Şimdi Ara

Elektrik faturam %100 fazla geldi(ilk mesaj editlendi) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
1
Favori
21.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: melo1903

bakın hocam yaş olarak kaç yaşındasınız bilmiyorum hiç problem değil .yani burada doğrucu meleği bir tek siz değilsiniz. ben faturalarımı attım bir evde kullanılan belli bir enerji tüketimi vardır her evde bu olağan birşeydir .ortalamanın üstünde fatura geliyorsa ve siz de ne kullandığınız biliyorsanız o ay ki fatura için yüksek gelmiş dersiniz.

ben burada bir örnek teşkil ediyorum ve faturalarımı attım yıllık bazda aylık ortalama tüketim attım diyelim ki ben yanıldım herşey normal çıktı buzdolabım bozuk çıktı yada diyelim ki sayaçta problem çıktı ...

o kadar çok ki bu durumdan müzdarip olan insan hepsi birlik oldu işi gücü bıraktı elektrik faturalarının derdine düştü .

konudaki resimlere bakmışsınız okumuşsunuz saolun da yorumlama yaparken objektif olamamamış sınız.
    yani burada anormal bir durum söz konusu ve bu olaydan müzdarip kişi sayısı da bir hayli fazla ....

sizin gibi düşünmeyen herkes o zaman haksız kimse hakkını aramasın , nası olsa kullanmışızdır diyip kapatalım konuyu öylemi .

para kazanıyorsanız bu kadar insanın neden çırpındığını az da olsa anlamanız gerekirdi .

olayı kişiselleştirmeyin ama ben bu konuda herkese saygı çerçevesinde cevap vermeye çalışıyorum ama ithamlarınız hiç hoş değil.

sonuçta benim görüşüm budur ve bu konu hakkında ben sizlere nasıl saygı gösteriyorsam benğenmiyorsanız bile en azından ithamlarınıza özen gösterin çünkü ben öyle yapıyorum.

Alıntıları Göster
    Bak hocam, hak araman en doğal hakkıni buzdolabın bozulmuştur bu da sayacı arttırmıştır eyvallah ya da sayacın bozulur bunun takibini yaparsın bulursun ve hakkını ararsın anlarım, ama ortalama 30 40 yıldır evime elektrik su geldi ve etrafımda buna milyonda bir şahit oldum işte bizim sayaç bozulmuş bundan dolayı da bize elektrik çok gelmiş diye milyonda bir ihtimal duydum ha o ihtimal seni bulamaz mı bulur o yüzden hakkını ara ama sende bilirsin bu konular her yıl her sene elektrik şu kadar geldi diye açılan konularla doludur biz toplum olarak böyle ufacık şeye nem kapan bir milletiz geçen ay ne haberleri yapıldı ortalama fatura kesilecek haberi çıktı ortaya şimdi de milletin faturaları gelince hoppp konular hortlamaya başlıyor, ama virüs belasından dolayı 19 25 gündür evden çıkmadım diye konu açan üyeler var şimdi bu adamın evine elektrik çok gelmeyecekte kime gelecek. Umarım beni anlıyorsunuzdur, hakkınızı arayın asla aramayın demem hakkını aramayan zaten becerilmeye mahkumdur bunu hep dedim derim de ki benimde başıma neler geldi babam oralı olmadı hep ben düştüm peşine, bankalardan 2000 tl 'ye takın kredi dosya masrafı geri aldım bankalarda çalışan kadın erkek memurlar avukat mısınız diye bana soruyor hepsi sitem ediyor diyor ki bana bu bankanın hakkı idi niye böyle yapıyorsunuz diyor kadın üstüne bende diyorum madem hakkınız idi thh neden bana bunu ödemeyi hükmetti diyorum ve diyorum işte haksız kazanç elde ediyorsunuz deyince böyle diyemezsiniz diye kaç tane memurla tartışmaya girdim ben yetmedi kredi kartları aidatları tam 1000 tl ye yakın kredi kartı aidatı aldım geri ha bunu avukat arkadaşım ve polis arkadaşlarım var bir yazı nasıl yazılır bir şikayet dosyası nasıl açılır hepsini onlardan öğrendim ve hakkımı da hiç bırakmadım, iyi bir üniversitede muafiyet durumu vardı, öğrenci işleri sen çok sorguluyorsun çok gelip gidiyorsun demeye başladı dedim ben olmazsam siz de olmazsınız dimi evet doğru demek zorunda kaldı üniversite 23 kredi muaf etmiş ama aynı dersleri iki kez yazmış 36 kredi muaf edilmiş gibi görülüyordu dedim bu ne iş kibarca her gün gittim ama hakkımı da aldım incelediler mat 2 muaf edilmiş mat 1 edilmemiş ingilizce 1 muaf edilmiş ama ingilizce 1 iki kere muaf edilmiş benim gibi bir sürü mağdur olan oldu hiç oralı olmadı arkadaşlarım gelin birlik olalım dedim kim uğraşacak dediler ve sende boşuna uğraşıyorsun dediler ama ben dekanlığa güzel yazı yazdım şu dersler şu şekilde şurada transkriptler sundum ve tam 49,5 kredi muafiyet aldım hem de bunu itü de yaşadım ve araştırma yaptım sordum memurlara hep 65 kredi maden mühendisliğinden mi ne alan varmış bugüne kadar zaten yönetmelikte de yazıyor 65 'ten fazla verilmemek üzere öğrenci muafiyet ister diyor işte 49,5 kredi ile istediğimi aldım ha hakkımı aramasa idim 23 kredi le alacaktım babayı 13 15 kredi ile bölüme başlayan öğrenciler oldu ve bana geldiler nasıl aldın nasıl alırız diye yine de onlara tek tek anlattım dedimde ne oldu dalgaya almadınız yok bu şu dediniz ama işte hakkınızı ararsanız hakkınızı teslim ederler dedim ve sonra kendileri de işin peşine düştü bazıları arttırdı bazıları zor geldi bıraktı.

O yüzden millet olarak gerçekten haklı isek hakkımızı arayalım, ama elimizde net sağlam gerçek deliller olarak yapalım.

Bugün bu ülke de avukatlar neden 1 tl hakkını bile geri alıyorlar nedeni her şeye hakim oldukları için açıkları aradıkları için illa herkes avukat olmak zorunda değil ama azıcık internette takılan insan bir sürü şeyin olduğunu her şeyin maddesi kanunu kikm nasıl hak aramış diye de öğrenir, ben bu internetin çok hakkını yedim vaktim çok sürekli araştırıyorum ha birazda arkadaşlarım var onların da yardımı oluyor hakkım kimse de hatta devlette bile kalmıyor.

2006 'da ban burs çıkmış öğrenci işleri beni çağırdı beceriksizler bana kredi diyor bende dedim almam istemiyorum ailem öyle dedi yaşadığım şehir de myo okuyordum gerek yok alma dediler ama ben bursa da başvurdum belki çıkar diye ki çıkmışta ama öğrenci işleri bilgisiz olunca beni gönderdi tam 10 sene sonra ankara 'dan bir bilmemne birimi varmış ziraat 'in adam aradı diyor numara verdi hesap no şehrindeki bankadan git çek diyor inanmıyorum gittim araştırdım banka bile inanmadı yok olamaz etmez dedi sonra ankara arandı müdür konuştu sonra sorgulama falan derken bir saat sonra faizi cüzzi de olsa faizi ile bursum geri ödendi tek şansım şu myo da okurken verdiğim telefon numarasını hala kullanıyor olduğum için bana ulaşabilmiş adam dedi zaten kimi ararsam ulaşamıyorum dedi bu paralar alınmazsa devlete kalıyormuş 10 yıl işlem görmeyen para olarak. Bu olay da şundan patlak verdi 9 yıl sonra bir gün kredi yurtların sitesini geziniyordum orada borç sorgula ve kredi sorgula ekranı vardı ve dedim yazam tc mi var mı borç ya da alacak meraktan bir baktım 990 tl 330 330 330 olarak yatan bir para olmuş 2006 'lar tc me gittim aradım ziraat 'te hakkımı aradılar taradılar çıkmadı bir şey bende ümidi kestim tam 1 sene sonra da arandım uyuyan hesapları mı ne aktif hale getirmişim gibi bir şeyler söyledi bana ankara 'dan arayan memur sana ulaşmam böyle kolay oldu diyor bana o 1000 tl öyle güzel geldi 10 yıl sonra bana ulaşması. O yüzden hak aramak en doğal haktır her bir vatandaş için.

• Bize bu ay gelen faturalar,

Elektrik 260 TL
    Doğal gaz 600 TL
    Su 60 TL
    Cep tel. 180 TL (4 kişilik ailenin)
    İnternet 95 TL
    Dsmart 20 TL
    Ev kira 1500 TL
    Site aidat 100 TL

Yeme içme eklenmedi, askerim harcadığım para eklenmedi.

Ben askerlik görevimi yapıyorum, babam çalışıyordu o da ücretsiz izine çıktı. Eve gelir yok, yardım talebimiz onaylanmadı hatta 10 bin tl kredi isteğimiz bile 10 gün oldu hala değelendiriliyor. Valla ben bu devletten ümidi kestim. Benim vatan aşkımda bitti artık millet sevgimde. tşk akp.

Not: Beğenmiyorsan git diyen varsa; beni göndersin, her hangi bir avrupa ülkesine sorgusuz sualsiz giderim.
  • Ben son bir aydır evimde değilim. Evde sadece buzdolabı çalışıyordu. 45 lira geldi elektrik faturası. Doğal Gaz komple kapalı haldeydi. O da 44 lira gelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulan Musk -- 16 Nisan 2020; 22:34:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Doğalgaz baya yüksek gelmiş. Yer neresi acaba, bide mantolama var mı binada?

Alıntıları Göster
    Yer İzmit hocam üniversiteye yakın bir yer. Bina küçük 1+1 . Mutfak salon + yatak odası. Salonun zemini havaya bakıyor bina mimarisinden dolayı. 6.kattayim ama altın boş. Balkon gibi yani. Sol tarafım da açıkta. Sağ taraf kısmen açık. Kaloriferler de 4 de yanıyordu merkezi ısıtma. Ama geçen ay 5 de yaniyordu fatura çok diye 4e düşürdüm daha çok geldi. Binada mantoloma vardır yeni bina ama alt ve yanlar boş olunca ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 140 TL geldi elektrik normalde 90 gelirdi.ben böyle şey görmedim.
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Hocam afedersin ama neden kabul etmek istemiyorsun anlamıyorum bütün mesajları okuyorum sabahtan beri çünkü dikkatimi çekti konu benimde her ay maks 150 TL gelen fatura bu ay 250 TL geldi biz fatura düşsün diye anasını satayım her geçen ay kendimizi daha da sıkıyoruz tek salona kapattık kendimizi buzdolabı fln fişini çektik soğuk diye zaten kullanım az olsa da fatura hep yüksek geliyor düşmek bilmiyor hiç bu ay normalin altında seyir ederken gene fatura geldi bu sefer dudak ucuklatiyor bu fatura 250 gelmesi imkansız. Kaşıkla verdiklerini kepçe ile geri alıyorlar işte sizde inandınız mi buna dur bakalım daha nelerden alacaklar. Yazık günahtır zaten zor zamanlar millet evde çalışmıyor hadi bizden geçtik garibanlar ne yapsın kendi adınıza konuşmayın hep çok şükür siz veya ben veya bir başkası ödüyor sadece niye yüksek diye şikayet ediyoruz sesi çıkmayanlar ne yapsın zor durumdalar

• Benim elk. faturaları da 80-90 civarında gelirken sıçramaya başladı, zam geldi her halde derken sonradan fark ettim ki, bana hiç haber vermeden mekanik saatimi yeni tip saatle değiştirmişler..
    Faturaları inceliyorum ama çözemedim gitti..
  • Aslan besleyen yemini düşünmeyecek. İtibardan tasarruf olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende dün itiraz ettim niye bu kadar yüksek diye bugün aradılar beni dediler incemelemizi yaptık herhangi bir yanlışlık yok günlük 5Kw harcamanız var dedim ki bu zamana kadar 80 90 geliyordu simdi neredeyse iki katı isterdeniz dilekce verirsiniz saate bakarlar ama saatte bi sorun yoksa sizden bakım ücreti alır dediler ben anlamadım gitti

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Hepsini okudum bir şey var diye gözlerim bozuldu anasını satayım ben böyle boş muhabbet görmedim bizene senin pintiliğinden memlekette içinden geçilmedik adam kalmamış herkesin fatura yüksek bir tane yorum okumadan boş konuşuyorsun ulan hadi bu arkadaşın sayacı bozuk benimde bozuk komple Türkiye'nin sayacı bozuk o yüzden hepimize bu ay şans işte fazla geldi sayacı doğru olup da haksız yere fazla gelen bir tane adam yok mu? Boş yapıyorsun cidden sen ve senin gibi kitle zaten hep susturur hakkını arayanı bide kinayeli kinayeli yazmış hakkını ara yazdığın o kadar şeyin içinde 2 veya 3 defa hakkını ara demişsin geriye kalanında senin alakasız hak arama olaylarını dinledik bizene kardeşim olay senin bankalardan sömürdügün paralar değil terazi dengeli değil bırak da millet sesini duyursun sen ve senin gibiler de konuya yorum yazıp sizde sorun vardır yoksa da yapacak bir şey yok demeyi bırakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ststudios -- 16 Nisan 2020; 22:0:13 >
  • Erqun5234 E kullanıcısına yanıt
    Rahmetli Kemal Sunal'ın Kibar Feyzo'dan bir repliği aklıma geldi okuyunca güldürdü. Acaba bedava verdikleri bir hizmet yok mu?

• Ekmek falan evde yapıyoruz. Cocuklar evde okul yok. Ben evdeyim. Bu ay kaç TL gelecek merak ediyorum bende. 200 + bekliyorum ama hayırlısı

• Faturası fazla gelen arkadaşlar elektiriğe zam falan gelmedi. Evde kalınan süre fazla olduğu için elektirik faturalarının fazla gelmesi doğa. Hükümet ne **** yerseniz yeyin evde kalın dedi. Para yok. Kişisel kanaatim olmakla beraber sayaçlarda arıza olasılığı var ama çok düşük. Muhakkak bir yerde sıkıntı var. Buzdolabı açık kalmıştır. Prime time tüketimi fazladır. Yada birşeyler gereksiz elektirik tüketiyor ama farkında değilsiniz. Allah yardımcımız olsun cümleten. Bu kriz bitsin daha büyüğü ede hazırlıklı olsun. Bırakın Türkiye'yi dünyayı çok büyük kriz bekliyor. Bizede dünyaya göre misliyle girecek.

• ststudios kullanıcısına yanıt
    Vallahi üyeeee hiç ağlama bana, burada dediğin 10 tane hadi 100 olsun bu üyeler isyan edenler pekiiiiiiii bu ülke de 83 milyon var nerede onlar niye isyan etmiyor niye ağlamıyor neden hep tuzu kurular burada goy goy yapıyor. O yüzden herkes haklı deme 100 kişiden fazla insan anca yazar çekilir burada ha sonuç mu ben sonucu söyleyeyim madem hak yeniyor bu ülke de neden akp iktidar bunu anlat diyeceğim anlatamazsın dersin ki bu ülke de böyle insanlar olduğu için akp başımızda dert dersin çıkarsın işin içinden anladın mı. :)

Ha bu arada o kadar yazdığımı okumuşsun ki boş okumuşsun ki yine yazıyorum çıksın biri burada bana faturalarını ispatlasın onun yanında olmazsam bana denmeyen kalmasın burada, biri çıksın desin geçen ay 100 birim yaktım bu ay da 100 birim yaktım ve geçen ay 100 tl gelen fatura bu ay da 200 tl hatta indiriyorum 150 tl geldi diye ispatlasın senden fazla buradaki 10 100 kişiden fazla ben bağırmazsam ne olayım hadi. Eğer yazıyorsanız destekli yazın öyle şikayet etmek için nefret kin kusmak için gaz almak için nerede bu devlet nerede bu millet diye milleti galeyana getireyim ben kenara çekileyim izleyeyim diye ortalığı birbirine katma peşinde olduğunuz için bu ülke bu hal de hak aramasını bilemiyor. Eğer dediklerim olsa o sosyal medyayı ilk önce ben ayağa kaldırırım burada.

Adamın teki geliyor 100 birim yakmış geçen ay ev de 100 saat kalmış 100 tl fatura gelmiş, bu ay geliyor 150 200 saat ev de kalıyor 200 birim yakıyor sonra da fatura gelince 200 tl vayyyyyyyyyyyyyyyy nerede bu devlet nerede bu millet. He anam babam heee. Bu millet enayi de gidiyor kendini düdükletiyor burada devlet beni becersin diye sıraya girmiş bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 16 Nisan 2020; 23:26:3 >

• melo1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam evde kalmaya pek alışkın değilseniz sürekli dolabın açılıp kapanmasını bile göz önüne alın derim.

Çünkü zam falan yapılmamış çok net siz daha fazla harcamışsınız.

Burada evinizde normal alışkanlıklarınızdan farklı olarak ne yaptığınızı açıklar bir şey yazarsanız daha mantıklı yorumlar bulabilirsiniz.

Mesela bir bilgisayarın oyun oynarken harcadığı 350wata çıkabilir. Faturanıza göre bir rakam söyledim.

Eğer normalde oyun oynamazken günde 8saat oyun oynamaya başladıysanız bu faturanıza 8*350*30*0,57/1000= 47TL ekler tek başına.
    Sadece ayarı kaçmış gereğinden fazla ısıtan ısıtıcınız +50 daha ekleyebilir.
    Evdeki her şeyi yıkamış olabilirsiniz (perde yolluk vs.)

Evde oğlan bitcoin madenciliği için rig bağlamış ve söylememiş olabilir(düşük bir ihtimal).

Evdeki her şeyin kaç watt harcadığını bilip ona bakabilrisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ststudios

Hocam afedersin ama neden kabul etmek istemiyorsun anlamıyorum bütün mesajları okuyorum sabahtan beri çünkü dikkatimi çekti konu benimde her ay maks 150 TL gelen fatura bu ay 250 TL geldi biz fatura düşsün diye anasını satayım her geçen ay kendimizi daha da sıkıyoruz tek salona kapattık kendimizi buzdolabı fln fişini çektik soğuk diye zaten kullanım az olsa da fatura hep yüksek geliyor düşmek bilmiyor hiç bu ay normalin altında seyir ederken gene fatura geldi bu sefer dudak ucuklatiyor bu fatura 250 gelmesi imkansız. Kaşıkla verdiklerini kepçe ile geri alıyorlar işte sizde inandınız mi buna dur bakalım daha nelerden alacaklar. Yazık günahtır zaten zor zamanlar millet evde çalışmıyor hadi bizden geçtik garibanlar ne yapsın kendi adınıza konuşmayın hep çok şükür siz veya ben veya bir başkası ödüyor sadece niye yüksek diye şikayet ediyoruz sesi çıkmayanlar ne yapsın zor durumdalar
    Bu mesajı bana neden yazdığınızı gerçekten anlamadım

Bir kere ortada müthiş bir dezenformasyon var.
    Neden?

Dendi ki, faturalar gelip okunmayacak.geçmiş senelerin ortalaması alınarak bu faturalar gönderilecek dendi.
    Sonra forumda bazı arkadaşlar bu durumun şehirlere göre değiştiğini, bu kararı valiliklerin alacağını ve aldığını
    o yüzden bazı şehirlerde sayaçların okunduğunu bazılarında okunmadığı dile getirdiler.

Ben de tüm bu senaryolara göre yorumlarımı yaptım.
    Burada toparlayayım

Kendimden örnek vereceğim önce
    Geçen ay bana 112 TL elektrik faturası gelmiş.Endekslere baktım, kıyasen değil normal bir fatura kesilmiş bu ay.
    Bu ay 133 TL geldi. Elektrik birim fiyatlarına göre ekstra bir zam yok herşey normal.
    Araştırdım, bursa'da sayaçların okunmasında sıkıntı yok,herkese kullanıma göre fatura kesilecek denilmiş.
    Kendi kullanımımı kıyasladım, kullanımın yüzde 10 artması da çok normal kendi evim için.
    Çünkü çok daha uzun saatler evdeyim, odamdaki tv uzun saatler açık, fırında ekmek yapıyoruz vs.

Şimdi gelelim bu konuda yazdıklarıma

Arkadaşın birisi twitter'da gördüğü bir şikayeti aktarmış
    Yazdığı şu

quote:

2931 tl

ilk okuma 13 mart
    son okuma 14 nisan

10 odalı küçük butik bir otel işletiyoruz. corona dolayısıyla mart'in ortasından itibaren kapattık. sadece bir personel güvenlik dolayısıyla kalıyor. şubat ayında %80 doluluk ta gelen fatura 2700 tl otel kapalıyken gelen fatura 2931 tl. itirazda bulunduk bakalım ne çıkacak.

edit : ortalama bir fatura değil baya gelip saati okumuşlar.

edit 2: sms geldi itiraz yersiz bulunmuş odemezsek elektriği kapatacaklar.
    15.04.2020 01:31 ~ 15:47 xuadrox

Şimdi ben bu mesaja cevap olarak şunu yazdım

tamam da bu hiç mümkün görünmüyor

yani açıkken 1000 kw harcamış bir tesis
    kapalı iken bunu harcayamaz

gelip okumamışlardır o saati.
    Arkadaş gidip bakmış endeks doğru diyorsa saat bozuktur

Ne yani elektrikçi gelip saati eliyle ileri mi almış?

Hiçbir mantığı yok bu iletinin

Şimdi benim bu yazdığımda ne yanlış var?
    Burada karşımıza çıkan ihtimaller şunlar

1 - Elektrik görevlisi saati okumamıştır, kafasına göre bir endeks yazmıştır.
    2 - Eğer otel sahibi sayaca bakıp endeks bilgisini fatura ile karşılaştırıp teyid etmişse
    * 2a - otel bu elektriği kullanmıştır
    * 2b - otelin elektrik sayacı BOZUKTUR

Ne yanlışlık var bu dediğimde? Eğer bunların dışında birşey var diyorsan ya elektrikçi saatin içini açıp eliyle endeksi ileri almıştır ya da saat uzaktan elektrik idaresine falan bağlıdır, oradan endeksi değiştirmişlerdir.
    Başka ne olabilir kardeşim, siz söyleyin?

Ya da bunların dışında ihtimal, saat okunmamıştır,geçmiş senelere göre ortalama bir fatura çıkartılmıştır.
    Geçmiş senelere göre fatura çıkartılan arkadaşlar şu konuya dikkat etsinler

Geçmiş senelerin FATURA TUTARLARINA göre değil, KULLANIM MİKTARLARINA göre kıyasen faturalar düzenleniyor.
    Yani sen bundan önceki sene mart ayında

100 kw elektrik kullandın, 40 TL elektrik faturası geldi
    Bu sene kıyasen okunma yaptığında 40 TL gelmez, 100 kw*zamlı fiyattan 70 TL gelir mesela.(zamlı fiyat bugünün fiyatı)

Şimdi gelelim diğer mesajlarıma

quote:

Dostum normal olabilir.

Bakın ben elektrik faturaları geliyor bunu asla savunmuyorum, hiç alınmasa bile en azından 2 3 ay ertelenmesi elzemdir ama bunun yapılmadığı bir ortamda endeks doğru ise faturada da sorun yok

Çünkü yeni nesil sayaçlarda 3 zamanlı okuma sistemi var.Gündüz kullanımlar gece kullanımlara göre daha çok tutuyor

Bunu faturalarını karşılaştırarak rahatça çıkartabilirsin.

Şu an bu konuda en büyük sıkıntı bence şu

Bizim apartmanın altında bir kahve var ve neredeyse 1 aydır kapalı.
    Açık olduğu zamanlarda (kışın 2 tane klima devamlı ısıtma için çalışır halde iken) 900 tl civarı fatura geliyordu
    Bu ay 812 tl gelmiş.
    Adamlar kapalı?

Sorun burada esas.

Ne yanlış var bu mesajımda?
    Endeks doğru ise faturada sorun yok demişim.Adam 100kw kullanmış 70 tl ödemiş, 200kw kullanmış 140 tl fatura gelmiş. Basit orantı bu

Çok uzatmayayım, yazıştığımız arkadaşlar kullanımının bu kadar fazla olamayacağını söylemiş

Ben de şunu diyorum

Size gelen fatura ile endeksi karşılaştırdığınız zaman birbirini tutuyorsa, birim fiyat zaten belli, buradan faturanızı hesaplayabilirsiniz.
    Eğer fatura TUTARINIZ değil, faturadaki KULLANIM MİKTARINIZ size çok geliyorsa bunun tek sebebi sayacın arızalı olmasıdır.
    Kendinizden eminseniz sayacınızın incelenmesi için talep oluşturabilirsiniz.

Ben elektrik elektronik konusunda uzman değilim
    Belki de sayaçlarda bir özellik var, bir ayarlar yapıyorlar sayaçlar %50 daha fazla tüketim gösteriyor?
    Bunu bilemem

Ben mantık çerçevesinde olabilecekleri ve yasal anlamda yapılabilecekleri yazdım

İşin sosyal devlet ve vicdanı boyutu ile alakalı bana birşey söylüyorsanız
    SÖYLEYEMEZSİNİZ

Çünkü ben forumda belki 10 defa ( bu konu da dahildir)
    Faturaların en az 2 3 ay alınmamasını,hadi bunu yapacak güç yok devlette, bari daha sonraya ertelenmesini defalarca yazdım..
    Ne yazmamı bekliyorsunuz anlamıyorum

Hani siz şey falan mı sanıyorsunuz, burada bir protesto yapacağız
    Benim 100 kw kullanımımı devlet 50 kw ya düşürüp az para alacak falan?

Eğer buysa demek istediğiniz ben olmayacak duaya amin demem kardeşim

İyi forumlar

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Boş yapma 83 milyon üye mi var bu forumda zeka seviyesi 1 herhalde daha ne dediğini bilmiyorsun

• ststudios kullanıcısına yanıt
    83 milyonun buraya üye olması için hiçbir sebep yok, hadi sen boş yapmaya devam et. Sanki sadece burad ahak aranıyor hak arama sitesi burası dimi twitter var facebook var instagram var reddit var forum siteleri var her yer var ama nerede bu 83 milyon yok. :)
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Al sana adam yani mesut fazlası ile çatır çatır anlata anlata cevap vermiş. Daha da bunun üstüne mesaj yazılamaz, her şey net ve her şey açık, ki bu üye ile mesut ile başka konuda anlaşamadık o başka diyor ben başka diyorum ama burada benden çok daha güzel ve şeffaf ve daha düzgün cümleler kurarak her şeyi yazmış. Şu mesut 'un yazdığının üstüne daha da yazan varsa yok şöyle yok böyle diye ben artık o insanda normallik aramam, ağlıyor çaresiz diye söylenirim.

Devlet çıkmış demiş zam gelmeyecek ve diyorum burada geçen ay faturaya yazılan kilowatt başına parayı alın bu ay yazılan kilowatt başına parayı koyun ispatlayın size inanalım haklısınız diyelim arkanızdayız diyelim diyorum.

Ama çıkıyor birisi diyor 100 birimdi 100 tl geldi bu ay 200 birim yaktım 200 tl geldi diyor. Ne gelecekti arkadaşlar 100 100 ise 200 e 200 gelecek tabi matematiğe demi karşı çıkıyorsunuz nedir sizin derdiniz. :)

• benimde geçen ay 163 bu ay 287
    amk virüsden ölen vatandaşların faturasınıda kayıp kaçak diye bizemi itelediler anlamadım bu nasıl iş

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.