Şimdi Ara

Elektrik faturam %100 fazla geldi(ilk mesaj editlendi) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
1
Favori
21.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emrehan09

Aktroll herkes senin gibi elektirik yardımı, sosyal yardım almıyor. o yüzden senin hesabının değişmesi normal.

Deli gibi elektirik kullanıp 100 TL fatura geliyor yardımda almıyorum diyorsan evinin adresini ver kaçak kullanım ihbar edeceğim yada en iyi ihtimalde sayacın bozuk düşük gösteriyor. benim evi geç 2+1 öğrenci evinde dahi kardeşime 200 civarı fatura geliyor. bulaşık makinası adam akıllı kullanılmıyor bile! 80 ekran tv birde laptop var ki çoğu arkadaşıda arkadaşında aynı şekilde. benim evde meraktan gittim komşuların faturasına baktım acaba sayaçmı sıkıntılı diye çoğu aynı şekilde 300 civarı ve üstü geliyor.

21guns yazan arkadaşta demiş ki "GİDİP BU ÜLKE ŞU ÜLKE BEDAVA YAPTI DİYE KIYASLIYORLAR KAFAYI YEMİŞLER". Derim arkadaşım derim köküne iliğine kadar örnek veririm kıyaslarım. Dünyada en çok vergi veren ülkelerden biri hatta ZİRVESİYSEK. Gider istediğim ülkeyle kıyaslarım! asıl kafayı yiyen kimler mantıklı düşünen iyi biliyor.

Alıntıları Göster
    Abicim beni de şikayet et o zaman
    Şikayet edeceğin zaman da söyle pm den adres bilgilerimi, abone bilgilerimi sana yazarım tamam mı?

Öğrenci evinde 200 tl fatura getirten bir insan kusura bakmayın ama dubleks evde falan yaşıyordur
    Bak sana kendi evimden örnek vereyim

Doğalgaz kombisi çalışıyor,evde 82 ve 125 ekran olmak üzere 2 tane led tv var, 125 ekran olan günde 15 saat çalışıyor, küçük olan kapalı
    Bir adet no frost buzdolabı var çalışıyor, 1 adet 250 litre derin dondurucu var çalışıyor
    Arçelik midi fırın var, en kötü h2 günde bir 1 saat çalıştırıyoruz ekmek yapıyoruz

Evdeki bütün ampuller led,laptop günün 12 saati açık

2+1 evde oturuyoruz annem ile beraber
    Bu ay 133 tl elektrik geldi.

Öğrenci evine 200 tl fatura geliyorsa ya elektrikli şofben vardır, ya çok kalabalık oluyorlardır, lambalar çok açık kalıyordur vsvs

Yani burada gelip

Ya kardeşim elektrik birim fiyatları çok pahalı derseniz SİZE KATILIRIM
    Ya kardeşim ek vergiler çok derseniz SİZE KATILIRIM
    Ya kardeşim kayıp kaçak bedelini neden ben ödüyorum derseniz SİZE KATILIRIM

Ama bunları söylemeyip 100 lira, 120 lira fatura gelen evlere siz çalıyorsunuz, öğrenci evine bile 200 tl geliyor derseniz komik duruma düşüyorsunuz.
    O arkadaş da yazmış, forumda birbirimize zıt düşüncelerde 2 üyeyiz ama bu yazdıklarınız hoş olmuyor kardeşim

Syg

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum.
    3+1 ev için 330 TL geldi, geçen ay 270, ondan önce 250, geçen sene bu ay 165 TL geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIRSATÇILAR durumdan istifade etme peşinde,
    devlet dediğimiz yüzbinlerden oluşan topluluktur,
    yokmu bu soyguncularla uğraşacak yetkili birisi ?
    Aralarında insan yok mu ?
    Televizyon oturumlarında bundan bahsedeni hiç görmedim, duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 16 Nisan 2020; 23:52:47 >
  • Yuzde 20 de bana gelmis tam hemde kusuratsiz gecen ay kesilen faturaya kdv ekleyip yollamislar tebrikler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim de yaklaşık bir 110 tl fazla gelmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Katılmıyorum.
    3+1 ev için 330 TL geldi, geçen ay 270, ondan önce 250, geçen sene bu ay 165 TL geldi.
    Neye katılmıyorsun? Yazdığın mesaj kusura bakma ama bomboş gerçekten

Biz burada elektrik birim fiyatlarını tartışmıyoruz ki.
    Bir evde kullanılan (aynı tarihlerde yani 2020 mart-nisan dönemi için) kullanılan elektrik miktarından bahsediyoruz.

Nisan 2019 da birim fiyat 0,5375 TL imiş
    Bugün 0,7102 TL

Aynı kullanımı yapmış olsan 218 TL fatura gelmesi lazım mesela sana bu ay.

Geçen seneki faturana bakarsın, kullanımın da artmışsa hesaplarsın.

Ya arkadaşlar ben sizi gerçekten anlayamıyorum

Bana deseniz ki ELEKTRİK BİRİM FİYATLARI VERGİLERİ ÇOK PAHALI
    buna sonuna kadar katılıyorum

Ama bana derseniz ben geçen sene bu ay 100 kw kullanmışım bu ay 200 olmuş
    O zaman size diyebileceğimiz şey

Kullanmışsın gelmiş olur. Ha ben kullanmadım diye iddia ediyorsan ya sayacın bozuktur ya da birisi saatinden kaçak hat çekmiştir.

Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ben gerçekten anlamıyorum

Yani katılmıyorsun ama neye katılıyorsun.Ben yalan mı söylüyorum?
    Evde çalışan eşyalar vs herşey belli, yazdım, gelen faturayı da yazdım.

Şimdi 100 tl elektrik faturası gelen bir insan 200 tl geldiğinde ona önce şunu sorarım
    Endeksler birbirini tutuyor mu?Tutuyorsa fatura anlamında sorun yok.
    Bozuk sayaç veya kaçak gibi bir durum olabilir.

Ha yok
    100 tl faturada 100 kw vardı da , 200 tl gelen faturada 150 kw varsa o zaman da şunu deriz
    3 zamanlı sayaç ve ödeme sistemine tabi isen, gündüz kullanımların çoğalmış,gece kullanımların azalmıştır,bunu inceleyin deriz.

Ama burada gelip öğrenci evine bile 200 tl geliyor,sizin eve 100 tl 120 tl geliyor
    çaldın mı yandaş mısın derseniz o olmuyor anlıyor musun?

Yani katılmıyorsun ama neye katılmıyorsun?Dubleks olayına mı?Dubleks ya da triplex, ben orada örnek olarak verdim

Ben ona bakarsan benim 133 tl gelmiş evime 300 tl de fatura getittiririm
    Bütün ampulleri led yapmam, birsürü fazla para verip A++ aldığım derin dondurucuyu A sistemli bir derin dondurucu ile değiştiririm, vsvs

Yani burada kullanıma göre bir fatura sözkonusu ise, sen 2 fatura arasındaki farkı yandaşlık çalmak olarak nasıl nitelersin?
    Bunu anlatmaya çalışıyorum

Yani ben sizden şunu duymak istiyorum( elektrik birim ücretleri vergiler vs çok olduğunda hemfikiriz)

Saatler kullanımdan fazla mı yazıyor?Sen 1kw harcadın da 2 kw mı yazıyor?

Lütfen net olalım

• birader normalden 2 kat fazla elektrik harcarsan doğal olarak normalden 2 kat fazla fatura gelir ne var bunda?
  • Ben yine de iyi niyetimle yazıyorum bazı arkadaşlar konuyu dağıtmak sabote etmek istediği aşikar kendilerinin başlarına gelse ortaligi yıkar inletirler, 1 evin aylık tükettiği enerji miktarı eğer ki çok elzem bir şey olmazsa yüzde 20 artı eksi gezer .

%100 artması için aylık kullanım değerlerinizi iki katına çıkarmanız gerekir .herkes eminim ki iyi niyetle buzdolabı soba fırın vs yazmakta . Arkadaslar üstteki mesajları belki okumamış olabilirsiniz ama günlük ne kullaniyorsak haricinde ekstra birşey yapmadik ,yemin mi edelim .evet anladık sayaca göre kesiliyor faturalar ama bu noktada 9 gün evden çalışmayla bu değer nasil olurda %100 artıyor sadece T1 değeri artsa anlarım derim ki evet gündüzleri bilgisayardi kahvesiydi olabilir peki tüm saat dilimleri nasıl oluyorda hepsi %100 artıyor iki faturada açık açık gözüküyor öyle bir ayarlamisiz ki bir önceki aya göre tüm saat dilimlerinde %100 artış saglamisiz ...
    Diğer bir konu herkesten rica ediyorum çevresine eşine dostuna bir sorsun yakın çevresinde bu şekilde durumda olan varmı .bana güvenmeyin sıkıntı değil ,burda yazılanlara da guvenmediginizi farzediyorum en guvendiginiz çevrelere bir sorun sorusturun laf olsun ,burada millet birbirine düşsün diye konu açmadım.

Herkes ayrı ayrı görüş bildiriyor. kimse kimseyi sevmek zorunda değil yada görüşünü benimsemek zorunda değil fakat herkes bırbirine saygılı olsa problem kalmayacak .saygı istiyorsanız saygı gösterin ,sevgi istiyorsanız sevgi gösterin ama burda o kadar şey yazıldıktan sonra alaycı alaycı konuşup ,başımızdan geçen olayları olmamış gibi dalga geçmeyi bırakın .

İnanmayabilirsiniz anlarım saygı duyarim ama eleştirinin de dozu var , bu işten herhangi bir kazancım yok ,kimseye karalama kampanyası da duzenlemedim ,dağıtıcı firmayida cimere şikayet ettim sonuç ne olacak bilmiyorum ama burada fikir alışverişi yapacaksak bu suçlayıcı şekilde değilde yapici şekilde olursa kimse gücenmez alınmaz ...

Bakın farkettiyseniz dağıtıcı firma diyorum başka bir kurum değil, sorunumuz çözülecek yada çözülmeyecek ve benim gibi ornekler çok ,sonuclanacak bir şekilde ama burada kırıcı olmanin yada karşılıklı atismanin kimseye faydası yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo1903 -- 17 Nisan 2020; 0:45:59 >

• Durum bende de 3 aydır aynı. Bakalım bu ay nasıl olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Şikayet edeceğin zaman da söyle pm den adres bilgilerimi, abone bilgilerimi sana yazarım tamam mı?

Öğrenci evinde 200 tl fatura getirten bir insan kusura bakmayın ama dubleks evde falan yaşıyordur

Doğalgaz kombisi çalışıyor,evde 82 ve 125 ekran olmak üzere 2 tane led tv var, 125 ekran olan günde 15 saat çalışıyor, küçük olan kapalı
    Bir adet no frost buzdolabı var çalışıyor, 1 adet 250 litre derin dondurucu var çalışıyor
    Arçelik midi fırın var, en kötü h2 günde bir 1 saat çalıştırıyoruz ekmek yapıyoruz

Öğrenci evine 200 tl fatura geliyorsa ya elektrikli şofben vardır, ya çok kalabalık oluyorlardır, lambalar çok açık kalıyordur vsvs

Yani burada gelip

Ama bunları söylemeyip 100 lira, 120 lira fatura gelen evlere siz çalıyorsunuz, öğrenci evine bile 200 tl geliyor derseniz komik duruma düşüyorsunuz.
    O arkadaş da yazmış, forumda birbirimize zıt düşüncelerde 2 üyeyiz ama bu yazdıklarınız hoş olmuyor kardeşim

Syg

Alıntıları Göster
    Aynen, benimde yaşadıklarımı deneyimlerimi sende yaşamışsın yani azıcık olaylara dikkat ederek bakan insan zaten olayları da bilir.

Öğrenci evine çıktık ev sahibi kadın idi 3 kişi anlaştık anlaştıktan 1 ay geçmedi şak 1 kişi daha geldi eve tabi sesimizi çıkardık mı hayır çünkü kira 1800 / 3 iken 1800 / 4 oldu otomatikmen işimize yaradı ama hesap edemediğimiz şu oldu o gelen arkadaş aktif ve kızlarla arası iyi olan ve sevgilisi olan biri idi abooo sonra neler mi oldu bizim öğrenci evinde 7 kişi yaşar hale geldik erkek evi kızlarda kalıyor ben başladım hoşuma gitmemeye ki zaten herkesin canı sıkılmaya başladı eve giren çıkan belli değil anahtarlar başkasında kopyalanıyor başladım odamda değerli şey para mara bırakmamaya bir demiyorlar mı iyi ekip olduk iyi kanka olduk sabah 5 ler olur kimse gitmez kızlara erkekler diyor kalın burada yetmiyor benim dersler başladı kötüye gitmeye çok gürültü oluyor arada bende bunlara uydum film izleyeceğiz diyorlar gel diyorlar hem cepten gidiyor cips mips kola al hemde derken dersler kötüye gitti benim dedim bu öyle olmaz laf ettim başladılar küsmeye bana ve bir daha da duramadım orada çıktım ayrıldım benden sonra bir arkadaş daha çıktı veeee kaldılar 3 kişi derken 1800 tl kalın gelmiş hepsi dağıldı çil yavrusu gibi birkaç ay sonra ben evi ilanda gördüm.

Ve o aralar dikkat etmiştim tv sürekli açık kalıyor internette youtube de videolar bitiyor diğeri başlıyor adamın şeyinde değil yetmiyor blutv falan sürekli açık odalarda bütün ışıklar açık başladı 7 kişi olunca elektrik artmaya yetmedi su artıyor çeşmeyi çok kişi kullanınca çeşme bozulmaya başladı kimse yaptırmıyor kimse umursamıyor faturalar artıyor doğalgaz açık sıcak oluyor diye camları açıyorlar resmen dışarısını da ısıtıyoruz söylenince de kızıyorlar boşver yaaa diyorlar.

Emin olun bütün öğrenciler bu olayları yaşamışlardır birkaç il de üniversite deneyimim en pahalısı istanbul idi.

• Fatura üzerinde sayaç endeksi yazar. Elektrik sayacınıza gidin ve kontrol edin. Giren personel rakamı yanlış görmüşte olabilir. Tüketime göre fatura normal gözüküyor. İki sebep olabilir Ya tüketiminiz arttı fırın vb. Yada endeks yanlış girildi. Cimer vb. Yere bildirim yapmaya gerek kalmadan öncelikle eğer ilkokul ve üzeri eğitim seviyesine sahipsekiz sayaca bakabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Yani burada gelip

Syg

Alıntıları Göster
    Kardeşim mesajları okudun mu? Ben ihbar etmeyi şu "DELİ GİBİ ELEKTİRİK KULLANIYORUZ" cümlesi üzerine söyledim. deli gibi elektirik kullanılıp birde mesajlarda pasta börek filan demiş elektirikli fırında kullanılıyor anlaşılan bunlara rağmen 100 TL gelen ev var mı? tüm Türkiyede elektirikte eşit ücret alınıyor diye biliyorum. eğer deli gibi durmadan kullanılıp 100 TL fatura gelen yer varsa söyle taşınacağım. ki herkesin ortak şikayet noktası elektrik faturaları 100 TL=Deli gibi kullanım olsa kimse sesini çıkarmaz şikayet etmez. Ben her düşük gelen kaçaktır demedim "deli gibi kullanıp" düşük rakam olması akıllara sadece ya bozuk sayaç yada kaçak getirir bunuda belirttim.

evet şohben var onun etkisi fazla hesapla 40-50 tl olsun olsa olsa ekonomi modunda. 150 tl desek kalan tutar evde çalışanları söyleyeyim. 82 ekran tv bulaşık,çamaşır makinaları, buzdolabı, şohben,tost makinası birde laptop var tasarruf için bulaşık makinasını elinden geldiğince çalıştırmamasına rağmen gelen rakam 190 tl minimum 5 ayda. 190 gelirsede şükür ediyoruz 220-230 tl geliyor son aylarda. Tv laptop günde 12-13 saat açık onun dışında çamaşır makinası dahi haftada 1-2 anca çalışıyor. DEFALARCA ARADIK elektirik müşteri hizmetlerini kem küm dışında birşey yok sayaç normal dediler. en son başkalarının faturasına baktık hepsi benzer tutarlarda gelmiş. hem benim elektirikler hemde çoğu arkadaşlarda benzer rakamlar veriyorlar. bizimki 3 zamanlı değil tek zamanlı.

Anlamıyorum gerçekten şu elektirikte dönen olayı firmalar halka belli yerlere bozuk sayaçmı veriyor çözemedim. bir arkadaşımdada klima var sıcak yerde yaşadığı için sadece akşamları ısınmak için 1 saat enerji tasarruflu klimayı çalıştırıyor ev yalıtımlı idare ediyor. ondada yine geri kalan kullanım standart geçen ay 470 TL ondan önce 510 TL gelmiş. çözemiyorum cidden bunu banada hep yüksek geliyor. firmaların bir oyunumu yoksa bölgenin elektirik yapısındanmı çözemedim.

Edit: öğrenci evlerinde 6-7 kişi kalıyor diyenler için misafir yok 2 kişi bu rakam geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan09 -- 17 Nisan 2020; 1:2:56 >

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Elektrik faturam %100 fazla geldi(ilk mesaj editlendi)

• quote:

Orijinalden alıntı: emrehan09

Kardeşim mesajları okudun mu? Ben ihbar etmeyi şu "DELİ GİBİ ELEKTİRİK KULLANIYORUZ" cümlesi üzerine söyledim. deli gibi elektirik kullanılıp birde mesajlarda pasta börek filan demiş elektirikli fırında kullanılıyor anlaşılan bunlara rağmen 100 TL gelen ev var mı? tüm Türkiyede elektirikte eşit ücret alınıyor diye biliyorum. eğer deli gibi durmadan kullanılıp 100 TL fatura gelen yer varsa söyle taşınacağım. ki herkesin ortak şikayet noktası elektrik faturaları 100 TL=Deli gibi kullanım olsa kimse sesini çıkarmaz şikayet etmez. Ben her düşük gelen kaçaktır demedim "deli gibi kullanıp" düşük rakam olması akıllara sadece ya bozuk sayaç yada kaçak getirir bunuda belirttim.

evet şohben var onun etkisi fazla hesapla 40-50 tl olsun olsa olsa ekonomi modunda. 150 tl desek kalan tutar evde çalışanları söyleyeyim. 82 ekran tv bulaşık,çamaşır makinaları, buzdolabı, şohben,tost makinası birde laptop var tasarruf için bulaşık makinasını elinden geldiğince çalıştırmamasına rağmen gelen rakam 190 tl minimum 5 ayda. 190 gelirsede şükür ediyoruz 220-230 tl geliyor son aylarda. Tv laptop günde 12-13 saat açık onun dışında çamaşır makinası dahi haftada 1-2 anca çalışıyor. DEFALARCA ARADIK elektirik müşteri hizmetlerini kem küm dışında birşey yok sayaç normal dediler. en son başkalarının faturasına baktık hepsi benzer tutarlarda gelmiş. hem benim elektirikler hemde çoğu arkadaşlarda benzer rakamlar veriyorlar. bizimki 3 zamanlı değil tek zamanlı.

Anlamıyorum gerçekten şu elektirikte dönen olayı firmalar halka belli yerlere bozuk sayaçmı veriyor çözemedim. bir arkadaşımdada klima var sıcak yerde yaşadığı için sadece akşamları ısınmak için 1 saat enerji tasarruflu klimayı çalıştırıyor ev yalıtımlı idare ediyor. ondada yine geri kalan kullanım standart geçen ay 470 TL ondan önce 510 TL gelmiş. çözemiyorum cidden bunu banada hep yüksek geliyor. firmaların bir oyunumu yoksa bölgenin elektirik yapısındanmı çözemedim.

Edit: öğrenci evlerinde 6-7 kişi kalıyor diyenler için misafir yok 2 kişi bu rakam geliyor

Alıntıları Göster
    Ya benim bir abim var aylık evine 15000 tl giriyordur, sorsan evinde donla geziyor ama ben biliyorum 70-80 tl doğalgaz geliyor evine.
    Kapatıyor çoğu zaman, çok soğuk havalarda açıyor

Yani burada bir mübalağa olabilir, onu bilemem

Ama evde kullanılan elektrik çok kullanılıyor algısı var ise bunun yolları belli

sayaç için itirazda bulunabilir insanlar
    İncelemek zorundalar, hiç kaçarları yok.

Ha incelediler sorun yok dediler siz hala sorun olduğunu düşünüyorsanız eğer
    Bunun da çözümü var, konusunda uzman bir elektrikçi çağırırsınız
    Ben teknik anlamda cahilim,fikir vermesi açısından yazıyorum

Elektrikçi sizin evde kullandığınız elektriği sayaçla karşılaştırabilecek bir sistem kurar, belki geçici belki kalıcı olarka
    Mesela cahil tabirimle süzme saat mantığı gibi

Arada gerçekten fark var mı yok mu bunu bir şekilde teknik olarak çıkartıp kanıtlayabilirsiniz.
    Gerekirse bunu noter huzurunda tespit bile ettirebilirsiniz.

Sonra dava da açarsınız,haklıysanız kazanırsınız da

Bir örnekle gideyim

Bir arkadaşımın evinin altında bir kahve vardı,el değiştirdi,ruhsat alma aşamasında sıkıntı vardı, kahvenin elektriğini merdiven otomatına bağladılar.
    Merdiven otomatına 100 tl gelen elektrik 980 tl geldi ilk ay. Adamlar köpürdü, ya bizde 2 tane ufak klima var cart curt
    Arkadaşlar dedi yapacak bişey yok bizim kullanım belli.
    Ertesi ay ruhsat sorunlarını halletiler aboneliği aldılar
    İlk ay 970 tl gibi birşey geldi kendi faturaları

Yani burada tartışma konusu zaten birim fiyat yüksekliği vergi vs değil
    Kullanıma göre çok fazla tüketim görünmesi ise yapılacak şeyler belli

Ben bu durumda kimseyi eleştiremem ki. Gereken yapılır yanlış varsa o zaman eleştiririz sonuna kadar.

Bir örnek daha vereceğim

Eskiden tek başıma kaldığım evde elektrik faturaları otomatik ödemede idi ve hiç bakmıyordum bile ne geldiğine.
    Kağıt fatura da gelmiyordu,maillere de bakmadım açıkcası.

Günlerden birgün karşı komşu size ne kadar elektrik geldi bana bu ay çok gelmiş deyince bir bakayım dedim
    O da ne? 5 aydır hiç fatura gelmemiş.
    Gittim baktım saat dönmüyor (eski tiplerden)

Ertesi gün elektrik idaresine gittim durumu anlattım.
    Geldiler saati aldılar baktılar dediler arızalı.
    Peki dedim ne yapcaz geçmiş ayları?

Bana 5 ay için 1000 tl fatura çıkarttılar.
    Dedim bunu nasıl çıkarttınız?
    Dediler ki geçen senenin aynı aylarına baktık, o kullanımlara göre faturalandırdık.

Eeee ben geçen sene elektrik ile ısınıyordum, ama bu sene evde soba var? 5 ayın 1 ayı evde yoktum,ben bunu asla kabul etmiyorum.
    Benim ikametgahım da burada değil, evde hiç oturmadım da derdim size bunu asla kabul etmiyorum dedim.

600 e indirdiler, onu da kabul etmedim. Dedim ki, benim her ay elektrik kullanımım aynı. Yeni saat takıldıktan sonra 1 ay içinde ne kadar fatura gelirse onu 5le çarpar öderim, istiyorsanız kabul edin ,etmezseniz size dava açarım dedim.
    Kabul ettiler mesela

O yüzden hakkımızı arayalım, ama bunun bir yolu var.
    Burada da paylaşmak güzeldir,insanların bilinçlenmesi güzel birşey ama
    Söylenebilecek somut şeyler zaten söylendi, bunun üstünden bir tartışma yürütmek mantıklı gelmiyor bana.

Bana da bu kadar geldi, ona bu kadar gelmiş.Gelmiş de açıklaması belli bu işin.
    Ne kadar kullanmışsan o kadar gelmiştir.Bunda sorun varsa bu işin teknik boyutu ile alakalı.
    Sosyo ekonomik ve sosyal boyutu ile alakalı değil

Konunun buraya gitmesi saçma.

Bunu demek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 17 Nisan 2020; 1:19:13 >

• Özelleştirmelerin sonucu ne bekliyordunuz.
  • Ayrilmadam 6 gun kaldığım eve 382,50 tl fatura geldi.
    6 gunde sadece 1 odada tv izledim isten sonra sadece :)

Gülsem mi aglasam mi kendimi kuyulara mi atsam ne etsem bos

• quote:

Orijinalden alıntı: mucoyaho

Ayrilmadam 6 gun kaldığım eve 382,50 tl fatura geldi.
    6 gunde sadece 1 odada tv izledim isten sonra sadece :)

Gülsem mi aglasam mi kendimi kuyulara mi atsam ne etsem bos
    Endeks değerlerine bakıp buraya yazar mısınız?
    Sizin orada geçmiş senelere göre kıyasen fatura kesilmiş olabilir mi?

Lütfen fatura bilgilerinizi,endeks bilgilerinizi de paylaşın

Hangi şehirdesiniz?
  • Jlozde kullanıcısına yanıt
    Attığınız için teşekkürler, şimdi baktım da 6 mart ile 7 nisan arası bir fatura var ve bu da mart 31 çektiği için 32 güne denk gelen bir fatura var görünüyor ve donrada bir önceki aya bakıyoruz ne görüyoruz; şubat bu sene 29 çekti ve de 6 mart 'ta faturanız kesilmiş buradanda bir önceki ay 30 günlük fatura gelmiş şimdi günlük kaç metreküp yaktığınızı hesaplarsanız 30 günle 32 gün farkını da aşağı yukarı çıkarırsınız bu da 10 20 tl arası fark çıkarabilir ototmatikman faturanızın bir önceki aya göre neden yüksek geldiği buradan çıkıyor bir de faturalarınızın bu ay ile geçen ay kaç metrekğp yaktığını gösteren değerleri de atabilseniz ya da birimleri yazarsanız burada saatlerce yazdığımız hesap ortaya çıkıyor ha geçen ay ile bu ayın birim başına metreküp farkı varsa bunu gösterin ki o zaman devletin zam yapmayacağım deyip zam yaptığını görmüş olalım ve devlete hep birlikte bağıralım eleştirelim. Geçen ay ile bu ayın toplam metreküplerini de atarsanız sevinirim. Konu sahibinin attığı resimlere benzer görüntüyü sizin faturanızda da görmüş olacağız.

• emrehan09 kullanıcısına yanıt
    Ha bak ne güzel yazınca çıkıyor ortay detaylar baştan yazsan bunları neyin ne olduğunu hepimiz daha rahat anlamış olacağız. Bize 100 tl geçen ay geldi bu ay 120 tl ve hatta gelecek ay nisan büyük ihtimalle 150 160 gelecektir daha bize fatura gelmedi o yüzden 120 tl 'yi yazıyorum ben artı biz de elektrikli şofben yok ve yıkanma olayımı da yazdım oraya çok sık yıkanan biri değilim çünkü çok kilolu ve terleyen biri değilim ağır işlerde ya da tozlanılan işlerde de çalışmıyorum. Artı 2010 2012 'lü yıllarda biz şofben kullanıyorduk ve emin ol o günlerde bize 50 70 tl yazın çok yıkanıldığı için fatura geliyordu hep anneme söylenirdim anne bu elektrikli şofbenler çok güzel açıyorsun hemen iki dakika da ısıtıyor güzel ama çok fatura geliyor derdim sonra biz tabi 8. senesinde mi neyiz doğalgaz taktıralı ve o günden beri bizim elektrikli şofbeni kaldımış olmamızdan sonra bir daha o elektrik gelmedi seninde elektrik yakan en çok alet o.

Elektrik şofbenini iptal etmezse herkes için yazıyorum en çok elektriği kullanmaya muhtaçtır.

Bizim bile 2010 2012 zamanlarında elektrikli şofben varken yazın 50 70 tl fatura geliyorsa ve bugün doğalgaz kullanırken mart 'ta gelen fatura 120 tl ise buradan aradaki farkı insan olan idrak eder, o yıllarda da 3 kişi yaşıyorduk bugün de hala 3 kişi yaşıyoruz. O günlerden sonra evimizde bütün lambalar philips tasarruflu oldu ve 17 22 w aralığında artı evimize o günlerden sonra daha fazla elektrikli aletler girdi cep telefonları powerbank lar bluetooth hoparlörler.

Eğer yapabilirsen o şofbeni iptal et ondan sonra gör aradaki farkı. Ben kimi duyarsam uyarıyorum ve anlatıyorum etrafımda bir iki akrabayı vazgeçirdim bu elektrik olayından ve dediler cidden farketti diye.

O yüzden olayları inceleyerek araştırarak yazsak böyle sorunlar hiç olmayacak hani anlamıyorum adam fatura geliyor son sayısına bakıyor 200 tl görüyor bu çok diyor ama neden bu geliyor niye bu böyle oluyor diye araştırmıyor.

Ha deseniz geçen sene 150 tl idi bu sene 250 tl oldu derseniz o zaman herkes size hak verir ki bana da böyle geliyor, geçen senden beri yanlış bilmiyorsam iki tane zam geldi ülkemizde elektriğe ve az da gelmedi yüzde 40 60 arası zam geldi bu benimde hoşuma gitmiyor ama geçen ay sokaklarda gezen insanlar bu ay virüsten dolayı eve kapatıldılar ve yaktılar elektriği sonra da fatura gelince yaz baba yaz. Hiç gerçekçi görünmüyor bu, sonra yazınca da bilmemneli oluyoruz.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.