Şimdi Ara

Elektrik faturam %100 fazla geldi(ilk mesaj editlendi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
1
Favori
21.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben virüs olmadığı dönemlerde de genelde evdeyim.Normal zamanlarda ne sıklıkla duş alıyosam o sıklıkta devam ediyorum.Nescafe vb. şeylere abanmadım.Sadece bilgisayarın açık olduğu süre arttı.Sadece bilgisayar sebebiyle 2 kattan daha fazla fatura geliyosa sıkıntı çok büyük.Senin bunları bilmeden direk kendine göre çıkarım yapman komik:)
  • Dzuth D kullanıcısına yanıt
    Ben bunları bilerek yazıyorum ev de ailemle yaşayan biriyim babam işçi 3 aydır ev de izinli ameliyat falan derken sonra virüs izi olayı oldu 3 aydır ev de.

Ve olanları anlatayım, hayatımda yetmediğim kadar pasta börek yiyorum babam unlu mamul ustası haliyle adam 40 senedir iş hayatında çalışmış ev de kaldı canı sıkılıyor paso börek pasta tatlı yemek yapıyor, evimizde babam çalıştığı dönemlerde ADSL 43 52 GB arası aylık kullanım geliyordu babam şimdi ev de olunca 146 GB i gördük geçen ay neden paso video izliyor babam yetmiyor yemek tarifleri pasta börek tarifleri müge anlı Esra Erol karı izliyorlar yetmiyor dünya kupası ya da Eurocup ne varsa izledik internetten de TV den de TV hiç kapanmıyor internet hiç kapanmıyor Nescafe den gına geldi artık içmekten 90 100 TL gelen fatura 120 TL geldi.

Ben daha ne diyeyim ha dersin sen iki idik bire düştük ben zaten dışarı çıkmıyordum o zaman gideceksin sayaç kontrol başvurusu yapacaksın ki zaten yapmışsın ve alacaksın sayacıni açıp bakacaksın faturaları karşılaştıracaksin.

Kimse kolay kolay sayacına elle müdahale edemez merkezden de kontrol edemezler o yüzden 100 birim geçen ay harcadı isen bu ay da iki katına çıktı ise bunu ben harcadım demeyi kabul edebilin. Korkmayın insanlıktan cikmazsaniz yaptığınızı harcadığınızi kabul ederek. Saygılar. Bu insanları da saf enayi olarak görmeyin.

Eğer dedikleriniz gerçek olsa burada onca kişinin hakkına girilse ne devlet kalır ne de kurum ne de firma ne de çalışan ne de parti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Biri de konu sahibinin açtığı resimleri incelememis herkes nefret kusmus. ;) Yeminlen komedi oldu ülke.

Geçen ay ile bu ayın tüketimi iki katını geçmiş üstüne faturada aynı adam evinde kalmış sabah akşam elektrik harcamış.

Sayaç ile kesilen faturada ki sayı aynı ise demek ki faturayı okumaya gelen kişi gelmiş okumuş ve kesmiş faturayı.

Her şey gayet açık ve net.

Babam izinli şuan 3 aydır evde ve hep çalışan o olduğuna ev de görmüyorduk kendisini şimdi de 3 aydır ev de ve yapılan çayın Nescafe nin pasta böreğin yemeğin ekmeğin haddi hesabı yok hâliyle de faturamiz 100 gelirken bu ay 120 TL geldi sabahlara kadar internet açık laptop açık paso gündemi takip ediyoruz paso dizi film izliyoruz, aynı dizilerin 3. 5. tekrarını izler olduk ama neden bu fatura iki katı geliyor diye gelip konu açıyoruz.

Keşke nefret kin kusmak için kendimizi rahatlatmak için mesaj yazıyoruz desenizde niyetinizin iyi olduğunu anlasak.

Adam ev de kalır izne çıkartılır yetmez sabah akşam TV internet dolanır ama sonra gelir neden benim faturam iki katı der. Düşünmez ki sanki ben harcadım onu halbuki kendisi harcadı fatura gelince de alın resimler der.

Bu ülke düzelmez bunu kaç oldu gördüm.
    Aktroll herkes senin gibi elektirik yardımı, sosyal yardım almıyor. o yüzden senin hesabının değişmesi normal.

Deli gibi elektirik kullanıp 100 TL fatura geliyor yardımda almıyorum diyorsan evinin adresini ver kaçak kullanım ihbar edeceğim yada en iyi ihtimalde sayacın bozuk düşük gösteriyor. benim evi geç 2+1 öğrenci evinde dahi kardeşime 200 civarı fatura geliyor. bulaşık makinası adam akıllı kullanılmıyor bile! 80 ekran tv birde laptop var ki çoğu arkadaşıda arkadaşında aynı şekilde. benim evde meraktan gittim komşuların faturasına baktım acaba sayaçmı sıkıntılı diye çoğu aynı şekilde 300 civarı ve üstü geliyor.

21guns yazan arkadaşta demiş ki "GİDİP BU ÜLKE ŞU ÜLKE BEDAVA YAPTI DİYE KIYASLIYORLAR KAFAYI YEMİŞLER". Derim arkadaşım derim köküne iliğine kadar örnek veririm kıyaslarım. Dünyada en çok vergi veren ülkelerden biri hatta ZİRVESİYSEK. Gider istediğim ülkeyle kıyaslarım! asıl kafayı yiyen kimler mantıklı düşünen iyi biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan09 -- 16 Nisan 2020; 20:53:51 >

• emrehan09 kullanıcısına yanıt
    Sen kimsin ki benim evime şikayette bulunma hakkını elde ediyorsun. Artı anca kir iftira atarsın. Senin nasıl bir üye olduğun belli nefret kin ve hakaret yazarak nefes almaya devam et sen. Bende şikayetimi yapayım. ;)

Forumda gene bir sürü kişi ceza almış sende nasiplen. ;)

Alt komşumda genç bir çocuk var dükkanı var her gün yıkanmadan ise gitmiyor duş sesi her sabah duyuluyor çünkü çeşme çalışırken her daireden ses geliyor tazyik sesi. Zaten teyzesi annesi de bize geldiğinde der bizim çocuk çok yıkanır diye, ben haftada bir yıkanırim özel durumlar olmadığı hal de üstüne haftada iki gün saçımı yıkarım, artı ikimizde doğalgaz kullanıyoruz onların doğalgaz daha düşük geliyor ama sürekli kombi su isitmakla uğraştığı için her sabah elektriği bizden fazla geliyor. Ve bu insanlar anne teyze ve çocuk dükkanları olduğu için koca gün işte olan aile ama elektriği bizden fazla geliyor bizim ev de kettle yok ama onlar dükkandan eve gelince vakitleri az olduğu için kettle abaniyorlar bizde annem ev hanımı olunca ocağı açıp su ısıtıyor yarım saat sürse de.

İşte senin gibiler detayları düşünmeden hep kendi dünyasına göre bakarak yazar. Ben ise apartmanimda herkesle görüşürüm kim nasıl neden ne şekilde harcıyor diye sohbeti yüksek olan biriyim araştırmayı seven inceleyen bu fatura neden böyle gelmiş diye sorgulayan biriyim artı her gün kaç birim doğalgaz yak misim diye kontrol eden ve daha fatura gelmeden kesilmeden aşağı yukarı kaç TL doğalgaz faturası gelecek diye bilen biriyim çünkü araştırmacı olmak neden niye oluyor bizi kazikliyor mu devlet diyenlerin gerçekten doğru mu söylediğini araştıran sorgulayan biriyim.

Keşke sizin gibiler haklı çıksa da herkes tek bir düşünce de olabilse ama hayirrrrr birilerinin amacı başka nefret kin ile yaşadıkları için az bile çekiyorlar bu hayatta gram üzülmüyorum.

Rabbim kir iftira nefret ile yaşayanlardan korusun ülkemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 16 Nisan 2020; 21:6:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 21guns

Faturada ne gibi bir sorun var anlamadım? Kullanımınıza bağlı olarak fatura 2 katı gelmiş? Kullanım yapmadığınızı düşünüyorsanız ona göre dönüş sağlayın ilgili firmaya.Burada neyi anlatmaya çalışıyorsunuz tam olarak anlamış değilim.

Puant tarzı bütün bilgilerinizi atmışsınız.Farkettiyseniz geçen ay ödediğiniz tutar üzerinden birim fiyatı yansıtılmış 2 katına çıkan birim miktarı değil sizin kullanımınız olmuş? 1 yıl boyunca hiç değişmeyip şimdi değişmişse kaçak tarzı bir şeyi araştırabilirsiniz.

Elektrik fiyatlarını birim üzerinden eleştirelim ama bu konuda bile hükümete sallayan ıqless arkadaşlara prim vermen gereksiz olmuş.
    1 yıllık ortalamamın 2 katı üzerinde fatura gelmiş olması ve çevremde de aynı şekilde duyumlar almam benim bu konu hakkında birşeylerin ters gittiği düşüncesine soktu . bu evde yaşayan benim , inanmamaya bilirsiniz yazdıklarıma saatim de bozuk olabilir .
    iyide bu konu hakkında bir problemi olan ben miyim herkesin saaati bir anda mı bozuldu ? herkesin kullanımı bir anda 2 katına mı çıktı anormal bir durum söz konusu faturalar artabilir düşebilir artma ve düşme makul seviyede olduğu sürece .

burada tüm yorum yapan arkadaşlara saygım var kimi destek verir kimi eleştirir kimi de umursamaz , ben tüm cevap verenlere saygı çerçevesinde elimden geldiğimce durumumu anlatmaya çalışıyorum .

tekrar ediyorum evde kullanmış olduğum elektriği eğer ki eşyam vs bozulmadıysa normal kullanımdan bir farkı yoktu diğer aylara göre .
    diyeceksiniz ki sokağa çıkma yasağı var onlar ne olacak arkadaşlar bu elektrik kullanımını sizce 2 katına çıkartır mı düşünün 1 aylık kullandığınız elektriği bunu evde yaptığınız şeyleri iki kez yapacağınızı düşününün ki hemde t1 t2 t3 akıllı saat modelinde hepsinde de eşit şekilde %100 artış olsun ...

cimere gerekli başvuruları yaptım sonuç ne olacak bende bilmiyorum.
    evdeki eşyalarımın kontrollerini de servisler gelir ise yaptıracağım .
    ama olay şu ki sadece bende anormal fatura artışı yok o yüzden bu durumu yaşayan arkadaşlar elektrik faturalarını da atarsa daha şeffaf olabilir .

• emrehan09 kullanıcısına yanıt
    Gerçekten cevap verilecek bir zekaya sahip biri olmadığın için senin adına üzülüyorum.Lakin ne kadar KARA cahil olsan bile en azından at gözlüğünü gözünden çıkarmaya sebep olabilecek şeyleri ufaktan açıklayayım sana.

Beleş diye savunduğun ülkelerin çoğunda elektriğe ulaşım oranı bir hayli düşük.Yani o ülkelerde yaşayan insanların yarısından çoğu lektriğe ulaşamıyor.Ama senin zekan için BEDAVA yazısı daha mühim.
    Eminim ki bedava olsa onu stoklamak için direkt jeneratör almaya koşacak ilk ekipten birine benziyorsun.

Burada arkadaşın konusunda tartışılması gereken şey ne yapıp yapmadığını kıyalasması.Sorun elektrik fiyatında değil.Ha elektrik birim fiyatını tartışacaksak elbette vergilerden memnun değiliz.
    Ama bu konuda 2 katı gelmesinin sebebi bu olmadığı için senin bu zeka yoksunu ifadelerini görmek ve duymak istememek en basit hakkım diye düşünerekten seni blokluyorum.Kendine iyi bak.

• quote:

Sen kimsin ki benim evime şikayette bulunma hakkını elde ediyorsun. Artı anca kir iftira atarsın. Senin nasıl bir üye olduğun belli nefret kin ve hakaret yazarak nefes almaya devam et sen. Bende şikayetimi yapayım. ;)

Forumda gene bir sürü kişi ceza almış sende nasiplen. ;)

Alt komşumda genç bir çocuk var dükkanı var her gün yıkanmadan ise gitmiyor duş sesi her sabah duyuluyor çünkü çeşme çalışırken her daireden ses geliyor tazyik sesi. Zaten teyzesi annesi de bize geldiğinde der bizim çocuk çok yıkanır diye, ben haftada bir yıkanırim özel durumlar olmadığı hal de üstüne haftada iki gün saçımı yıkarım, artı ikimizde doğalgaz kullanıyoruz onların doğalgaz daha düşük geliyor ama sürekli kombi su isitmakla uğraştığı için her sabah elektriği bizden fazla geliyor. Ve bu insanlar anne teyze ve çocuk dükkanları olduğu için koca gün işte olan aile ama elektriği bizden fazla geliyor bizim ev de kettle yok ama onlar dükkandan eve gelince vakitleri az olduğu için kettle abaniyorlar bizde annem ev hanımı olunca ocağı açıp su ısıtıyor yarım saat sürse de.

İşte senin gibiler detayları düşünmeden hep kendi dünyasına göre bakarak yazar. Ben ise apartmanimda herkesle görüşürüm kim nasıl neden ne şekilde harcıyor diye sohbeti yüksek olan biriyim araştırmayı seven inceleyen bu fatura neden böyle gelmiş diye sorgulayan biriyim artı her gün kaç birim doğalgaz yak misim diye kontrol eden ve daha fatura gelmeden kesilmeden aşağı yukarı kaç TL doğalgaz faturası gelecek diye bilen biriyim çünkü araştırmacı olmak neden niye oluyor bizi kazikliyor mu devlet diyenlerin gerçekten doğru mu söylediğini araştıran sorgulayan biriyim.

Keşke sizin gibiler haklı çıksa da herkes tek bir düşünce de olabilse ama hayirrrrr birilerinin amacı başka nefret kin ile yaşadıkları için az bile çekiyorlar bu hayatta gram üzülmüyorum.

Rabbim kir iftira nefret ile yaşayanlardan korusun ülkemi.
    Bunun kim olmakla alakası yok VATANDAŞLIK GÖREVİ. Kaçak ihbar etmek vatandaşlık görevidir. Bu iftira değil milyonlarca vatandaş az kullanımla dahi senin rakamları göremeyecek ama sen deli gibi kullanıyorum diyip 100 TL ödeyeceksin! Elektirik kullanım verileri somut birşeydir. benim evim aynı kullanımda az yakıyor az ödüyor seninki fazla ödüyorda diyemezsin. Editle nasıl kullandığını anlatmışsın o zaman deli gibi kullanıyorum demeyeceksin burda prim kasmak için herkes senin gibi haftada 1 duş almıyor.

Nefret ve kin değil gereken neyse onu yazdım. O mesajdanda ban ceza uzaklaştırma almayacağımı bilmen lazım. Ama amaç trollük olduğu için normaldir bari eski üyeliğini kullanmasaydın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan09 -- 16 Nisan 2020; 21:11:28 >

• Konuyu görünce bende bi merak gidip bakayım dedim. Cidden gözle görülür bir fiyat farkı var
  • quote:

Ben bunları bilerek yazıyorum ev de ailemle yaşayan biriyim babam işçi 3 aydır ev de izinli ameliyat falan derken sonra virüs izi olayı oldu 3 aydır ev de.

Ve olanları anlatayım, hayatımda yetmediğim kadar pasta börek yiyorum babam unlu mamul ustası haliyle adam 40 senedir iş hayatında çalışmış ev de kaldı canı sıkılıyor paso börek pasta tatlı yemek yapıyor, evimizde babam çalıştığı dönemlerde ADSL 43 52 GB arası aylık kullanım geliyordu babam şimdi ev de olunca 146 GB i gördük geçen ay neden paso video izliyor babam yetmiyor yemek tarifleri pasta börek tarifleri müge anlı Esra Erol karı izliyorlar yetmiyor dünya kupası ya da Eurocup ne varsa izledik internetten de TV den de TV hiç kapanmıyor internet hiç kapanmıyor Nescafe den gına geldi artık içmekten 90 100 TL gelen fatura 120 TL geldi.

Ben daha ne diyeyim ha dersin sen iki idik bire düştük ben zaten dışarı çıkmıyordum o zaman gideceksin sayaç kontrol başvurusu yapacaksın ki zaten yapmışsın ve alacaksın sayacıni açıp bakacaksın faturaları karşılaştıracaksin.

Kimse kolay kolay sayacına elle müdahale edemez merkezden de kontrol edemezler o yüzden 100 birim geçen ay harcadı isen bu ay da iki katına çıktı ise bunu ben harcadım demeyi kabul edebilin. Korkmayın insanlıktan cikmazsaniz yaptığınızı harcadığınızi kabul ederek. Saygılar. Bu insanları da saf enayi olarak görmeyin.

Eğer dedikleriniz gerçek olsa burada onca kişinin hakkına girilse ne devlet kalır ne de kurum ne de firma ne de çalışan ne de parti.
    bakın hocam yaş olarak kaç yaşındasınız bilmiyorum hiç problem değil .yani burada doğrucu meleği bir tek siz değilsiniz. ben faturalarımı attım bir evde kullanılan belli bir enerji tüketimi vardır her evde bu olağan birşeydir .ortalamanın üstünde fatura geliyorsa ve siz de ne kullandığınız biliyorsanız o ay ki fatura için yüksek gelmiş dersiniz.

ben burada bir örnek teşkil ediyorum ve faturalarımı attım yıllık bazda aylık ortalama tüketim attım diyelim ki ben yanıldım herşey normal çıktı buzdolabım bozuk çıktı yada diyelim ki sayaçta problem çıktı ...

o kadar çok ki bu durumdan müzdarip olan insan hepsi birlik oldu işi gücü bıraktı elektrik faturalarının derdine düştü .

konudaki resimlere bakmışsınız okumuşsunuz saolun da yorumlama yaparken objektif olamamamış sınız.
    yani burada anormal bir durum söz konusu ve bu olaydan müzdarip kişi sayısı da bir hayli fazla ....

sizin gibi düşünmeyen herkes o zaman haksız kimse hakkını aramasın , nası olsa kullanmışızdır diyip kapatalım konuyu öylemi .

para kazanıyorsanız bu kadar insanın neden çırpındığını az da olsa anlamanız gerekirdi .

olayı kişiselleştirmeyin ama ben bu konuda herkese saygı çerçevesinde cevap vermeye çalışıyorum ama ithamlarınız hiç hoş değil.

sonuçta benim görüşüm budur ve bu konu hakkında ben sizlere nasıl saygı gösteriyorsam benğenmiyorsanız bile en azından ithamlarınıza özen gösterin çünkü ben öyle yapıyorum.

• Beyler bu akıllı saat üzerinde oynama yapılabiliyor mu? Bu sayaç fazla tüketim yapılmış gösteriyor son 3 aydır. 60-70-80 tl arasında gelen fatura son 3 aydır 150 nin üzerinde gelmeye başladı. Bu ay geçen aya göre tüketimin düşmesine rağmen yine yüksek geldi.

Eski saati geri taktırtacaklar bu gidişle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 16 Nisan 2020; 21:11:25 >
  • Ben şoklardayım. Normalde 100 lira gelen fatura 200 geldi. Ne karlı iş bu elektrik dağıtımı ya ses çıkaran yok, daya faturayı.

• quote:

Hayatında hiç fatura ödememişsin.Kendi ayaklarının üzerinde durmaya başlamamışsın gelmiş burda insanlara ahkam kesiyosun.Ben kendi kullanımlarımın farkındayım.Bu kullanıma bu artış anormal biz bunu ifade etmeye çalışıyoruz.Ama dar görüşlüsün.Çok dar bir açıdan bakıyosun dünyaya.Umarım bir gün açılır gözlerin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• melo1903 kullanıcısına yanıt
    Ben bir eleştiri veya destek içerisinde değilim.Attığınız resimlerde teknik olarak bir sorun gözükmüyor.Sayaç okuyan arkadaş yanlış bilgi girişi yaptıysa bunu kendiniz kontrol edebilirsiniz.
    eğer ki sayaç kısmında sorun yoksa geriye sadece fazla tüketim kaynaklı bir sorun kalıyor.Sayaçlarınızın üzerinde uzaktan veya yakından bir değişim sağlamalarının mümkün olmadığını düşünüyorum.

Günlük olarak tüketim değerlerinizi kontrol edin.Mart ayında günlük ortalama 4kw kullanım yapmışsınız şu an evdesiniz ve bunun %50 ye yakın artacağını düşünerekten hesaplayın.Yeni faturanıza göre günlük 8kw harcamışsınız.Sorun olup olmadığını daha net anlayacaksınızdır.
  • Bende tatlikuyu gebzeye yeni taşındım. Geçen sene istanbuldaki evimde 200 TL doğalgaz faturası ödüyordum. Burada palgaz mi ne varmış faturam ortalama 600 geldi.

İgdasa göre burası dahami pahalı. Kime ne kadar fatura geliyor bilmiyorum burada komşuluk berbat kimse kimseye selam bile vermiyor.

Elektrikte hep 150 geldi geçen sene yarısını ödüyordum.
    Yeni fatura 300 gelmez inşallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jlozde kullanıcısına yanıt
    Ha konuya yöneticmizde gelmiş, hocam adminler olarak sizler adaletin yani forumun adaletli bekçilerisiniz olarak forum sizleri böyle bilir ve böyle görür, o yüzden sizin bu yazdığınız mesajı geçen ayın ve bu ayın faturalarının resimlerini atma şansınız var mı, hep beraber neler oluyor inceleyelim gerekirse bende atarım faturamı, bazı arkadaşlar şöyle böyle iddialarda bulunuyor artı siz de böyle belirtmişsiniz, ki zaten haberler de yapıldı biliyoruz gündemi takip ettiğimiz için bizim şehir yani yaşadığım şehir Tekirdağ ve faturayı basmaya gelen çocuğu gördüm yani haberler gibi olmadı firma geldi çalışanı ile bastı faturayı ve geçen ay ki tüketim endeksi ile bu ay kesilen endeks fatura üzerinde tutuyor, ve geçen ay ne yazıyorsa birimler kilowatt başına hepsi aşağı yukarı ve geçen aya göre tüketimim bu ay daha daha arttı ve haliyle de faturam arttı yani bir sorun göremedim ama bazı şehirlerde bilirsiniz haberler yapıldı iski miydi neydi aklımda kalmadı 2 yıl öncesine bakılıp ortalama fatura alınıp sayaç okuma yapmaya çalışan gelmeyecekmiş dendi ve bu iddia yalan değil kurumlardan doğrulandı ama şehirden şehire değişiyor bizim şehirde bu uygulanmadı Tekirdağ 'da ama İstanbul 'da uygulanabilir ve uygulandı ise de herkes buraya fatura resmi atarsa işin aslı da neler olduğu ortaya çıkmış olur.

Artı emrehan09 mu ne adlı üye şahsıma hakaret ediyor, şikayet edecektim size bildireyim dedim.

Ve ortada yanlış bir şeyler varsa da ki bazı arkadaşların bir takım iddiaları var eğer öyle ise hep birlikte sesimizi çıkaralım. Çünkü bizler vatandaşız ve devlet biz varsa vardır. Haksızlık olan yer de hep bir ses olmayacaksak olamazsak daha çok başımıza gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 16 Nisan 2020; 21:27:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 21guns

Gerçekten cevap verilecek bir zekaya sahip biri olmadığın için senin adına üzülüyorum.Lakin ne kadar KARA cahil olsan bile en azından at gözlüğünü gözünden çıkarmaya sebep olabilecek şeyleri ufaktan açıklayayım sana.

Beleş diye savunduğun ülkelerin çoğunda elektriğe ulaşım oranı bir hayli düşük.Yani o ülkelerde yaşayan insanların yarısından çoğu lektriğe ulaşamıyor.Ama senin zekan için BEDAVA yazısı daha mühim.
    Eminim ki bedava olsa onu stoklamak için direkt jeneratör almaya koşacak ilk ekipten birine benziyorsun.

Burada arkadaşın konusunda tartışılması gereken şey ne yapıp yapmadığını kıyalasması.Sorun elektrik fiyatında değil.Ha elektrik birim fiyatını tartışacaksak elbette vergilerden memnun değiliz.
    Ama bu konuda 2 katı gelmesinin sebebi bu olmadığı için senin bu zeka yoksunu ifadelerini görmek ve duymak istememek en basit hakkım diye düşünerekten seni blokluyorum.Kendine iyi bak.
    Sen kimsinde bana zeka cahil gibi kelimeler kullanabiliyorsun? asıl zeka sorunu olan troller bellidir. Kaç tane makale okudun, kitap okudun, açtın diğer ülkelerin ekonomik verilerini inceledin, kaç dil biliyorsun da geldin burada cıvık cıvık klavye trollüğü yapıp ötüyorsun? Benim tahsilimin araştırmamın yemin ederim çeyreğini yapmamış yapamamış adamlarla gelip burda tartışmaya çalışıyorum bende hata ama son kez laf anlatacağım.

Bedava elektirikte belli limit yapılır KARA CAHİL. Jenerator alan koca santrali tek başına yiyemez yani önlem alınır. O ülkeler elektiriğe ulaşım azda olsa bedava yaptı ama birşey yaptı bizim dünyanın kıskandığı ülke ne yaptı? Almanya Kanada Amerika Fransa İspanya dahi halkına yüz milyarlarca euroluk paket açıklıyor sizin burda yalamalık yapmaya çalıştıklarınız ne yapıyor? o kadar iyiyiz mükemmeliz niye onlar gibi adam akıllı paket açıklayamadık! İş propagandaya geldiğinde Amerika Almanya bizi kıskanıyor hani nerde? Avrupadanda amerikadanda kat kat daha fazla vergi vereceğiz ve bu dönemde destek yapılmayacaksa ben niye kıyaslamıcam? Ben 100 Bin TL'lik araba alacağım 150 Bin TL vergi ödeyeceğim, yetmicek her sene sigortası muayenesi uğraşıp 4-5 bin TL öyle vereceğim, oda yetmeyecek aldığım benzinden bile delice vergi ödeyeceğim. sonra kıyas yapınca "yapma" HADİ ORDAN!

Niye kıyaslama yapma dediğini söyleyeyim. Propaganda için teşkilattan maaş aldığın içindir. Millet kıyaslamasınki senin gibi troller bedavaya yaşasın. Ben kimseyi bloklamam çünki söylediğim herşeyde ağzına lafı sokamayacağım kimse yok. haklı ve akılı olan her zaman lafını söyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan09 -- 16 Nisan 2020; 21:33:14 >

• Dzuth D kullanıcısına yanıt
    Merak etme ben tam 3 tane öğrenci evinde kaldım ve İstanbul 'da Avcılar 'dan tut 4. levent 'ine kadar birçok yer de semtte fatura ödedim. Olaylara hep basit sıradan olarak bakıyorsun ailemle yaşıyorum diye sanıyorsun ki ben fatura hiç ödemedim kendi paramla da ödedim ailemin parası ile de tanımadan etmeden birkaç cümle ile insanların hayatlarını genelleme komik olur. Ben burada tüm hayatımı anlatamam dile kolay 40 yıla dayanmış bir hayatım var. Benim gözlerim açık senin gözlerin kapalı imiş harcayınca düşünmeden etmeden futursuzca harcamışsın ve çok gelmiş şimdi ağlıyorsun hiç kusura bakma. Ben her gün doğalgaz kaç metre küp yaktığımı kapımı açıp kapının hemen yanında olan sayacı inceliyorum ve başıma ne geleceğini de biliyorum ama sen pc başında oturmuşsun yak babam yak sonra buyurun beyefendi faturanız dediler mi de ne olmuş aaa ben bunu yakmadım bu benim faturam değil nerede bu devlet nerede bu adalet diye şimdi burada yazıyorsun. Yap et sonra devlet tü kaka. Kusura bakmayın hiç samimi değilsiniz hep biri suçlayarak bu hayat bitmez.

Ha devletin aldığı vergiler için bende davacıyım karşıyım ve adaletli olunsun istiyorum ama kimse de bana geçen ay 100 birim yakıp bu ay 200 birim yakıp devlet iki kat fatura kitlemiş demeye de kalkmasın, bu yaşanan vatandaşın durumudur.

• Geçen ay 420 TL doğalgaz, 137 TL elektrik 50 TL şu ödedim. Elektrik 45 günlüktü

Bu ay

45 TL su , 650 TL doğalgaz () geldi. Elektrik gelmemiş daha.

• RElS kullanıcısına yanıt
    Şunu da bilmeniz lazım herhalde bak ne güzel 3 ay demişsiniz, tam da öyle kış gelince insanlar doğalgaz açar ve dolayısıyla da elektrik faturası da artar çünkü kombiler sürekli elektrik çekerler 24 saat çalışan aletlerden biridir buzdolabından sonra en çok aktif çalışan alettir kendileri o yüzden faturalarda o aylarda artar Aralık 'ta doğalgazı tüm ülke açmaya başladı ortalama olarak haliyle de faturalar artar geçen yıl ve 2 sene öncesi faturaları açarsanız ortalama yaktığınız elktrik ortaya çıkar 3 aşağı 5 yukarı olur ama ocak şubat mart ayı doğalgazlar açıldığı için otomatikman artar. Bunu bu ülkenin vatandaşı tc kimliğini taşıyan herkes bilmesi gerekir çünkü eğer elektrik faturası üzerimize veya ailemize yazılıyorsa vatandaş yaptıklarını harcadıklarını bilir ve yükümlüdür.

Bizde akıllı sayaç geldi aksine daha da düştü elektrik çünkü hassas çalışıyor misal ben gece sürekli ayakta olan biriyim fatura geliyor gece tarifesi daha düşük yazıyor gündüz tarifesi daha yüksek o yüzden gece takıldığım için bizim evde daha az elektrik geliyor çünkü yaşamımız daha çok gece geçiyor, gündüz uyuyorum haliyle de elektrik yakmıyorum telefon şarja girmiyor gece giriyor laptop gece açık tv gece açık tek fazlalık gündüz yanmayan tasarruflu ampül gece yanıyor olması o da zaten çok etkisi yok bir led tv ile bir tasarruflu ampülün yaktığı aynı miktarlara geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Divinita-

Geçen ay 420 TL doğalgaz, 137 TL elektrik 50 TL şu ödedim. Elektrik 45 günlüktü

Bu ay

45 TL su , 650 TL doğalgaz () geldi. Elektrik gelmemiş daha.
    Doğalgaz baya yüksek gelmiş. Yer neresi acaba, bide mantolama var mı binada?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.