Şimdi Ara

Elektrik Elektronik Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
7.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrik-elektronik mühendisi olmak istiyorum.Ne kadar zordur,ne ile uğraşıyorsunuz,iş getirisi,memnun musunuz ? gibi bilgilerle beni bilgilendirirseniz sevinirim.

edit: Birde tavsiye ettiğiniz üniversiteyi söylerseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamikaze4eveR -- 30 Eylül 2007; 9:22:30 >

• bende seninle aynı görüşteyim

lise 3 (sayısal)

kocaeli üniversitesini düşünüyorum ben

forumda Elektrik Elektronik Mühendisi olan varsa bize yardımcı olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

bende seninle aynı görüşteyim

lise 3 (sayısal)

kocaeli üniversitesini düşünüyorum ben

forumda Elektrik Elektronik Mühendisi olan varsa bize yardımcı olabilirmi?
    ahh canlarım benim

gidin tıp eczacılık falan yazın yazabiliyorsanız derim

ben yeni girdim işe 1800 alıyorum genelde yeni mezunlara bundan az verirler yeri gelir tecrübe edinmek için 700e bile çalışabilirsiniz

okuması zordur bi kere

bir de elektronik mühendisi adam piyasada çok fazla dolayısıyla çok ucuz

puanı ilk 5 içinde olmayan unilerden mezun olursanız işe girmek için baya uğraşırsınız

bakın burda çocuğum mühendis olsun mu diye bir başlık var orayı bi okuyun

http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=263540

• quote:

Orijinalden alıntı: throlll

ahh canlarım benim

ben yeni girdim işe 1800 alıyorum genelde yeni mezunlara bundan az verirler yeri gelir tecrübe edinmek için 700e bile çalışabilirsiniz

okuması zordur bi kere

puanı ilk 5 içinde olmayan unilerden mezun olursanız işe girmek için baya uğraşırsınız

Alıntıları Göster
    olun kardeslerım olun ama sonrasında ıngılızce+gırecegın fırmanın yabancı dılı(bosch ıcın almanca, reno ıcın fransızca vsvs..) bırde MBA ını yaptınmı ozmn bak keyfıne. hele hele buyuk sırketlerde ust mevkılerde tanıdıkların varsa keyfıne dıyecek olmaz (MBA yapmak boru degıldır yalnız)

• quote:

Orijinalden alıntı: Seldom Seen Kid

olun kardeslerım olun ama sonrasında ıngılızce+gırecegın fırmanın yabancı dılı(bosch ıcın almanca, reno ıcın fransızca vsvs..) bırde MBA ını yaptınmı ozmn bak keyfıne. hele hele buyuk sırketlerde ust mevkılerde tanıdıkların varsa keyfıne dıyecek olmaz (MBA yapmak boru degıldır yalnız)

Alıntıları Göster
    Elektrik-elektronik mühendisi olanlar artık serbest mali müşavir olamıyor ama elektrik mühendisliğinde okuyanlar olabiliyor onun için yazacaksan elektrik mühendisliüini yaz

• quote:

ahh canlarım benim

okuması zordur bi kere

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: throlll

ahh canlarım benim

okuması zordur bi kere

Peki ne yapyıosunuz ne ile uğraşıyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kamikaze4eveR

quote:

ahh canlarım benim

okuması zordur bi kere

Peki ne yapyıosunuz ne ile uğraşıyorsunuz ?

Alıntıları Göster
    Ben şu an 2'inci sınıftayım. Bir kere dersleri çok zor. Kesinlikle sınavlardan 1-2 gün önce geceye kadar çalışır geçerim fikri çalışmıyor. Denemeyin de yoksa çok sürünürsün. Diğer arkadaşların yüksek ortalama getirip ve boş zamanı çok gezebilirken, sen çoğunlukla hep ders çalışacaksın. Ben ilk başta zor değildir diye kendimi avutuyordum, içeriye girdikten sonra anladım zor olduğunu.

İş konusuna gelince, bizim bölümden mezun olanlar genelikle çok iyi maaş aldıklarını duydum. Aselsan'a girip yapıp da 2.500 ytl'den başlayan maaşlar ile. Ayrıca kendini de geliştirmen lazım. Herkesten bir adım önde olmak lazım, throll arkadaşımın dediği gibi çok kişi var. Ama 700 ytl maaş alacağını da hiç sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yozi

Ben şu an 2'inci sınıftayım. Bir kere dersleri çok zor. Kesinlikle sınavlardan 1-2 gün önce geceye kadar çalışır geçerim fikri çalışmıyor. Denemeyin de yoksa çok sürünürsün. Diğer arkadaşların yüksek ortalama getirip ve boş zamanı çok gezebilirken, sen çoğunlukla hep ders çalışacaksın. Ben ilk başta zor değildir diye kendimi avutuyordum, içeriye girdikten sonra anladım zor olduğunu.

İş konusuna gelince, bizim bölümden mezun olanlar genelikle çok iyi maaş aldıklarını duydum. Aselsan'a girip yapıp da 2.500 ytl'den başlayan maaşlar ile. Ayrıca kendini de geliştirmen lazım. Herkesten bir adım önde olmak lazım, throll arkadaşımın dediği gibi çok kişi var. Ama 700 ytl maaş alacağını da hiç sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    Şimdi hiç kimse Elektrik-Elektronik Mühendisliğini kötülemesin..

Kötüleyenler kesin,vasat bir okulun e.e müh. gitmişlerdir..İş bulamamaktan yakınıyorlardır.

Arkadaşım,

Senin İngilizcen hatta artı 1 tane daha yabancı dilin varmı ?
    Transcript in kaç ?
    Nerden mezunsun ?

Bu sorulara düzgün cevap verilip de işsiz kalan,700 ytl maaş alanı hiç görmedim.

Hemen dibimden örnek vereyim ;

Kız arkadaşımın babası, ODTÜ E.E. Müh. liğini 1. likle bitirmiş bir vatandaş.. Dünyanın nerdeyse her yerinde trafo yapıyor, ailesinin de bankada 2 trilyona bakın parası var.. Adam 1 ihaleye giriyor, 100 milyarı kapıyor yani.

Başka bir örnek ;

Kuzenim, 2006 da Boğaziçi - Elektrik-Elektronik Müh. liğini kazandı.. Daha şimdiden 3 yerden burs alıyor.. Düşünün,mezun olunca nolur..

Sayısalcı olsam, hedefim E.E müh. yada - inşaat müh. olurdu ama olmadı napalım

• quote:

Orijinalden alıntı: judith

Şimdi hiç kimse Elektrik-Elektronik Mühendisliğini kötülemesin..

Kötüleyenler kesin,vasat bir okulun e.e müh. gitmişlerdir..İş bulamamaktan yakınıyorlardır.

Arkadaşım,

Senin İngilizcen hatta artı 1 tane daha yabancı dilin varmı ?
    Transcript in kaç ?
    Nerden mezunsun ?

Bu sorulara düzgün cevap verilip de işsiz kalan,700 ytl maaş alanı hiç görmedim.

Hemen dibimden örnek vereyim ;

Kız arkadaşımın babası, ODTÜ E.E. Müh. liğini 1. likle bitirmiş bir vatandaş.. Dünyanın nerdeyse her yerinde trafo yapıyor, ailesinin de bankada 2 trilyona bakın parası var.. Adam 1 ihaleye giriyor, 100 milyarı kapıyor yani.

Başka bir örnek ;

Kuzenim, 2006 da Boğaziçi - Elektrik-Elektronik Müh. liğini kazandı.. Daha şimdiden 3 yerden burs alıyor.. Düşünün,mezun olunca nolur..

Sayısalcı olsam, hedefim E.E müh. yada - inşaat müh. olurdu ama olmadı napalım

Alıntıları Göster
    İngilizce + Almanca görüyorum iyi bir yeri kazanırım diye düşünüyorum

Transcript nedir ?

• quote:

Transcript nedir ?

Alıntıları Göster
    @Kamikaze4ever

Transkript not dökümü demektir. Hangi yıl hangi dersten hangi notu aldığını gösterir. Ortalaman yazar içinde. Yani transkript'in nasıl derken, ortalaman ve notların nasıl anlamında sordu judith.
  • quote:

Transcript nedir ?

Alıntıları Göster
    not cizelgesi
  • quote:

Transcript nedir ?

Alıntıları Göster
    ben haberleşme sektöründeyim

şimdi iddialara gelelim

aselsan 1800*16 maaş verir aylık 2100e fln denk gelir bu 4 yıl değişmez ama gel gör ki iliğini sömürür

ingilizce zaten artık kriter bile değil bekçide bile inglizce aranıyor

judith arkadaşım yanı başından örnek vermişsin ama uç örnekler vermişsin

zaten işi ticarete dökersen ticaret kafan varsa mühendislik okumadan da yapabilir di kız arkının babası onu sonuçta yaptığı ticaret mühendislik değil

maalesef o dediğin yerlerin kontenjanı belli

kendini geliştirmek zorunda olduğun çok konu var ilanlara bakarsan adamlar ister de ister sonu gelmez

ve 700e şu anda çalışacak inanamayacağınız kadar çok elektronik mühendisi var

ayrıca transkript dediğin aldığın derslerin ve notlarının dökümüdür

senin dediğin odtü de bilinen adıyla cgpa anadolu uni lerinde bilinen adıyla gano dur yani genel not ortalaması

• quote:

ben haberleşme sektöründeyim

şimdi iddialara gelelim

aselsan 1800*16 maaş verir aylık 2100e fln denk gelir bu 4 yıl değişmez ama gel gör ki iliğini sömürür

ingilizce zaten artık kriter bile değil bekçide bile inglizce aranıyor

judith arkadaşım yanı başından örnek vermişsin ama uç örnekler vermişsin

zaten işi ticarete dökersen ticaret kafan varsa mühendislik okumadan da yapabilir di kız arkının babası onu sonuçta yaptığı ticaret mühendislik değil

maalesef o dediğin yerlerin kontenjanı belli

kendini geliştirmek zorunda olduğun çok konu var ilanlara bakarsan adamlar ister de ister sonu gelmez

ve 700e şu anda çalışacak inanamayacağınız kadar çok elektronik mühendisi var

ayrıca transkript dediğin aldığın derslerin ve notlarının dökümüdür

senin dediğin odtü de bilinen adıyla cgpa anadolu uni lerinde bilinen adıyla gano dur yani genel not ortalaması

Alıntıları Göster
    throll 700 ytl olayını hala aklım almıyor. Yani yanlış anlama da nasıl 700 milyonluk işe girer adam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yozi -- 30 Eylül 2007; 11:51:28 >

• quote:

throll 700 ytl olayını hala aklım almıyor. Yani yanlış anlama da nasıl 700 milyonluk işe girer adam ?

Alıntıları Göster
    Daha Lise 1 im TM-MF seçiceğim daha Önerdiğiniz meslek varmı aklım MF'ye yatıyor.
  • quote:

Alıntıları Göster
    yanlış anlamam merak etme ben çalışmadım hiç 700e

nasıl oluyor anlatayım

mezun oluyorsun bakıyorsun ilanlara minimum bilmem kaç yıll tecrübeli ilanları görüyorsun

sonra diyorsun ki kendi kendine ee siz iş vermezseniz ben nasıl tecrübe kazancam

ondan sonra sırf tecrübe olsun diye mecburen böyle yollara başvuruyorsun 1 sene çalışıp çıkıyorsun

ha çok ii unilerden mezun olursan tabi ki böyle bi sorunun olmaz ama işte herkes olamıyor

çok ii bi unide de elektronik okuyup ayda 2000 kazanacağıma da eczacılık tıp fln okurum paraya para demem

sen hangi uni desin yozi tam zamanındasın en zoru 2. sınıftır şimdi döşeyecekler manyetik circuit signal fln size of of of hazır mısın ders çalışmaya nescafe stokları ne alemde

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Yozi

girer size en canlı örnek benim arkadaşlarım.. bu sene KSU elektrik elektrnoik müh. bitirdim daha doğrusu bitirdik üniversie kötü olunca 700 e bile çalışırsın ama 700e çalışan varken telekomda 1700 e başlayan bile var... bir arkadaşın dediğin gibi ilk 5 ünvden çıkmayacaksan kocaeli malatya konya kırıkkale sakarya KSU aynı hiç fark yok okuyacaksan odtü itü boğaziçi gibi yerlerden mezun olacaksın ama tıp okusan KSU mezunu bile olsan 1 sen tus çalıştınmı hayatın garanti..

bundan dolayı kesinlikle puanı yeten TIP yazsın adına aldanıpta mühendis olmayın...
    kesinlikle TIP yazın zor felan diyenlere bakamayın 6 sene zor 60 sene rahat..

ayrıca trafo yapma kurma işi ticaret değildir imza yetkisi gerekir (smm)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH46 -- 30 Eylül 2007; 12:00:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DH46

quote:

girer size en canlı örnek benim arkadaşlarım.. bu sene KSU elektrik elektrnoik müh. bitirdim daha doğrusu bitirdik üniversie kötü olunca 700 e bile çalışırsın ama 700e çalışan varken telekomda 1700 e başlayan bile var... bir arkadaşın dediğin gibi ilk 5 ünvden çıkmayacaksan kocaeli malatya konya kırıkkale sakarya KSU aynı hiç fark yok okuyacaksan odtü itü boğaziçi gibi yerlerden mezun olacaksın ama tıp okusan KSU mezunu bile olsan 1 sen tus çalıştınmı hayatın garanti..

bundan dolayı kesinlikle puanı yeten TIP yazsın adına aldanıpta mühendis olmayın...
    kesinlikle TIP yazın zor felan diyenlere bakamayın 6 sene zor 60 sene rahat..

ayrıca trafo yapma kurma işi ticaret değildir imza yetkisi gerekir (smm)...

Alıntıları Göster
    arkadaşım adamın yaptığı işi diyorum ben sonuçta yanında bi elektrik mühendisi çalıştararak ta aynı işi yapabilirsin

• quote:

yanlış anlamam merak etme ben çalışmadım hiç 700e

nasıl oluyor anlatayım

mezun oluyorsun bakıyorsun ilanlara minimum bilmem kaç yıll tecrübeli ilanları görüyorsun

sonra diyorsun ki kendi kendine ee siz iş vermezseniz ben nasıl tecrübe kazancam

ondan sonra sırf tecrübe olsun diye mecburen böyle yollara başvuruyorsun 1 sene çalışıp çıkıyorsun

ha çok ii unilerden mezun olursan tabi ki böyle bi sorunun olmaz ama işte herkes olamıyor

çok ii bi unide de elektronik okuyup ayda 2000 kazanacağıma da eczacılık tıp fln okurum paraya para demem

sen hangi uni desin yozi tam zamanındasın en zoru 2. sınıftır şimdi döşeyecekler manyetik circuit signal fln size of of of hazır mısın ders çalışmaya nescafe stokları ne alemde

Alıntıları Göster
    quote:

... sen hangi uni desin yozi tam zamanındasın en zoru 2. sınıftır şimdi döşeyecekler manyetik circuit signal fln size of of of hazır mısın ders çalışmaya nescafe stokları ne alemde

Anladım dediğin olayları. Ben Hacettepe'deyim, dediğin gibi bu sene manyetik ve circuit dersleri var. Ayrıca birde diferansiyel dersleri de zor diyorlar(hocası yüzünden). Zaten şimdiden hazırlıklar içindeyim, zor geçeceğinden adım gibi eminim. Zaten bölümü 4 sene'de bitiren kişi sayısı %20'yi geçmiyor bizim bölümde. Onlardan biri de ben olurum kesinlikle.

• quote:

quote:

... sen hangi uni desin yozi tam zamanındasın en zoru 2. sınıftır şimdi döşeyecekler manyetik circuit signal fln size of of of hazır mısın ders çalışmaya nescafe stokları ne alemde

Anladım dediğin olayları. Ben Hacettepe'deyim, dediğin gibi bu sene manyetik ve circuit dersleri var. Ayrıca birde diferansiyel dersleri de zor diyorlar(hocası yüzünden). Zaten şimdiden hazırlıklar içindeyim, zor geçeceğinden adım gibi eminim. Zaten bölümü 4 sene'de bitiren kişi sayısı %20'yi geçmiyor bizim bölümde. Onlardan biri de ben olurum kesinlikle.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

ben de orda master yapıyorum dif dersleriniz zor evet

neyse sen 700le başlamassın hrlde en az 1800le başlatırız seni

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    throll üstad :

Trafo yapmaya ticaret diyorsan,senin bu E.e müh. hakkında ne kadar bilgin olduğunu gösterir..

Çok merak ediyorum,hangi üniversiteden mezunsun ? Bolu filan ?

Ben elektrikten anlamam,fakat trafo nedir bilirim.. Trafo yani,öyle küçük trafolar değil.. Bir şehrin bütün elektrik dağıtımını sağlayacak ağdaki trafo.. Bunu yapıyorlar yani,yapıyor,sıfırdan üretiyor..

Uç örnekler konusuna gelince ;

Bir Odtü,İtü,Boğaziçi,Hacettepe bitirip de kafası azcık çalışıp 700 ytl e talip olacak adama yuh derim throll dostum..

Bu tür okullar,global okullar.. Yani bitirip de güzel bir ingilizce,güzel bir yüksek lisans yapıp 3-5 yıl bir yerde çalıştıktan sonra en az 2.5 milyardan aşağıya çalışanı ne duydum ne gördüm..

Benim verdiğim örnekler,sana göre olsada, o uç örnekler malı götürdüğü apaçık ortada

saygılar...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.