Şimdi Ara

el yapımı su soğutma blokları tasarım tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Üniversitede bölüm hocası elle tutulur bişeyler yapmamızı istiyor her dönem. Benim aklımada bu fikir geldi. Sizce iyi olur mu? Blokları arkadaşımın bilgisayarına göre tasarlayacağım. İşlemcisi fx6000 diye hatırlıyorum ekran kartı saphire 6850 anakartı tam bilmiyorum ve 2.5 inç lik hard disk soğutma blokları yapmak istiyorum.

Sizden istediklerim:
    1- Blokların iç kanallarını nasıl yapmalıyım.
    2- Hortum kalınlığı ne olmalı ideal olarak.
    3- işlemci tasarımında farklı soketlere uyacak şekilde bi tasarıma kaçsam nasıl olur.
    4- Eğer olursa nasıl bi yol izlemeliyim.
    5- Malzemeyi pirinç, bronz, bakır dan hangisini seçmeliyim
    6- Sızdırmazlığı sıvı conta ile halledebilir miyim yoksa blokların kapaklarında kanal açıp o şekilde mi sıvı conta kullanayım
    7- blokların kalınlıkları ne kadar önemli

Bloklar kaba bi görüntüye sahip olmamalı biraz estetik göze hitap etmeli

Birde pompa radyatör tank hortum tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılar ve teşekkürler.

• Bloklar nasıl yapılıyor bende onu merak ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip bende merak ettim.

• Örnek işlemci bloğu dikey işlem makinesinde yapıldı sırada ram bloğu var
     el yapımı su soğutma blokları tasarım tavsiyeleri el yapımı su soğutma blokları tasarım tavsiyeleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar ben 5 yildir tornaciyim yapma kismi sorun degil sadece elimde bi kac ornek olsun istiyorum. Internetten islemci icin yapilmis hazir sistemleri gordum onlardaki bloklar gibi dis gorunusude hos olmali.

Bi de hocam rakorlari ka inclik seceyim hangisi daha etkili olur

• içine bakır boruları nasıl koyuyorlar.

• selmand kullanıcısına yanıt
    Hocam blok seklindeki bakiri oyuyorlar
    Edit:yukardaki arkadasin attigi fotoya yorum yapayim blok iki parcadan olusuyor attigi foto islemciye degen kisim oyuk taraf ice bakiyor oyuk tarafin ustune borularin oldugu bir blok daha konuluyor

konu sahibine buda
    igne gibi ince ve cok olanlardan cok performans aliniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 9 Eylül 2014; 22:18:04 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • saasc S kullanıcısına yanıt
    Yani hocam kanali ne kadar ince yaparsam o kadar performans fazla mi olur. Suan sadece 2mm parmak freze cakisi kullanabilirim yeter mi o

• timeer kullanıcısına yanıt
    Kanal inceligi degil suyun degecek yuzey alaninin cok olmasi gerekir ayrica bir tecrubem yok arkadas yapmisti yuzeysel anlatti i bilgilerime dayanarak soyluyorum :)

Hocam resimdeki gibi olandan en cok performans aliniyormus simdi forumdaki konularu okudum

https://store.donanimhaber.com/c9/e3/d7/C9E3D7E8A7F4755A337C8CE69BADA859.jpg

Bende oyke demek istemistim ne kadsr ince o kadar fazla yuzey alani. Tavsiyeniz icin sagolun hocam bu aksam 3d tasarimina basliyorum hayirlisiyla

Hocam birde bana o konularin linkini atarmisiniz

Su sogutma bolumunde buraz gerilere gidin bulursunuz :)

• Suya değen kısım değil. Açıklayacak olursak kanallar ne kadar çok ve ince olursa suyun bloğa sürtünme katsayısı artacaktır böylelikle suyun bloktaki ısıyı emiş gücü bir üst düzeye çıkacaktır. Su bloğun içinde ilerlerken engellere takılıp akış hızı yavaşlayacaktır dolayısıyla bloğun içinde biraz daha fazla kalması ısıyı kendine aktarması için biraz daha süre sağlamış olur. Bu yüzden ne kadar kanal olursa performans o kadar artar.
  • Suya değen kısım değil. Açıklayacak olursak kanallar ne kadar çok ve ince olursa suyun bloğa sürtünme katsayısı artacaktır böylelikle suyun bloktaki ısıyı emiş gücü bir üst düzeye çıkacaktır. Su bloğun içinde ilerlerken engellere takılıp akış hızı yavaşlayacaktır dolayısıyla bloğun içinde biraz daha fazla kalması ısıyı kendine aktarması için biraz daha süre sağlamış olur. Bu yüzden ne kadar kanal olursa performans o kadar artar.
  • başkan.. boruyla . blaokla ugraşmana gerek yokk http://www.vatanbilgisayar.com/seidon-120v-plus-sivi-sogutma-sistemi.html?srt=UP al kurtul.. temiz iş.
  • aslında haklısın ama bunu ben bizim imalat hocasına ödev gibi bişi olarak sunucam bi yandan arkadaşımın ısı olayı ucuza kapatmış olucaz
  • evvet arkadaşlar uzun süredir giremiyordum işlerim yüzünden tasarımım bitti şuan. yarın akşam büyük ihtimal ölçülerinide koyarım yapmak isteyen yapar.
     el yapımı su soğutma blokları tasarım tavsiyeleri el yapımı su soğutma blokları tasarım tavsiyeleri el yapımı su soğutma blokları tasarım tavsiyeleri el yapımı su soğutma blokları tasarım tavsiyeleri el yapımı su soğutma blokları tasarım tavsiyeleri

• arkadaşlar imalat resimleri şimdi bitti onlarıda bu hafta içerisinde foruma yüklemeye çalışıcam.
  • Hocam takip ileride sipariş bile alabilirsiniz devam edin inşallah başarılı sonuçlar elde edersiniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.