Şimdi Ara

Elektrik Elektronik Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
7.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şimdiii

kayserili ilkokul mezunu hikmet abi yanına bi elektrik mühendisi alıp onun imza yetkisini kullanıp trafo şirketi açsa yanında 3-5 de adam çalıştırsa aynı parayı kazanır mı kazanmaz mı?

ee bu ticaret değil midir?

e.e müh okumaya gerek var mıdır bunun için ticaret kafanın olması sermayen olması yeterlidir.

hayır iyi hoşta bu hırs ne

ben şu anda 22 yaşımda lisans eğitimimi bitirip 1 yıl da yüksek lisansa devam etmiş aynı zamanda türk telekom genel müdürlüğünde de çalışıp 1800 maaş alıyorsam hiç bişi bana uç örnek değildir arkadaşım(yanlış anlaşılmasın üstteki arkadaşın yazdığı tahrik dolu mesajı okuyun)

ama işte herkes böle olamayabiliyor o dediğin unilerin kontenjanı 500 olsa geri kalanlar napcak o küçümsediğin bolu da falan da okumak zorunda kalabiliyor insan

işte sevigili türk halkımın en iyi yaptığı şey bu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak

bu işin içindeyim diyorum hala ahkam kesiyorsun oradan canım arkadaşım

• quote:

Orjinalden alıntı: throlll

hala anlamayorsunuz ben ne diyim size

şimdiii

kayserili ilkokul mezunu hikmet abi yanına bi elektrik mühendisi alıp onun imza yetkisini kullanıp trafo şirketi açsa yanında 3-5 de adam çalıştırsa aynı parayı kazanır mı kazanmaz mı?

ee bu ticaret değil midir?

e.e müh okumaya gerek var mıdır bunun için ticaret kafanın olması sermayen olması yeterlidir.

hayır iyi hoşta bu hırs ne

ben şu anda 22 yaşımda lisans eğitimimi bitirip 1 yıl da yüksek lisansa devam etmiş aynı zamanda türk telekom genel müdürlüğünde de çalışıp 1800 maaş alıyorsam hiç bişi bana uç örnek değildir arkadaşım(yanlış anlaşılmasın üstteki arkadaşın yazdığı tahrik dolu mesajı okuyun)

ama işte herkes böle olamayabiliyor o dediğin unilerin kontenjanı 500 olsa geri kalanlar napcak o küçümsediğin bolu da falan da okumak zorunda kalabiliyor insan

işte sevigili türk halkımın en iyi yaptığı şey bu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak

bu işin içindeyim diyorum hala ahkam kesiyorsun oradan canım arkadaşım

Ahkam kesmiyorum throll dostum..Açıkca yazdım, ben elektrik işinden anlamam.. Fakat çocukluğumuzdan beri bu sistemin içindeyiz.. İş bulma konusunda baba da devlette üst düzey bir memur olunca biliyoruz kime göre zor/kolay..

Ben Kayseriliyim throll dostum.. O zaman o Hikmet abi de açsın trafo şirketi zengin olsun krallar gibi yaşasın..Kız arkadaşımın babası Çalık Enerji'nin taşeron firmalarından 1 tanesi..

Senin düzgün eğitimin,referansın olmasa, Çalık Enerji sana ihale verir mi ?

Küçümsemek değil, herkesin kapasitesi başkadır... Herkes kral olacak,süper para kazanıp çok güzel yerlere gelecek diye birşey yok.

Yanlış vermiş olduğun cevap çok komiğime gitti...

"O saydığın üniversitelerin kontenjanı 500, bu yüzden millet Anadolu daki üniversitelerde okumaya kalkıyor"

Sende 499. ol,gir o zaman yani

Ha başka bir örnek vereyim :

İstanbul'da uzaktan akrabamızın oğlu 2. senesinde inanılmaz çalıştı.. Yatılı dershaneye filan gitti ama gire gire Sakarya Ünv / E.E. Müh. e girdi.

Herkes ayıpladı,yuh be olm gire gire oraya mı girdin bu kdar çalışarak diye..
    Serhat abim, bitirdi okulu 1 firmada orta ölçekli maaşlı çalışmaya başladı..
    Artık kendini ne kadar geliştirdiyse 1 İngiliz firmasından teklif geldi ve oraya gitti.. 5000$ maaş alıyor ve araba da şirketten.

Ha böyle örnekler yok mu var dolu var.. Fakat 1 Sakarya Üniversitesi 100 kişi alıyor, anca 5 tanesi böyle çıkabiliyor. Fakat bir Odtü de 100 kişi alıyor, 95 i böyle çıkıyor

Aydınlatabildiysem ne mutlu,saygılar

• e arkadaşım bolu daki adam elektronik mühendisliği okumuyor mu

başlığımız da elektronik mühendisliği seçeyim mi değil mi

sonuçta türkiyedeki e.e mühendislikleri odtü zart zurttan oluşmuyor ki mesela arkadaş kocaeli demiş

ben de farkındaysan ilk 5 uni dışında zorlanırsın 700e çalışabilirsin dedim

ve ayrıca iddia ediyorum hala odtü elektroniğe gireceğine en dandik tıpa eczacılığa gir daha iyi

özel sektör seni eşek gibi çalıştırır başlangıçta vereceği maksimum para da (ki okulu çok iyi değerlendirip 10 tane programlama dili 2932 tane proje yaptıysan) 2500 verir

sen hala babamın arkadaşı onun şunu diye örnek veriyorsun ama ben işin içindeyim diyorum

mühendislik falan kalmadı artık herkes mühendis

ayrıca düzgün eğitime fln da gerek yok kimse şirketin sahibinin diplomasına falan bakmaz işini iyi yaparsan işi kaparsın

• şu konuda mesele fazlasıyla tartışılmış bir göz atın derim

mühendislik seçecek arkadaşlar;
    maddi kaygılarla meslek seçeceksiniz mühendislik seçmeyin tatmin olmazsınız, varın tıp yazın eczacılık yazın ilk beş üniden bile mezun olsanız bir x üniversitesi mezunu uzman doktorun ölüsü istisnalar hariç en kral mühendisin en az iki katını kazanır.

http://resim.donanimhaber.com/m_13915771/mpage_1/key_//tm.htm#13915771

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiser I -- 30 Eylül 2007; 13:33:08 >
  • Peki forumda bilgisayar mühendisi var mı?
  • Bir elektrik elektronik müh olarak bende derim ki gidin tıp eczacılık okuyun..
    mühendislik para etmiyor bu ülkede....
  • Kamikaze sana pm attım...

@ Sanyo

Sonuna kadar katılıyorum. Türkiye bu işler için henüz uygun bir ülke değil. Hele pc mühendislerinin durumu çok daha kötü, Amerika haricinde adam gibi iş bulamıyorlar ama oda taa Amerika, gittinmi eğer kariyer yapcaksan bütün hayatını orada geçireceksin. Evlenmek vs. zor, tabi yabancı bir kadınla evlenirsen olurda, kendi memleketinde ananın babanın mürivetini göreceği bir şeyi hayatın boyunca hayal edemessin, emekli olursun yada ordan buraya izinle geldiğin zaman evlenip kadını oraya götürürsün.
  • Tıp eczacılık parası iyi diye okunmayacağını maalesef arkadaşlar öğrenememiş...Çocuk küçüklükten beri Tıp aşkı ile yanıp tutuşuyorsa tıp okur yoksa diğerleri okuyamaz..Lisede Biyolojiye söven adama sen git Tıp oku diyemezsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tormentor03

Peki forumda bilgisayar mühendisi var mı?

Evet, buyrun
  • quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

Tıp eczacılık parası iyi diye okunmayacağını maalesef arkadaşlar öğrenememiş...Çocuk küçüklükten beri Tıp aşkı ile yanıp tutuşuyorsa tıp okur yoksa diğerleri okuyamaz..Lisede Biyolojiye söven adama sen git Tıp oku diyemezsin

genç o idealistlikler eskide kaldı

öyle bi okunur ki

kim isteyerek giriyor ki

lise adam gibi lise olsa zaten baştan yönlendirir

öyle biyoloji kötü tıp okuyamaz falan hikaye çok daha kapsamlı verilere ihtiyacın var

• quote:

Orjinalden alıntı: judith

throll üstad :

Trafo yapmaya ticaret diyorsan,senin bu E.e müh. hakkında ne kadar bilgin olduğunu gösterir..

Çok merak ediyorum,hangi üniversiteden mezunsun ? Bolu filan ?

Ben elektrikten anlamam,fakat trafo nedir bilirim.. Trafo yani,öyle küçük trafolar değil.. Bir şehrin bütün elektrik dağıtımını sağlayacak ağdaki trafo.. Bunu yapıyorlar yani,yapıyor,sıfırdan üretiyor..

Uç örnekler konusuna gelince ;

Bir Odtü,İtü,Boğaziçi,Hacettepe bitirip de kafası azcık çalışıp 700 ytl e talip olacak adama yuh derim throll dostum..

Bu tür okullar,global okullar.. Yani bitirip de güzel bir ingilizce,güzel bir yüksek lisans yapıp 3-5 yıl bir yerde çalıştıktan sonra en az 2.5 milyardan aşağıya çalışanı ne duydum ne gördüm..

Benim verdiğim örnekler,sana göre olsada, o uç örnekler malı götürdüğü apaçık ortada

saygılar...

kucuk trafo yapıp satanlarda var. sehır sebekesını dagıtan deıl boyle el kadar olan seyler onlara trafo denıyor

• Yardımlarınız için teşekkür ederim
  • Hacettepe Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4.sınıf öğrencisiyim. Lisede sayısalcıydım.Matemetiğe fiziğe kafamız basardı. İşte en sonunda burayı kazandık.

Ama mesleğin bana pek de uygun olmadığını gördüm.

Şimdiki aklım olsa isletme ,iktisat okurdum.Bitirince de ticaretle ilgilenirdim.Hiç değilse okurken azap çekmezdim, güle oynaya okurdum.

Bu bölümden zevk almak için elektroniğe meraklı olmak yetmiyor!!! Sakınha bu yanlışa düşmeyin.Benim en büyük hatam buydu.

Gidin tıp okuyun.Adamlar deli gibi para kazanıyor.Devletten maaş alıyorlar, özelde çalışıyorlar bir de bunlar yetmiyormuş gibi ameliyatlarda "bıçak parası" diye birşey alıyorlar.

Türkiye'de yaşıcaksan tıp oku, yurt dışında yaşıcaksan mühendislik oku
  • m.lisesi mezunuyum bu sene önlisans tan başlamak istiyorum onu bitirincede bi dış kaynaktan astsubay alma sınavlarına giricem eğer olursa orduda okumaya devam edicektim olmazsa sivilde dgs ile tekrar lisans tamamlamaya devam etmek istiyordum ama arkadaşların yorumlarından sonra direk en çok istediğim iş olan orduya girmeye karar verdim tanıdıklarım (orduda grv almış insanlar) sivilde oku sonradan gir diyorlardı ama ben direk orda okumaya bakıcam bundan sonra
  • Ya bitane Elektirik Mühendisi Ölmüyo Paso Elektirik Mühendisi Çıkıyo okuldan Arkadaş Sektör Dolu zaten Bizde Mezun olunca sektör Patlama noktasına gelicek artık yani. he Elektirik mühendisi olucaksan İtü lü olucaksın ve iyi dereceli mezun olucaksın Okumakla bitmiyo iyi iş için kendini yetiştiriceksin bedavaya bişey yok. var öylesi benim iş yeridede mezun adam mühendis satın alma yapıyo (kapasite) ben daha mezun olamadım ama ben Proje çiziyorum ve sistem teklifi veriyorum, gerekirse satın almada yapabiliyorum (geliştirme) yani kişiye bağlı şekil 1A gider nane işte yaparsın Şantiyelerde Hakediş düzenlersin garibim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenkab -- 30 Eylül 2007; 23:30:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: recaro

quote:

Orjinalden alıntı: judith

throll üstad :

Trafo yapmaya ticaret diyorsan,senin bu E.e müh. hakkında ne kadar bilgin olduğunu gösterir..

Çok merak ediyorum,hangi üniversiteden mezunsun ? Bolu filan ?

Ben elektrikten anlamam,fakat trafo nedir bilirim.. Trafo yani,öyle küçük trafolar değil.. Bir şehrin bütün elektrik dağıtımını sağlayacak ağdaki trafo.. Bunu yapıyorlar yani,yapıyor,sıfırdan üretiyor..

Uç örnekler konusuna gelince ;

Bir Odtü,İtü,Boğaziçi,Hacettepe bitirip de kafası azcık çalışıp 700 ytl e talip olacak adama yuh derim throll dostum..

Bu tür okullar,global okullar.. Yani bitirip de güzel bir ingilizce,güzel bir yüksek lisans yapıp 3-5 yıl bir yerde çalıştıktan sonra en az 2.5 milyardan aşağıya çalışanı ne duydum ne gördüm..

Benim verdiğim örnekler,sana göre olsada, o uç örnekler malı götürdüğü apaçık ortada

saygılar...

kucuk trafo yapıp satanlarda var. sehır sebekesını dagıtan deıl boyle el kadar olan seyler onlara trafo denıyor

Kaç kaç kVA dan bahsediyoruz 1200-1600-1800 Al Yağlı tip Meksan trafo geç haydi

• lan bu bölüm okunur mu aq..girinde görün nasıl bişey olduğunu..
    adamda ne sosyal hayat kalır,ne kız arkadaş kalır,ne de ders haricinde bişey kalır..
    okul boyunca dersler adamı yer bitirir.. Gidin biyolojik bi bölüme, karı-kız da boldur, ohh keyfinize bakın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Egguzel

Hacettepe Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4.sınıf öğrencisiyim. Lisede sayısalcıydım.Matemetiğe fiziğe kafamız basardı. İşte en sonunda burayı kazandık.

Ama mesleğin bana pek de uygun olmadığını gördüm.

Şimdiki aklım olsa isletme ,iktisat okurdum.Bitirince de ticaretle ilgilenirdim.Hiç değilse okurken azap çekmezdim, güle oynaya okurdum.

Bu bölümden zevk almak için elektroniğe meraklı olmak yetmiyor!!! Sakınha bu yanlışa düşmeyin.Benim en büyük hatam buydu.

Gidin tıp okuyun.Adamlar deli gibi para kazanıyor.Devletten maaş alıyorlar, özelde çalışıyorlar bir de bunlar yetmiyormuş gibi ameliyatlarda "bıçak parası" diye birşey alıyorlar.

Türkiye'de yaşıcaksan tıp oku, yurt dışında yaşıcaksan mühendislik oku

bu sözlere tüm kalbimle katılmakla beraber biraz daha açıklayalım. Zevk almak için elektroniğe meraklı olmak yetmiyor. Elektrnik öğrenmek için asıl mesleğinin mühendislik olması gerekmiyor. Zaten mühendislikte elektronik de öğretilmiyor. Fakirin çocuğu mühendislik okursa hayatı mahvoluyor.

İstanbulda özel bir hastanede doktor bir arkadaşım var 20 milyar aylık maaş alıyor. Ayrıca hastalrından ve girdiği ameliyatlardan ek para kazanıyor. 30 milyarı aşıyormuş sonuçta. Ve orada sadece maaşı 15 milyarın altında doktor yok. Şimdi ne alaka diyeceksiniz. Şöyle ifade edeyim bu vatandaş yine istanbulda bir özel üniversiteye yani vakıf üniversitesinde gece bölünde paralı olarak bilgisayar mühendisliğini bitirdi. Ve şu an aynı hastanenin bilgi işlemi nede bakıyor. Ek para kazanıyor. Elektronik mühendisliği zaten bilgisayar mühendisliği çıktığından beri ikinci planda kaldı. o da ayrı bir konu.

• Arkadaşlar ben mekatronik iki yıllık okuyorum dgs ile elektrik -elektronik mühendisliğine gitmeyi düşünüyorum burdan gidebilirsem gerçekten kötümü.Birde bizim bölümden mezun olan adam en 700 alıyor zaten.
  • liseyi bitirince çok sıkı çalışıp kpss na girip kazanıp bi yerlerde memur olsan yeter,
    yıllarca okuyup ne diye kafanı patlatcan,
    benim çalıştığım memurlukta oda hizmetlilerinin yerine geçmeyi isteyen bir sürü memur var,
    sabah gel odaları paspasla,
    çayı koy, çay servisi yap,
    masaları sil, başka ,yok başka bişey ay sonunda al 1000 ytl maaşı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.