Şimdi Ara

Elektrik faturam %100 fazla geldi(ilk mesaj editlendi) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
358
Cevap
1
Favori
21.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ovv çok güzel bir şeymiş pahalı da değilmiş ben bu aleti alayım kenarda dursun işimi görürüm merak ettiğim bir şey olduğunda, çok teşekkür ederim böyle bir şey muhakkak vardır da hiç bu kadar basit ve fiyatının uygun olduğunu düşünmemiştim sizin sayenizde benimde işime yarar. Saygılar.
  • Gecen ay ayni esyalari kullanmama rağmen 67 lira fatura gelirken bu ay 97 lira geldi faturayı çok güzel yuvarlıyorlar elektrik su kesilmeyecek dendi catir catir fatura kesip ödemezsen bir güzel kesiyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim fatura kuruşu kuruşuna doğru gelmiş.
    konuyu okuyunca sayaca gittim değerleri okudum. Sayaç okunalı 4 gün geçmiş. Sonra faturanın altında bulunan "2020 günlük ortalama kullanım" değeri ile oranladım. Bu ortalama değerden 9,5 kw az yakmışım. yani sorun yok. Sonra acaba Enerji Tüketim Bedelinden mi geçirdiler diye baktım.

Ona da şurdan bakabilirsiniz:
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/s0xeh9

Bu fiyatlar ıvır zıvır herşey dahil fiyatlardır.çıplak fiyatlar değil.

Benim fatura kuruşu kuruşuna tutuyor. Kadıköy Enerjisa.

• Kullanımlar evde kalmaktan dolayı artıyor.Göreceli gelen faturalar da 3 ay sonunda gerçek endeks değerine bakılarak düzeltilecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu ve ekşideki konuyu şöyle bir okudum da. elektrik faturası için konuşacak olursam, herkes geçen ay şu kadar geldi iki aydır bu kadar geliyor, yok şunu çalıştırdım bunu çalıştıramadım..masaldan hikayeden başka bişey yok

ya kardeşim senin yapacağın iş gidip bir zahmet sayacını okumak. bu kadar. sonra gel faturanda yazılan değere bak yakın mi?
    okuma üzerinden gün geçtiyse ordaki değeri ortalama tüketimin ile karşılaştır. adam sana 2019 günlük ve 2020 günlük ortalama kullanım değerini teker teker yazmış oraya.

ondan sonra yazarsın kazıklandın mı kazıklanmadın mı.

şu işi yapamayan adamlar ekşi de falan yazar oluyor ya inanılır gibi değil. bu kafayla sizin yaptığınız her iş sallanır. Alman gibi iş yapın sıktığınız vida oynamasın tek yapmanız gereken beyninizi kullanmak.

• benim de doğalgaz faturam 306 lira geldi. o kadar yakmadığıma öyle eminim ki...
  • Sanırım elektrik dağıtıcınız sepaş.
    Son fatura da altta bir ibare yazıyordu ,sanırım okumadınız.
    En son gelen fatura korona yüzünden son ayların ortalama değerleri alıp basıldı,faturalandırıldı.
    Ama sizin sıkıntınız son ayların ortalaması alınmamış sıkıntı bundam kaynaklı.

Yapacağınız işlem çok basit.
    3 zamanlı tarife kullanıyorsunuz,her bir tarife zamanlarını sayacınızla karşılaştırma yapabilirsiniz.parasal durumunuz nedir bilmiyorum fakat bu faturayı öderseniz,sonraki ay eğer normal okuma yaparlarsa fatura çok az veya hiç ödemezsiniz.

Not: darıca da ikamet ediyorum burayada sepaş bakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2ekmek1sut -- 17 Nisan 2020; 8:10:14 >
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Aynen. Çalistiğim isyerinin ortakoy subesi bir aydir kapalı 1500 tl elektirik fatura çıkmış. Bu arada bende evdeyim haliyle . Doğalgazı adeta damlalikla kullandık ama 422tl fatura geldi. Ocak ayinda bile gelmeyen tutar bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 17 Nisan 2020; 8:16:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xuadrox

Merhaba arkadaşlar eksi de mesajın sahibi benim. Nick den de anlaşılir sanırım. Başlığı açan arkadaş bana ulaştı bende bir iki ss alıp sizinle paylaşmak istedim. Yoksa bu entrylerden haberim olmayacaktı.

Bilgilerde eksik yok fazla var şimdi elimden geldiğince anlatayım. Mart ayında bir önceki ayin kullanımı dolayısıyla ödediğim tutar 2700 değil 2500 tl. Ss alırken baktım 2500 tl ödemişim. ss de ekliyorum. Bilmeyenler için küçük bir butik otel işletiyorum. 2500tl gelen fatura tarihlerinde otelin doluluguna sistemden baktım %80 . Yani her gün 8 oda dolu geçmişim ve gelen fatura 2500 TL.

Otel ocak ayında açıldı eski bir bina otele çevrildi. Teknik Bazı sebeplerden dolayı tri faz saat bekliyoruz ve bu sürede asansörün çalışması için üç faz gerektiğinden üç saat takılı binaya yani üç ayrı fatura kesiliyor. Ama kullanım neyse o kadar ödersiniz bu nedenle eskiden kalan üç saati şirket uzerine çevirdik devam ediyoruz.

Mart 13 sonrası malum Corona dolayısıyla tüm rezervasyonlar iptal oldu. Ülkesine dönmeyen bir oda kaldı oda 22 sinde otelden ayrıldı. Sonrasında otel boştu sadece güvenlik dolayısıyla bir arkadaş sürekli otelde kalıyor bir TV bir pc kullanıyor bir de elektrikli çay aleti var en fazla çay demliyordur. Bu arada asansör ne bileyim tezgah tipi dolap vs boşaltılıp kapatıldı.

Ben corona dolayısıyla zaten bir aydır gitmiyorum. Ufak tefek kullanımlar ne bileyim 12 sinden sonra kalan bir iki oda derken en fazla 500 bilemedin 1000tl bir şey bekliyordum malum bu ay herkese geçiriyorlar. Fatura tutarlarını görünce şok oldum 2931 tl. Yani %80 dolu geçen bir otelde 2500 tl. %2 dolu geçen otele 2931 tl inanılır gibi değil.

Son olarak daha öncesinden gece otel fiziken dolu olduğu için gece tuketimleri çok olduğunu fark edip üç zamanlı tarifeye geçiş yaptım. Şimdi hesapladigim zaman tek zamanlı olsaydim 200 tl daha yüksek fatura ödeyeceğim yani 3100 tl. Harcanan zamanlara baktığımda gece 22-06 arası kullanım gündüz ile eşdeğer boş otelde bu nasıl olabiliyor inanın anlamıyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim .

Konuyla alakası olduğu için mesajınızı eklemiştim , mutlaka sizinki işletme ben ise bireysel kullanıcıyım fakat anormal bir artış söz konusu .

konuyu açarken 3-4 arkadaşımdan teyit aldım , kimisi artışın normal olduğunu ve evde kullanımlarının arttığını söyledi .

fakat bir diğer kişi geçen dönemde 140 tl gelen elektrik faturasını , 15 gün evde olmamasına rağmen 155 tl olarak geldiğini söyledi.

konuyla alakalı ilgili faturaların detaylarını istedim gelince konuya ekleyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Peki sayaçlar ile faturaları karşılaştırdınız mı?
    Orada durum ne?

EDİT : Bu arada şunu da not düşmek istiyorum

Ben burada yazılan herşeye inanıyorum ama siz de dahil konuda üzerine tartışılan detayları vermiyorsunuz.
    Sayaçlara baktınız mı? Sayaçlar okunarak mı bu fatura gelmiş yoksa kıyasen kesilmiş olabilir mi?

Alttaki arkadaş mesela

Aynı kullanım demiş.Sayaca baktınız mı?
    Baktınız ve bire bir tutuyorsa, evdeki elektrikli alet kullanım alışkanlıklarınız ne yönde değişim gösterdi?

Ben mesela 1 aydır evde fırında ekmek yapıyorum, 2 günde bir çalışıyor
    Normalde 5 saat açık olan televizyon günde 15 saat açık.
    Laptop 5 saat açık kalıyorsa şimdi 10 saat açık kalıyor

Eskiden sabah çıkar akşam gelirdim şimdi bütün gün evdeyim (buzdolabını açıyorum,banyo ışığını açıyorum vs ekstra kullanım bunlar)

makina aynı makina ev nufusu aynı herşey aynı yazmış arkadaş.
    Nasıl aynı olabilir aklım almıyor.

Otel sahibi beyefendi tesisim çalışmıyor diyor onu anlıyorum da sizin ev nasıl aynı oluyor?
    En basitinden 2 gün sokağa çıkma yasağı vardı haftasonu. Siz bütün haftasonları hiç dışarı çıkmadan bütün ailecek evde mi yaşıyorsunuz mesela?

Bu nasıl bir mesaj ben anlamıyorum

Alıntıları Göster
    Mesut hocam ilk mesajımda eklediğim detaylı faturada 1 resimde 1 senelik kullanım miktarı kw ve tutar cinsinden mevcut.

mart dönemi faturası 85 tl ve 119 kw lik bir kullanım , nisan dönemi ise 173 tl ve 243 kw lik bir kullanım .

eski tip sayaç olsa doğrudan tüketim değerlerini çarp faturaya ulaş.

şimdi yeni tip sayaçlarda t1 t2 t3 endekslerini tekrar incelemenizi istiyorum .

eğer ki mart ve nisan faturalarını ayrı ayrı incelerseniz ve yıllık tüketmiş olduğum kw yi de göz önünde bulundurursanız sevinirim , çünkü evet aynı günlük kullanımdan bahsediyoruz mutlaka bir artış olacak bundan benim de süphem yok , fakat bu faturaya %100 etki nasıl eder.(evde çalışan cihazlarımın servisiyle bugün görüşeceğim , eğer çalışıyorlarsa cihazların kontrolünü sağlayacağım)

ve en önemlisi aslında şu soru ben diyelim ki home ofis ten dolayı günlük tüketimi arttırdım tavan yaptırdım farkında olmadan ,ozaman neden bütün puant değerleri %100 artmış gözüküyor .gece kullanımlarımız dahi %100 artmış .

yani ben şimdi sizi de anlamaya çalışıyorum fakat bu seferde önüme şu çıkıyor ben bu ay 60 günlük elektrik tüketmişim sizin anlattığınıza göre ve bunu yaparken gündüz prime time ve gece kuşağında eşit olarak paylaştırmışım elektriği kullanırken , yada bir günü 48 saatlik yaşamışım gibi .

mutlaka evdeyiz artış olacaktır ben bunu inkar etmiyorum fakat bu ay ne hikmetse çevremde elektrik faturalarının katlanması .
    ilk mesajımda belirttiğim gibi kışın elektrikli soba yakmama rağmen heralde evde en çok enerji tüketen alettir , bu kadar fatura gelmemişti.

sorun nedir bilmiyorum , benim için anormal bir durum olduğunu düşünüyorum o yüzdende cimere yazdım sonuçlanmasını bekliyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: 2ekmek1sut

Sanırım elektrik dağıtıcınız sepaş.
    Son fatura da altta bir ibare yazıyordu ,sanırım okumadınız.
    En son gelen fatura korona yüzünden son ayların ortalama değerleri alıp basıldı,faturalandırıldı.
    Ama sizin sıkıntınız son ayların ortalaması alınmamış sıkıntı bundam kaynaklı.

Yapacağınız işlem çok basit.
    3 zamanlı tarife kullanıyorsunuz,her bir tarife zamanlarını sayacınızla karşılaştırma yapabilirsiniz.parasal durumunuz nedir bilmiyorum fakat bu faturayı öderseniz,sonraki ay eğer normal okuma yaparlarsa fatura çok az veya hiç ödemezsiniz.

Not: darıca da ikamet ediyorum burayada sepaş bakıyor
    Hocam fatura basılmış , sayaç okunmuş herhangi ortalama bir durum söz konusu değil benim faturamda .
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Divinita-

Yer İzmit hocam üniversiteye yakın bir yer. Bina küçük 1+1 . Mutfak salon + yatak odası. Salonun zemini havaya bakıyor bina mimarisinden dolayı. 6.kattayim ama altın boş. Balkon gibi yani. Sol tarafım da açıkta. Sağ taraf kısmen açık. Kaloriferler de 4 de yanıyordu merkezi ısıtma. Ama geçen ay 5 de yaniyordu fatura çok diye 4e düşürdüm daha çok geldi. Binada mantoloma vardır yeni bina ama alt ve yanlar boş olunca ...

Alıntıları Göster
    Bende Istanbul'dayım, iyi kötü hava şartları aynı. Benim evde küçük(60-70m2)ama zemin kat(zemin hep soğuk neredeyse), kuzeye bakıyorum. 2çocuk var, hasta olmasınlar diye Soğuk havalarda 24 saat kesintisiz yanar kombim, genellikle 2-3 arasında yakarım. Yeni yeni gündüzleri kapatıyorum. Geçen ay 240tl gibi fatura geldi, son fatura gelmedi. Bu sene ki en yüksek fatura 300 tl yi geçmedi.
    Bu kadar çok fatura gelmesinin sebebi merkezi sistem bence. Ne kadar merkezi sistemli yer varsa faturası kabarık geliyor.
    Az önce elektrik geldi. Normal de fırın hafta 1 ancak çalışırdı, şimdilerde 2-3 defa çalışıyor. Fatura artık 200 gelir diyordum, çok şükür 160 tl gelmiş.

• Merhaba oldukça alakasız olacak ama bu ay elektrik faturasını ödemeyi unutmuşum. Diğer faturalar otomatik ödemedeydi elektrik değil. 6sı son ödeme tarihiymiş. ben 16sında ödedim. Sayaçlar okunmaya başladığında sorun olur mu acaba? Bilgisi olan var mıdır?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam aklinizi cok yoruyorsunuz, basbayaga belli neler dondugu. Bakti ki dilencilikten birsey cikmayacak zorunlu olarak faturalara ekledi bu is bu kadar basit. Devletin paraya ihtiyaci oldugunda halktan kesiyor ki bir devletin nasil paraya ihtiyaci olur ? Bu da soru isareti. Valla siyasi yaklasmayin diyorsunuzda oy veren dusunucek bunlari. Giren cikan halka. Hadi pamuk eller cebe beyler. Haaaa unutmadan * DURMAK YOK OYLARA DEVAM! *
  • Kesinlikle bu ay gelen faturalarda anormal bir durum var. Ortalama 150-160 TL bandında elektrik faturası öderken bu ay 276 TL fatura gelmiş ve bu artışa sebep olabilecek bir değişiklik yok.

Sağolsunlar bizi çok düşünüyorlar, geçirmeye devam.
  • x2yk X kullanıcısına yanıt

Ben zam yapıldı demiyorum ki. Okuma düzgün yapılmadı. Sayıları ya salladılar faturayı öyle kestiler veya maksimum zarara girmemek için bir numara salladılar tüketim olarak onu girdiler. Sayaca bu gün bakacağım tüketim doğru mu değil mi diye. Ortalama desen bu faturaya yakın bir değer hiç gelmediği için ortalama olma ihtimali yok.

• Bende izmit'te ikamet ediyorum. Geçen aydan daha az doğalgaz kullanmama rağmen faturam geçen aya göre oldukça fazla geldi. Kesinlikle eminim daha az kullandığıma. Normal olan ay 368 tl. Daha az kullandığıma emin olduğum bir sonraki ay 448 tl. Kesinlikle 300 tl altı gelmesi gerekiyordu. 8 yıldır aynı evdeyim. Az çok neyin ne olduğunun farkındayım.

• valla bunu bende merak ediyorum normalde ortalama tüketim esas alınmayacak mıydı bizim hane'nin ev faturası en yüksek gelen 140 tl idi genelde 90-130 arası gelir bu dönem sepaş 179 tl fatura kesmiş hani ortalamalar esas alınacaktı. epdk'ya şikayet edicem açıkcası hem insanlara evden çıkmayın diyorlar hemde faturayı yükseltiyorlar

• senin doğru söylediğini nereden bilelim ?
  • Bana da kışın en fazla 160 lira gelen doğalgaz. Bu dönem 200 lira geldi. Kaldı ki kombiyi bile açmadım doğru dürüst. Kışın full açıktı. İgdaşa yazdım sayacı fotosunu gönderdim yanlışlık yok diye mesaj geldi. Ben yine de inanmıyorum. Bu kadar fark olamaz. 2 yıldır burada oturuyorum rekor oldu. Kullansam gam yemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkankrdrl -- 17 Nisan 2020; 11:24:4 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.