Şimdi Ara

Elektirik kesintisi ve Partition Magic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda hep gorup de birgun benim basimada gelmez insallah dedigim bir olay benim de basima geldi.

Benim 200 GB HDD var ve 75, 75 ve 50 GB olmak uzere 3 kisima bolmustum. Dun ben partition magic ile benim hdd yi goruntuledim. Orada "check file system integrity" diye bir secenek vardi ben tum parcalari bir kontrol ettireyim dedim ve ilk 75 GB lik parcadan basladim kontrol ettirmeye ve olan oldu... Tam islemin yarisinda elektirikler gitti ve daha sonra guc kaynagini bagladim bilgisayara ve HDD yi actigimda sadece 75 ve 50 GB lik bolumler gozukuyordu. Diger uzerinde islem yapilan bolum ise RAW bir sekilde duruyordu yani icine format atmadan girmeye izin vermiyordu. Ben su an hic birsey yapmadim ve RAW bir halde duruyor bu partition.

Ben simdi soruyorum bu HDD yi icindeki verileri 3. parti yazilimlar kullanmadan kurtarmanin yolu var mi dir? Eger yoksa Easy Recovery tarzi programlarla bu HDD nin icindeki verileri kurtarabilir miyim? Icinde 50 gb ye yakin cesitli program kurulum exe ve 3 tane 5 er GB lik windowsumun ghost imaj dosyalari vardi. Ancak bu yazilimlarla kurtarilir ise hangisi en iyi sizce bu iste?

• Dostum öncelikle geçmiş olsun. O tarz yazılımlar silinmiş dosyalar içindir bundan ötürü kurtarabileceğini pek sanmıyorum ama yine de Tune-Up Utilities yazılımı bu konuda başarılıdır, bir dene derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: icg

Dostum öncelikle geçmiş olsun. O tarz yazılımlar silinmiş dosyalar içindir bundan ötürü kurtarabileceğini pek sanmıyorum ama yine de Tune-Up Utilities yazılımı bu konuda başarılıdır, bir dene derim.

Sagolasin arkadasim, deneyecegim kurtarma programlari ile bunu, ama oncelikle 75 GB lik bos bir HDD bulmam gerekecek sanirim kurtarilan dosyalari kaydetmek icin. Tune-up da varmiymis kurtarma ozelligi bilmiyordum, onu da denerim, ama tek denemede en dogru programi kullanamk istiyorum. Icindekiler yeniden edinebilecegim seyler Allahtan, yoksa resimler ve muzikler gibi seyler gitseydi daha vahim olurdu durum.

• onetrack easyrecovery programını indir kur ve raw recovery seceneğinden diskini sec ve tarat

Saygılarımlaa
  • Active@ Partition Recovery
    Hiren's BootCD 7.8
    Ultimate Boot CD 3.3
    O&O DiskRecovery

Programlarını deneyebilirsin.
  • Sagolun arkadaslar "On track easy recovery" programina iyi diyolar forumlarda. Ben kurtarma islemini yaparken 75 GB lik bos bir partitionum yok, ben azar azar 10 GB lik bir paritiona kurtarip sonra CD ye yazabilir miyim?

quote:

onetrack easyrecovery programını indir kur ve raw recovery seceneğinden diskini sec ve tarat

Saygılarımlaa

Jest^^

hitmaster.sitemynet.com/index2.htm

kalpakci
    Binbaşı

3 Mayıs 2006; 17:59:41
    Yeni mesajlar yok Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.
    Active@ Partition Recovery
    Hiren's BootCD 7.8
    Ultimate Boot CD 3.3
    O&O DiskRecovery

Programlarını deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malic -- 3 Mayıs 2006; 19:12:09 >
  • artık herhalde kurtaramassın mecburen yeniden böleceksin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Su anda basladim "On Track Easy Recovery" programi ile kurtarma islemine ve tam olarak 75.8 GB veri buldu, bulduklarini kurtarmaya basladi fakat kalan sure olarak 22 Saat gosteriyor, bu biraz uzun degil mi? Umarim kurtarir hepsini cunku hic format bile atilmamisti. Neyse benim bilgisayar mesai yapacak benden sonra da
  • quote:

Orjinalden alıntı: slayt75

onetrack easyrecovery programını indir kur ve raw recovery seceneğinden diskini sec ve tarat

Saygılarımlaa

Sagol ustam bu programla yapiyorum kurtarma islemini, RAW recovery secenegi ile 9 saattir yapiyor biseyler, klasorler falan ayni sekilde mi geri geliyor yoksa icerikleri daginik bir sekilde mi? orda bazi programlar vardi da, onun icin soruyorum. Eger daginik bir sekilde kurtariliyorsa programlar kurtarilsada calismayacaklar, cunku dogru sekilde dogru yerlere koyamayacagim binlerce dosyayi
  • Klasör olarak geri gelir ama klasörlere kendi ismini verir
  • Arkadaslar bu "On Track Easy Recovery" programini daha once hic kullanan var mi?
    Dosyalari geri getirdigi zaman ayni eskisi gibi getirmiyor mu?
    Benim su anda 10 saatir dosyalarimi geri getirmekle ugrasiyor bu program
    ve kendi kendine bir suru klasor yazdi kurtarma islemini uzerine
    gerceklestirdigim diger diskimin uzerine. Mesela waw lar icin ayri,
    exe dosyalari icin ayri klasorler olusturdu.
    Benim HDD de ben asil programlarimi kurtarmak istiyorum,
    sayet bu sekilde kurtariyorsa programlar calismayacaktir,
    cunku neleri hangi klasorde birlestirecegimi bilemem.
    Bu islemin sonucunu bilen var mi? Eger bu sekilde yapacaksa
    iptal etmek istiyorum cunku daha 12 saat var islemin bitmesine :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malic -- 4 Mayıs 2006; 12:17:16 >

• easy recovery programı raw dosya sistemlerinde kurtarm işlemş için bir çok kes kullandım gayet başarılıdır raw recover seceneğinde sana dosya uzantılarına göre kurtarmayapar ve sunar burada önemli olan biklaç unsur var kurtarm işlemi yapcağın disk üzerine herhangi bir dosya tranferi yapma yani kurtarma işlemi yapılacak olan diskin üzerine yazım işlemi gerçekleşmesin

eğer raw olarak sonuc alamaz isen sana tavsiyem sudur diskini hızlı quik format seceneği ile formatla ve format recovery seceneği ile tarat sürler normal canını sıkma
  • quote:

easy recovery programı raw dosya sistemlerinde kurtarm işlemş için bir çok kes kullandım gayet başarılıdır raw recover seceneğinde sana dosya uzantılarına göre kurtarmayapar ve sunar burada önemli olan biklaç unsur var kurtarm işlemi yapcağın disk üzerine herhangi bir dosya tranferi yapma yani kurtarma işlemi yapılacak olan diskin üzerine yazım işlemi gerçekleşmesin

eğer raw olarak sonuc alamaz isen sana tavsiyem sudur diskini hızlı quik format seceneği ile formatla ve format recovery seceneği ile tarat sürler normal canını sıkma

Tesekkurler,
    Uzantiya gore kurtarma yapiyor dedigin gibi slaty75 ustam. Ama ben yukardaki mesajimdada anlatim bunlari sonra birlestiriyor mu eski hali gibi yani? Programlar var da benim onlar icin diyorum. mp3 ve resim olsa hic sorun degil girer kopyalarim baska bir yere ama program klasoru olunca isler zor :(

• hayır birleştirme yapmaz ancak diğer secenklerde yani format rec. delete rec. vs.. dosyaları önceki bulundukları şekilde bulur ve gösterir zaten one track easy recovery de raw rec. amacı dosyarı uzantılarına göre ayırması ve diğer secenkelrin işe yaramadığı zamanlarda yapılması dır
  • quote:

hayır birleştirme yapmaz ancak diğer secenklerde yani format rec. delete rec. vs.. dosyaları önceki bulundukları şekilde bulur ve gösterir zaten one track easy recovery de raw rec. amacı dosyarı uzantılarına göre ayırması ve diğer secenkelrin işe yaramadığı zamanlarda yapılması dır

RAW Recovery islemini iptal ettim ve quick format atip Format Secenegi ile deniyorum simdi de, ama hicbir dosya ve klasor bulamiyor, sanirim RAW recovery secenegi ile islem yaptigim icin sansim iyice azaldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.