Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik Dersleri Zor Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben 10. Sınıf Anadolu Teknik Elektrik-Elektronik öğrencisiyim. Dersler sizce kolay mı nasıldır. Açıkcası biraz gözüm korkuyor. Kısaca bilgilendirirseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrik-Elektronik Dersleri Zor Mu?

Elektrik-elektronik derslerinin zorluğu, bireyin akademik geçmişine, öğrenme stiline ve çaba seviyesine göre değişebilir.

Birçok öğrenci, elektrik-elektronik mühendisliği veya elektrik bölümü derslerinin zorlayıcı olduğunu düşünmektedir. Bu dersler, matematik, fizik ve hesaplama gibi temel kavramlara dayanır ve karmaşık devrelerin analizi, tasarım ve simülasyonunu içerir.

2 yıllık elektrik bölümü dersleri, elektrik teorisine, devre analizi, elektrik makineleri ve güç sistemlerine giriş sağlar. Bu dersler, temel ilkeleri anlama ve elektrik sistemlerinin nasıl çalıştığını kavrama açısından zorlayıcı olabilir.

Elektrik-elektronik mühendisliği dersleri ise daha da kapsamlıdır ve öğrencileri elektriksel ve elektronik sistemlerin tasarım, geliştirme ve analizine hazırlar. Bu dersler, yüksek matematik, dijital sinyal işleme ve gömülü sistemler gibi konuları içerir.

Elektronik teknolojisi dersleri de elektrik-elektronik alanında zorlu olabilir. Bu dersler, elektronik devrelerin tasarımı, yapımı ve testini içerir ve öğrencilerin pratik beceriler ve teorik bilgiye sahip olmalarını gerektirir.

Sonuç olarak, elektrik-elektronik derslerinin zorluğu kişiden kişiye değişse de genel olarak bu alanın akademik olarak zorlayıcı olduğunu söylemek mümkündür. Ancak öğrenciler sıkı çalışarak, kavramları anlayarak ve pratik yaparak bu zorlukların üstesinden gelebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tek korkucagın ders esaslar olsun gerisi kolay esasları iyi dinlersen yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: YalamaYapanCivata

tek korkucagın ders esaslar olsun gerisi kolay esasları iyi dinlersen yaparsın

Esaslarda da bir sürü formül vs. var ya
  • UP
  • Bu konuyu bende merak ediyorum.Biz bu sene ne öğreneceğiz.Baskı devreyi felan öğreteceklerimi gerçi ben biliyorum ama neler öğreneceğimizi bilmiyorum.
  • Kardeşim senin elektrik-elektroniğe merakın varsa ve bu tür şeyleri yapmak sana zevk veriyorsa birazda el becerisiyle hiç sıkıntı çekmezsin esaslılara gelicek olursakta esaslardaki matematik 4 işlemden ibaret haftada bi tekrar yapsan o derste kolay sen kimsin ne bilelim dersende şuan Şişli EML de 11. snıfım geçen sene atölye ortalamam 98 esaslılarım 94 şuan Haberleşme dalındayım ve şuan 2 not aldım 100,95 :)
  • celal.ozkan33 kullanıcısına yanıt
    Kişiye göre değişir. Elektrik-Elektroniki seviyorsan yaparsın. Kura çektik bana bu bölüm çıktı diye soruyorsan direk bölüm değiştir. İlgi yoksa bilgi yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 40LAZ08

Bu konuyu bende merak ediyorum.Biz bu sene ne öğreneceğiz.Baskı devreyi felan öğreteceklerimi gerçi ben biliyorum ama neler öğreneceğimizi bilmiyorum.

Lehim yapma, baskı devre yapma, regüle devreler, bredboard üzerine elemanları yerleştirip avo metre ile değer ölçme, kapı zili yapma vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jamiryuu

Kişiye göre değişir. Elektrik-Elektroniki seviyorsan yaparsın. Kura çektik bana bu bölüm çıktı diye soruyorsan direk bölüm değiştir. İlgi yoksa bilgi yoktur.

Kendim tercih ederek gittim. Az çok merakım var da korkuyorum işte biraz
  • bu alanı seviyorsan sana dersler ders gibi değilde oyun gibi gelir, notların 80 ve üstü olur ama olaya ders olarak bakarsan hem birşey öğrenemezsin hemde dersleri anlaman zor olur, tavsiyem ilgili değilsen alanını değiştirmeye çalış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thesquealer

bu alanı seviyorsan sana dersler ders gibi değilde oyun gibi gelir, notların 80 ve üstü olur ama olaya ders olarak bakarsan hem birşey öğrenemezsin hemde dersleri anlaman zor olur, tavsiyem ilgili değilsen alanını değiştirmeye çalış.

Okulun en iyi bölümü ya değişmeyi düşünmüyorum ilgim var seviyorum da başarısızlıktan korkuyorum.
  • bir kaç basit elektronik devrelerle uğraş , çok zorlamasın seni hemen sonucunu alacağın şeyler olsun, yaptıkça bölüme ısınırsın şevk gelir çalışma isteği gelir.
  • quote:

bir kaç basit elektronik devrelerle uğraş , çok zorlamasın seni hemen sonucunu alacağın şeyler olsun, yaptıkça bölüme ısınırsın şevk gelir çalışma isteği gelir.

Mesela örnek veriri misiniz? Biz daha bu sene görmeye başladık görmeye hiç bilgim yok. Gördüğümüz konular ;
    1- Lehim nasıl yapılır.
    2- Lehim Çeşitleri
    3- Baskı devre plaketini kestik önümüzde ki hafta asite felan atacaz bu kadar
  • sen boşver okul müfredatını okul müfredatına bağlı kalırsan üniversite son sınıfda yapa yapa çizgi izleyen robot yapan çakma mühendislerden olursun, sen okuldan önde ol araştır internetten epey kaynak var elektronik hakkında basit hobi devreleri ile başla mesela sokak lambası devresi vardır gece yanıp gündüz sönen onu yap karanlıkta yansın sönsün yada basit 10w hoparlör anfisi devresi yap, o da basittir hemde sonucunu hemen görürsün yani bunun gibi basit 5-10 elemanlar kurulacak devreler kovala.
  • quote:

sen boşver okul müfredatını okul müfredatına bağlı kalırsan üniversite son sınıfda yapa yapa çizgi izleyen robot yapan çakma mühendislerden olursun, sen okuldan önde ol araştır internetten epey kaynak var elektronik hakkında basit hobi devreleri ile başla mesela sokak lambası devresi vardır gece yanıp gündüz sönen onu yap karanlıkta yansın sönsün yada basit 10w hoparlör anfisi devresi yap, o da basittir hemde sonucunu hemen görürsün yani bunun gibi basit 5-10 elemanlar kurulacak devreler kovala.

Tamam teşekkür ederim. Dikkate alacağım. Fakat bunlar fazla maliyetli olur mu?
  • en fazla 5 tl maliyeti olan devreler bunlar.
  • en fazla 5 tl maliyeti olan devreler bunlar.
  • quote:

en fazla 5 tl maliyeti olan devreler bunlar.

Çok iyi. Okuldan biraz daha bilgi sahibi olup hemen işe koyulmalıyım sağolun.
  • elektrik çok basit elektronıkte basıt bn endüstriyel bakın onarım dalıyım mesala şunları söyliyım bu sene gördügüm konular valla daha zor ama elektrik çok basit esasları yaparsan onu da yaparsın bn sana bunu diyim tek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.