Şimdi Ara

Electrolux EWF1497CDW2 UltraMix (Peşin 1850 TL ye Yetkili Bayiden Alındı) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
5
Favori
10.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sanırım size makineyi detaylı olarak anlatmam gerekecek uygun bir zamanda. Siz bazı konuları gerçekten anlamadan yorum yapmışsınız. Yüke göre otomatik tasarruf ile time managerı aynı şey sanıyorsunuz mesela. Bunları tek yazıyla nasıl anlatabilirim size bilmiyorum ama hepsini tek tek ifade edeceğim. Ben çamaşır sıkma ile arınır demedim, ama durulama aralarında sıkma yapılması durulama performansı açısından önemlidir. Siz bu arada size açıklama yapmamı maddi çıkarlarla bağdaştırıyorsunuz, bunun konuyla ne ilgisi var anlayamadım. Bu arada ben Zaten BSH grubunun home professional serisini kullanmış ve yakinen tanıyan biriyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    bana hangi makinayı anlatacaksınız candogan62 bey? eski aegyi mi yoksa yeni elektroluxü mü? anlamadığımı söylemenizi değerli buluyorum. time meneger ı anatırmısınız insanlara? ve çamaşırı temizlemeye etkisini? çamasırın zamanını süresini elle yapma esnekliğini daha iyi temizleme konusunda anlatın lütfen. durulama aralarında sıkma yapan tek makina aeg gibi davranmanız etik değil. kullandığım siemens te durulama aralarında sıkma yapar ama bunu olabildiğince sessiz yapar. 61-63db. insanlara açıklama yapmanızı maddi çıkarla filan bağdaştırmıyorum. sadece birbirimizi daha iyi tanıyalım istiyorum. forumda 2006-2007 den beri insanlara kesintisiz yardımcı oluyorsunuz ve insanların yaşamınızı nasıl finanse ettiğiniz konusunda bilgi sahibi olmaya hakları var.. burada amaç kazancınızın muhasebesini yapmak değil elbet ki bunu anlayacak birisiniz. sizin yazdıklarınız ve yönlendirmenizle belli bir marka çok fazla ve haketmediği şekilde ürün sattı ve satmaya devam ediyor. ben sizden çok şey istemiyorum. size büyük saygı ve hürmet duyan insanlara gerçekte ne iş yaptığınızın ve yaşamınızı nasıl finanse ettiğinizin bilgisini paylaşmanızın son derece etik olacağını, aksi halde sürekli son bir kaç yazınızda olduğu gibi forumun kirlendiği, ticari çıkar sağlayanlarca doldurulduğu ve pek paylaşım yapmak istemediğinizi söylemek durumunda kalmanızın herkeste şüphe uyandıracağını bilmenizi isterim ve bundan dolayı üzüntü duymanızı öncelikle ben istemem.. bu arada cihaz karşılaştırması konusunda (canlı bir şekilde ve forumda paylaşmak kaydıyla) teklifimde son derece ciddiyim. hiç bir firmayla maddi manevi bağım yok ve beklentimde yok.. sizin gibi çamaşır makinasından anlayan birinin elektrolüx tavsiye etmesini(home profesyonel kullanmasına ragmen) akla uygun bulmuyorum ve bunun altında başka bir şey olmadığını ortaya koyma konusunda size de yardımcı olmak istiyorum sizin için de uygun ise..

• Ben sadece aeg sıkma aralarında durulama yapar demedim, durulama aralarında sıkma yapılması ve sıkma hızı durulama konusunda etkendir, sözü geçen makine de durulama aralarında diğer markalara göre daha yüksek hızlara çıktığından artık suyu daha iyi alıyor ve bu sayede durulama performansı yükseliyor dedim. Siz konuları bambaşka yerlere çekmeye çalışıyorsunuz. Ben bu forumu hiçbir zaman kişisel çıkarlarım için kullanmadım ve öyle bir ihtiyacım Yok. Mesleğimin de satış veya buradan çıkar sağlayacak bir meslek olmadığını söylüyorum. Yani burada önerim sonucunda satılan bir makinenin bana hiçbir maddi katkısı olmadığı gibi satmayan bir makinenin de kaybı yok. Sizin neden bu soruları sorduğunuzu da biliyorum ama ben konuyu seviyesizleştirmek niyetinde değilim, seviyesizleştirmeden kastım siz değil sizi bu soruyu sormaya yönelten gereksiz sebepler. Diğer Sorularınıza yanıt vermek için fazlaca vakit ayırmam gerekiyor ve bunu vakit buldukça yapacağım. Bir şansım olsa bu makineye olumsuz olarak ithaf ettiğiniz etmenlerin tamamen makineyi tanıyamadan kullanmış olduğunuzdan kaynaklandığını da göstermek isterdim. Çünkü makineyi tanımamak bir yana anlattığım cümleleri de doğru anlamıyorsunuz. Açıkçası ben öğretmen olduğunu söyleyen birinden anlattıklarımı daha çabuk kavramasını beklerdim. Örneğin ben time manager daha iyi bir yıkama yapar gibi bir cümle kurmadım yukarıda, ama siz öyle dediğimi söylemişsiniz. Ben foruma üye olduğumda 17 yaşında idim ve çok uzun yıllardır standart bir beyaz eşya satıcısı, tamircisi ve hatta mühendisinden bile daha fazla ürün tecrübesine sahibim. Bunu ego tatmini yönünden değil, kendimi ifade edebilmek adına söylüyorum. Dilerseniz 2005, 2007 deki mesajlarımı okuyun; bugünküler arasında bir çelişki kolay kolay göremezsiniz. Çünkü ben bilmediğim konularda yorum yazmam. Ayrıca yeni markalara ürünlere her zaman açığım. Bu forumun genelindeki gibi sadece Almanya üretimi diye makine önermem veya sadece Türkiye üretimi diye de karalamam. Verdiğim önerileri inceleyip araştırıp ona göre yaparım. Dediğim gibi sizi bu sorulara yönelten şeyin ürün tecrübesinden ziyade başka "etmenler" olduğunu biliyorum ve bu yüzden size sadece bir yorum veya bilgi yazarken yalnızca bireysel deneyimlerinizden faydalanmanızı öneriyorum. Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 14 Mayıs 2017; 2:54:51 >

• candoğan62 bey ben bir öğretmen olarak zor kavrıyor anlıyor olabilirim. bizde sizin mesleğinizi bilirsek aeg konusundaki tutkunuzun nesnelliğinizi belirleyip belirlemediği konnusunda bir yargıda bulunabiliriz..makinayı hala daha forumu takip eden insanlara ürün pazarlar derecesinde (ki fanatizim bence) savunuyorsunuz. durulama sensörü olmayan makinaya 2500-3000tl para verilmesini adil bulmuyorum.. 60-90 derece arası yıkama becerisi olmayan arka kasnağı plastık, tabanı plastik, arka kapağı plastik, son derece sesli inverter motorlu, ağılıgı da kesinlikle 80kg olmayan(elektrolux öyle olduğunu söylüyor ama siemensin 76kglık cihazından hafif), sıkmada son derece sesli bir cihazdan söz ediyoruz. daha doğrusu siz bunları yadsıyarak bu cihazı allayıp pullayarak benimde almama neden oldunuz. aeg-elektrolux cihazlar ile bosch-siemens cihazları pompa sesi açısından kıyaslamak bile hata olur. sizin yönlendirmenizle aldığım elektrolux ewf1408wdl makinam daha start düğmesine basar basmaz inanılmaz bir pompa sesiyle çalışmaya başlardı. ve bu cark cark pompa sesi program sonuna kadar her aşamada ben burdayım diyor. sıkmaya kalkarkenki lak lak lak tabana yada arkaya vurmaya benzer sesleri daha saymadım. hele ilk suyu alırkenki ses akıl almaz. su girişini neredeyse damla damla gelecek kadar azaltmamıza rağmen patlama yapar gibi başlamasına çözüm bulamadık. servis normal olduğunu söyledi herdaim. servis demişken servislerin ilgisiz ve bilgisiz olmasıda tam makina kalitesine uygun bir durum.. candoğan62 bey sizin yazılarınızdan etkilenerek aldığım elektrolux çamaşır makinası sizin anlattığınız gibi değildi. bende o yüzden insanlar benim durumuma düşmesin diye yazmaya devam edeceğim. elektroluxün kapağını asağı yukarı yapın birde siemensin kapağını yapın. kalite farkını görürsünüz..siemensin üst ve arka kapaklarını söktüm meraktan.. arka kasnak çelik. elektroluxte plastikti. makinanın pompa sesini neredeyse duymuyorsunuz yada elektroluxun 1/3ü kadar..bu elektrolux makinaları fanatizim düzeyinde savunmanız ve kişisel mesleki bilgileriniz paylaşma konusunda isteksiz davranmanız ve benim gibi bu bilgilerini paylaşan insanlara da aba altından dokundurmalar hakaretler yapmanız emin olun insanları siz konusunda daha da şüpheye sevk ediyor. ben sizin yönlendirmenizle aldım ve çok pişman oldum.. ve her paylaşımınızda kendi tecrübelerime rağmen hala daha bendeki size karşı olan kuşkuları pekiştirecek derinleştirecek şekilde markayı savunmaya devam ediyor olmanız...(bu arada sanki bana bunları birilerinin söylettiğini ima etmenizde çok ayıp.. bir öğretmen olarak olması gerekende daha geç ve zor öğrenen biri olabilirim sizin tabirinizle ama başkalarının fikirlerinin papağanlığını da yapmayacak kadar farkındalığım mevcuttur..)

• Farkındalığınızın olduğunu vurgulamanıza sevindim. Çünkü makineyi gerçekten eleştirdiğiniz yönler forumda haksız yöneltilen eleştirilerle oldukça paralellik gösteriyor. Makinenin su alması çoğu makineden çok daha sessiz mesela, pompası da kesinlikle başka bir markadan daha sesli değil en azından. Bunları evimdeki makinenin videosunu çekerek gösterebilirim. Makineyi savunma sebebim sadece haksız yere eleştirdiğinizi düşünmem.

Bu arada kasnak meselesini söylemeniz iyi oldu. Kasnağın plastik olması daha mantıklı. Çünkü Inverter motorlu makineler yaydığı indüksiyon akımı yüzünden metallerde yıpratıcı etki yaratırlar. Hatta birkaç sene sonra bu metalleri kırarlar. Makineye bu sebepten kasnak bu şekilde yerleştirildiğini düşünüyorum.

Makineyi savunmamın sebebi kullanıyor olmam, tavsiyelerimle aldırdığım bir çok yakınımın çok memnun olması, memnun olması yetmiyor gibi kendilerinin de birçok tanıdığınıa aldırması. Ayrıca yönettiğiniz eleştirilerin haksız olduğunu düşünmemdir. Özellikle kıyasladığınız markalar kesinlikle bu makineden daha donanımlı veya daha kaliteli değiller, aksine daha noksanlar. Electrolux'ün çamaşır makineleri bu markanın endüstriyel ürün tecrübesi olduğundan yazılımsal ve donanımsal olarak çoğu markanın çok daha ilersinde. Model bazlı kıyaslama yapmadan söylemek doğru olmaz ama genel bakarsak daha iyisi için alacağınız makine Siemens veya Bosch değil, Miele olabilir ancak.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Gıda içerikli kısımlar haricinde (Mesela bulaşık makinesi tabanı gibi) ben plastik kullanımına ve hatta klimalarda herkesin düşman olduğu alüminyum kullanımına dahi karşı olmasam da, (Yani plastik kasnak kullanılması bence de sakıncalı değil) yine de bu indüksiyon akımı nedeniyle kasnak kırılması konusunun ileri derecede abartılı bir yaklaşım olduğunu ve bilinen bir örneği olmadığını belirtmek isterim. Eğer bu mantıkla hareket edersek rezonans ile de rezistansın bozulabileceği varsayımını da doğururuz ki bu da benim düşünceme göre saçma bir yaklaşım olur. Bir elektromanyetik alan veya indüksiyon akımı kasnak kıracak boyutlarda büyükse, yani metal bir kasnak kırmak için gerekli olan atıl enerji doğduysa, o kasnak kırılmadan evvel sistem kendi içerisinde yani kaynakta daha büyük sorunlar oluşturur ki mühendislik hesaplarında hele ki ilgili markanın mühendislerinin gözünden bunun kaçması mümkün değil. Eğer bir çamaşır makinesi inv motoru ind akımı nedeniyle metal kasnak kırıyorsa vay bizim halimize dememek elde değil.

• Arçelik orbital serisi 5950 modelinde bu sorunu çok yaşadı. İnternette bile bir çok örneğini bulabilirsiniz. Cihaz metal yorulması sebebiyle tamburun üçayak kısmını kırıyordu.

• Ben ''kasnak kırılmıyor'' demedim, Bahsettiğiniz gerekçe ile kırıldığının bilinen bir örneği yok, pik kalitesi, döküm kalitesi, metal kalitesi vs etkendir lakin indüksiyon akımı kasnak kırmaz. Farazi bilgi paylaşmak veya kişisel fikir telakki etmek ile kanıtlanmış net bilgi paylaşmak farklı şeyler. İddianız doğru ise eklersiniz buraya kaynağını biz de öğrenmiş oluruz.
  • bgmeu B kullanıcısına yanıt
    bütün söylediklerinize katılıyorum bu makineyi 2015 ağustosunda almıştım hala kullanıyoruz o günden beridir sıkmaya başlarken çok kötü ses yapıyor ve çok sallanıyor servisi ilk kalkarken normaldir diyor bence övülecek bir makine değil
  • Bu makineyi kullanan arkadaşlar bende almaya karar verdim son durum nedir? Makinadan memnun musunuz? Sabunlu çıkarma durumu var mı?

• Arkadaşlar sizler makinayı satın almışsınız bende almayı düşünüyorum memnun musunuz?

@Hayrettin @thelocust @aprmo @maxser @Or_By @coda @candogan62 @ulutashus @griaragorn @orhen41 @fz18 @aliersan
  • Arkadaşlar ben bu makineden satın aldım. 2 haftadır kullanıyorum sorusu olan arkadaşların sorularını cevaplayabilirim. Burada yazılan birkaç soruna cevap veriyim.

Makine sessiz çalışıyor.
    Deterjan tortusu bıraktığı ve bu yüzden ekstra durulama yaptığını söyleyen arkadaşlar vardı. 15e yakın yıkama yaptık yorgan, pamuklu sentetik ve bir kısmında sıvı bir kısmında toz deterjan ve yumuşatıcı kombinasyonları yaptık. Kesinlikle böyle bir problem yaşamadık. Tertemiz çıkarıyor çamaşırları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoDRaC

Arkadaşlar ben bu makineden satın aldım. 2 haftadır kullanıyorum sorusu olan arkadaşların sorularını cevaplayabilirim. Burada yazılan birkaç soruna cevap veriyim.

Makine sessiz çalışıyor.
    Deterjan tortusu bıraktığı ve bu yüzden ekstra durulama yaptığını söyleyen arkadaşlar vardı. 15e yakın yıkama yaptık yorgan, pamuklu sentetik ve bir kısmında sıvı bir kısmında toz deterjan ve yumuşatıcı kombinasyonları yaptık. Kesinlikle böyle bir problem yaşamadık. Tertemiz çıkarıyor çamaşırları.

kesinlikle bende taviye ederim allah nazardan saklasın çok memnunuz
  • Merhaba,

Mesajların bir kısmını okudum ve şu 3 konuda takıldım, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum....

1- plastik kasnak olayı nedir? Kasnak dediğiniz motordan tamburu çeviren şey mi? Plastik olması sakıncalı mıdır sizce?

2- çamaşırın ağırlığını tartıyor mu? Deterjan öneriyor mu?

3- fazla deterjan olması durumunda ekstra durulama yapıyor mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde sıkma esnasında oluşan bir gürültüden bahsediliyor? Öyle mi?

Ayrıca beyaz eşyada yeni modeller ne zaman çıkıyor.?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 15 gün önce satın aldım bu makineyi. Şimdilik memnunuz. Yalnız garanti uzatma konusunda tereddütte kaldım. +4 yıl için 290 TL bana çok geldi açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aserdargl

Merhaba,

Mesajların bir kısmını okudum ve şu 3 konuda takıldım, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum....

1- plastik kasnak olayı nedir? Kasnak dediğiniz motordan tamburu çeviren şey mi? Plastik olması sakıncalı mıdır sizce?

2- çamaşırın ağırlığını tartıyor mu? Deterjan öneriyor mu?

3- fazla deterjan olması durumunda ekstra durulama yapıyor mu?

1 bunu bilmiyorum

2 bu modelde bu özellik yok. Sadece yıkama süresinde değişiklik oluyor

3 ekstra durulamayı siz seçiyorsunuz makine bunu ayarlamıyor.
  • Makine üzmedi, hala ilk günkü gibi çalışıyor. Eti matik kullanıyorum beyazlar için; eritememe sorunu yok. Çamaşırlar da temiz çıkıyor. Bu makineye sahip olduğum için mutluyum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.