Şimdi Ara

Electrolux EWF1497CDW2 UltraMix (Peşin 1850 TL ye Yetkili Bayiden Alındı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
5
Favori
10.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: aliersan

Bir de buradan sorayım;
    Bu Electrolux EWF1497CDW2 den eşim şikayetçi. Hiç deterjan ve yumuşatıcı kokusu kalmıyor çamaşırlarda diyor.
    Servisi çağırıyoruz bir arıza göstermiyor ki ben ne yapayım diyor, merkezi arıyoruz deterjan bayattır diyor. Toz-sıvı çeşitli marka kullandık hiç bir şey değişmiyor.
    Var mı fikri olan?
    Sizin makinede de durum aynı mı?

Merhaba;

Çamaşırların nasıl kurutulduğu da yumuşaklık ve koku konusunu ciddi oranda değiştiriyor. Çamaşırlarınızı nasıl kurutuyorsunuz? Benim AEG çamaşır makinemde sadece su jeti var, karıştırma yok. Ona rağmen yumuşaklık ve koku yönünden şimdiye kadar kullandığım makineler arasında en iyisi. Bu makinenin daha da iyi olduğunu düşünüyorum.

Kurutma makinamız yok hocam ve eşim normal olarak makinadan çıkan çamaşırların mis gibi kokusunun evi sarmasını istiyor ama nafile; çözüm de bulamıyoruz.Belki küçücük bir ayarla çözülecek sorun ama electrolux servisiyle, merkeziyle kocaman bir hayal kırıklığı..
    Koku olmamasının üstün durulama performansına bağlanmasına da hiç katılmıyorum..

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    cdw2 de hangi yıkama programını önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliersan

Bir de buradan sorayım;
    Bu Electrolux EWF1497CDW2 den eşim şikayetçi. Hiç deterjan ve yumuşatıcı kokusu kalmıyor çamaşırlarda diyor.
    Servisi çağırıyoruz bir arıza göstermiyor ki ben ne yapayım diyor, merkezi arıyoruz deterjan bayattır diyor. Toz-sıvı çeşitli marka kullandık hiç bir şey değişmiyor.
    Var mı fikri olan?
    Sizin makinede de durum aynı mı?

9 aydır kullanıyoruz. Dediğiniz olay bizde de oluyor. Ancak ben ekolojik deterjan kullanıyorum ve 40 derecede dahi çözülmüyor. Candoğan62 bey ile de konuşmuştuk. Sebebini çözemedim. Büyük olasılıkla yeni bir deterjan kullanınca farkı göreceğiz.

Bir de kazanda koku problemi var. Buna da kalıcı bir çözüm bulabilmiş değilim.

Sesi rahatsız etmiyor ve genel yıkama performansı fena değil.

• Hangi programi kac dk kullaniyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Or_By O kullanıcısına yanıt
    Pamuklular Eko 40 derece. 3 saat 30 dakika.
  • merhaba arkadaşlar, bende baya bir marka model baktıktan sonra galiba bu makineye karar verdim gibi. almayı düşünüyorum. buradan kullanan kişilerden yorum alabilir miyim?
  • Ahbârî kullanıcısına yanıt
    Tavsiye ederum guzel makina

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahbârî

merhaba arkadaşlar, bende baya bir marka model baktıktan sonra galiba bu makineye karar verdim gibi. almayı düşünüyorum. buradan kullanan kişilerden yorum alabilir miyim?

Ben taşındığımdan AEG makinemi ev arkadaşıma sattım ve bu makineyi aldım. Harika yıkama hareketleri var. Ultrawash programının durulama safhası epey enteresan. Forumdan eski enerjiyi alsaydım buraya güzel bir inceleme yapmak isterdim ama maalesef o eski güzel ortam yok. Bilgi paylaşımı yerine satış yapmaya çalışan bayiler ve marka karayıcıları ile dolu. Bilgi edinmek isteyen insanlara ne kadar ulaşır emin değilim. Ayrıca indüksiyonlu ocak aldım, o da harika bir ürünmüş. Önceden almadığıma çok pişmanım. Güzel bir ortam olsa onla ilgili tecrübelerimi de paylaşmak isterdim.

Neyse, almak isteyenlere kesinlikle önerebileceğim bir makine. Daha önce bir kullanıcı sabun lekeleri bırakıyor diye göstermişti. Ancak makinenin öyle bir deterjan çözme özelliği ve farklı yıkama hareketleri var ki, deterjanı çözememesi imkansız. Yüksek yıkama performansı, yüksek yumuşatma performansı, geniş tambur ve esnek yıkama süreleri ile gerçekten kaliteli bir makine almak isteyenlere kesinlikle öneririm. Bundan iyisini isteyenlerin Miele Powerwash'a çıkması lazım. O da ayrıca hayallerimi süsleyen diğer bir makine :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ahbârî

merhaba arkadaşlar, bende baya bir marka model baktıktan sonra galiba bu makineye karar verdim gibi. almayı düşünüyorum. buradan kullanan kişilerden yorum alabilir miyim?

Ben taşındığımdan AEG makinemi ev arkadaşıma sattım ve bu makineyi aldım. Harika yıkama hareketleri var. Ultrawash programının durulama safhası epey enteresan. Forumdan eski enerjiyi alsaydım buraya güzel bir inceleme yapmak isterdim ama maalesef o eski güzel ortam yok. Bilgi paylaşımı yerine satış yapmaya çalışan bayiler ve marka karayıcıları ile dolu. Bilgi edinmek isteyen insanlara ne kadar ulaşır emin değilim. Ayrıca indüksiyonlu ocak aldım, o da harika bir ürünmüş. Önceden almadığıma çok pişmanım. Güzel bir ortam olsa onla ilgili tecrübelerimi de paylaşmak isterdim.

Neyse, almak isteyenlere kesinlikle önerebileceğim bir makine. Daha önce bir kullanıcı sabun lekeleri bırakıyor diye göstermişti. Ancak makinenin öyle bir deterjan çözme özelliği ve farklı yıkama hareketleri var ki, deterjanı çözememesi imkansız. Yüksek yıkama performansı, yüksek yumuşatma performansı, geniş tambur ve esnek yıkama süreleri ile gerçekten kaliteli bir makine almak isteyenlere kesinlikle öneririm. Bundan iyisini isteyenlerin Miele Powerwash'a çıkması lazım. O da ayrıca hayallerimi süsleyen diğer bir makine :)

biz merakla bekliyoruz sizin foruma geri dönmenizi. Emin olun...

• Elektrolux çamaşır makinaları maalesef durulama konusunda hassas değiller. Evde küçük çocuğun olduğundan büyük kapasiteli diye almıştık 1408wdl modelini ancak az deterjan koyduk çok deterjan koyduk denemek için makina asla ekstra durulama filan yapmadı. Ve çamaşırlar ya temizlenmeden yada deterjanı çıktı ve kaygilandik çocuk için. Çok deterjan koyduk mesela sadece köpük eriyene kadar çevirdi ve çamaşırı bekletti ama çamaşır arinmadi. Candogan62 beyin de dediği gibi çok kirli bir piyasa var manipüle ediliyor. Candogan62 beyin aldığı makinanın yurtdışı fiyat ve yorumlarına da bakmak lazım.yurtici kullanıcılarına da kulak vermek lazım. Şu deterjanı başka kutuda eritip yollamanin performansa temizliğe koku ve deterjan kalıntısına etkilerini bende merak etmiyor değilim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgmeu -- 12 Mayıs 2017; 9:57:41 >
  • Ben su jetli olan kullandığım iki AEG makinede de durulama sorunu yaşamadım. Makine aşırı köpük olursa ekstra su alıp ziyan etmektense sıkma sürecini baştan tekrarlayıp köpüğü sıkma yoluyla yok ediyor. Ben fazla deterjan kullanma alışkanlığına sahip olmadığımdan bu duruma 5 yıldır 1-2 kez şahit olmuşumdur. Durulama aralarındaki sıkmalarda diğer markaların aksine yüksek devirlere çıktığı için ve su jetini çalıştırdığı için durulama verimi bence beklenenden çok daha iyi. Yalnızca eko programda 2 durulama yapıyor, onu da durulama ekleyerek çözmek mümkün. Siz hangi deterjanda sorun yaşamıştınız? Ben beyazlara Ariel Professional Expert kullanıyorum, renklilere de değişmekle beraber şu an A101'de satılan en dandik deterjanı, Peros idi sanırım adı. 5 kilosunu 7 liraya almıştım. Ancak renk koruma konusunda çok iyi gelmedi bana, onu da profesyonel Ariel ile değiştirmeyi planlıyorum.

Dilerseniz sizin denediğiniz deterjan ile test yapıp video ekleyebilirim.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bekliyoruz incelemenizi 4 gözle :)

Hatırlarsınız belki, ben bosch was28840 idos kullanıyorum. Makinemin temizlemesinden, durulamasından, sıkmasından, leke çıkarmasından çok memnunum. Tek memnun olmadığım konu, içine konan çamaşır miktarına göre süreyi bana göre doğru ayarlayamaması.

sanırım bu durum electroluxlerde daha iyi. Başka bir başlıkta, siemens ve electroluxun eco programlardaki süre karşılaştırmanıza denk geldim.

geçenlerde 8 kg kapasitesi olan beyazlar/renkliler programına 50 derecede 3.8 kg çamaşır attım. nasıl kg.ından bu kadar eminsin dersen, baskülde tarttım :)

ben beklerdim ki, normal süresi olan 2:16 saati (2:26 ya da 2:06 da olabilir, tam emin değilim) en az 1 saat falan kısaltsın. bekledim, bekledim, hepi topu 20 dk kadar kısalttı.

yarım yükten az olmasına rağmen 20 dk kısaltmasına üzüldüm. daha önce dikkat etmemiştim bu konuya. bu sefer aklıma geldim ve kontrol ettim. Sizce bu normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 13 Mayıs 2017; 11:24:31 >

• Elektrolux te pamuklu programda sadece iki zaman var. Ya yarım yük yadaa tam yüz zamanı. Öyle 3 kilo koydum ona göre yıka asla yok. İkincisi de candogan62 arkadaşımın söylediği sıkma devrini ver süresini arttirarak çamaşırlar asla deterjan dan arinamazlar. Temizlik ancak yeterli miktarda su ile olur. Ve Elektrolux AEG grubu kesinlikle otomatik durulama yapmıyor çamaşırın durumuna göre. Sadece sn ilave edebiliyorsun Ki hemen her cihazda var zaten bu. Su jeti denilen olay kesinlikle reklam. Çamaşırın temizliği yeterli su ve durulama ve deterjan ile oluyor. Fotoğraflarla çamaşır temizliğini teyit edemeyiz. Çamaşırı görüp koklamak dokunmak lazım. Bu arada forumda bir samimiyet yaratması açısından hepimiz mesleklerimizi ve yaşadığımız yerleri paylaşsak mı ne dersiniz? Böylece hepimiz luzumsuzca beyaz eşya satıcısı veya büyük firmaların adamı ithamlarindan kurtulmuş oluruz. Ve amatörce dayanışma sağlarız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgmeu -- 13 Mayıs 2017; 16:28:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bgmeu

Elektrolux te pamuklu programda sadece iki zaman var. Ya yarım yük yadaa tam yüz zamanı. Öyle 3 kilo koydum ona göre yıka asla yok. İkincisi de candogan62 arkadaşımın söylediği sıkma devrini ver süresini arttirarak çamaşırlar asla deterjan dan arinamazlar. Temizlik ancak yeterli miktarda su ile olur. Ve Elektrolux AEG grubu kesinlikle otomatik durulama yapmıyor çamaşırın durumuna göre. Sadece sn ilave edebiliyorsun Ki hemen her cihazda var zaten bu. Su jeti denilen olay kesinlikle reklam. Çamaşırın temizliği yeterli su ve durulama ve deterjan ile oluyor. Fotoğraflarla çamaşır temizliğini teyit edemeyiz. Çamaşırı görüp koklamak dokunmak lazım. Bu arada forumda bir samimiyet yaratması açısından hepimiz mesleklerimizi ve yaşadığımız yerleri paylaşsak mı ne dersiniz? Böylece hepimiz luzumsuzca beyaz eşya satıcısı veya büyük firmaların adamı ithamlarindan kurtulmuş oluruz. Ve amatörce dayanışma sağlarız..

Sizin bahsettiğiniz program pamuklu eko programı, pamuklu değil.

Durulama aralarında yüksek hızla sıkarsa içinde deterjan çözünmüş olan artık sudan kurtulmuş olur çamaşırlar. Böylece bir sonraki su ile daha kolay arınır. Elinizle mutfak bezini deterjanla köpürterek dediğimi deneyebilirsiniz.

Ben anlattıklarınızdan dolayı makineyi sadece pamuklular eko programında denediğinizi ve tam doğru kullanmadığınızı anlıyorum. Keşke halen sahip olsaydınız bilgilendirme yapmak isterdim size, doğru kullanımla çok daha iyi verim alırsınız.

Bu arada beyaz eşya satıcısı değilim.

• Bir de "kesin" dediğiniz itham kesinlikle yanlış. Süreyi az yüklerde kısalttığını video ile kanıtlayabilirim. Hem pamuklularda hem de pamuklular eko programında.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Beyaz ve rwnklikeri hangi programda kac dk yikamak makbul

• Evet süreyi az yükte kısaltıyor ama bir kademe ve yüke göre değil. Kendi kafasına göre. Yani 1 kg ile 4.5 kg farketmiyor aynı süre aynı su miktarı ve aynı enerji miktarı. Ayrıca ben pamuklu ve pamuklu eko olarak ikisini de defalarca denedim candogan62 bey. Sizinle Türkiye'deki bütün avmleri AEG Elektrolux olmayan rakip firmanın home profesyonel ürünü ile gezmeye ve test etmeye varım. Meslegim öğretmenlik Muğla ilindeyim sizde rahatça kendinizi ifade edebilirsiniz ve sizinle tanışmayı çok isterim. Sizinle tanışıp AEG Elektrolux çamaşır makinesini canlı bir şekilde test edersek bende ve tüm forumda aylarda sağlıklı bilgiye ulaşırlar. Eski AEG yi hediye etmissniz yada arkadaşa satmissiniz. Yeni ürününüzü herhangi bir sacmasapan başka bir cihaz ile değil kıyaslaması ve sujeti ve deterjan mixlemeyi sizinle insanlara anlatmayı isterim tutarlı taraflarından. Ama sizde lütfen sıkma devrini arttırıp çamaşırı arındırmak filan gibi şeyleri az daha akla mantığa büründürun.

• Süreyi hemen hemen tüm makineler az yükte kısaltır. Ben aksini iddia etmedim. Sadece çamaşırın miktarına göre tam otomatik değil sadece kendi programına göre bir kademe azaltıyor dedim ve siz de bunu biliyorsunuz. Yani azaltma miktara göre degil. 5kg altı yada üstü olayı. Detay yok..bunu hepsi yapıyor candogan62 bey

• Kaldiki sıkma devrini isterseniz 1800yapin yine de hiç bir çamaşır sıkma ile arinmaz. Su ile arinir. Öyle olsa ver devri temizlemenin çamaşır sudan ve enerjiden tasarruf et olurdu yaşam candogan62 bey..isterseniz bunuda kendi ekonomik kosullarimla sırf insanlari bilgilendirme diye dilediğiniz yerde ve ortamda yine rakip bir firmanın makinasıyla kıyaslayarak insanlara beraber anlatabiliriz. Tabi bunları yaparken makinaları da de monte ederek insanlara beraber anlatır kendimizde kiyaslamali görme fırsatı buluruz. Ben Siemens ve Elektrolux ve AEG yi kullandım. Bulaşık makinası fırın buzdolabı vs soyutlayarak söylüyorum. Çamaşır makinası konusunda sizi de home profesyonel bir cihazı kullanmaya ve doğru bildiğiniz yanlışlar ile yüzleşmeye davet ediyorum. Bir deneyin. Ben en çok ogrencilerime ' burda hata yaptim' derken keyif alıyorum. Ogrendigimi hissediyorum çünkü. Çıkarsizca...

• Ben ne olmadığımı değil ne olduğumu söyledim candogan62 bey..isterseniz özelden yada genelden cep telini de veririm. Sizde rahat olun kim olduğunuzu konusunda. Forum benim kim oldugumdan ziyade sizin kim olduğunuzu önemser. Paylaşın lütfen..ben bordro bile paylaşırım..bütün bunları enayilik düzeyinde(kendim adıma)insanlar kaziklanmasin ve daha iyiye daha ekonomik ulaşsın diye yaparım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgmeu -- 13 Mayıs 2017; 22:9:18 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.