Şimdi Ara

SİGORTA ŞİRKETİNİN RÜCU ETTİĞİ MİKTAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz ay aracımla kaza yaptım. Aracımın kaskosu yoktu, trafik sigortasının tarihi de geçeli 2-3 hafta olmuş.

Çarptığım araba 2011 model Sedan Clio-Symbol ve bir şirket aracı, sürücü kapısında göçük vardı. (Fotoğrafı ekledim.)

Aracı kullanan kişi kasko şirketinin anlaşmalı olduğu hasar onarım servisine aracını bıraktı ve yaptırdı. (yetkili servis değil)

Karşı tarafın kasko şirketi benim trafik sigortam olmadığı için doğal olarak direk masrafı bana rücu etti. Bu kısıma kadar bir sıkıntı yok. Fakat ben ve aracın sahibi en fazla 300-500 TL lik bir masraf beklerken 2.000 TL masraf çıkarmışlar. Bu masrafı ödemem için de bana posta yoluyla tebliğde bulunuldu ve 15 gün içinde ödememi aksi halde rücu davası açacaklarını ve mahkeme-avukat masrafları ve faiziyle alacaklarını yazmışlar.

Kapıdaki göçük onarılabilecek iken onarmamışlar. Onarılamayacak gibiyse kapı saçı değiştirilebilirdi onu da yapmamışlar ve komple kapıyı değiştirmişler.

Ekspertiz hasar onarım servisinin kendi ekspertiziymiş, raporda kapının değişmesi gerektiğini söylemiş. Aracı kullanan kişi bile kapının değişmesini gerektirecek bir hasar yoktu diye kendi ağzıyla söylüyor. 2000 TL lik masrafa kendisi de şaşırdı.

Bu işte bir iş var, servis ve kasko şirketi benim trafik sigortam olmadığını biliyor, yani onlara göre ben sahipsizim. Şayet masraf 5.000 TL deselerdi ödemek zorunda mı kalıcaktım? Bu durumda ben hakkımı nasıl arayabilirim? Avukat tutabilecek durumum da yok. Mektup bana dün ulaştı fakat üzerindeki tarih 25 Aralık 2012, yani 12 gün geçmiş durumda.

Konuyla ilgili görüşlerinizi belirtirseniz memnun olurum.

SİGORTA ŞİRKETİNİN RÜCU ETTİĞİ MİKTAR

• bunu bizim burdaki ustalar göçük düzeltmeyle 2-3 saat zarfında boyasız bile kurtarırdı, işlem 200-300 liraya patlardı, geçmiş olsun iyi kazık geçirmişler
  • Beni yanlış anlama ama benim bir davam var sıkıntılı şimdi o kapı onarılmaz serviste değiştirirler yarın mahkemelik bir durum olmaması için 1000 tl kapı tutsa boyası işçiliği ekler parası o fiyata gelir şimdi uğraşacak zamanım var diyorsan önce faturayı ve eksper raporunu iste bakalım neler yazılmış ondan sonra gerisini ve yapman gerekeni yazayım ama bilki taş çatlasa 500 tl olmaz fark

Çıkan parçaları istemeyi unutma sonuçta değiştiğini ispatlasinlar belkide değişmemiştir çünkü benim bu sahtekarlikla ilgili davam sürüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

bunu bizim burdaki ustalar göçük düzeltmeyle 2-3 saat zarfında boyasız bile kurtarırdı, işlem 200-300 liraya patlardı, geçmiş olsun iyi kazık geçirmişler

Malesef oyle oldu, biz de tas catlasin 500 TL diyorduk sonucta gidilen servis hasar onarim servisi ve bugun Autoking'in ve HOMER'in onardigi parcalara bakinca bu kapi nasil degisir diyor insan..

• quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

Beni yanlış anlama ama benim bir davam var sıkıntılı şimdi o kapı onarılmaz serviste değiştirirler yarın mahkemelik bir durum olmaması için 1000 tl kapı tutsa boyası işçiliği ekler parası o fiyata gelir şimdi uğraşacak zamanım var diyorsan önce faturayı ve eksper raporunu iste bakalım neler yazılmış ondan sonra gerisini ve yapman gerekeni yazayım ama bilki taş çatlasa 500 tl olmaz fark

Çıkan parçaları istemeyi unutma sonuçta değiştiğini ispatlasinlar belkide değişmemiştir çünkü benim bu sahtekarlikla ilgili davam sürüyor

Tesekkurler m_kucukaksoy,
    Ben de olasi bir sahtekarliktan supheleniyorum. Gidilen servis hasar onarimi yapan bir servis yani tum araclara bakiyorlar, Autoking yada HOMER gibi bir yer..Renaultun yetkili servisi olsa hak verecegim hic dusunmez kapiyi degistir diyecegim ama insanin ici aciyor. Kapi sacini degistirseler yine hak verecegim, duzeltmekle ugrasmamis degistirmis diyecegim. Arac kullanicisi da sasirmis durumda.. Dediklerinizi yapacagim, fakat boyle durumlarda bilirkisi raporu gibi bir rapor sozkonusu olamaz mi?

• Raporu ve değişen hasarlı parçayı talep edin.

Vermezlerse, talebinizi noter aracılığıyla dolandırıcılık vurgulu olarak ihtar çekerek belirtin.

İhtara, işlemi yapan ekspertiz ve servisi de ekleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cardurata

quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

bunu bizim burdaki ustalar göçük düzeltmeyle 2-3 saat zarfında boyasız bile kurtarırdı, işlem 200-300 liraya patlardı, geçmiş olsun iyi kazık geçirmişler

Malesef oyle oldu, biz de tas catlasin 500 TL diyorduk sonucta gidilen servis hasar onarim servisi ve bugun Autoking'in ve HOMER'in onardigi parcalara bakinca bu kapi nasil degisir diyor insan..

Bir defa o kapıyı isteyin çünkü kapıda sorun yok satarlar çıkma orjinal diye yada kapı hiç degismemiste olabilir araç sahibini taniyorsan kontrol ettir degismismi sonra mutlaka fatura ve eksper raporunu iste bakalım duzenbazlik varmı çoğu eksperin yedek parça şirketi var ben davam boyunca neler gördüm neler öğrendim onlar çin oldu ben şeytan neler yazdılar utanmadan sevhen dediler koca kapıya baktılar olmuyor tamir ettik sonra resimler ordada korkmayın onlar korksun

Sizi mahkememden bir diyolog
    Sayın hakimin değişen ve fatura edilmeyen on kapının tespiti
    Avukat ne güzel iste sifir kapı takmışlar sizi düşünmüşler
    Hayırdır beraber kacakcilikmi yapıyorsunuz
    Avukat rengarenk
    Sonra hakim beyin olaya mudahalesi tatlı sert

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birde unutmadan bu işleri hukuk yolu yavaş ve emin adımlarla yapacaksın sonra önü alınamayacak sorunlar açarsın bende demesi

şimdi bilgisayardan girdim kapının değişmesi lazım çünkü macunlamadan o kapı eski haline gelmez macunu da yaptıran adam kabul etmeye bilir diye değişmiştir

şöyle kısadan bir hesap

900 tl civarı kapı
    80 tl kapı değişimi
    150 tl civarı yeni boya
    250 tl eksper parası ( araca atanan eksperin parası da sizden alınmış olabilir)
    1380 tl yapar toplamı yüzde 18 kdv 1628 tl yapar tabi ki bu benim varsayımım artı eksi başka rakamlarda vardır mutlaka ama istenen 2000 tl nin normal olduğunu bu kısa hesapla anlaşılır tabi ki avukat parası da vardır

şimdi bu parayı ödeyeceğinizi beyan edin fakat yapılan işlemlerle ilgili fatura eksper raporunun örneğini isteyin vede değişen parcaları isteyin en azından kapıyı 300 tl okutursunuz sonucta sigortasız gezmenin cezasını 2000 tl ile ödediniz ya pert etseniz ne olacaktı

• Benim Sadece Dikkatimi çeken Neden bol sıfırlı bir rakam çıktı 2000 TL Sallamasyon bir rakam bence.
    Neden 1985 Değil de 2000TL tüm yapılan işlemlerin faturasını ayrıntısını isteyin. Fazla yapacak bir şey yok ne yazıkki.
  • Bence hasar çok rahat 2000 lirayı bulur nedenmi 2 sene önce 2005 ford fiesta aracımın sağ arka kapısı fotoğrafta eklediğiniz symbolün kapısı gibi içeri göçmüştü hatta o şekilde bile binilebilirdi aracım kaskolu olduğundan kaskodan yapıldı ford yetkili servisinde aracın kapı sacı değişti işçilik+kapı sacı+boya +işçilik 1500 lira tutmuştu bende faturayı görünce çok şaşırmıştım ama durum böyle yapacak bişey yok ben sahtekarlık yapıldığını düşünmüyorum .
  • trafik sigortasını zamanında yaptırmamakla zaten büyük hata edip kaleyi boş bırakmışsınız,sigorta firması da boş kaleyi bulunca üçlük atmış...sizin sigortanız olsaydı bu rakam böyle çıkmazdı bence,belki kapı bile değişmezdi..
  • Kusura bakmayın ama siz bu 2000 liraya şükredin. Zorunlu trafik sigortası olmadan gezmek resmen deli cesareti. Pahalı bir araca dokunsaydınız anahtarı bırakıp gitmeniz bile kafi gelmezdi.
  • iş mahkemeye gitse emin ol en az 2000 lirada mahkeme masrafları için ödersin eder 4000 lira.bu işi kurcalayıp birşey çıkarabilirmisiniz zor gibi.baştan diğer elemanla anlaşıp tanıdığınız yerde yaptırsaydınız zarar azalabilirdi ama artık araç yaptırılmış.300-500 lira fazla az ödeyeyim diye mahkeme riskini alma derim.
  • kesinlikle çıkan kapıyı ve faturaları almadan parayı ödemeyin
  • "Sahipsiz" olmak istemiyorsanız öncelikle kanuni zorunluluklara uymanız gerek, 3-5 ten kaçarken 20 den olursunuz.
  • Siz yatın kalkın şükredin de Clio'ya vurmuşsunuz...

Yasal sorumluluktan,sahip çıkılmaktan,haktan bahsetmek için öncelikle zorunlulukları yerine getirmek lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.