Arkadasa sekiro gibi combat sistemi olmaz deyip en azindan souls serisi olan ds, ds2, ds3 ve bb nun combat sistemine gore eklenti yaparlar diyerek iyimser bile cevap vermisim. Sızıntılardan sonra degil at surup acik samanyolu gaksisi gibi haritasi buyuk, hikaye ve atmosferi kaliteli olsa dahi heyecanim sifira düstü. Umarim su an kabus goruyorumdur. |
Elden Ring & Shadow of the Erdtree (NIGHTREIGN : 2025) [PS ANA KONU] (16. sayfa)
-
-
Bugünkü olayların özeti niteliğinde:
-
Bugunku olaylarin ozeti niteliginde derken millet kotu anlamda şok olmus anlaminda mi yoksa baska birseyden mi bahsediyor? ingilizceniz baya iyi galiba ne dediklerini kisaca soyleyebilir misiniz?
-
bu trailer bende yeni hissi oluşturmadı. sanki uzun bir süre önce yapılmış gibi. Umarım öyle değildir
-
quote:
Orijinalden alıntı: console-masterbu trailer bende yeni hissi oluşturmadı. sanki uzun bir süre önce yapılmış gibi. Umarım öyle değildir
oyun defalarca ertelendigi icin buyuk ihtimalle baya eski bir trailer.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dark-SamuraiBugunku olaylarin ozeti niteliginde derken millet kotu anlamda şok olmus anlaminda mi yoksa baska birseyden mi bahsediyor? ingilizceniz baya iyi galiba ne dediklerini kisaca soyleyebilir misiniz?
hocam cok kisa olarak ozetlersem sizdirilan trailer tamamen sirket ici yatirimcilar icin yapilmis. halka gostermek icin degil
-
Ben Elden Ring'den çok daha fazlasını bekliyorum, hem görsel hem de kombat olarak, kimsenin hevesini kırmak istemem ama bu görüntüler bana fan yapımı gibi geldi. Bilmiyorum, animasyonlar "fazla" tanıdık ve eski geldi bana. Dünyası da bir önceki nesil gibi duruyor. Hiç FromSoft oyunu gibi değil, atmosferin bir Bloodborne havasında, daha karanlık olmasını bekliyordum ben.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 2 Mart 2021; 11:15:59 > -
Hocam bu görüntülerin en az 1 sene önce şirket içi hissedarlara gösterilmek üzere hazırlandığını, eski bir trailer olduğu, bu görüntülerden çokça şeyin değişebilir olduğunu falan anlatmış arkadaş. Bizlere gösterielcek birşey değilmiş yani, sadece yatırımcılara böyle böyle işler yapıyoruz şu anda tadında bir görüntüymüş. Arkadaşın dikkat çektiği başka bir şey de oyunun action rpg franchise olarak tanıtılması. Yani devamı da gelecek gibi tasarlıyorlar burdan çıkardığımız. Bir de microsof event'inde yenibişeyler gösterilecek beklentisi vardı, o gösterilmeyecekmiş onu söyledi özetle.
Nolursa olsun ben de bunları görünce baya bi düştüm moralman. Demon souls'un cılkını çıkardığım bu günlerde yeni oyun için daha hevesli olmayı bekelrdim ama ne olursa olsun böyle kaltiesiz ve eski animasyonları görmek, ata binip koştururken ghost of tsushima'daki gibi adam biçmek vs. beklediğim şeyler değildi. Umarım bu sızıntının üstüne fanbase'in beklentilerine daha yakın ufak birşeyler gösterir ya da analtırlar yakın bi zamanda, pek mümkün gözükmüyor ama...
-
Bu görüntüler 1 yıldan çok daha fazla, çünkü tüm mekanik ve animasyon Dark Souls'da kullanılan ile aynı, ancak araya Sekiro girdi ve burada oynanış mekaniği anlamında adamlar sınıf atladı. Elden Ring'in DS gibi duruyor olması o yüzden çok saçma, tek mantıklı açıklama Elden Ring'in yapımı DS3'den sonra başlandı ama sonra vazgeçilip Sekiro'ya geçtiler. Belki imkanları, teknolojiyi biraz daha geliştirmek istediler bilemedim. İyi düşünmek, olumluya yormak istiyorum zira bu görüntüler gerçekten çok büyük hayal kırıklığı.
-
Ben şu an için nötr pozisyondayım. Gördüklerim rahatsız etmedi beni ama hoşuma da gitmedi. Grafiklere pek takıntılı birisi değilim ben. Animasyonlar, gameplay, hikayesi ve atmosfer iyi olsun benim için kafi. Bu adamların ilk semi-ow oyunu olacak. Benim beklentilerim yüksek. Şimdiye kadar çıkarttıkları bütün souls-borne oyunlarını oynadım platinledim. Sadece Dark Souls 2 oyununu platinlemedim ama onu da epey ilerlettim. Çünkü ben DS II'yi ana oyundan saymıyorum. Dark Souls serisinin en kötü oyunu. Bunun sebebi de ana ekibin yapmamış olması. Şimdi Miyazaki ustanın en son ve en çok emek harcadığı işi göreceğiz. Ayrıca benim gözümde yaşayan Fantasy konusunda en deneyimli yaşlı kurt J.R.R Martin üstat'ında yardımları var. Direkt katkıları var. Ben kitaplarını bayılarak okudum adamın yazım şekli ve kalitesi bence tartışmasız çok çok kaliteli. Şimdi Miyazaki ve ekibine yazarlık olarak katkıda bulunacak olması beni çok yükseltiyor. Muhtemel ki bu oyunun bu kadar gecikiyor olmasının sebeplerinden birisi de Martin'dir. Kendisinde mükemmelliyetçilik var. Yazdığını okur, beğenmez yırtar. Sonra tekrar yazar tıpkı Patrick Rothfuss gibi. (Bir gün 3. kitabına kavuşacağız.)
Ben SONY'nin yerinde olsam 2000 yılı sonrası çıkış yapan Fantasy konusunda ortaya çıkarttığı eserlerle efsaneleşmiş isimlerle anlaşırdım. Kendime exc seri yaptırırdım. Bir kaç örnek vereyim, belki bilmiyorsunduzdur. Bu post sayesinde faydalanmış olursunuz. Steven Erikson'un Malazan serisi var. Henüz Türkçesi yok, oyun evreni oluşturmak içinbiçilmiş kaftanlardan birisi. Dark Fantasy, Epic Fantasy ve Military Fantasy olarak geçiyor ama her birisinden biraz var ama Epik Fantasy başlığı altında birleşiyorlar. Öyle karakterleri var ki. Gördüğünüz zaman aa ben bu karakteri biliyorum diyeceğiniz simadalar. Mesel Anomander Rake. Kime benzetebiliriz peki? Elric ve Geralt
Malazan uzun bir seri olduğu için SONY hemen girmek istemezse mesela. Bana göre efsaneler efsanesi diğer bir seri olan Kral Katili Güncesi için kolları sıvamasını isterim. Okumadıysanız, kahramanın yolculuğu hikayelerini seviyorsanız alın okuyun ama 3. kitap henüz çıkmadı.
2007 yılından sonra ulaştığı başarılarla Fantazinin Prensi olarak anılan Brandon Sanderson'un kendi devasa evreni var. Kozmer Evreni
Daha onlarca örnek verebilirim ama sıkılırsınız gibi duruyor. Hem de konu ile az biraz bağlantısı olsa dahi konunun dışına bu kadar çıktığım yeter. Umarım bir gün böyle bir haberle karşılaşırız, sonuçta biz oyuncular olarak Fantasy işlerini seviyoruz ve kitap severleri de kendisine çekecektir. Örneğin Harry Potter oyunu.
-
hocam witcher dan sonra yazarlarin oyun haklarini ucuza verecegini sanmiyorum artik.
keske dediginiz gibi sony veya diger sirketler kesenin agzini acsa da oynasak. oyun yapmak iyice pahali oldugu icin mantikli gormuyorlar sanirim
-
Kesinlikle artmıştır ama yazardan yazara fark var şimdi. Misal Witcher evreni bu kadar biliniyorsa ve seviliyorsa bunun başlıca nedeni CD Projekt RED'dir. Yazarı bana göre beş para etmez birisi. Bunun sebeplerini sonra açıklarım. Keza J.K Rowling var Harry Potter'ın yazarı. Kitapları çok çok iyi ancak gelin görün ki sonradan attığı twitler olsun, yaptığı açıklamalar olsun. Kendini ve seriyi rezil etme konusunda fütursuzca davranıyor. Kaldı ki bakın Harry Potter'ın oyunu geliyor ve müjde olarak diyorlar ki oyunda Rowling olmayacak. Bu ne kadar acı bir şeydir böyle... İnşallah gelecek olan dizide de Rowling'e yer vermezler. Danışmasın bile yani. Fikrini dahi belirtmesin. Bir de yazdığı eseri koruyup, onun en iyi şekilde yansıtılması için uğraşan yazarlar var. Mesela Patrick Rothfuss bir sürü anlaşima yaptı ve bildiğim kadarıyla çoğu iptal oldu. Yazar çizgilerini belirtmiş sizde yapımcı olarak o çizgileri aşarsanız adam direkt eserini korumak için süreci iptal ediyor mesela. Ben çok saygı duyuyorum bu tavra.
Ben yıllarımı verdiğim eserimi size meze etmem diyor. O yüzden SONY örneğini verdim, SONY parayı veriyor kaynağı sağlıyor ve özgün ve kaliteli içerik çıkması için pek müdahale etmiyor kimi zaman hiç karışmıyor. Microsoft'un filan almasını hiç istemem mesela. Neyse.
-
Internal Use denilmiş. Yani yatırımcılara gösterilen bir trailer olduğu anlaşılıyor ki duyumlara göre 1 yıl önceki görüntüler olduğu da söyleniyor. Off-Screen görüntüden grafik eleştirisi yapanlar hataya düşüyor bence. Bu oyunun grafiksel anlamda Demon's Souls'tan daha kötü gözükmesi, çok mantıksız ve olası değil bana kalırsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StativeDread -- 2 Mart 2021; 13:28:10 > -
Sızıntılarda gözüken şekilde planlamış olsalar bile Demon's Souls Remake'den sonra ondan daha kötü gözüken bir oyun çıkaracaklarına ihtimal vermiyorum. O yüzden defalarca erteleyip göstermekten çekinmiş olabilirler.
-
bence demon's soul kadar guzel gozukmeyecek. sonucta oyunu last gen icinde yapiyorlar. belki ileride next-gen icin guncelleme yaparlar ya da direk next gen icin yapip last gen konsollara cok dusuk ayarla cikartirlar
-
Son sızıntı doğruysa baya rezalet oyun gibi duruyor.Neyse çıkmadan kesin yargıya varmamak lazım.
-
Oyunun demons souls remake kadar güzel gözükeceğini düşünmüyorum. Demons souls remake direkt next gen'e özel yapılmış bir oyundu. Elden ring next gen odaklı değil bildiğim kadarıyla. Sekirodan bir tık daha iyi olacağını düşünüyorum grafiklerin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: koftehor1
Oyunun demons souls remake kadar güzel gözükeceğini düşünmüyorum. Demons souls remake direkt next gen'e özel yapılmış bir oyundu. Elden ring next gen odaklı değil bildiğim kadarıyla. Sekirodan bir tık daha iyi olacağını düşünüyorum grafiklerin.ps5 için update olur diye düşünüyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: StativeDreadInternal Use denilmiş. Yani yatırımcılara gösterilen bir trailer olduğu anlaşılıyor ki duyumlara göre 1 yıl önceki görüntüler olduğu da söyleniyor. Off-Screen görüntüden grafik eleştirisi yapanlar hataya düşüyor bence. Bu oyunun grafiksel anlamda Demon's Souls'tan daha kötü gözükmesi, çok mantıksız ve olası değil bana kalırsa.
Bende sizin gibi düşünüyorum hocam. Çünkü PS4 Neslinde geliştirilmeye başlandı yani duyurusu 2019'da olsa da öncesi için elbet ileriye dönük olacağı bariz belli. Next-Gen güncellemesi illa ki alacaktır temelleri bunun üzerine kuruluyor artık.
Genelde bu görüntüler Beta / Alpha yani gelişim aşamasından bir tanıtım olarak da görülebilir. Üzerine elbet daha da koyacaklardır ki benim beklentim bu yönde. Diğer bir olay ise Pandemi sürecinden tüm firmalar etkilendi Ofislerinde değil evden çalışmalar gerçekleşiyor buda Oyunun hem çıkışını erteliyor hemde aksaklıklar ile bazı sorunlar çıkabiliyor. Geç olsun güç olmasın. Çünkü firmalar da artık daha sık ele almak zorunda kalacaklardır. Oyuncuların beklentisini gördüklerini umuyorum. Sızıntılarla bile gündemi doldurdular. :)
-
Trailerdan ne dördümüzden rezil bir olacak gibi diyorsunuz açıklar mısınız? Grafikler kötü olursa misal oyun kötü mü oluyor sizin için? Cevaplara göre buraya vakit ayırıp, ayırmayacağıma karar vereceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X