Şimdi Ara

Pert Araç Rayiç Bedel Uyuşmazlığı-Sigorta Tahkim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasım 2022 de geçirmiş olduğum karşı tarafın 100/100 kusurlu olduğu kaza sonucu aracım perte çıktı. Aracıma 370.000 fiyat verdiler. Kabul etmedim zar-zor 375.000 bine çıkardılar. İkinci itirazımın da önünü kesmen adına aksi takdirde aracın onarımının yapılması ile bir nevi göz dağı verdiler. Fiyatı kabul etmek zorunda kaldım. Mutabakat nameye "aracımın değeri ile ilgili tüm haklarım saklı kalmak kaydıyla.." şeklinde şerh düştüm. 10 gün içinde önce sovtaj firmasından sonra sigorta şirketinden ödemeyi aldım.

Ancak aracımın değerinin çok altında bir rakam verdiler. Aracımın kaza tarihi itibariyle ilan sitelerindeki muadil fiyatları 410.000 ila 420.000 bin arasında değişiyordu. Şimdi sigorta tahkim kuruluna başvurmak istiyorum yaşadığım maddi kayıp için. Ancak ne yapmam gerekir, başvuruda dikkat etmem gereken şeyler neler? Avukatla mı ilerlemek lazım, bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa çok memnun olurum.

• Sitedeki fiyatlar 410 - 420 bandında ise bunlardan bir de pazarlık düşün. Ama çok tutulan bir araçsa tabii peşini kovalayın da sitedeki fiyatlara da çok da güvenmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xweser X kullanıcısına yanıt

Ne kadar gibi bir pazarlık mesela?Araç piyasası iyi,tutulan bir araçtı. Üstelik ilk sahibi benim,sıfır almıştım.5-6 yıllık aracım 50bin km idi.Daha sıfır kokusu duruyordu öyle söyleyeyim.

l

• Çok teşekkür ederim, Allah'a çok şükür cana gelmedi.

2016 model Opel Corsa 1.4 (otomatik). Daha 50bin km idi. Sıfır almıştım aracı, ilk sahibi benim. Eşim kullanıyordu, sigara dahi içilmemiş, sıfır kokusu hala üzerinde az kullanılmış tertemiz bir araçtı. Karşı taraf 100/100 kusurlu. Tahkim süreciyle alakalı ne yapabilirim şu aşamada hocam, bilginiz var mı?

• gecmis olsun, benim bildigim kadariyla tahkime giderken mumkun oldugunca kanit hazirlayin. mesela sahibinden.comdaki emsal ilanlarin listesini, en az en cok ve ortalama ilanlardan cikti alip ekleyin dilekceye. 3 tane galeriden aracin degerini gosteren yazili belgeye almaya calisin.

tabii ki ayni calismayi eksperde yapti ve bunun sonucunda fiyat belirlendi.

sigortanin belirledigi miktarin gercekten biraz daha dusuk olmasi genelde normal, sizin durumda da asiri bir fark yok ancak yine de denemeye deger.

birde unutmamaniz gereken nokta aracin guncel degeri degil kaza tarihindeki degeri odenir

• Teşekkür ederim.

Evet,dediğim rakamlar aracın kaza yaptıgı tarihe ait muadil fiyatları.Ekran görüntüsü de almıştım ama silinmiş maalesef.Elimde bu şekilde ilan görüntüleri olmadan başvursam mağdur olur muyum acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aether_ A kullanıcısına yanıt

kisisel gorusum, yeterince kanit olmadan bence bir sonuc almaniz zor. sahibinden.com ilanlarinin yeterli oldugunu dusunmuyorum.

deger kaybi icin tahkime giderken eksperin belirledigi tutar uzerinden basvurmanin daha iyi oldugunu duymustum.

ozellikle bu konuda tecrubeli bir avukata danisin derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KASKO PERT ARAÇ ÖDEMESİ
    3 ay önce açıldı
    Pert rayiç bedeli düşük geldi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim cevabınız için

• Kasko şirketi aracın sbm sitesinde yazan araç rayiç bedelinin tümünü verebilme yetkisi var mı,yoksa belirli bir oran kesinti mi yapılıyor aracım km ve tramer kayıtlarına göre?

fazlasini bile verebilir. o deger prim belirlenmesi icin onemli artik.

rayic bedele gore odeme yapiliyor, o da daha once yazdigim sekilde hesaplaniyor.

• Hocam 30 bin için uğraştığına değmez sizin hesaba göre pazarlıkla 400 e alınırdı.canınızı sıkmayın o parayal hızlı bir şekilde araç alıp keyfinize bakın.

Amatörce yapılmış bir başvuru sonucu kaybederseniz karşı tarafın (sigorta şirketi) avukat vekalet ücretini de siz ödersiniz bilginiz olsun. Bence bu işlerden anlayan bir avukata danışın.

• 30 bin tl için mahkemeye gitmek mi? sakın öyle bir hata yapmayın.

• en1gma kullanıcısına yanıt

Neden öyle söylediniz hocam

• turkay23 kullanıcısına yanıt

Evet hocam ben 400bin istedim pazarlıkla zar zor 375bin teklif ettiler.Aracım tertemizdi ona yanıyorum km si düşük sıfır kokusu duruyordu.Dikkatsizin biri yüzünden heba oldu,çok şükür ki canımıza gelmedi Allah korudu.

• nightblueist kullanıcısına yanıt

Evet araştırdığımda dediğinizi yaşayanlar da olmuş malesef.Kaza tarihinden bu yana milyon kez hasar danışmanlık firmaları arıyor.Hiç birine güvenemiyorum,hepsi farklı illerden arıyorlar.Birçoğu ile ilgili de şikayet var kazanılan dava sorunucu ödemeleri yapılmamış yda eksik yatırılmış

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.