< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Elden Ring | XBOX [ANA KONU] [Rehber ilk sayfada] (29. sayfa)
-
-
Konumu Yeni Zelanda yapıp başlayasım var ama bir yandan da az daha sabret global ile başlarsın diyorum kendi kendime. Ne yapacağımı şaşırdım 😅
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Açık dünya souls oyunu. Casual olduğum işin oyunu bitiremeyeceğim. Grafiksel olarak oyun güzel duruyor. (İlk gameplay de bana çok kötü görünmüştü)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 24 Şubat 2022; 17:33:30 >
Series x te nasil oyun patchten sonra? Cok fps dususu oluyor mu?
-
oyunun achievementları bende gözükmüyor sizde de öyle mi?
-
Al Aydın al. Ben de alıyorum bir yerden başlamak lazım. Açık dunya en azından. Boss zor gelirse ata biner kaçarız hshfhdhhd
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Maşallah tam bir gamer düzeni olmuş hocam 😃
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 24 Şubat 2022; 18:5:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Series X'te 4 saattir oynuyorum (bu arada 4 saatte sadece tek bir bölge keşfedip orayı temizleyip sağda solda bitki toplayıp yarasalara ve bir kaplumbağaya sarabildim. Gizlenmiş bir dungean bulup torrenti alana kadar girmem mümkün olmadığından haritaya işaret koydum. Henüz zombiler ve köpekler dışında kestiğim daha güçlü karakter olmadı. :) O köpek türü yaratıklar da çok hızlı ve agresif, deli ediyor.)
Hareketli sahneler ve kombatlarda göze çarpacak bir fps drop vs yaşanmadı, performans moddayım ama görsellik de akıcılık da beklediğimden daha iyi diyebilirim.
@Hatchway Prisoner'ın görünümü malum, tipi vücudu zaten size ait bir tasarım. Eşya olarak kalkan, kılıç ve asa arasında geziyorum, hızlı hareketli düşmanlara karşı yakın mesafede kaldığınızda hemen asayı kaldırıp kalkana geçmek şart. Ancak çok hızlı ve kolay bir geçiş var, beğendim.
İlk planda bildiğimiz tek büyü var ama başlangıca göre iyi damage veriyor, en azından uçan yaratıklara veya uzaktaki bölgeye daha girmeden birkaç kişiyi temizlemeye yarıyor.
---
İlk defa Souls oyunlarına giriş yapmış biri olarak oyun beklediğimden çok daha zor, en basit düşmanda bile baya bir konsantrasyon istiyor. Ama güzel tarafı sürekli bir aksiyon halinde olmanıza gerek yok, yere çömelin sakince temkinli ilerleyin, etrafı süzün, ne yapacağınıza karar verin sonra da davranın. Buna imkan vermesi en büyük farkı.
Haritayı açıp istediğiniz zaman istediğiniz bir site of grace'e hızlı seyahat edebiliyorsunuz ve diğer benzeri oyunlardaki gibi rune'lar soul'lar sıfırlanmıyor. Bunu sevdim.
Ayrıca büyük bir hata yapıp, alışverişe gitmeden önce iyice runes biriktireyim diye dost canlısı olan bir npc'ye saldırdım ve beni olur olmaz heryerde kovalamaya başladı, sırf bu yüzden savei silip baştan girdim oyuna çünkü keşfetmek istediğim yere gidemiyorum ve alt edebilmem imkansız, vazgeçmiyorda bir türlü. Bu gibi durumlara karşı tasarladığınız karakteri finish demeden önce favorilere kaydetmenizi öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 24 Şubat 2022; 18:17:5 >
-
Hahahha valla eve gidince bende bi abanacam hayırlısı tek şey o kafasındaki şeyi beğenmedim ama değişiyo sanırım o tipsiz sıfat .. Series x için donma kasma ve grafik açısından nasıl peki tatminkar mı ? Atmosfere bakınca çok aman aman bi görüntü olmasada vay anasını dedirtiyo mu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen de öyle, atmosferde aman aman grafik yok ama uzaktan gördüğünüz bölgelere gidip içine girince aynı detayları bulmak etkileyici kılıyor. Yine de dediğim gibi Series X'de oldukça tatminkar. Az da olsa sıkıntı var gibi hissettirmedi hiç.
Torrent olmadan gezmek, keşfe çıkmak pek akıl karı değilmiş saatler sonra onu anladım. Şimdi ara verdim bakalım bu gece de hikayeden devam edip (ışık hüzmesini takip edip) harita parçası da bulabilirsem, level up özelliği ve torrenti açar bol bol vakit harcarım. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 24 Şubat 2022; 18:36:44 > -
-
Yahu bu souls-like türünden nasıl bıkmıyor bu insanlar ben anlamıyorum... O ona dodge atıyor öteki buna dodge atıyor, ona kılıç salla buna bilmem ne yap. Alınan keyif nedir ben anlamıyorum gerçekten...
-
Ben de Prisoner ile 1.5 saat kadar oynadım. Bir kamptaki asker grubunu temizledim ama 4-5 deneme de ancak alışabildim. Ben de ilk defa bu tür bir oyun oynuyorum. Sabır ve konsantrasyon oyunun anahtarı gibi.
Vuruş hissinin verdiği tatmin üst düzey. Firmanın yıllardır edindiği tecrübelerin sonucunda çıkan ciddi bir mühendislik ürünü var. Bu his ve tatmin, güzel tasarlanmış bir fantastik dünyayı keşfetme dürtüsü ile birleşince oyunu kapattığınız anda 'tekrar girmeliyim' düşüncesi aklınıza yerleşiveriyor. Sanırım incelemelerin bu kadar yüksek puanla sonuçlanmasının en önemli sebebi bu.
Neyse.
Ben haritadan bir site of grace'e seyehat etmek istediğimde rune'ları sıfırlayarak gitmek istediğine emin misin diye sormuştu. Sizde bunu engelleyecek bir eşya da bir çeşit özellik mi var acaba? Sıfırlanmıyor diye yazdığınız için soruyorum :)
Torrenti de ben çoktan aldığıma göre sizin de şimdiye kadar almış olmanız gerekiyordu. Spoiler olmadığından çekinmeden söyleyebilirim herhalde. 3. site of grace'i bulduğunuz zaman veriliyor size.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 24 Şubat 2022; 18:39:5 >
-
Evet açıkçası ben 1 aydır baya bir inceleme videosu izlediğim için ilk planda ışık hüzmesini takip edip nereye gitmem gerek ne yapmam gerek bilerek girmiş oldum oyuna. Torrenti nerede bulurum, nerede crafting yaparım, ilk kampı nerede basarım hepsi net.
Bu yüzden oyuna o yönden devam etmek yerine doğruca açık dünyaya uyandığımız kapının tersine doğru ilerledim. :) Ve torrent olmadan da hem ulaşım için hem keşif için baya vakit harcamış oldum.
Bence oyunun güzelliği de bu olmuş, siz hikaye ve gelişimi takip etmişsiniz, bense kafama göre tersine koşturmuşum ve farklı deneyimlerle oyuna giriş yapmış olduk.
Bana bu arada oyunu bir tık daha zorlaştıran kumanda tuşları oldu, nedense alışkanlık kılıç sallamak için hep X'e basıyorum ve flaskları boş yere harcayıp duruyorum, LB - RB olayına biraz alışmam gerekiyor.
Ancak hediye item olarak Golden Seed'i almış olmaktan memnunum. Hemen flask sayısını 3+2 olarak güncelledim başta bile anca yetiyor.
---
Sorunuzu atlamışım, özellikle rune kaybı olacak mı diye denemek için site of grace'e hızlı seyahat istediğimde bir soru ekranı çıkmadı direkt gidebildim fakat henüz hikayede gerekli yerde olmadığımdan, hala level up özelliğim olmadığından olabilir.
Bu arada aynen bahsettiğiniz gibi vaadettiklerinin tamamına baktığınızda, fantastik dünyayı daha fazla keşfetme dürtüsü ve oyuna tekrar girme isteği yaratıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 24 Şubat 2022; 18:47:1 >
-
Oyun çok açık dünya 🤣 benim gibi her şeyi bulmak isteyen için sıkıntı abi nereye gideceğime karar veremiyorım
Oyunu aldim bakalim , sekiroyu bitirmistim ama bu oyunun acik dünyasi gözümü korkutuyor :)
Tersine doğru gitmek güzelmiş :) Ben de tam tersine neredeyse hiç bir şey okumadan başladım. Sadece prisoner'ın büyüye ağırlık veren ama kılıcı da boşlamayan bir karakter olduğu izlenimi uyandıran birkaç paragraf okumuştum, bu benlikmiş diyerek başladım oyuna. Oyunun mekaniklerini öğrenmeye çalışarak, ölmekten korkmayarak, deneme yanılma ve bolca keşifle ilerlemeye çalışıyorum. FRP/RPG terminolojisine hakimim ama bu oyun farklı. Hızlı anlayabilmek için souls dünyasına da hakim olmak gerekiyormuş, o yüzden pek çok item ya da terimi ilk defa duyuyorum ve ne işe yaradıklarını öğrendiğimde derince bir 'hmmmm'lıyorum :)
Ana görevi ben de hiç ilerletmedim henüz. Ufak tefek düşmanları indirerek rune biriktiriyorum ve pek de fazla birikmelerine müsaade etmeden (kaybederim korkusu) karakter stat'larına harcayarak karakteri geliştiriyorum. 'level up' özelliği ile bunu mu kastediyorsunuz?Bunun için oyunda bir aşama kaydetmek gerekiyor mu gerçekten? Çünkü be torrent'i edinmek dışında herhangi bir aşama kaydetmedim. Belki de o anda açılıyordur, bilmiyorum gerçekten.
Bu arada öldükçe aynı düşmanları öldürerek rune biriktirip bunları kalıcı olarak stat'lara harcama düzeni bana doğrudan rogue-like oyunlarını hatırlattı. "biraz daha oynayıp gelişeyim" dürtüsü bence bu şekilde ortak bir mekanikten de besleniyor.
Bu arada ilk defa başlayacak herkese de 'ben bunu oynayamam' algısını bir kenara bırakarak başlamalarını tavsiye ederim :) Su çok güzel, gelin.
-
Gözünüz korkmasın hocam biraz kastıktan sonra karakteri çatır çatır ilerlersiniz, en olmadı co-op şekilde yardımlaşırız. :)
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X