Şimdi Ara

El yapımı anten alternatif öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yagi anten yapma fikrindeyim. Site üzerindeki materyalleri inceledim. Belirli kablo ve konnektörleri kullanmış herkes. Mesela ben ohm değeri 50 olan başka kablo kullanırsam çok etkilenir mi sinyalim. Kabloyu 1-2 metre tutup geri kalan kısmı cat5 ile routerı çatıya çıkarma mantıklı geldi bana. Rp-sma konnektör yerine bnc türü konnetör bağlasak çok büyük kaybımız olur mu. Esas amacım 145 metre mesafede oturan kuzenin evine bağlantı yapabilmek. İşi öğrenebilirsem 2.5 km2 mesafeyi denemek istiyorum(tabi anten değişcek büyük ihtimalle). Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kullandığım router smartnet 4 port olan. Üzerinde değişebilir yazmasına rağmen anten board ile lehimli. Lehimden ayırıp konnektör lehimlemeyi düşünüyorum. En az kaybı ne ile yaşarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinarcak -- 14 Mayıs 2008; 15:30:19 >

• Selam,

Önemli olan kablonun üzerinde üretici tarafından verilen sinyal kayıplarıdır, kullandığın kablonun cinsi pek bi önemli değil. kullanacağın kablonun kodunu girip aratırsan birçok üreticinin verilen sinyal frekansı için yayınladığı kayba ulaşabilirsin. Ne kadar düşük kayıp okadar iyi sinyal. Bu arda bu değerlere bakarken 2400 MHz değerlerine bakmalısın çünkü WiFi sinyaller bu frekansta.

Çatı fikri gayet güzel aklı başında ve uygulamada en çok başarı elde eden yöntemdir. BNC konektör (haffa F konektör) kullanabilirsin ama BNC konektörler bu frekans aralığı için tasarlanmadığından kayıpları fazla oluyor, üretici sitelerinde bu kayıplar hakkında bilgi bulunur.

Router için tercih edeceğin konektörler bence şu sırada olmalı RP-SMA, N, TNC, BNC, F. ilk 3 ü şiddetle tavsiye edilir. bulması en kolay olan sanırım N konektördür.

• Şimdilik biquad antene yöneldim. bugün karaköyden malzemeleri aldım. rp-sma konnektör aldım. daha sonra tak çıkar uğraşmamak için.
    routerı çatıya çıkarırken data ve elektriği cat5 işinden geçirmeyi düşünüyorum. Cihaz 9 volt adaptör kullanıyor güçsüz birşey. benim kullanacağım voltaj data üzerinde bozulmaya yol açar mı? yarın başlıcam kuruluma kısmetse.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.