Şimdi Ara

Electrolux Buzdolabı 'SA' Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 5-6 yıllık Electrolux gri model bir buzdolabımız var. 2 gündür panel kırmızı yanıp "SA" yazıyor. Fişi çıkar/tak yapınca düzeliyor ve bir kaç saat daha gidiyor (5-10 saat). Sebebini/çözümünü bilen var mı?

Electrolux Buzdolabı "SA" Hatası

• Yapay Zekanın Yanıtı

Electrolux Buzdolabı "SA" Hatası

Electrolux buzdolabında "SA" hatası, sensör arızasını gösterir. Bu sorun, aşağıdaki durumlardan kaynaklanabilir:

• Buzdolabı kapısının düzgün kapanmaması
    • Buzdolabı termostatının arızalanması
    • Evaporatör fanının çalışmaması
    • Buz çözme sisteminin arızalanması

Sorunu Giderme Adımları:

Bu sorunu gidermek için şu adımları uygulayabilirsin:

• Buzdolabı kapısının düzgün kapandığından emin ol.
    • Buzdolabı termostatını ayarlayarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol et.
    • Evaporatör fanının çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için buzdolabının fişini çek ve buz çözülmesini bekle. Daha sonra fişi tekrar tak ve fanın çalışıp çalışmadığını dinle.
    • Buz çözme sistemini kontrol etmek için buzdolabının fişini çek ve buz çözülmesini bekle. Daha sonra fişi tekrar tak ve buz çözme sisteminin çalışıp çalışmadığını gözlemle.

Electrolux Buzdolabı Resetleme

Bazı durumlarda, Electrolux buzdolabını resetlemek sorunu çözebilir. Bunu yapmak için şu adımları uygula:

• Buzdolabının fişini çek.
    • 5 dakika bekle.
    • Fişi tekrar tak.

Yardım Almak

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, yetkili bir servis teknisyeninden yardım alman gerekebilir. AEG Electrolux buzdolabı ayarları ve arızaları konusunda uzmanlaşmış teknisyenler, sorunun kaynağını belirleyebilir ve gerekli onarımları yapabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim de 13 yıllık Electrolux buzdolabı aynı hatayı veriyordu. Anlamı soğutma yetersiz demek. Aynı zamanda fan çok gürültülü çalışıyordu. Yetkili servisle görüştüm telefonda termostat, fan, komprosör veya anakart arızası olabilir dediler. Eğer anakartsa 13 yıllık buzdolabı olduğu için anakart getirtemeyiz bulunmaz, dışarıda elektronikçilerde yaptırırız oda ne kadar gider bilemeyiz dedi. Ben de hiç uğraşmadım haziran ayında Bosch kg86naid1n buzdolabı aldım. Benimkinin de dijital paneli sizinki gibiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mgufer

Benim de 13 yıllık Electrolux buzdolabı aynı hatayı veriyordu. Anlamı soğutma yetersiz demek. Aynı zamanda fan çok gürültülü çalışıyordu. Yetkili servisle görüştüm telefonda termostat, fan, komprosör veya anakart arızası olabilir dediler. Eğer anakartsa 13 yıllık buzdolabı olduğu için anakart getirtemeyiz bulunmaz, dışarıda elektronikçilerde yaptırırız oda ne kadar gider bilemeyiz dedi. Ben de hiç uğraşmadım haziran ayında Bosch kg86naid1n buzdolabı aldım. Benimkinin de dijital paneli sizinki gibiydi.

Bir şeyi merak ettim. Hiç buzdolabının arka kısmının temizliği ya da bakımı yapıldı mı?

• selam vermiş Electrolux Buzdolabı "SA" Hatası 

• Miyamoto Musashi kullanıcısına yanıt

Hayır Arka temizliği hiç yapılmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mgufer

Hayır Arka temizliği hiç yapılmadı.

Electrolux Buzdolabı "SA" HatasıDedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bu videomda buzdolabı arka kısmında bulunan motor, hortum ve bakır boruların temizlik ve bakımı anlattım. Sık sık temizlenmese bile bence yılda bir kontrol etmek lazım. Buzdolabında sorun ya da arıza meydana geldiğinde genelde ilk şüphe duyulan yer burası oluyor. #nasılyapılır #temizlik #bakım #makine #buzdolabı Buzdolabı ısınma sorunu https://www.youtube.com/watch?v=EnQKzz0i6TI&feature=youtu.be?t=195 Buzdolabı ses https://www.youtube.com/watch?v=EnQKzz0i6TI&feature=youtu.be?t=83 Su haznesi https://www.youtube.com/watch?v=EnQKzz0i6TI&feature=youtu.be?t=316
    https://www.youtube.com/watch?v=EnQKzz0i6TI&feature=youtu.be

mesela kendi kendisine düzelmesini mi bekliyorsunuz? tamirci çağırsanız halleder ki buraya konu açmanın mantığı kalmıyor o zaman da. 5 yılda arka kısmında baya bir toz birikmesi olmuş olabilir. belki motor boğuluyor ve ısınıyor sonra selamın aleyküm.

Şimdi temizlik yapın desem hiç açmamışsınız mazallah prize takılıyken temizlersiniz sonra kaza olabilir yani demem o ki kabiliyetinizi bilmiyorum 5 yıl el değmediyse iki tuşa basarak düzelecek bir sorun değik. Ne yazsam sanki bir sıkıntı çıkacak gibi hissettim ve tedirgin oldum şimdi...

Allah hayırlısını etsin diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 16 Ağustos 2021; 20:17:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.