Şimdi Ara

Ev Yapımı Punta Kaynak Makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
19.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    homemade spot welder
    http://www.youtube.com/watch?v=Wp7JF2sANsw&feature=related

Gerçekten güzel yapmış.Yapımıda çok basit gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 27 Eylül 2009; 1:06:57 >

• güzell
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrykt

güzell
    MuzzleVelocityyoutube
    Homemade spot welder
    http://www.youtube.com/watch?v=4OuMN8bbd7E&feature=related

Bir video daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

MuzzleVelocityyoutube
    Homemade spot welder
    http://www.youtube.com/watch?v=4OuMN8bbd7E&feature=related

Bir video daha.

Alıntıları Göster
    Evet bir yerde görmüştüm mikrodalga fırın trafosu kullanarak yapıyorlardı.

http://hackaday.com/2009/06/23/how-to-build-your-own-spot-welder/

• quote:

Orijinalden alıntı: mahruti

Evet bir yerde görmüştüm mikrodalga fırın trafosu kullanarak yapıyorlardı.

http://hackaday.com/2009/06/23/how-to-build-your-own-spot-welder/

Alıntıları Göster
    bu kadar basit olacağı hiç aklıma gelmezdi

• quote:

Orijinalden alıntı: evren kılıç

bu kadar basit olacağı hiç aklıma gelmezdi

Alıntıları Göster
    Evrer Abi Sen DonanimHaberdemiydin Ya... Ertan AGUŞ Ben. Tamir Bakım... Yoksa isim Benzerliğimi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaispanyol -- 28 Eylül 2009; 15:57:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eaispanyol

Evrer Abi Sen DonanimHaberdemiydin Ya... Ertan AGUŞ Ben. Tamir Bakım... Yoksa isim Benzerliğimi...

İsim benzerliği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su altı radar yapımı ardunio
    2 yıl önce açıldı
    Evde Fırın Boya Yapımı!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

quote:

Orijinalden alıntı: eaispanyol

İsim benzerliği

Alıntıları Göster
    vay beeee güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: BR.YILMAZ

vay beeee güzel

Alıntıları Göster
    Gerçekten de basitmiş.Acaba eski regülatörlerdeki trafoları kullanabilirmiyiz merak ettim doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oblomov03

Gerçekten de basitmiş.Acaba eski regülatörlerdeki trafoları kullanabilirmiyiz merak ettim doğrusu.

Alıntıları Göster
    yeerli gücü sağlayan her tür trafo kullanılabilir ancak yapısı itibariyle en uygun trafo ups trafosudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaycı

yeerli gücü sağlayan her tür trafo kullanılabilir ancak yapısı itibariyle en uygun trafo ups trafosudur

Alıntıları Göster
    Bizim okulda bir sürü ölmüş, atıl vaziyete gelmiş ups ler var. Yarın bir inceleyeyim bakalım trafolarını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oblomov03

Bizim okulda bir sürü ölmüş, atıl vaziyete gelmiş ups ler var. Yarın bir inceleyeyim bakalım trafolarını.

Alıntıları Göster
    Böyle videoları izledikten sonra bende de birseyler yapma hissi doğuyor fakat evde yeterli malzeme olmayınca hemen soğuyorum.Çok basit ama o malzemeleri bulmak aynılarını ayarlamak falan baya uğrastırıcı bir iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freut Mich

Böyle videoları izledikten sonra bende de birseyler yapma hissi doğuyor fakat evde yeterli malzeme olmayınca hemen soğuyorum.Çok basit ama o malzemeleri bulmak aynılarını ayarlamak falan baya uğrastırıcı bir iş.

Alıntıları Göster
    biri yapsada anlatsa keşke
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrykt

biri yapsada anlatsa keşke

Alıntıları Göster
    Beyler ben denedim ama kaynaklar tutmadı. Sadece yüzeyi ısıtıyor baya kızarıyor ama içine işlemiyor ? yaklaşık 4.38 volt gerilim veriyor bakır elektrod uçları, arkadaşın kancalı ampermetresiyle ölçtük orda da çalışırken 70 amper diyor. 0.3 mm lik iki sacı kaynatmaya çalıştık ama olmadı. Acama yüksek frekans mı gerekiyor? şebeke 50 Hz. nette 2000 Hz lerden falan söz edilmiş. Bir de akım doğrultulmalı diyor. Alternatif olunca elektron hareket yönü sürekli değişiyor ondan mı acaba? Bu arada 3 puntadan sonra nüve anormal ısınıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfman222

Beyler ben denedim ama kaynaklar tutmadı. Sadece yüzeyi ısıtıyor baya kızarıyor ama içine işlemiyor ? yaklaşık 4.38 volt gerilim veriyor bakır elektrod uçları, arkadaşın kancalı ampermetresiyle ölçtük orda da çalışırken 70 amper diyor. 0.3 mm lik iki sacı kaynatmaya çalıştık ama olmadı. Acama yüksek frekans mı gerekiyor? şebeke 50 Hz. nette 2000 Hz lerden falan söz edilmiş. Bir de akım doğrultulmalı diyor. Alternatif olunca elektron hareket yönü sürekli değişiyor ondan mı acaba? Bu arada 3 puntadan sonra nüve anormal ısınıyor.

Alıntıları Göster
    işlem anında iki elinde kullanılabilirliği bakımından on-off ayakla idare edilebilir durumda olabilirdi.sonuçta harika bir iş çıkartmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 14 Aralık 2010; 15:17:45 >

• Merhaba arkadaşlar. Bu makine için, ille mikrodalga trafosu mu gerekiyor?
  • Evet en mantıklısı da hurdacılarda bulabilirsin tek basına pahalı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: velican81

Merhaba arkadaşlar. Bu makine için, ille mikrodalga trafosu mu gerekiyor?
    merhaba hayır illa mikro dalga fırın trafosu şart değil. aynı boyutlarda herhangi bir trafo ile yapılabilir. ups trafoları inverter trafoları (saclı trafo olan inverterler) şebeke voltaj regülatörlerininden temin edebilirsiniz.
  • benim kafama takılan ise şu, biraz daha büyük bir trafoya 25mm2 kablo ile bu projeyi yapıcağım. benim 7 spir sarma imkanım var fazla sarmanın zararı olurmu? biraz daha kalın metalleri puntalayabilme açısından düşündüm böyle birşey. ikinci sorum ise hafif puntalama işlemlerini yapabilmek için trafoya gelen 220 voltu dimmer devresi ile kontrol etsem sizce nasıl olur teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: audiocu

benim kafama takılan ise şu, biraz daha büyük bir trafoya 25mm2 kablo ile bu projeyi yapıcağım. benim 7 spir sarma imkanım var fazla sarmanın zararı olurmu? biraz daha kalın metalleri puntalayabilme açısından düşündüm böyle birşey. ikinci sorum ise hafif puntalama işlemlerini yapabilmek için trafoya gelen 220 voltu dimmer devresi ile kontrol etsem sizce nasıl olur teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.