Şimdi Ara

Switch ile internet kesintisi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Naperva58 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • saygıdeğer arkadaslar benim sorunum su:
    yiğenimin tek portlu airtres102 modemi var ben 8 portlu bir swtich aldım modemi swtich e swich den de çıkan kabloları pc lere bağladı internet var su an ama bazen yiğenim bir dosya indirirken ve yahut herhangi bir işlem yaparken benim internetim 5-15 dakika arası kesiliyor bunun nedeni sizce ne olabilir bazı arkadaslarıma sordum bana el ile ip vericeksin falan dedi kafam karısdı yorumlarını bekliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: bp8721990

saygıdeğer arkadaslar benim sorunum su:
    yiğenimin tek portlu airtres102 modemi var ben 8 portlu bir swtich aldım modemi swtich e swich den de çıkan kabloları pc lere bağladı internet var su an ama bazen yiğenim bir dosya indirirken ve yahut herhangi bir işlem yaparken benim internetim 5-15 dakika arası kesiliyor bunun nedeni sizce ne olabilir bazı arkadaslarıma sordum bana el ile ip vericeksin falan dedi kafam karısdı yorumlarını bekliyorum

aldığınız switch aslında gerçek switch olmayıp sadece bir basit hub dan ibarettir..
    bununla 2 bilgisayardan başka diğer bilgisayarlara internet paylaştıramazsınız!

el ile ip vermeye kalktığınızdada bir süre sonra 3 . pc devreye girdiğinde aynı sorunu gene yaşarsınız !
    bunu denediğinizde de bağlantınız sürekli gelip gidecektir

hub yerine 4 portlu Router acces point kullanmak en iyisidir

gerçek switch bunlardır fiyatlarıda bir pc parası neredeyse

/>

biz ev kullanıcıları bunları tabiki kullanamayız !

sizdeki hub sanırım bunun gibi

network bilginiz yoksa basit ethernet hub cihazı ile 2 den fazla pc ye internet vermek için çok uğraşırsınız

tek portlu adsl modem veya kablo modemle sağlıklı sorunsuz internet dağıtmak için acces point Router kullanmalısınız

/>

siz en iyisi o kullandığınız yalancı switchi yani hub iade edin, onun yerine şunu alın mutlaka.

http://www.hepsiburada.com/linksys-wrt110-wireless-router-rangebooster-/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd9762

bu Routeri hem Adsl , hem uydunet modemlerin hepsine bağlayarak 255 bilgisayara kadar otomatik ip alarak hiç uğraşmadan internet bağlantısını çoğaltabilirsin ve üstelik dahili çift antenli wireles özelliği ile kablosuz internetinide paylaştırabilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06
    aldığınız switch aslında gerçek switch olmayıp sadece bir basit hub dan ibarettir..
    bununla 2 bilgisayardan başka diğer bilgisayarlara internet paylaştıramazsınız!

el ile ip vermeye kalktığınızdada bir süre sonra 3 . pc devreye girdiğinde aynı sorunu gene yaşarsınız !
    bunu denediğinizde de bağlantınız sürekli gelip gidecektir

hub yerine 4 portlu Router acces point kullanmak en iyisidir.

1) Switch hicbir zaman Hub'a benzeyemez. Switch yani Bridge diye tabir ettigimiz bu cihazlarda en ucuzunda bile MAC adres tablolarini tutar.
    Herhangi bir porttan gelen veriyi her porta göndermez sadece gidecegi yani adresini MAC sayesinde bildigi porta gonderir. Eski HUB cihazlari gibi
    Herhangi porttan gelen veriyi BROADCAST misali kendi portu haric diger her porta gönderir.

2) Aldigi cihaz HUB ise üzerinde mutlaka " COLLISION " lambasi vardir ( senin bundan haberin var midir? ) ki artik
    HUB denen cihazlar tarih sayfalarindaki yerlerini coktan almi$lardir.

3) HUB'lar üzerinden e$ zamanli olarak veri alimi ve gönderimi yapilamaz. Fakat switchlerde böyle bir$ey soz konusu degildir. ( Belki bunu da bilmiyorsundur
    diye ekledim )

4) Gercek switchler bunlardir demi$sin bu dedigin $ey cok yanli$ olmakla birlikte 40$ ile 40.000$ arasi fiyatlarda
    alinabilen switchler vardir. Evet ama esas olarak hepsi switch i$lemini kelime anlaminda gercekle$tirir. Tamamen gereksinime ve yönetilebilirlige
    gore alim yaparsin gosterdigin switchleri alirken. Ev kullanicisinin boyle cihazlara ihtiyaci yoktur.

5) Arkada$ ayrica kablo modem cihazi kullanmadigi icin HUB ve Switch farketmez hangisini takarsa taksin ADSL
    modeminin DHCP serveri minimum 50 PC'ye kadar otomatik olarak IP dagitacaktir. Herhangi bir$eyi el ile yapilandirmasi
    söz konusu olamaz.

6) Arkada$in baglantisinin diger bir pc bütün bandwith'i ( internet hizini ) kullanirken gitmesi normal kar$ilanabilir fakat baglantisi modem de IP
    bazli olarak mi dü$üyor yoksa baglantisi fiziksel olarak mi gidiyor bunu ogrenmek gerekli.

7) Router alinmasi gerektigini soylemi$sin. ADSL modemler zaten temel olarak basit bir routerdir. NAT ( Network Address Translation ) yaparak
    bir veya birden fazla bilgisayarin internete cikmasina olanak saglar. Sonuc olarak tek portlu bir ADSL modemin cikisina baglanacak yeteneksiz
    bir switch 4 Portlu bir ADSL modemin arkasindaki ciki$larin gorevini gorecektir.

8) En önemlisi bu kadar bilgili gorunup yazdigin mesaji fotograflarla süsleyip aslinda hic bir bilginin olmamasi kötü.

• quote:

Orjinalden alıntı: axiadam

8) En önemlisi bu kadar bilgili gorunup yazdigin mesaji fotograflarla süsleyip aslinda hic bir bilginin olmamasi kötü.

madem bilgimiz yok o halde yardım isteyen arkadaşı şimdiye kadar neden zamanında siz yardım etmediniz_?

Adsl bağlantıdan kablonete geri döndüm bununla beraber tek portlu kablo modem ile hub kullandım ama evimde 4 pc olduğu için
    hub ile internet paylaşımında çektiğim eziyeti gel bana sor ki ilk önce ondan sonra konuş!

ben sadece yardım isteyen arkadaşa bilgilerim doğrultusunda kabaca bilgi verdim!
    bilgi işlemde çalışan bir network mühendisi değilim! bilgili görünmem ile alakasıda yok!

sadece yaşadığım deneyimleri örnek göstererek 60 liralık bir routerin 30 liralık bir hubdan çok daha iyi iş yaptığını
    ve bu yol ile internetini hem ethernet hem wireles ile istediği kadar bilgisayara sorunsuzca kolayca paylaştırabileceğini söylemek,
    ve bazı resimlerle örnek vermenin neresi yanlış _?

ayrıca burada paylaştığım bilgileri biryerlerden copy paste yaptığımız yok! yaşadığım tecrübeler doğrultusunda arkadaşımız akabaca bilgi verdim!

madem siz o kadar çok bilgili bir network uzmanısın o halde internet bölümünde bulunan
    evinde 3 bilgisayara interneti paylaştıramayan can çekişen arkadaşlarımıza zamanında yardım etmen yerine neden kişilere agresifliğini gösteriyorsunuz

DH kullanıcı isminiz olan axiadam gibi aksiliğinizi yukarıdaki mesajınızda uzun uzun yansıtmak yerine,
    2 satırda siz arkadaşa yardımcı olabilirdiniz nihayetinde

• quote:

quote:

madem bilgimiz yok o halde yardım isteyen arkadaşı şimdiye kadar neden beklettiniz _?
    adsl bağlantıdan kablonete döndüm bununla beraber hub kullandım ama evimde 4 pc olduğu için
    hub ile internet paylaşımında çektiğim eziyeti gel bana sor ki ilk önce ondan sonra konuş!

ben sadece yardım isteyen arkadaşa bilgilerim doğrultusunda kabaca bilgi verdim!
    bilgi işlemde çalışan bir network mühendisi değilim! bilgili görünme ile alakasıda yok!

sadece yaşadığım deneyimleri örnek göstererek 60 liralık bir routerin 30 liralık bir hubdan çok daha iyi iş yaptığını
    ve bu yol ile internetini hem ethernet hem wireles ile istediği kadar bilgisayara sorunsuzca kolayca paylaştırabileceğini söylemek,

burada paylaştığım bilgileri biryerlerden copy paste yaptığımızda yok arkadaşım
    madem siz o kadar bilgili ve yardım sever bir network uzmanısın o halde internet bölümünde bulunan
    evinde 3 bilgisayara interneti paylaştıramayan can çekişen arkadaşlarımıza zamanında yardım etmen yerine neden kişilere agresifliğini gösteriyrosun

Burada sorun avcisi gibi bekleyerek her mesaja ilk olarak cevap verecegim gibi bir kaide yok. Mesaja ilk siz cevap verdiniz diye de benim bekletmi$ olmam
    gibi bir durumda söz konusu degil. İnsanlari yanli$ bilgilendirmektense hic bir bilgi vermeyin daha iyi

Siz HUB ve Switch arasindaki farki bilmeden 4 ki$ilik bir networkte HUB kullandiysaniz tabiki de eziyet cekersiniz. Herkes bir$eyler yapmaya, e$zamanli olarak
    veri almaya ve göndermeye cali$ir. HUB bunu zaten dogasi itibari ile desteklemez. Hub üzerinde bir caki$ma oldugu zaman ( CSMA/CD ) devreye girer.
    Cakismayi algilayan yakindaki bilgisayar ortamdaki bilgisayarlara JAM SIGNAL yollayarak bu caki$malari haber verir. Bu sinyal geldigi zaman transfer
    yapmak icin bekleyen bilgisayarlar BACKOFF denen bir algoritma kullanirlar. Bu sirada butun hostlar JAM SIGNAL aldigi icin veri transferi kesilmi$tir.
    BACKOFF'ta bilgisayarlar rastlantisal bir zaman degeri belirleyerek veri transferi icin beklerler. Rastlantisal zamani en kisa olan bilgisayar veri transferine ba$lar
    bu sirada zamani gelen diger bilgisayarlarda transfer yapmak icin harekete gecerler ve ayni dongu tekrarlanmaya ba$lar. ( Bilmiyor iseniz arayip, ara$tirip, sorup ögrenin )

Ben yardim etmeye zaten cali$iyorum. Arkada$imiz da konuya dönüp okudugunda sana yazdigim yazida 6. maddede ki sorguyu okuyup kesinlikle cevap verecektir.
    Bende ona göre kendisine yardim etmeye cali$acagim.

• quote:

quote:

quote:

madem bilgimiz yok o halde yardım isteyen arkadaşı şimdiye kadar neden beklettiniz _?
    adsl bağlantıdan kablonete döndüm bununla beraber hub kullandım ama evimde 4 pc olduğu için

bilgi işlemde çalışan bir network mühendisi değilim! bilgili görünme ile alakasıda yok!

madem siz o kadar bilgili ve yardım sever bir network uzmanısın o halde internet bölümünde bulunan
    evinde 3 bilgisayara interneti paylaştıramayan can çekişen arkadaşlarımıza zamanında yardım etmen yerine neden kişilere agresifliğini gösteriyrosun

Burada sorun avcisi gibi bekleyerek her mesaja ilk olarak cevap verecegim gibi bir kaide yok. Mesaja ilk siz cevap verdiniz diye de benim bekletmi$ olmam
    gibi bir durumda söz konusu degil. İnsanlari yanli$ bilgilendirmektense hic bir bilgi vermeyin daha iyi

Siz HUB ve Switch arasindaki farki bilmeden 4 ki$ilik bir networkte HUB kullandiysaniz tabiki de eziyet cekersiniz. Herkes bir$eyler yapmaya, e$zamanli olarak
    veri almaya ve göndermeye cali$ir. HUB bunu zaten dogasi itibari ile desteklemez. Hub üzerinde bir caki$ma oldugu zaman ( CSMA/CD ) devreye girer.
    Cakismayi algilayan yakindaki bilgisayar ortamdaki bilgisayarlara JAM SIGNAL yollayarak bu caki$malari haber verir. Bu sinyal geldigi zaman transfer
    yapmak icin bekleyen bilgisayarlar BACKOFF denen bir algoritma kullanirlar. Bu sirada butun hostlar JAM SIGNAL aldigi icin veri transferi kesilmi$tir.
    BACKOFF'ta bilgisayarlar rastlantisal bir zaman degeri belirleyerek veri transferi icin beklerler. Rastlantisal zamani en kisa olan bilgisayar veri transferine ba$lar
    bu sirada zamani gelen diger bilgisayarlarda transfer yapmak icin harekete gecerler ve ayni dongu tekrarlanmaya ba$lar. ( Bilmiyor iseniz arayip, ara$tirip, sorup ögrenin )

Ben yardim etmeye zaten cali$iyorum. Arkada$imiz da konuya dönüp okudugunda sana yazdigim yazida 6. maddede ki sorguyu okuyup kesinlikle cevap verecektir.

belki bana agresifçe olan yukarıdaki mesajınızda konuyu açan arkadaşımıza doğru ve detaylı yardım etmiş olabilirsiniz ,
    ama yardım isteyen arkadaşın anlayabileceği dilden değil malesef.. ki zaten yardım isteyen arkadaşın şu mesajını örnek alırsak

benim internetim 5-15 dakika arası kesiliyor bunun nedeni sizce ne olabilir bazı arkadaslarıma sordum bana el ile ip vericeksin falan dedi kafam karısdı yorumlarını bekliyorum demesi üzerine

verdiğiniz detaylı bilgilerin kendisi tarafından hiç anlayacağını ve uygulayarak problemi düzelteceğini sanmıyorum...

bende sadece kabaca yardım etmek istedim kendisine... demek istediğim, hub ile uğraşma hiç git yerine router al kullan bak keyfine

10 - 15 liralık hubların tam ne olduğunu bilmeyen insanlara siwtch diye yutturuyorlar! sonra buraya gelip ben siwtch ile interneti paylaştıramıyorum
    aldığı bi kere basit bir hub ! bununla uğraşır durursun!
    aynı kötü tecrübeyi bende yaşamıştım! gittim Router aldım bağlantı sorunlarımdan kurtuldum.. arkadaşımızında kabaca bunu anlamasını istemiştim sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 13 Mayıs 2009; 2:45:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

belki bana agresifçe olan yukarıdaki mesajınızda konuyu açan arkadaşımıza doğru ve detaylı yardım etmiş olabilirsiniz ,
    ama yardım isteyen arkadaşın anlayabileceği dilden değil malesef.. ki zaten yardım isteyen arkadaşın şu mesajını örnek alırsak

benim internetim 5-15 dakika arası kesiliyor bunun nedeni sizce ne olabilir bazı arkadaslarıma sordum bana el ile ip vericeksin falan dedi kafam karısdı yorumlarını bekliyorum demesi üzerine

verdiğiniz detaylı bilgilerin kendisi tarafından hiç anlayacağını ve uygulayarak problemi düzelteceğini sanmıyorum...

bende sadece kabaca yardım etmek istedim kendisine... demek istediğim, hub ile uğraşma hiç git yerine router al kullan bak keyfine

10 - 15 liralık hubların tam ne olduğunu bilmeyen insanlara siwtch diye yutturuyorlar! sonra buraya gelip ben siwtch ile interneti paylaştıramıyorum
    aldığı bi kere basit bir hub ! bununla uğraşır durursun!
    aynı kötü tecrübeyi bende yaşamıştım! gittim Router aldım bağlantı sorunlarımdan kurtuldum.. arkadaşımızında kabaca bunu anlamasını istemiştim sadece

Arkada$im artik HUB üretilmiyor. $unu hele bir anlasan ke$ke. Yarin arkada$ aldigi kutunun üstüne bakar. Eger " COLLISION " lambasi varsa ok sorun ondan olabilir
    ama yoksa sorun kullandigi 8 Portlu çoklayici ( diyeyim artik ) alakali degil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTERNET SORUNU
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdi abiler '') Arkada$in baglantisinin diger bir pc bütün bandwith'i ( internet hizini ) kullanirken gitmesi normal kar$ilanabilir fakat baglantisi modem de IP
    bazli olarak mi dü$üyor yoksa baglantisi fiziksel olarak mi gidiyor bunu ogrenmek gerekli.''
    öncelikle ingilendiğiniz için teşekkürler sornasında benim internetim diğer pcden download yada video izlendiği ki bu limit in zorlandığı zamanlarda gidiyor sanırsam eğer öyle değilse fiziksel bir sorun yok kablolarda ise. resim koyan arkadasın gösterdiği siyah resimli cihaz gibi bir cihaz benimki üstünde swtich yazıor pek incelemedim yarın inceleyip cvp yazabilirim eğer ki oswtich olsa yada değilse yapmam gereken nedir gidip airtres in 4 portlu modemleri var onlardan falanmı alayım ne dersiniz?
  • quote:

şimdi abiler '') Arkada$in baglantisinin diger bir pc bütün bandwith'i ( internet hizini ) kullanirken gitmesi normal kar$ilanabilir fakat baglantisi modem de IP
    bazli olarak mi dü$üyor yoksa baglantisi fiziksel olarak mi gidiyor bunu ogrenmek gerekli.''
    öncelikle ingilendiğiniz için teşekkürler sornasında benim internetim diğer pcden download yada video izlendiği ki bu limit in zorlandığı zamanlarda gidiyor sanırsam eğer öyle değilse fiziksel bir sorun yok kablolarda ise. resim koyan arkadasın gösterdiği siyah resimli cihaz gibi bir cihaz benimki üstünde swtich yazıor pek incelemedim yarın inceleyip cvp yazabilirim eğer ki oswtich olsa yada değilse yapmam gereken nedir gidip airtres in 4 portlu modemleri var onlardan falanmı alayım ne dersiniz?

Sorunun modemin kullandigi firmware'den bile kaynaklaniyor olabilir. Yanli$ hatirlamiyorsam sizin kullandiginiz biraz sorunlu bir modeldi. Eger imkaniniz var ise Wireless+4 Portu olan bir
    modele gecebiliyorsaniz sizin icin cok daha iyi olacaktir. Wireless ozelligi olmayanlar da var tabi ki ama gelecege donük olarak lazim olabilir.

Bunun di$inda herhangi fiziksel bir problem yoksa büyük ihtimal ile sizin sorununuz modem'den kaynaklaniyordur.

Saygilar

• emin olun, konuyu açan arkadaşın kullandığı şu 10 - 15 liralik basit hublardan dır ! haklısın ona 8 portlu çoklayıcı diyelim..
    ama üretilmemesine rağmen piyasada halen çeşit çeşit hublar satılıyor..

geçen aylarda 25 lira verip sözde switch diye bunu aldım, daha doğrusu itelediler bize nasıl bir switch se artık elimde patladı
    3. pc ye bir türlü ip alamadım!!! konuyu açan arkaşa ile aynı problemleri yaşadım

ve dediğiniz gibi aldığım hub üstündede colision ) led lambası yoktu çok iyi hatırlıyorum!

kullanamadığım hub buydu sözde en iyisi
    http://www.iyi-alisverisler.com/?urun-detay_35650_SWT_CANYON_8_PORT_10_100___8_.html

neyse hocam, birbirimizi yanlış anlamış olabiliriz gece gece.... kusura kalmayın

• peki abi ben Wireless+4 portlu modem alınca onu 1 pc ye takıcam 2. sine bağlamak için ona da Wireless adapter mi alıcam
  • quote:

şimdi abiler '') Arkada$in baglantisinin diger bir pc bütün bandwith'i ( internet hizini ) kullanirken gitmesi normal kar$ilanabilir fakat baglantisi modem de IP

Modeminizde sorun olduğundan iyice emin olduğunuzda Airtres in 4 portlu modemlerinden birini ,
    veya
    kendim 2 yıl boyunca sorunsuz kullandığım kefil olabileceğim ZyXEL P-660HW-T1 802.11G KABLOSUZ 4 PORT ADSL2+ MODEM+ROUTER tercih edebileceğiniz gibi bu modemi tavsiye edebilirim

• quote:

peki abi ben Wireless+4 portlu modem alınca onu 1 pc ye takıcam 2. sine bağlamak için ona da Wireless adapter mi alıcam

4 portlu modem aldığınızda 1 den fazla 2. 3. 4. masa üstü bilgisayara kadar ethernet portlarından bağlantı yaparak interneti paylaştırabilirsiniz

yani masa üstü bilgisayarınıza Wireless adapter almanıza gerek yok...

wireles bağlantı kablosuz olduğu için sadece diz üstü bilgisayar için avantajlı oluyor..
  • quote:

emin olun, konuyu açan arkadaşın kullandığı şu 10 - 15 liralik basit hublardan dır ! haklısın ona 8 portlu çoklayıcı diyelim..
    geçen aylarda 25 lira verip sözde switch diye bunu aldım, daha doğrusu itelediler bize nasıl bir switch se artık elimde patladı
    3. pc ye bir türlü ip alamadım!!! konuyu açan arkaşa ile aynı problemleri yaşadım
    ve dediğiniz gibi aldığım hub üstündede colision ) led lambası yoktu çok iyi hatırlıyorum!
    http://www.iyi-alisverisler.com/?urun-detay_35650_SWT_CANYON_8_PORT_10_100___8_.html
    neyse hocam, birbirimizi yanlış anlamış olabiliriz gece gece.... kusura kalmayın

Konuyu dallandirip budaklandirmanin anlamli oldugunu du$unmuyorum fakat bu gosterdiginiz linkteki urun bizim " aptal switch " diye
    tabir ettigimiz cihazlarin en ucuzundan. Varsayalim ki HUB olsun yinede bu ürünü bir ADSL modeme baglayarak 3. bilgisayariniza
    normal $artlarda IP alamamaniz ya da internete cikamamaniz gibi bir sorun olamaz. Eger bu i$lemi bir KABLO internet modemine takip
    yaptiysaniz 2 bilgisayardan fazlasinin internete cikamamasi cok normal cunku bu modemlerin DHCP server'i sadece 2 hosta IP verecek
    bir Ağ Maskesinde ( 255.255.255.252 ) de birakiliyor. Bu DHCP özelligi bir ADSL modemde de gecerliyse yine ayni $ekilde sadece 2 bilgisayar
    için IP oldugundan bagli olan 3. bilgisayara herhangi bir IP veremeyecektir.

Sonuc olarak teorik farkliliklar olsada Switch ve HUB ayni i$levi görüyorlar. Switchte e$zamanli veri transferi ( Tx ve Rx ) yapilabilirken
    HUB mimarisi buna izin vermiyor. HUB kullanilan yerlerde kullanici sayisi arttikca da network üzerinde i$lem yapmak i$kenceden
    öteye gecemiyor.

Saygilar

• quote:

quote:

emin olun, konuyu açan arkadaşın kullandığı şu 10 - 15 liralik basit hublardan dır ! haklısın ona 8 portlu çoklayıcı diyelim..

Eger bu i$lemi bir KABLO internet modemine takip
    yaptiysaniz 2 bilgisayardan fazlasinin internete cikamamasi cok normal cunku bu modemlerin DHCP server'i sadece 2 hosta IP verecek
    bir Ağ Maskesinde ( 255.255.255.252 ) de birakiliyor. Bu DHCP özelligi bir ADSL modemde de gecerliyse yine ayni $ekilde sadece 2 bilgisayar
    için IP oldugundan bagli olan 3. bilgisayara herhangi bir IP veremeyecektir.

Sonuc olarak teorik farkliliklar olsada Switch ve HUB ayni i$levi görüyorlar. Switchte e$zamanli veri transferi ( Tx ve Rx ) yapilabilirken
    HUB mimarisi buna izin vermiyor. HUB kullanilan yerlerde kullanici sayisi arttikca da network üzerinde i$lem yapmak i$kenceden
    öteye gecemiyor.

Saygilar

işte asıl sorunumda ordan kaynaklandı zaten .. ( kablonet kullanıcısıyım )

evdeki 3. PC yi , + komşumuza interneti paylaştırmaya kalktığımda kablonet kullandığım için bu eziyetleri çekmeye başladım hub ile

bu verdiğiniz bilgileriniz doğrudur ki zaten bende az buçuk bunu bildiğim için artık sonunda router kullanmaya karar kılmıştım

• ağ kurulumunda uzman sayılmam ama 5 portlu switch ile şu an 3 desktop 1 laptop internete sorunsuz şekilde girmektedir ayarlamak isterseniz statik ip yeter
  • Burası siyaset meydanına dönmüşş

Sen swichi değiştir. Ucuzluk bi şey al sorun çözülecektir. Birde ağ kablolarının düzdün çakıldığından emin ol..

Bu kadar karmaşık bilgiye gerek yok arkadaşlar. Please
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.