Şimdi Ara

Elektrigin olmadigi zamanlarda uzun süre dayanacak aydinlatici tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haliban -- 9 Mart 2018; 5:45:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En basit ve en ucuz çözüm şöyle olur,bir yerlerden çıkma kamyon veya otobüs aküsü
    bulursun birkaç metrede şerit led senin işini görür.Bir hafta filan rahat gider. 100 200 Amper artık Allah ne verdiyse. Akü bulursan birde şarj için güç kaynağı ayarlarsın elinde yoksa oda 30 liraya filan gelir sana.En azından kör karanlık da kalmamış olursun.

• Şerit led olmaz dersen 12 volt ile çalışan e27 duylu led lambalarda var daha güzel görünür ama akü her halükarda şart o kadar uzun süre idare edecek başka bir şarjlı sistem yok.

• ekrem3457 kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun verdiğin bilgiler için hocam araştiracagim peki çıkma akü ve sıfır akü fiyatlari ne kadardır bi bilginiz var mı

• haliban H kullanıcısına yanıt
    Fiyatlarını bilemem yerine göre değişir,bulunduğun yerde mutlaka oto aküsü satan yer vardır,sıfır akü satan yerde çıkma aküde bulunur sormak lazım.
  • Anladim hocam tesekkür ederim peki diyelim ki 5 gün idare etti bizi akü. Bitince geri doluyor mu nasıl doluyor daha dogrusu 😊 @ekrem3457

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haliban -- 2 Aralık 2016; 9:03:49 >
    Eyva Eyva! O derece anlamıyorum diyosun yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem3457 -- 2 Aralık 2016; 12:19:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet hocam o derece anlamiyorum 😔😊

O zaman şöyle tarif edeyim.
    Öncelikle akü alacaksın, akü yenimi eskimi olacak,(eski akü alıpda bunun şarjı iki gecede bitiyor dersen karışmam söyleyim) kapasitesi yani Amperi ne kadar olacak buna senin cebinin bolluğu karar verecek, fiyatlara bakacaksın.
    Akü aldıktan sonra fotoğrafını koyduğum güç kaynağından alıp aküyü şarj etmek için kullanacaksın.
    Güç kaynağının gücü Akünün % 15'i kadar olacak.
    Yani 100 Amper akü için 15 Amper güç kaynağı,
    200 Amper akü için 30 Amper güç kaynağı.
    Elektrigin olmadigi zamanlarda uzun süre dayanacak aydinlatici tavsiyesi

• http://www.enteresan.com/yer-cekimi-ile-calisan-lamba
    şöyle birşeyi bende yapmak istiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyasada satılanları var ,galiba yurt dışında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş sana bir önerim var aynısını ben uyguladım. ortalama 20-25 cm lik bir led sana 15 gün gider aynı uzunlukta bir iki led daha eklersen diğer odalara. şimdi gelelim işleme. bulunduğun yerde hurdacı varsa illaki bulunur ups Elektrigin olmadigi zamanlarda uzun süre dayanacak aydinlatici tavsiyesi resimde görülenden istanbulda'yım ben her hurdacıda mutlaka bulunuyor yenisini almayayım dersen hurdacıdan 20 tl ye alırsın eğer'ki yenisini alayım dersen 1kw bir ups yi yaklaşık 125-150 tl arasında alırsın ve hemen kapağını açarsın 2. resimde görüldüğü gibi ortalama 65 amper bir araba aküsü alırsın eğer'ki sıfırını alırsan buda sana 125 tl çıkmasını bulursan 30-40 tl ye alırsın ups nin uygun bir yerinden dış tarafa çıkacak şekilde bir delik delersin 2x4 ttr kablo ile aldığın aküye bağlarsın Elektrigin olmadigi zamanlarda uzun süre dayanacak aydinlatici tavsiyesi sonrada ups yi normal 220 volt elektriğe bağla devamlı kalsın elektirikler kesildiği an 12 volt adaptörle yapmış olduğun led devresine girişi yaparsın güle güle kullan.not:elektrikler kesildiği zaman dahi ups nin arka çıkışlarından 220 volt elektrik verir. yanlışım varsa üstad arkadaşlarım lütfen düzeltsin ama ben kullanıyorum bu şekilde .
    Elektrigin olmadigi zamanlarda uzun süre dayanacak aydinlatici tavsiyesi üzerindeki akü 12 volt 7a. o aküyü iptal edecen.o aküye bağlı olan ucları artı eksi olarak aynısı aldığın aküye bağlayacan.

• ekrem3457 kullanıcısına yanıt
    Simdi ben 200 amperlik bi akü alacagım bir de 30 amperlik güç kaynagi alacagım dimi hocam o ledli aydinlatmayi veyahut dediginiz 27lik duylu lambayi elektrikcilere baglaticam sonra elektrikler gittiginde faydalanacagim 😊 Allah razi olsun tekrar hocam akü fiyatlarini bi araştiricam bu arada otomobil aküsü işimi görür mü illa kamyon veya otobüs aküsü mü olmasi lazim?

• stelyo S kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptin sen yaa 😂 ben nerden anlarim o dediklerinizi yapmayi aman hocam 😁😊 ben iki kalem pili birbirine dokundurup küçük ampül yakmis bi insanim deham bu kadar😂 ama bi elektrikciyle konusur gösteririm yazdiklarinizi yine de Allah razi olsun hocam valla ya 😉

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.