|
El konsolu pazarında yükseliş sürüyor: Birinci şaşırtmadı

-
-
Butip cihazlar kısıtlı donanım güçleri ile ömürleri çok çabuk eskiyor.
-
1080p da ultra grafiklerde 60 kare civarlarını yakalayan bir konsolu fiyat performans olarak sunarlarsa tutar bu el konsolu mevzuları . hdmi dan bağlanması ve masaüstü olarak kullanılması gayet makul .
-
Steamdeck sayesinde Linux epey iyileşti.
-
Çocuk için eski PlayStation Sega ateri vb tüm oyunların içinde olduğu güzel bir el konsolu arıyorum bilgisi olan varmı bu konular hakkında
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Playstation ya da Xbox'ın el konsolu çıkarması gerekiyor artık. PC tabanlı cihazlarda optimizasyon ve ekran süreleri biraz sıkıntılı
-
Hala hatalı şekilde ifade ediliyor bu mini pc ler. El konsolu pazarı diye bir pazar yok ki ortada. Bir tane orjinal hibrit konsol var, yani tam olarak el konsolu da denmiyor aslında Nintendo Switch için ama en azından kendine özel işletim sistemi ve özel oyunları olan tek taşınabilir özellikli el konsolu Switch.Geri kalan tüm saydıklarınız birer mini pc ;) Hala bu el bilgisayarlarına konsol demeye inatla devam eden bir topluluk var ama bizim millet malesef hatalı söylemleri çoğunluk yapıyor diye kopyalamayı çok seviyor. Herkes aynı hatayı yapıyor kısacası...
Her neyse sonuç olarak böyle bir piyasa uzun zaman önce bitti, Sony nin playstation portable vita konsolunun fişini çekmesi ile birlikte Nintendo o alanda zaten neredeyse rakipsizken şimdi tek başına başarılarını sürdürmeye devam ediyor. Pc kanadında ise sırf Switch in popüleritesi ve taşınabilir yapısından ilham alan markalar (acer, asus, msı, levono, steam vs...) birbiri ardına mini el pc cihazları sürüyorlar piyasaya ama her biri windows 11 ve linux işletim sistemi ile gelen bildiğimiz oyun pc lerinden ibaret cihazlar. Öyle gerçek bir el konsolu falan yok kısacası ortada. Her biri pc oyunları çalıştıran , bir masaüstü pc nin mobil versiyonları hepsi bu. İhtiyaca göre bu cihazlardan verim aldığını düşünen varsa alır kullanır elbet ama bir el konsolu pazarı yok ortada, bir daha da öyle dönemlerin olacağını hiç sanmıyorum...
90ların başındaki müthiş dönem gibi bir el konsolları savaşı asla gelmeyecek. Sega, neo geo, nintendo, atari gibi dev firmaların ardı ardına çıkarttığı el konsolları (gerçek el konsoları, kendi sistemlerine özel oyunları olan yani;) ve yine aynı dönem ortalığı kasıp kavuran ve aralarından rahatça sıyrılan nintendo gameboy. Tarih tekerrürden ibarettir derler, doğrudur yine benzer senaryolar yaşandı , daha az marka ile belki ama yine de şu an el konsolu denince akla gelen tek isim nintendo switch. Çok yakında muhtemelen tüm zamanların en çok satan oyun konsolu ünvanını da almış olacak...
-
Yabancılar da el konsolu diyor. Niye kendinizi TDK zannediyorsunuz ki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3a dediğimiz AAA klasmanındaki oyunları 1080p ultra ayarlarda 60 fps yakalayabilmeleri mümkün değil. Bunlardaki işlemci z1 extreme yeni tanıtılan z2 extreme falan ama onların grafik donanımın kas gücü gtx 1650 1660 arası birşey. Güç artabilir ama ısınma artacak ve pil de büyümek zorunda olacak.
Dolayısıyla alet el konsolu olmaktan çıkıp hayvan gibi bir cihaza bürünecek. Daha geçen ay duyurulan aslında amd strix halo ai max 395+ işlemcisi var. Bu işlemcinin içinde de çok güçlü bir grafik birimi var. Radeon 8060S diye rdna 3.5 teknolojisini kullanıyor ama fiyatı yüksek. Şuan asusun o tabletimsi cihazının fiyatı 100 bin liraya yakın.
Onu da el konsoluna da kimse koymaz açıkçası. Koysa bile pil dert ısınıyor işte soğutması dert o zaman işte alet büyüyp ağırlaşıyor el konsolu olmaktan çıkıyor. O yüzden malesef bu tür cihazlarda AFMF2 işte FSR gibi teknolojilerin dahada ilerlemesi lazım. Ancak işte bunlar ilerliyor bakıyoruz gecikmeler artıyor. Bu işin de sonu yok. Merağma yenik düşük önce legion go sonra da asus rog ally alıp atmış birisi olarak malesef el konsolunda oyun işi saç baş yolduruyor. Grafiği ayrı dert oyunlar ayrı dert ufacık ekranda oynaması ayrı dert vs. windows 11 ile geliyorlar birde o windows masaüstü gibi çalışıyor falan yani bela sinir stress. Böyle bu cihazlarla oturup uğraşmaktan keyif alıyorsanız uyar, ama öbür türlü oyunu yükledim bastım açtım oynatsın diyorsanız o işte olmuyor. İlla grafik ayarlarında boğulmaca afmf açmacalar oyunda fsr ayarları yapmalar vs. yani dert.
-
Ne gerek var cep telefonları zaten yeterince her şeyi yapıyor , bunlara millet niye para harcar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sony PSP'yi bitirerek yanlış yaptı. Piyasada hala büyük talep var.
-
Cep telefonunda düzgün kalitede oyun yok o yüzden. Mobil oyunların alıcı kitlesi farklı, herşey basitleştirilmiş ve detaysız. Bunlarda PC'deki tüm oyunları oynayabiliyorlar.
-
Burada yazım hatası değil mantık hatası var . Okuduğunu anlamak herkesin yapabildiği bir şey değil gördüğün üzere. Bu cihazlara konsol diyebilmek için bazı gereklilikler lazım, yabancıdan bize ne! Biraz güveniniz olsun kendinize , referans aldığınız o yabancı kim mesela? Başkalarına özeneyin, kendi düşünceniz ve fikriniz olsun. Windows 11 ile gelen cihazlar pc den bozma cep bilgisayarlarıdır, bu isim modası geçmiş görülüyor ve bilerek bunlara konsol diyenler oluyor sırf ilgi çekmek için. Hatayı sürdürmek ve saçma inatlaşmalar yerine düşünmeye çalışın biraz!
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X