Şimdi Ara

elektrik elektronik ödevim hakkında yardıma ihityacım var basit bir ödev.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba ben makine müh. okuyorum elektrik elektronik bilgisi dersimiz var alttan aldığım için derslere girmedim notlara baktım sadece. Hoca proje vermiş yapanları geçiriyormuş Benim bir bilgim yok bana yol gösterecek biri varmı devreden anlamıyorum hocanın attığı resimleri atıyorum buraya bunlar projeler birini yapacaz galiba devredeki elemenlar nedir ne değildir hiç bilmiyorum hoca projeyi çizmiş onu ütü yöntemiyle basacağım ütü yöntemini internetten baktım biraz. bu işten anlayan varsa bana yardım edecek biri varmı çok önemli dersten geçmem için. Derse girseydin filan aklın nerdeydi gibi yorumlar atmayın makine bölümü zaten zor bir bölüm 13 tane ders alıyorum son senem bu derse giremedim.

hoca birde not yazmış şöyle
    Malzeme listesini şemaya bakarak çıkarınız.
    PCB üzerinde örnek numara yazılıdır. Numarayı silip kendi numara veya adınızı yazabilirsiniz.
    Not: PDF üzerinde değişiklik yapmadan çıktısını alınız. Değişiklik yaptıktan sonra ölçülerini bozmuş olabilirsiniz.
    Orjinal pdf çıktısı ile değişiklik yaptığınız üst üste çakışmalıdır.
    Veya Orjinal pdf den baskılı devreyi ütüy yöntemiyle çalıştıktan sonra Rütuş yaparak numaranızı adınızı yazabilirsiniz.
     elektrik elektronik ödevim hakkında yardıma ihityacım var basit bir ödev. elektrik elektronik ödevim hakkında yardıma ihityacım var basit bir ödev. elektrik elektronik ödevim hakkında yardıma ihityacım var basit bir ödev. elektrik elektronik ödevim hakkında yardıma ihityacım var basit bir ödev. elektrik elektronik ödevim hakkında yardıma ihityacım var basit bir ödev. elektrik elektronik ödevim hakkında yardıma ihityacım var basit bir ödev. elektrik elektronik ödevim hakkında yardıma ihityacım var basit bir ödev. elektrik elektronik ödevim hakkında yardıma ihityacım var basit bir ödev.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maplurtz -- 20 Ocak 2016; 21:09:12 >

• 6.resimde malzemelerin isimleri yazıyo zaten. Bu isimleri liste yapın.
    PDF'i kuşe kağıda çıktı alıp pcb'yo basın.
    8.resme göre elemanları yerleştirin.
    3 resimde elemanı alimunyum soğutucuya bağlama şekli gösterilmiş. Aliminyum ile eleman arasında ısı transfer slikonu koyulmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_m_r_e-97

6.resimde malzemelerin isimleri yazıyo zaten. Bu isimleri liste yapın.
    PDF'i kuşe kağıda çıktı alıp pcb'yo basın.
    8.resme göre elemanları yerleştirin.
    3 resimde elemanı alimunyum soğutucuya bağlama şekli gösterilmiş. Aliminyum ile eleman arasında ısı transfer slikonu koyulmuş.

çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. bu elemanlar 6.resimde yeşille yazılmış yerler onlar mı onlar dışında bir eleman yok değil mi?
  •  elektrik elektronik ödevim hakkında yardıma ihityacım var basit bir ödev.

bu resimde her bir malzemenin değerleri, karttaki yerleri, isimleri, yerleştirme planı yazıyor, üstten görünüş olarak.
    sizin yollar altt kalacağı için ütüyle tersten görünüşünü basmanız gerekebilir, yukarıda resimde malzemeler kartta üstten
    yerleştirilmiştir, yollar kartın alt yüzeyinde kalmıştır. siz bakıra basarken onu da hesaplayıp ona göre ütüyle basın.
  • maplurtz M kullanıcısına yanıt
    Yanlış saymadıysam 39 tane eleman var.
    Şemada her sembolün yanında değeri ya da adı yazıyor. Mesela 10uF. 10k gibi.
    Zaman varsa akşam listeyi yazarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malzeme listesi
     elektrik elektronik ödevim hakkında yardıma ihityacım var basit bir ödev.
    ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.M.R -- 21 Ocak 2016; 22:23:35 >
  • maplurtz M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Çok basit bir devre. Tabii sizin için basit olmayabilir. Eğer el beceriniz yoksa hiç bulaşmayın derim. Sizin için saç baş yoldurtabilir. Bu yorumum sizin hevesinizi kırmasın, söylemek zorundayım. Ücret karşılığı bu işi yapan elektronikçiler var. Veyahut aynı üniversitede elektronik bölümü okuyan arkadaşınız varsa size yardımcı olabilir.

Devre motor kontrol devresi, girişte 30 Voltluk bir adet trafo gerekmektedir. Trafo olmadığı için devre bu şekliyle çalışmayacaktır. Yine devrenin çalışmasını gösterir çıkışa bir adet dc yük gerekmektedir. Motor sürücü devresi olduğu için tercihen o voltaj aralığında bir adet dc motor a ihtiyacınız var.

Baskı devre basımı olayına gelince 2006 yılında açmış olduğum bir topic var. Bazı fotoğraflar zaman aşımına uğramış lakin bazıları çalışmaktadır. Belki yardımı dokunur size.

Topic ->http://forum.donanimhaber.com/m_5873835/mpage_1/key_ku%25FEe%252Cka%25F0%25FDt%252Cile//tm.htm#5873835 (zamanla bu işte ustalaştım ve ütü yerine laminatör cihazına geçtim. Daha iyi plaketler hazırlamak için ütü yerine laminatör öneririm. Laminatör cihazı ; sokakta el arabasıyla gezen bildiğimiz pvc kaplama makinası)

Gördüğüm kadarıyla Ankarada ikamet etmektesiniz. Yukarda bir arkadaş malzeme listesini paylaşmış malzeme bulmada sıkıntı çekmeyeceğinizi umuyorum. Zamanınız varsa bulamadığınız malzemeleri yurtdışından ( ebay , aliexpress vs ) sipariş verebilirsiniz.

Motora yük bindiği zaman çıkış transistörleri ısınacaktır. Bunu önlemek için soğutucu kullanılmış. Çıkış transistörlerini birbirinden yalıtmak için "silicon washer" dedikleri mika izolatör kullanılmıştır. Bunların teminide basittir.

Örnek mika izalatörler ->https://www.google.de/search?q=mika+izolat%C3%B6r&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiolcfU5LvKAhWB6CwKHZm3AvkQsAQIHw&biw=1280&bih=909

Yine aynı şekilde vida izolatör için ->https://www.elfa.se/Web/WebShopImages/portrait_medium/_t/if/isolierbuchsen_0.jpg kullanılması gerekmektedir.

Transistör ile soğutucu arasına ısı yalıtımı için termik macun kullanılacaktır.

Vidalar 3mm metrik vida

Ayrıca harici bir pot takmak istenirse plakette belirtilen yolların koparılması gerekmektedir.

Aklına takılan birşey olursa sorabilirsin.

Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.