Şimdi Ara

EL YAPIMI FAN KONTROL SİSTEMİ ÇOK BASİT YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba değerli forum üyeleri abilerim ablalarım kardeşmlerim arkadaşlarım :) cümleten Selamın Aleyküm diyorum öncelikle.

Ben öğrenciyim elektronikten çok aşırı anlamıyorum o devre kartlarından filanda anlamıyorum meslek lise si de değil anadolu lisesindeyim.

Kısacası elektronik bilgim pek yok söle bi manuel bi devre düşündüm acaba çalışırmı veya nasıl yapabilirim Bilgisayarımdaki fanları kontrol edmek istiyorum 2-3 fanı hızında düşüş olmadan hepsi eşit çekilde tek dümeden hızlandırmak veya yavaşlatmak veya kapatmak istiyorum acaba nasıl yapabilirim bu resimde çizdiğim devre çalışırmı elektrikte düşüş olurmu falan filan yardımcı olursanız bide ucuz maliteti olsun devre elemanları falan bilmem o çöpleri kapasitörleri filan bilmem ne işe yaradınıda bilmiom :D

Resim küçük ise ctrl+ ile büyütüp bakabilirsiniz elimden geldiğince açık çizmeye çalıştım resimdeki gibi direk bağlıcam yani öle düşnüom serimi parelelmi onu bile bilmiom hepsinin kutuplarını dümdüz aynı şekil balıcam yane bide parçaların örneklerini resimle yanlarında belirtmeye urastım umarım açık olmuştur.

• benimde aklimda bole nisi vardi bende 1 tanesi ile yaptim pptansiyometreyi fan kablosuna baglamistim. siyke fan kablosunun tekimi kestim sonra kablonun bir ucunu bir ayaga bir ucunu bir ayaga boyle calismisti.

ben hoparlor potansiyometsrri ile yaptim.

eger yaparsan banada bilgilendir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam su anda resimdeki devredeki şemayı değilde şu şemayı kullanıyorum 6 adet fanı 3 pot ile 2 şerli olarak kontrol ediyorum hemen atayım potlarda 1k bu arada.Aynısını yaparsanız eminim çalışır yaklaşık 20 gündür sorunsuz kullanıyorum maliyetide 2.5tl devre kartı bakır plaket 1.5tl potlarda 50kurus :D Su anda sağdaki devrenin siteminden yaptım ama 3 tane ayrı güç girişimi birbirine kablo ile baüğlayım tek giriş haline getircem power supplayım onu besleyebilecek güçlükte bi supplay saten normalde 6 fanım tek güç girişine bağlıydı ama kopntrol edenbilmek için 3 kablo ya böldüm balantı yüzünden yani soldaki resim gibi yapıcam su anda sağdakinden yan yana 3 adet var.

• gelismis devre de sadece en soldaki fan ayarlanir digerleri son hizda doner. acma kapama dugmesi ise sadece enerjiyi keser yani en soldaki fan kapanir. Sen diger molexlerede potansiyometre koyacakmisin

edit: basit devre bence sorunsuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...DeAtH... -- 10 Şubat 2014; 16:40:14 >
  • evet hocam ben sağdaki basit devreden yan yana 3 tane yaptım on off ta koydum sadece güç molexlerini birleştircem bende su anda 33 tane güç 6 tane fan molexi var 3 güç molexsini seri olarak kabloyla bağlayıp bir güç molexi yapıcam tek güç kablosuyla 6 fanı 2 şerli gruplar halinde 3 tane 1k lık potansiyometreden kontrol edicem su anda herşeyim saten kulalnıyorum sadece güç kabloları kablo pisliğim çok :D mod konum var kasa modifie ediom hergün foto ekliyorum ordada kablolarımın çok olduüu için böyle basit çözümler buluyorum :)
  • 10 k potla ugrasmaktansa 1 tane dimmer al ucunu tek kabloya birlestir dimmerden ses kisip acar gibioynarsin

• HOCAM 1K POT 10K DEĞİL VE AÇIP KAPATIOR TAM YETİYOR GENEDE TAVSİYENİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM BEN SATEN DEVREYİ YAPTIM O PİZİMLER SADECE OLAYI BASİTÇE ANLATMAK İÇİN :=)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar eğer isterseniz size xıgmatek firmasından ücretsi alfığı. Kasa fan kontorlcüsünü göstereyim paralele 6 tane bağladım sorun vermiyor fanlarda isterseniz resimlerini çakim gönderim malzemesi çok ucuz yapın kendize :)

• quote:

Orijinalden alıntı: İNTEL & AMD

Arkadaşlar eğer isterseniz size xıgmatek firmasından ücretsi alfığı. Kasa fan kontorlcüsünü göstereyim paralele 6 tane bağladım sorun vermiyor fanlarda isterseniz resimlerini çakim gönderim malzemesi çok ucuz yapın kendize :)

gönder hocam resimleri merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

quote:

Arkadaşlar eğer isterseniz size xıgmatek firmasından ücretsi alfığı. Kasa fan kontorlcüsünü göstereyim paralele 6 tane bağladım sorun vermiyor fanlarda isterseniz resimlerini çakim gönderim malzemesi çok ucuz yapın kendize :)

resimler üstatlar tıkla yazıya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ertu0000 -- 12 Şubat 2014; 20:13:04 >

• quote:

quote:

quote:

resimler üstatlar tıkla yazıya

teşekkürler

iphone 5c hayırlı olsun

bizim burdakiler bunu yapamaz ben yapim diyeceğim ama amada potansiyometre varmı dedim o ne dedi

• 5c derken üstat anlamadım ?

Birde sistem basit hatta sana şunu söleyim çevrende vatan bilgisayar varmı varssa orda teknikten rica et birtane ücrretsiz alırsın
  • quote:

5c derken üstat anlamadım ?

Birde sistem basit hatta sana şunu söleyim çevrende vatan bilgisayar varmı varssa orda teknikten rica et birtane ücrretsiz alırsın

skydrivede fotograf ozelliklerinde iphone 5c yaziyordu. o yuzden dedim.

vatan bilgisayar en yakin 90 km mesafede

• anladım üstat tavsiyem bendeki güzel iş görür derim
  • quote:

anladım üstat tavsiyem bendeki güzel iş görür derim

hocam evdeki elektrikli supurge bozuldu.

supurgede hiz ayar i vardi.

asagi yukari cekmelilerden.

bununla yapsam calisirmiki.

biraz havali olur.

• Merhabalar üstadım,our fakat şunlar olmalı öncelikle

1.) hız ayarlayıcın kaç volt ile çaışıyor
    2.) hız ayarlayıcın amperi dahil olmak üzere ne istiyor tam güç olara yani seninpc ona yetecek gücü verebiliyormu
  • quote:

Merhabalar üstadım,our fakat şunlar olmalı öncelikle

2.) hız ayarlayıcın amperi dahil olmak üzere ne istiyor tam güç olara yani seninpc ona yetecek gücü verebiliyormu

onu bilmiyorum hocam deneme yanilma yolu ile deneyimmi ?

sakat olmasi hocam.

• quote:

quote:

Merhabalar üstadım,our fakat şunlar olmalı öncelikle

onu bilmiyorum hocam deneme yanilma yolu ile deneyimmi ?

sakat olmasi hocam.

dene bişey olmaz , :) kısa devre yapmadığın sürece
  • eve gidince deneyecegim

• ok :)
    , bak üstat şöylede yapabilirsin, normalde power suppley çıkışlarında 12,7,5,3 voltajları bvardır istersen kasanın önüne bir düğme koyarak bastığında 5 volt basmadığından 12 volot ile çalışır eğer paralel bağlarsan kasana yetecek kadar fan takarsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.