Şimdi Ara

ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
18
Favori
36.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • buhar tankı göstergesindeki suyun hızlı şekilde azalması ne ile alakalı acaba?
  • Merhaba. Makinenin içerisinde özel bir mekanizma mevcut. Kurutma esnasında oluşan yoğuşma suyu ilk olarak buhar kabına doluyor, buhar kabı dolduktan sonra ise asıl su tankını dolduruyor. Buhar programını kullanmadığınız sürece buhar tankını doldurmanız gerekmiyor. Buhar tankıdaki su ise birkaç buhar programı için yeterli geliyor. Ben buhar programını 2 kurutma programı arasında 1 veya 2 kereden fazla kullanmadığım için buhar suyunun bittiğine hiç şahit olmadım. Bu yüzden buhar programını kullanmadığınız sürece herhangi bir su ekleme gereği bulunmuyor. Kapak yönü ise değişebiliyor. Başka sormak istediğiniz var ise yardımcı olabilirim.
  • Merhaba;

Ben de internetten sipariş ederek Electrolux Edh3897 sahipleri arasına girdim. Konu başlığı fikrimin değişmesinde motivasyon sağladı. Başta Grundig GDH80 düşünüyordum. Media Markta ürüne bakarken EDH3897 yi tanıttı Electrolux satıcısı.. Orada bir ısındım makineye :-) Forumda olumlu düşünceleri okuyunca da kararımı verip sipariş ettim. İstanbul Bilişimden 2399+52 kargo ile... Gelmesini bekliyorum. Yalnız ilk adımda canımı sıkan montaj aparatı... GDH80 de aparat ücretsizmiş. Electrolux servisi çamaşır makinesi üzerine montaj için raf için 250 TL istedi.
  • Bu arada siparişi 16 Ocak ta verdim. Ertesi gün Tezel Lojistiğe aktarıldığı ve ürünün tahmini teslim tarihinin 21 Ocak olduğu görülüyordu kargo takipten... Ancak gün bugün oldu 24 Ocak ve makine ortada yok. Yorumlarda istanbul bilişimin İstanbul içine kendi teslim ettiğini bir problem yaşanmadığını okudum ama İstanbul dışı için buradan almayı tavsiye etmiyorum. Dün iki kere müşteri hizmetleri ile görüştüm , firmaya mail attıklarını geri dönüş olmadığını söylüyorlar Merakla ne zaman teslim edecekler diye bekliyorum.
  • Makine 25 inde geldi dün kurulumu yapıldı. Hemen denedik İki kot bir kanvas pantolonumu Jean programında kuruttum. Yaklaşık yarım saat sürdü kurutma.. Ütülü gibi çıktı pantolonlar... Oğlumun kıyafetlerini Pamuklu programında kuruttum. Çamaşır makinesi 7 kg 1000 devir.. Çıkan tüm giysileri doldurarak kuruttum birkaç kalın lastikli pantolon ve kalın manşetli sweat hafif nemliydi ama gerisi tamamen kurumuştu.

İki gömleğime de pamuklu buhar programı uyguladım. Neredeyse girdiği gibi çıktılar. Üstelik biri epey kırışık çıktı. Bir askıya asıp beklettim. Hızla kurudular.

Şimdi aklıma takılanlar! Buhar programları kurutma için değil mi? Pamuklu buhar programında gömlekler neden ıslak çıktı? Siz buhar programlarını nasıl kullanıyorsunuz?

Bir de kaztüyü dolgulu yağmurluk - mont tarzı giysilere Refresh uyguladınız mı? Çünkü kullanım kılavuzunda su geçirmez tekstil ürünleri kurutucuda kurutmayın diyor.

• Hayır buhar programları kurutmak için değil. Kullanma kılavuzunda her program tek tek anlatılmış. Orda detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.
  • Kılavuzda buhar programları için " kırışıklıkları azaltmak için" diyor sadece.. Havalandırma için de "yalnız kuru giysi" uyarısı var. Böyle olunca sanki kurutur diye düşündüm ama uygulama ile gördüm ki kurutmuyor.

Mont konusunda ne diyorsunuz Emrah Bey?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khenzur -- 27 Ocak 2017; 9:53:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: galois91

Kılavuzda buhar programları için " kırışıklıkları azaltmak için" diyor sadece.. Havalandırma için de "yalnız kuru giysi" uyarısı var. Böyle olunca sanki kurutur diye düşündüm ama uygulama ile gördüm ki kurutmuyor.

Mont konusunda ne diyorsunuz Emrah Bey?

Evet, buhar programları kırışık azaltmak veya koku gidermek için kullanılıyor. Kılavuzda da yazdığı gibi. Ve "yalnız kuru giysi" yazıyor. Yani bu programlarda kuru giysiler kullanabilirsiniz. Kılavuzda bu açıkça belirtilmiş :) nasıl kurutur diye düşündünüz anlamadım. Zaten bu programların kurutma işlevi yok. Dolayısıyla kurut(a)maması çok normal.

ben kaz tüyü dolgulu bir giysi hiç kullanmadım makinede. Bu yüzden sizi yanlış yönlendirmek istemem.

Şayet kullanacak olursanız da, kaz tüylerinin bir noktada toplanmaması için, mutlaka en az 2 adet tenis topu ya da çamaşır kurutma toplarından kullanmanızı tavsiye ederim. Bu başlığın önceki sayfalarında kurutma toplarından bahsetmiştim.

iyi günlerde kullanın bu arada makinenizi.

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    emrah bey uzun süredir bu makineyi kullanan biri olarak hala tavsiye eder misiniz?
    bebk bekliyoruz, bu nedenle çamaşır işi çok olacak, faydası olur diye bir kurutma makinesi alacağız. bu makineye karar kılmak üzereydim ama konunuzu okuyunca soğudum dediğinizi gördüm. şimdi kararsız kaldım açıkçası
  • infra_dark kullanıcısına yanıt
    Soğudum ifadesini kullandığımı hatırlayamadım. Olabilir belki de kullanmışımdır :) Soğumak demeyim de üzüldüm. Nedenlerini açıklamıştım. Tekrar etmeyim şimdi. Bir arkadaşın bana özelden attığı mesaj ve candoğan beyin burdaki yorumundan sonra, BSH grubu yerine electrolux aldığım için sevindim. aşağıda bu mesajı, arkadaşın adını vermeden paylaşacağım. Umarım kızmaz. Ama herkes görsün isterim.
  • özetleyerek aktarıyorum:

xxx: Emrah bey merhaba. Kurutma makinesiyle aranız nasıl?

Ben: Son 3-4 kurutmada makinenin sağ altından farklı bir ses geliyor. Kendi açtığım başlıkta videosunu koymuştum. Candoğan Bey'e sordum ama cevap gelmedi. Çok da sık kullanmadığım için makineyi üzerine pek düşmedim. Ama çok canımı sıkmadı değil :( Bunun dışında nevresim takımları hariç, gayet iyi kurutuyor.

xxx: Ben de bir süre önce Bosch aldım. Özellikle kurutma başında çok şiddetli titreşim yapıyor bu galiba a sınıfı her cihazda var. Onun dışında kendini temizleme olayı da yalan gibi. Bu gün makinenin altını temizlemek için çektim meraktan pompasını açtım. 2 aylık makineden bir avuç çamurlaşmış hav çıktı. Okudukça diyordum yav Nasıl olur. Böyle oluyormuş. Sırf cam kapaklı diye Bosch aldım siz plastik çiziliyor diyince. Varsın çizilseydi de sessiz çalışıp o kadar hav dolmasaydı pompaya. Onun dışında memnunum kurutmama çekme olmadı pek. Faturaya çok yansımadı

Ben: electroluxte 2 filtre var. Biri tambur kapağının hmen içinde. 2 kurutmada 1 temizliyorum. Bir de alt tekmelikte minik bir filtre var. çay tabağının çeyreği kadar. Onu da10 kurutmada bir çekip bakıyorum hav var mı diye.Ama çıkmadı henüz,. bir arada elektrik süpürgesi tutuyorum tekmeliğin içindeki bölüme. Ama pompa gibi bi yer yok. Şu ses olayı olmasa iyi baya. Bir tek nevresim ve çarşaf kurutmasından memnun değilim. Çok kırıştırıyor. Ve kurututrken top giib oluyor.

(not: o zamanlar kurutma topu denememiştim. Kururtma toplarıyla kırılıklık çok çok ama çok az oluyor, onu da yataga serip elimle düzleştirince ütülü giib oluyor nerdeyse)

xxx: O benimkinde de oluyor açıp düzeltiyorum yoksa kurumuyor. Pompa makinenin arkasında tornavidayla açılıyor. Servisin 400-500 liraya yaptığı olay yani. Bende baktım ne durumda diye oldukça kirliydi. Benimkinin kapağındaki filtre çok iyi tutamıyor havları. Electrolux kullanan bir arkadaşım var onun iki katlı filtresi bir zerre toz kaçırmıyor. Benimki baya kaçırıyor kondensere toz

ben: hocam kondenserin neresi olduğunu bile bilmiyorum :D forumdaki siemens bayiis olan arkadaş, biriken suyu sık boşaltmamak gerekitğini yazmıştı. biriken suyu sık sık boşaltmak, kondenserin kendini temizlemesini engelliyormuş.

xxx: Alttaki kapağı açınca radyatör gibi bir şey var ya o. Forumdaki arkadaşın dediği gibi yapıyorum zaten. Alet kondensere kaçan tozu suyla karıştırmasa böyle çamur olmayacak. hiç temizlemese daha hayırlı olurmuş. Arada bir süpürge tutulurdu böyle daha zahmetli

ben: anladım hocam. Neyse artık. sıkmayın canınızı. alınmış alınmıştır. Bozuluncaya kadar kullanın. Electrluxun de mesela malzeme ve işçilik kalitesi bsh grubuna göre oldukça vasat.

xxx: Alt modelleri için ben de öyle düşünüyorum ama üst modelleri gayet iyi bence. Hem Bosch un da alt modelleri vasat. Kazanları galvaniz

ben: kendi kullandığım edh3897, en pahalı kurutma makinesi electroluxte. ben bsh grubuna göre kötü buldum kalitesini. hatta belirtmiştim incelememde.

xxx: Ben şu mavi ekranlı modeli beğenmiştim gayet güzeldi. Ama siz kapak çiziliyor diyince soğumuştum. Boschtan çok daha uygundu fiyatı. Cam kapak yapmışlar kapak ağır bu yüzden. Menteşe çok ince ama. Kapak hemen sarkma yaptı sürterek kapanıyor

Emrah bey merhaba; mesaj benim, ismimi verebilirdiniz kızmazdım sonuçta bilgi paylaşıyoruz :) size de yazdığım gibi makinenin kondenser kısmında ciddi çamurlaşma var. Cihaz kondenseri suyla yıkamayı yapmasa bu çamurlaşma olmayacaktı bence. Onun dışında dediğim gibi memnunum cihazdan :) başta electrolux alacaktım dediğim gibi ama ilerde taşınma olasılığı var gittiğimiz evde üst üste kurmak zorunda kalırsak sıkıntı olsun istemedim bir de malum elektrik aşırı derecede pahalı piyasadaki en az yakan model de buydu ben alırken :)
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Kenan Bey size sormadan adınızı yazmak istemedim. Özelden de 1-2 arkadaş mesaj atınca böyle yaptım. Tşk anlayışınız için.
    Rica ederim hocam ne demek :)) kurutma makinesi çamaşır makinesine göre daha fazla bakım gerektiren bir cihaz. Daha doğrusu bakımları aksatmaya gelmiyor. Ülkemizde son Zaman'larda yaygınlaştığı için bu bakımları Nasıl yapacağını kullanıcı bilmiyor ve cihaz bozuldu servislik oldu gibi anlaşılıyor
    cevap için teşekkür ederim.
  • İlk bir iki kullanımda önemsemedim. Kapak tam olmasa da hemen hemen kapalı duruyor kullandıktan sonra... Makineye çamaşır doldurmak için kapağı açtığımda içinden kumaş-hav yanığı benzeri bir koku geldiğini farkettim. Şimdi kapağı sonuna kadar açık bırakmaya çalışıyorum ama yine de bir miktar koku var. Benzer durumla karşılaşan, çözüm önerileri olanlar var mı?
  • Bugün Tekzen internet sitesinden sipariş verdim. Umarım memnun kalırım.

Balkona kurmayı planlıyorum, cam balkon ile kapalı. Çamaşır makinesi ile üst üste sevmiyorum.

Kargo dahil 2450 liraya geldi
  • infra_dark kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Deneyimlerinizi burdan paylaşınız lütfen. Takıldığınız, sormak istediğiniz bir şey olursa da elimden geldiğince yardımcı olurum.
  • Merhabalar arkadaslar, yaklasik 2 hafta once edh3685 model electrolux kurutma makinemi aldim ancak ilk kurulumdan itibaren buradan izleyebilceginiz uzere traktor gibi ses cikarmaktaydi. Servisi aradim geldiler ve kompresorun titresim yaptigini soyleyerek araya bir plastik parcasi sikistirdilar. Suanda bu sekilde ses cikarmiyor ancak hala kompresorden belirgin bir ses geliyor ve bu ses ara ara degil her zaman geliyor Gelen sesi buradan dinleyebilirsiniz. Simdi benim sorum su bu ses normal midir acaba Ayrica 2 gun once aldigim makine bozuk cikmis servis degisim yapmak yerine araya plastik parca koyuyor bu durumda ne yapmam gerekir. Herkese iyi aksamlar yardimlarinizi bekliyorum @emrahsnr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlayToyLegend -- 18 Şubat 2017; 21:18:53 >

• Ayrica kompresor fani suana kadar sadece bir kere yunlu programinda devreye girdi sizin makinenizde de durum boyle mi acaba? @emrahsnr
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.