Şimdi Ara

Elektrik elektronik mühendisliği için laptop önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oyun oynayan biri değilim. Ama almışken okul bitene kadar kullanmak istiyorum. Malum gerek online dersler gerek yazılım vesaire için bilgisayarın kalitesi önemli. Ne almalıyım? Bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İhtiyacın olacak programların neredeyse hiçbiri bilgisayarı zorlayacak programlar değil. Ondan dolayı güncel, hafif, kaliteli bir dizüstü almanı öneririm.

M1 Macbook'ları da program desteği sıkıntısı nedeniyle önermiyorum.

Bütçe de bırakırsan direkt öneri yapan olur.

• Yani yazılım alanına yonelicegim ben. Güçlü bir bilgisayar olsun diyor internette... i5 10. Nesil veya i7 8. Nesil öneriliyor... Tabi bir sürü bilgisayar var bunlara sahip...

Genelde bilgisayarlar 15k civarı gözüküyor. 10k civarı bir şeyler olursa daha iyi olur maddi olarak. Ama iyiler 15k ise mecbur onlardan Alicam...

• 1abcdef 1 kullanıcısına yanıt

Yazılım derken elektrik-elektronik çerçevesi içerisinde mi yazılıma yöneleceksin yoksa direkt bilgisayar/yazılım mühendisliği tarzı bir yönelmeden mi bahsediyorsun?

Eğer istediğin üniversitede bilgisayar kazanamayıp elektrik elektronik yazdıysan almak zorunda kalacağın, işine yaramayacak aşırı zor dersler için şimdiden hayırlı olsun  

• Yok severek yazdım. Elektrik elektronik mühendisliğinde 3. Sınıfta seçmeli dersler seçip onlara yöneliyorsun. Bunların içinde yazılım da var... Neyse beni bırakalım. Onerebileceginiz laptop var mı? :)

• 1abcdef 1 kullanıcısına yanıt

Ben de elektrik elektronik 3.sınıfa geçtim bu yıl :)

Yazılım bölüm dahilinde de var önceki mesajımda da bahsettim ancak bilgisayar mühendisliğinin çalışma alanlarındaki yazılım bizim bölümden daha farklı seviyelerde oluyor.

Bilgisayar olarak bence 15K seviyelerini vermene hiç gerek yok, özellikle de durumunu zorluyorsa. 11.Nesil i5-i7, 16GB RAM, min 512 SSD olsa seni okul sonrasına bile çok rahat götürür. Kaliteli ekran ve kasalı hafif bir model seçsen bence en uygun seçenek olur.

O fiyat seviyelerinde güncel modellere hakim olmadığımdan direkt ürün önerisi yapamıyorum.

• amazon.com
    Acer Aspire E 15 Laptop, 15.6" Full HD, 8th Gen Intel Core i5-8250U, GeForce MX150, 8GB RAM Memory, 256GB SSD, E5-576G-5762
    https://www.amazon.com/Acer-Aspire-i5-8250U-GeForce-E5-576G-5762/dp/B075FLBJV7

hocam sizce bu model idare eder mi elektrik elektronik bölümü için

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartı GTX 1650Tİ yeterli gelir altına düşme 15 Bine kadar çıkacak isen ekran kartı RTX 3060 Ryzen 9 490H işlemci bile alınır İşlemci: i5 1030h ın altına düşme Ryzen 5 460h da uygun Ekran yenileme 120-144 hz olsun Depolama:SSD 512GB 1 TB sana bağlı.

• Macbook pro

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eruhaben kullanıcısına yanıt

Elinde varsa güzelce idare eder bir süre.

• Ben de eee okuyorum. Lenovo thinkpad e14-e15 bakabilirsin. 5500-6500 civarı. Artı olarak ram ve ssd yükseltmesi yapabiliyorsun.

https://www.hepsiburada.com/lenovo-thinkpad-e14-amd-ryzen-5-4500u-8gb-256gb-ssd-freedos-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-20t60024tx-pm-HB00000Y2AAI

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.