saat idere eder :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

aradığın şeyler burda
    http://www.geekalerts.com/usb-winter-gadgets/

vayyyy
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

aradığın şeyler burda
    http://www.geekalerts.com/usb-winter-gadgets/

gerçekten bunlar süper kesinlikle almalıyım :)
  • birde şu altta verdiğim linki bakabilirmiyiz arkadaşlar.orada kahve ısıtıcı olarak kullanılmış.ama biz arkasına fan bağlarsak bizim istediğimiz gibi birşey olurmu acaba..

http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=921
  • quote:

Orijinalden alıntı: rido6464

birde şu altta verdiğim linki bakabilirmiyiz arkadaşlar.orada kahve ısıtıcı olarak kullanılmış.ama biz arkasına fan bağlarsak bizim istediğimiz gibi birşey olurmu acaba..

buda ilk yaptığım zaman

bu yanarken fakat bundan önce 3-4 kere yaktım uclardan 3 tanesi yanıyordu fotoğraf çekemedim bir tanesi yanarken çekebildim. Ne oldu bilmiyorum :)

bu yanmışla yanmamış arasındaki fark yanmış olan 0,1 uç oldu normalde 0,7 :D

bu akü

yani kısacası bu sistem olmaz sürekli uc değişmen gerekir oda sana uc dayanmaz :

Not:resimler yüklenmemiş :) bakıyorum bir dakka. resim yüklenmiyor
    Darlandım ya böyle işin ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motiongeneer -- 1 Şubat 2012; 18:52:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

quote:

birde şu altta verdiğim linki bakabilirmiyiz arkadaşlar.orada kahve ısıtıcı olarak kullanılmış.ama biz arkasına fan bağlarsak bizim istediğimiz gibi birşey olurmu acaba..

buda ilk yaptığım zaman

bu yanarken fakat bundan önce 3-4 kere yaktım uclardan 3 tanesi yanıyordu fotoğraf çekemedim bir tanesi yanarken çekebildim. Ne oldu bilmiyorum :)

bu yanmışla yanmamış arasındaki fark yanmış olan 0,1 uç oldu normalde 0,7 :D

bu akü

yani kısacası bu sistem olmaz sürekli uc değişmen gerekir oda sana uc dayanmaz :

Not:resimler yüklenmemiş :) bakıyorum bir dakka. resim yüklenmiyor
    Darlandım ya böyle işin ben.

peki normal kurşun kalemin içindeki kömürü çıkarıp yapsak.o biraz daha fazla enerji harcar ama dayanıklı olur herhalde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

quote:

.

peki normal kurşun kalemin içindeki kömürü çıkarıp yapsak.o biraz daha fazla enerji harcar ama dayanıklı olur herhalde.

Valla bilmiyorum fakat normal kalem ucu kalın olduşu için direnç göstermeyebilir bu yüzden kabloların kalın olmaaı gerekecek. Ben bunu normal kalem ucuyla yapsaydım heralde benim kablolar ısınırdı :D benim bağladığım kablolar zil teli kablosu. :D Aslında bende anlamıyom fakat ketılda ısıt suyu ısın :D

• Bendede aynı sorun var sobalı odanın ısısı odama gelmiyor sürekli "ufo" çalışıyor ama elektrik faturası kabarınca yeni çözümler aramaya başladım.Yeni bir şey deniyorum sıcak suyu plastik borulardan dolaştırarak sandalyeyi ısıtmayı deniyorum ama olacağını sanmıyorum yeni fikirler düşünüyorum
  • Ben laptop taki fan cikisina iki adet yassı boru kanallar yaptım pc nin iki yanınana dogru üfluyor yani ısınmıs olan entegrelerle beles ısıtıcı olmazsa 5-6 pencere fazladan acin pc kasmaya basladıkca isi artacaktır olmazsa eldiven kullan :D:D
  • Şimdilik büyük bir Heat sinkin arasına Havyamı koyarak ve üzerine Düşük devirde ufak bir fanla hava cıkışı alıyorum.Radyotör mantığı ile yapmak daha hoş olur du ama zahmetli olacağından Heatsinkin arasına Resistans takarak. Bu devreyede triyaklı osilatör Devresi ile kontrol ederek çalıştıracağım Yaptığımda resimleri eklerim teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.