Şimdi Ara

El konulan sigorta şirketlerinin poliçeleri iptal ediliyor: Sigortalılar mağdur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • El konulan sigorta şirketlerinin poliçeleri iptal ediliyor: Sigortalılar mağdur
    Türkiye sigorta sektöründe son günlerde önemli gelişmeler yaşanıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile "Mevzuata aykırı işlemleri ve kötü yönetimleri nedeniyle" iki sigorta şirketine el konulduğunu duyurdu. Daha fazla sigorta şirketinin de inceleme altında olduğu belirtiliyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, yapılan incelemeler sonucunda Gri Sigorta ve Mellce Sigorta'ya el konuldu. Bu şirketlere yeni yönetim kurulu üyeleri atandı ve idaresi Güvence Hesabına devredildi ancak aradan günler geçmesine rağmen bu iki şirket kapsamındaki sigortalıların mağduriyetlerinin nasıl giderileceği konusu netlik kazanmadı. İki şirketin de trafik sigortası satma yetkisi yok ancak 10 binlerce araç sahibine kasko sigortası düzenlenmiş durumda. Bu da ortada 10 binlerce mağdur olduğu anlamına geliyor.

Şu anda sigortalıların poliçeleri tek tek iptal ediliyor. Yapılan resmi açıklamaya göre, bu iptallerin yaşanan mağduriyetin zararını en aza indirmek için yapıldığı ifade ediliyor. Normal şartlar altında poliçesi iptal edilen sigortalılar için başka bir sigorta poliçe düzenletmeleri halinde iptal priminin yarısı kadar indirim kuponu tanımlatılması ve poliçenin iptalinden sonra 4 gün daha sigortalı sayılmaları gibi tedbirlerin uygulanacağı açıklanmıştı. Ancak şu an için sigortalara bağlı işlemlerin yapılamadığı ve poliçe sahiplerinin ne yapacaklarını bilmediği ifade ediliyor.

Ayrıca Bkz.Çin’in ucuz elektrikli araçlarından korkan Avrupalı üreticiler “gaza” basıyor

Bu iki şirketin trafik sigortası satma yetkisinin olmaması sebebiyle mağdur olan kişi sayısı az gibi görünse de yapılan incelemeler sonrası işin içine başka şirketlerin de dahil olması halinde olay daha da büyüyebilir.

Bunun gibi otomotiv dünyasına ilişkin diğer gelişmeleri de öğrenmek için aşağıdaki videoda yer alan DH Oto Gündem programımızı takip edebilirsiniz:

Kaynak:https://sigortamedya.com.tr/el-konulan-sigorta-sirketlerinden-kasko-yaptiranlari-ilgilendiren-onemli-gelisme/
    Kaynak:https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/seddk-gri-sigorta-ve-mellce-sigortaya-tedbir-2145699

• Bir kere sigorta şirketlerinin isimlerinde meymenet yok iken ne melem bu şirketlerden sigorta-kasko alınır akıl alır gibi değil :) Üstelik poliçe sahipleri hiç de azımsanmayacak kadar çok.Şaka 1 yana eğer bu ülkede bu hizmeti veriyor isen belli kanun ve yönetmeliklere elbette uymak,düzenleyiciler yani devletin ilgili kurumları da bunu denetlemekle yükümlü olmak zorunda.İşte filmin koptuğu nokta bu.Aksi gibi çözüm sunan da yok :) Normalde bu tip şirketler ile bilindik şirketler arasındaki tek ve en büyük fark,bilindik şirketlerden paranı 3 günde alır iken bu tip şirketlerden en fazla 30 günde alman olacaktır.Müşteri buna göre sigorta şirketini seçecektir.Ama burada malesef :)
    Bunlardan biri de benim. 15 gün önce yaptırdığım kaskonun ne olacağı belli değil. Bu esnada kaza yapsam parayı alıp alamayacağım belli değil. Halen iptal etmedikleri için yenisini de yaptıramıyorum. En son sigortacım aracın kaskosu yokmuş gibi düşün binme arabaya dedi. Buldukları çözüm bu...

Gri Sigorta'nın %83'lük hissesinin sahibi Paragon Holding diye bir şirketmiş. Onlardan da ses seda çıkmadı.
  • Bunlardan biri de benim. 15 gün önce yaptırdığım kaskonun ne olacağı belli değil. Bu esnada kaza yapsam parayı alıp alamayacağım belli değil. Halen iptal etmedikleri için yenisini de yaptıramıyorum. En son sigortacım aracın kaskosu yokmuş gibi düşün binme arabaya dedi. Buldukları çözüm bu...

Gri Sigorta'nın %83'lük hissesinin sahibi Paragon Holding diye bir şirketmiş. Onlardan da ses seda çıkmadı.

• Bir kere sigorta şirketlerinin isimlerinde meymenet yok iken ne melem bu şirketlerden sigorta-kasko alınır akıl alır gibi değil :) Üstelik poliçe sahipleri hiç de azımsanmayacak kadar çok.Şaka 1 yana eğer bu ülkede bu hizmeti veriyor isen belli kanun ve yönetmeliklere elbette uymak,düzenleyiciler yani devletin ilgili kurumları da bunu denetlemekle yükümlü olmak zorunda.İşte filmin koptuğu nokta bu.Aksi gibi çözüm sunan da yok :) Normalde bu tip şirketler ile bilindik şirketler arasındaki tek ve en büyük fark,bilindik şirketlerden paranı 3 günde alır iken bu tip şirketlerden en fazla 30 günde alman olacaktır.Müşteri buna göre sigorta şirketini seçecektir.Ama burada malesef :)

• AğlayacaksanOynamayalım A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Merak ettiğim şu oldu. Bu adamlar o kadar aracı sigorta yaparken kimse farketmedi de kaza falan da mı yapmadılar. Nasıl ortaya çıktı acaba. Piyasada her alanda yetkisiz kafasına göre iş yapan o kadar çok firma var ki

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Banka ve sigorta şirketleri bu tip olası durumlar için devlet güvencesi altındadır. Ama önce bir devletin olması gerekir!

• Trafik sigortası yaptırırken dahi 300-500 pahalı olsa da Axa ve Allianz gibi şirketleri tercih ediyorum.

En azından sorun yaşama ihtimalimiz düşüyor.

• Hdi sigorta acaba var mı bu işlerin içinde. Beni çok süründüren kendi iç işleyişlerinden bile bi haner bir sigorta şirketi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • reyhaneren R kullanıcısına yanıt
    Adamın yetkisi yok hiç olmaması gereken birşey yapılmış ve ödeme alınmış. dolandırılmışsınız resmen ve devlet diyor daha.

• ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Yetkisi vardı kasko için, e-devlette halen gözüküyor Gri Sigorta'dan kaskom.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Carpocalypso kullanıcısına yanıt

yukarıdaki arkadaşlar yetkisiz yapılan kaskolardan bahsediyor?

• Ne günlere kaldık El konulan sigorta şirketlerinin poliçeleri iptal ediliyor: Sigortalılar mağdur 

• AğlayacaksanOynamayalım A kullanıcısına yanıt
    ben anlamadım, bu arkadaş daha geçen hükümet yanlısı kanala çıkmış, ödüller almış falan.
    Gri Sigortayoutube
    Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Kazım Gökçe, A Para "Fikir Fabrikası" Programının Konuğu Oldu
    https://www.youtube.com/watch?si=XClw6eF2W5Sg6muB&v=kpw9F6UCglo&feature=youtu.be

Gri Sigortayoutube
    “Yılın Holding ve Yatırım Markası” ödülünü Yönetim Kurulu Başkanımız Kazım Gökçe aldı!
    https://www.youtube.com/watch?si=Dvm-9sP7UgTafZfZ&v=mv8LjN8GZjc&feature=youtu.be

ayrıca, beterin beteri vardır, aracı perte çıkanlar var bu süreçte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

ne sallıyon bilader, konuda bile yazıyor "kötü yönetim" nedeniyle, yetkisiz nasıl işlem yapcak ??

• Hadi ismi belli olmayan şirketlerden trafik sigortası yaptırıyorsun anlıyorum da kaskoyu kendine yaptırıyorsun niye bunlardan kasko yaptırıyorsun anlamıyorum arkadaş.

Ayrıca SEDDK bu şirketlerin daha önce tespit edildiğini ve uyarıldıklarını söylemiş yani yeni ortaya çıkmıyor bu durum

• SEDDK da sözleşme kurallarını bilmiyor sanırım karşılıklı olan sözleşmede kredili yani daini murtein olanları nasıl iptal etti. Umarım iadeler gerçekleşir de sıkıntı yasanmaz

• Bende gri sigorta dan kaskoluyum.Ne yapacağımızı bilmiyoruz.Aydinlatici bir açıklamada yok.

• Arkadaşlar benimde gri sigorta AŞ den yaptırmıştım temmuzda şimdi e devletten baktım sadece zorunlu trafik sigortası var görünüyor diğeri kasko yok ne olacak o kadar para yatırdık bize günah değilmi bu haksızlık devletimizin bir an önce buna çare bulması lazım şuan arabayı kullanamıyorum

• Devlet ödemeli, ben adamlara yetki vermedim , devlet izniyle bu işi yaptilar

• mahmut716 kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    İki şirketin de trafik sigortası satma yetkisi yok ancak 10 binlerce araç sahibine kasko sigortası düzenlenmiş durumda

bak ne yazıyor haberde. körmüydün de okumadan ne sallıyon diye konuşuyorsun.

yetki yoksa satılan kasko sonrası nasıl edevlet'e bilgisi düşmüş ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.