Şimdi Ara

Elektrik Elektronik Mühendisliği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yazılıma,elektronik aletleri,robotlara olan ilgim nedeniyle elektrik elektronik müh. seçmeyi düşünüyorum..bikaç sorum olacak..

araştırdığım kadarıyla eem,elektronik haberleşme ve elektrik olarak ayrılıyormuş..3.sınıfta seçiliyormuş galiba bu alanlar..

ben elektrik elektronik müh.ün elektronik haberleşme dalını seçerim büyük ihtimal..acaba burada yazılım yeteri kadar gösteriliyor mu? bu bölümü okurken ya da mezun olduğumuz da ne bileyim çizgi izleyen robot ya da ufak bi lcd ekran gibi şeyler yapabilecek duruma gelir miyiz?

bir de daha çok iş elektrikte bulunuyor diyorlar,her ihtimale karşı ben elektronik haberleşme dalında okuyor olsam bile yüksek gerilim tekniği, elektrik makinaları, elektrik tesisler derslerini seçmeli ders olarak alabilir miyim?

elektrik elektronik mühendisliğini tavsiye eder misiniz? ve orta düzey puanlarla alan üni.lerden(ktü,balıkesir,gaziantep,sakarya...vs..) hangileri iyi yeterli eğitimi verir?

biraz fazla soru sordum ama gerçekten hepsi merak ettiğim şeyler,şimdiden teşekkür ediyorum..

• Elektrik elektronikten kesinlikle boş bir sekilde mezun olmazsın ama bahsettigin universitelerden mezun olduktan sonra kendini gelistirmelisin.
    Yabanci dil ve iyi bir üniversitede master yoluna devam ettigin takdirde iyi paralar kazanabilirsin.

Ama her zaman İşini iyi bilen ve yapan iyi para kazanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topuklu ayakkabı

Elektrik elektronikten kesinlikle boş bir sekilde mezun olmazsın ama bahsettigin universitelerden mezun olduktan sonra kendini gelistirmelisin.
    Yabanci dil ve iyi bir üniversitede master yoluna devam ettigin takdirde iyi paralar kazanabilirsin.

Ama her zaman İşini iyi bilen ve yapan iyi para kazanır.

yani insan işini sevdikten sonra seve seve çalışır,araştırır mesleğindeki yenilikleri vs...

benim de ilgi alanım bu elektronik olduğuna göre çok sıkıntı çekeceğimi zannetmiyorum bu konuda..
  • Konuyu açan arkadaş pm göndermiş.Cevabımı buraya da postlayım belki merak eden başkaları da vardır.

quote:

"Doğru öğrenmişsin.3.sınıfın başında branş seçimi yapılır : Elektrik mi Elektronik Haberleşme mi..

Öncelikle yazılım yeteri kadar gösteriliyor mu demişsin. Alacağın programlama dersleri okuldan okula değişmekle birlikte ben kendi aldıklarımı söyleyim. Fortran,C, x86 Assembly,MATLAB. Okulda bunların temelini alırsın, uygulamayı sen geliştirirsin.
    Çizgi izleyen robot, lcd vs. demişsin.Bunlar çok kolay şeyler, yazılım bilmeyen birisi bile bunları 1 günde öğrenebilir. Bunları da hiçbir mühendislik öğrencisine göstereceklerini sanmıyorum açıkçası. Mezun olunca demişsin ama herkes 1.sınıfta hobi olarak öğrenir zatenbu tarz şeyleri.

Elektriğin alanı daha geniş doğru.
    Elektrik , Elektronik Haberleşme arasındaki fark şurdan ileri geliyor.
    Elektrikçilerin 1kV üstüne imza atma yetkileri var.Elektronikçiler sadece 1kV altında çalışabilir.
    Bu imza yetkisini alabilmek için 3 önemli dersi vermiş olman gerekiyor.Sen de belirtmişsin.
    Okulda seçmeli alıp alamayacğın yine okulun tutumuna bağlı. Bizim okulda elektronikçiler işi garantiye alalım diye bu 3 dersi seçmek istiyorlar hep, elektrikçilere yer kalmıyor diye yönetim bizi kısıtladı biraz.Haklılar da. Ama illa okulda alman şart değil bu dersleri, mezun olduktan sonra da alabilirsin.Bu 3 dersi verirsen de 1 kV üstüne imza atma yetkin olur aynı elektrik mühendisleri gibi.

AMA TAVSİYE ETMEM!
    Elektrikçi olucaksan adı sadece Elektrik Mühendisliği olan bir bölüme gitmen sana çok daha faydalı olacaktır her açıdan.

Bahsettiğin üniversitelerde okuyan arkadaşım olmadığı için pek bilmiyorum açıkçası.Ama Kocaeli üniversitesi senin söylediğin "orta düzey" puanlardaysa tavsiye ederim. Google da "KOUELOHAB" diye aratırsan biraz fikrin olur.

Tekniker olayı hakkında bir fikrim yok.Teknoloji fakülteleri açıldı ondan bahsediyosun sanırım.Başka ünilerde oldumu bilmiyorum ama Gazi de Teknik Eğitim Fakültesi, Teknoloji Fakültesi olarak değişti ve artık mühendis mezun vericek tekniker yerine. Sen kafanı bunlarla meşgul etme, iyi bir bölüm kazanmaya bak.

Okulun, bilgin, becerin iyi olursa bu alanda 3500 TL ile işe başlama imkanın var, hem de TÜRKİYE'de.."

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.