Şimdi Ara

Elektrik Elektronik Mühendisliği Hakkında Deli Sorular---> (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
4
Favori
5.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2010'da 40 binle girdiğim bir eem bölümünden 2.5 yıl önce mezun oldum. 4.5 ile işe başladım. Maaş aralığı ufak şirketlerde istanbul'da 2-3 arası, ankarada 2-2.5 arası değişiyor. Kurumsal yerlerde 4-4.5 civarı başlar 2-3 yıl içinde 5-5.5 alırsınız.

Eğer üniversiteden yatarak mezun olursanız dandik bir yerde 1.600-1.700 maaşla başlar 5-6 yıl sonra dişe dokunur para kazanırsınız.

**Mezun olduğunuzda MUTLAKA İNGİLİZCE bilmeli ve bunu YDS, TOEFL, IELTS gibi sınavlarla da belgelemelisiniz.

**Solid, autocad gibi programları zaten okulda göreceksiniz. Biraz üzerine düşün öğrenmeniz hiç zor değil.

**C programla dilini de en azından bir mikrodenetleyiciyi programlayacak kadar bilmeniz gerekli. Özellikle Otomasyon üzerinde çalıştığınızda gerekli olacak.

**MS word ve excel'i çok iyi bilmelisiniz. Buna paralel olarak istatistik alanında da bilgi edinmeniz gerekiyor. Hangi alanda çalışırsanız çalışın, raporlama ve analiz yapma yeteneğinizin gelişmiş olması sizi ileri götürür. Bunun temeli de istatistik yani en basit haliyle MS excel'i makrosuyla beraber kullanmayı bilmekten geçiyor.

**Çalışmayı düşündüğünüz sektörle alakalı haberleri ve analizleri öğrenciyken çol yakından takip etmeniz lazım. Örneğin savunma sanayi üzerine çalışacaksanız, bu konuda analizler yapan köşe yazarlarını, haber sitelerini, uluslararası alanda satış yapan şirketlerin yıllık raporlarını, ar-ge projelerini mutlaka takip etmelisiniz.Zira ilerde iş mülakatına girdiğinizde sektörü yakından tanımış olacaksınız. Sektörde ağırlığı olan adamları biliyor olacaksınız. Sektörün gidişatı ne yönde onu biliyor olacaksınız. Bu sizi ayrıcalıklı kılacaktır.

**3 civarı bir ortalama da elinizde olmalı ki zaten bunu yapmak normal bir çalışmayla hiç zor değil.

Yazdıklarımı yapan kişi yatmadan mezun olmuş sayılabilir ki bunları yaptıktan sonra ele gelecek bir maaşla da işe girebilirsiniz. Her gün ders harici 2-3 saatlik bir çalışma yapsanız bile saydıklarımdan fazlasını halledersini. Çalıştığım yerde bilkent, koç, odtü mezunu mühendisler var ve inanın ki aramızda hiçbir fark yok. O sadece öss'de benden 15 soru fazla yaparak üniversiteye girmiş. Aramızda bir zeka farkı yok sadece çalışma disiplinini benden daha erken yaşta kavramış ve üniversiteyi kazanmış. Bunun bilincinde olduktan sonra da işinizi rahatlıkla kavrar, kendinizi ezdirmeden yürür gidersiniz.

Haa bu arada mühendis adam ne zengin olur ne de fakir. Orta şeker hayatını yaşar. Kimseye muhtaç olmaz, zenginler gibi de savurgan yaşayamaz. Mühendislikten yönetici pozisyonuna geçen ve girişimci olarak kendi fikirleriyle güzel işler yapan çalışanları bu kategoriden ayrı tutuyorum. Yöneticilik ve kendi şirketini kurarak risk almak her babayiğidin harcı değil, yapanlar da lüks bir hayatın kapısını aralayabilirler. Allah yürü kulum, açıyorum senin önünü derse tabi :)

Hepinizin hakkında hayırlısı olur inşallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1900tl+yemek+ulaşım ücretine işe başlıyorsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lavalys kullanıcısına yanıt
    Hacı ışık fetonun değil merak etme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ee bende dusunuyorum ama oyle anadolu lise mezunuyuz boyle meslekteki gibi tam bilmiyoruz makine de oyle yani bunlari unide ogretiyorlar mi iyi sekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnsBursa16 -- 20 Temmuz 2017; 20:59:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.