Şimdi Ara

Elektrik faturam %100 fazla geldi(ilk mesaj editlendi) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
1
Favori
21.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen imzamı atıyorum bakın hak arayınca nasıl da o fatura 1000 tl 'den kaçlara kadar düşüyormuş ha burada konu açılır somut şeyler vardır ve bunlara bakılır kesinlikler haklısın kardeş git dava aç denir ve yol gösterilir ama arkadaşımız konu sahibi geçen ay 100 yakmış bu ay 200 yakmış sonra fatura gelmiş eee gelecek tabi yakarsan gelir. Misal yukarıda da yonetici üyemize yazdım şubat 'ta 30 günlük fatura gelmiş ve mart 'ta da 32 günlük fatura gelmiş dedim resme bakınca bunu görebildim ve kendisine de ilettim dedim ki yakılan toplam kilowatt değerlerini de atarsa işin aslı daha ortaya çıkar dedim bakalım bize yardımcı olacak mı daha bilgi sahibi olmamız açısından.

Ya ben bir adam biliyorum adam diyor ki 25 k gelirim var kahvesi var ve ay sonu elimde para kalmıyor diyor, ama kahve de her şey var yok yok, bu adam böyle hayat yaşarsa 50 k da olsa geliri yine yetmez bu adama. Size soracağım çok geliyor diye bir insan en pahalı sigarayı ailesine günde 7 tane alır mı. Çok geliyorsa alır sonra da yetmiyor der. Babamın 7 günde içtiği ve daha ucuz sigara 84 tl kahvesi olan insanın günde içtiği sigara 18,5 tl x 7 tane = 129,5 tl.

Hep kendi açımızdan bakıyoruz olaylara, tamam ama böyle mi çıkacak karanlıklar aydınlığa.

• Trt payindan gina geldi. Her yerde karsima cikiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

tamam da bu hiç mümkün görünmüyor

yani açıkken 1000 kw harcamış bir tesis
    kapalı iken bunu harcayamaz

gelip okumamışlardır o saati.
    Arkadaş gidip bakmış endeks doğru diyorsa saat bozuktur

Ne yani elektrikçi gelip saati eliyle ileri mi almış?

Hiçbir mantığı yok bu iletinin

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar eksi de mesajın sahibi benim. Nick den de anlaşılir sanırım. Başlığı açan arkadaş bana ulaştı bende bir iki ss alıp sizinle paylaşmak istedim. Yoksa bu entrylerden haberim olmayacaktı.

Bilgilerde eksik yok fazla var şimdi elimden geldiğince anlatayım. Mart ayında bir önceki ayin kullanımı dolayısıyla ödediğim tutar 2700 değil 2500 tl. Ss alırken baktım 2500 tl ödemişim. ss de ekliyorum. Bilmeyenler için küçük bir butik otel işletiyorum. 2500tl gelen fatura tarihlerinde otelin doluluguna sistemden baktım %80 . Yani her gün 8 oda dolu geçmişim ve gelen fatura 2500 TL.

Otel ocak ayında açıldı eski bir bina otele çevrildi. Teknik Bazı sebeplerden dolayı tri faz saat bekliyoruz ve bu sürede asansörün çalışması için üç faz gerektiğinden üç saat takılı binaya yani üç ayrı fatura kesiliyor. Ama kullanım neyse o kadar ödersiniz bu nedenle eskiden kalan üç saati şirket uzerine çevirdik devam ediyoruz.

Mart 13 sonrası malum Corona dolayısıyla tüm rezervasyonlar iptal oldu. Ülkesine dönmeyen bir oda kaldı oda 22 sinde otelden ayrıldı. Sonrasında otel boştu sadece güvenlik dolayısıyla bir arkadaş sürekli otelde kalıyor bir TV bir pc kullanıyor bir de elektrikli çay aleti var en fazla çay demliyordur. Bu arada asansör ne bileyim tezgah tipi dolap vs boşaltılıp kapatıldı.

Ben corona dolayısıyla zaten bir aydır gitmiyorum. Ufak tefek kullanımlar ne bileyim 12 sinden sonra kalan bir iki oda derken en fazla 500 bilemedin 1000tl bir şey bekliyordum malum bu ay herkese geçiriyorlar. Fatura tutarlarını görünce şok oldum 2931 tl. Yani %80 dolu geçen bir otelde 2500 tl. %2 dolu geçen otele 2931 tl inanılır gibi değil.

Son olarak daha öncesinden gece otel fiziken dolu olduğu için gece tuketimleri çok olduğunu fark edip üç zamanlı tarifeye geçiş yaptım. Şimdi hesapladigim zaman tek zamanlı olsaydim 200 tl daha yüksek fatura ödeyeceğim yani 3100 tl. Harcanan zamanlara baktığımda gece 22-06 arası kullanım gündüz ile eşdeğer boş otelde bu nasıl olabiliyor inanın anlamıyorum.

Elektrik faturam %100 fazla geldi(ilk mesaj editlendi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuadrox -- 17 Nisan 2020; 2:47:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xuadrox

Merhaba arkadaşlar eksi de mesajın sahibi benim. Nick den de anlaşılir sanırım. Başlığı açan arkadaş bana ulaştı bende bir iki ss alıp sizinle paylaşmak istedim. Yoksa bu entrylerden haberim olmayacaktı.

Bilgilerde eksik yok fazla var şimdi elimden geldiğince anlatayım. Mart ayında bir önceki ayin kullanımı dolayısıyla ödediğim tutar 2700 değil 2500 tl. Ss alırken baktım 2500 tl ödemişim. ss de ekliyorum. Bilmeyenler için küçük bir butik otel işletiyorum. 2500tl gelen fatura tarihlerinde otelin doluluguna sistemden baktım %80 . Yani her gün 8 oda dolu geçmişim ve gelen fatura 2500 TL.

Otel ocak ayında açıldı eski bir bina otele çevrildi. Teknik Bazı sebeplerden dolayı tri faz saat bekliyoruz ve bu sürede asansörün çalışması için üç faz gerektiğinden üç saat takılı binaya yani üç ayrı fatura kesiliyor. Ama kullanım neyse o kadar ödersiniz bu nedenle eskiden kalan üç saati şirket uzerine çevirdik devam ediyoruz.

Mart 13 sonrası malum Corona dolayısıyla tüm rezervasyonlar iptal oldu. Ülkesine dönmeyen bir oda kaldı oda 22 sinde otelden ayrıldı. Sonrasında otel boştu sadece güvenlik dolayısıyla bir arkadaş sürekli otelde kalıyor bir TV bir pc kullanıyor bir de elektrikli çay aleti var en fazla çay demliyordur. Bu arada asansör ne bileyim tezgah tipi dolap vs boşaltılıp kapatıldı.

Ben corona dolayısıyla zaten bir aydır gitmiyorum. Ufak tefek kullanımlar ne bileyim 12 sinden sonra kalan bir iki oda derken en fazla 500 bilemedin 1000tl bir şey bekliyordum malum bu ay herkese geçiriyorlar. Fatura tutarlarını görünce şok oldum 2931 tl. Yani %80 dolu geçen bir otelde 2500 tl. %2 dolu geçen otele 2931 tl inanılır gibi değil.

Son olarak daha öncesinden gece otel fiziken dolu olduğu için gece tuketimleri çok olduğunu fark edip üç zamanlı tarifeye geçiş yaptım. Şimdi hesapladigim zaman tek zamanlı olsaydim 200 tl daha yüksek fatura ödeyeceğim yani 3100 tl. Harcanan zamanlara baktığımda gece 22-06 arası kullanım gündüz ile eşdeğer boş otelde bu nasıl olabiliyor inanın anlamıyorum.

Alıntıları Göster
    Peki sayaçlar ile faturaları karşılaştırdınız mı?
    Orada durum ne?

EDİT : Bu arada şunu da not düşmek istiyorum

Ben burada yazılan herşeye inanıyorum ama siz de dahil konuda üzerine tartışılan detayları vermiyorsunuz.
    Sayaçlara baktınız mı? Sayaçlar okunarak mı bu fatura gelmiş yoksa kıyasen kesilmiş olabilir mi?

Alttaki arkadaş mesela

Aynı kullanım demiş.Sayaca baktınız mı?
    Baktınız ve bire bir tutuyorsa, evdeki elektrikli alet kullanım alışkanlıklarınız ne yönde değişim gösterdi?

Ben mesela 1 aydır evde fırında ekmek yapıyorum, 2 günde bir çalışıyor
    Normalde 5 saat açık olan televizyon günde 15 saat açık.
    Laptop 5 saat açık kalıyorsa şimdi 10 saat açık kalıyor

Eskiden sabah çıkar akşam gelirdim şimdi bütün gün evdeyim (buzdolabını açıyorum,banyo ışığını açıyorum vs ekstra kullanım bunlar)

makina aynı makina ev nufusu aynı herşey aynı yazmış arkadaş.
    Nasıl aynı olabilir aklım almıyor.

Otel sahibi beyefendi tesisim çalışmıyor diyor onu anlıyorum da sizin ev nasıl aynı oluyor?
    En basitinden 2 gün sokağa çıkma yasağı vardı haftasonu. Siz bütün haftasonları hiç dışarı çıkmadan bütün ailecek evde mi yaşıyorsunuz mesela?

Bu nasıl bir mesaj ben anlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 17 Nisan 2020; 2:57:20 >

• Gebzede yaşıyoruz 6 senedir evimiz aynı ve son 1 senedir fatura ortalamamız 100 tl ila 120 tl arasında gidip gelir hep bu ay 180tl fatura geldi nası geldiğini bizde bilmiyoruz makina aynı makina ev nufusu aynı herşey aynı kullanım aynı ama fatura 80 tl fark ediyor gene birileri birşeyler yaptı heralde
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Malesef gitmediğim için karsilastiramadim. Ama üç saatte de yanlış yazılmış olamaz sanırım. Yarın saatlerede video ile bakıp karşılaştırım ama Müşteri hizmetlerini aradım hani belki ortalama alınmıştır diye ama yok gelip saati okumuşlar. Görevli arkadaş da teyit etti saatleri okudular diye.

Hatta itirazda bulundum üç saat içinde gelen üç mesaji da aynen yapıştırıyorum.

SN. XXX TURIZM OTELCILIK SEYAHAT INSAAT VE GIDA TICARET LIMITED SIRKETI, XXX numarali aboneliginize ait fatura itiraziniz incelenmis olup,herhangi bir okuma veya hesap hatasi olmadigindan itiraziniz uygun görülmemiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuadrox -- 17 Nisan 2020; 3:7:12 >
  • quote:

Malesef gitmediğim için karsilastiramadim. Ama üç saatte de yanlış yazılmış olamaz sanırım. Yarın saatlerede video ile bakıp karşılaştırım ama Müşteri hizmetlerini aradım hani belki ortalama alınmıştır diye ama yok gelip saati okumuşlar. Görevli arkadaş da teyit etti saatleri okudular diye.

Hatta itirazda bulundum üç saat içinde gelen üç mesaji da aynen yapıştırıyorum.

SN. XXX TURIZM OTELCILIK SEYAHAT INSAAT VE GIDA TICARET LIMITED SIRKETI, XXX numarali aboneliginize ait fatura itiraziniz incelenmis olup,herhangi bir okuma veya hesap hatasi olmadigindan itiraziniz uygun görülmemiştir.
    Bence sizin durumunuz şu an çok talihsiz görünüyor ama bence düzelecektir.
    Size öyle bilgi verdiler ama ben elektrik dağıtıcı firmaların bu işte art niyetli olduğunu ve yalan söylediklerini düşünüyorum.

Ama şöyle

Yani sizin kullanımınız 100 dü bunu sayaçla oynayarak 200 yapmadılar.Ama size biz saatleri okuyoruz dediler fakat okumuyorlar ve bazı yerlerde kafalarına göre fatura yazıyor olabilirler. Sen o ödediğin parayı 3-5 ay sonra geri alsan bile adam 3-5 ay o parayı işletse bile ona yeter.
    Toplum genelince vurunca çok büyük paralar dönebilir bu işte.

Neden bu teoriyi öne sürdüm?Diğer mesajlarımda yazmıştım bizzat sizin olaya benzerini gözümle gördüğüm için.

Altımızda bir kahvehane var ve 1 aydır kapalı,sahiplerini yakinen tanıyorum.
    Dün 800 küsür elektrik faturası gelmiş gözlerimle gördüm faturayı ve şunu da biliyorum ki kahvenin sayacı bizim daire sayaçları ile aynı yerde ve daireler okunmuş, 3 4 kişinin faturasını sayaçlar ile teyid ettim.

Bakıyorlar kahvehane, kullanım yok biz yazalım buna diyor olabilirler.

Bu mesele bir şekilde açıklığa kavuşacak illa ki, yanlışlık olmuş özür dileriz der, paranızı da 3 ay kullanırlar.

Bu olabilir buna itirazım yok ama sayaçları ile karşılaştırıp endeksleri tutan arkadaşların serzenişleri bambaşka bir olay.
    Bu ikisini ayırmak gerektiğini burada vurgulamaya çalışıyorum ben.

Valla şahsen sayaçlara bakıp bizi bilgilendirirseniz ben çok mutlu olurum.
    Gerekirse elimden gelen birşey olursa da mücadelenizde size destek olmak isterim de.

2. senaryoya geçiyorum, diyelim ki gerçekten okumuşlar.O zaman sayaç arızalı ihtimali var ama 3 sayacın da arızalı olma ihtimali yok denecek kadar az. Eğer endeksler aynı ise bu işte büyük bir vurgun var, elektrik dağıtım şirketi saatler ile oynuyor demektir.
    Ha nasıl olur mümkün müdür bilemiyorum.

Syg

• Öncelikle ilginize teşekkürler.

Söyle de bir senaryo var. İlk faturamız da yüksek gelmisti. Boğaziçi elektriğe gidip sordum yetkili bir elektrikçi getirin onlar bu işi bilir dediler. Yetkili bir elektrikçi getirdim 4 binanın kofrasi size bağlı şirket santralden çıkan elektriği hesaplar arada kaybolan elektriği de sizden mahsup eder gibi bir şeyler anlattı. Yani size çok güçlü bir elektrik geliyor o kadar kullanım olmadığında da kaybolan elektriği size fatura eder ya da 4 binaya bolusturur siz de şirket olduğunuz için daha fazla ödersiniz gibi bir şeyler anlattı. Bunu geçtiğimiz aylarda söylemişti. Şimdi aklıma bu takıldı gerçekten kullanılan zamanda daha az gelirken kullanılmayan zamanda daha yüksek gelmesi acaba bununla mı alakalı. Yani kaybolan miktarı en az kullananlara fln mi yukluyorlar benim aklıma başka bir şey gelmiyor. Zira kullanım olan ayda düşük kullanım olmayan ayda yüksek fatura çıkıyor.

Kofralarin ayrılması ile ilgili aylar öncesinden dilekçe verdik ama henüz bir işlem yapılmadı. Acaba bununla alakalı olabilir mi? Siz veya anlayan birileri varsa aydinlatirsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuadrox -- 17 Nisan 2020; 3:28:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Ha bak ne güzel yazınca çıkıyor ortay detaylar baştan yazsan bunları neyin ne olduğunu hepimiz daha rahat anlamış olacağız. Bize 100 tl geçen ay geldi bu ay 120 tl ve hatta gelecek ay nisan büyük ihtimalle 150 160 gelecektir daha bize fatura gelmedi o yüzden 120 tl 'yi yazıyorum ben artı biz de elektrikli şofben yok ve yıkanma olayımı da yazdım oraya çok sık yıkanan biri değilim çünkü çok kilolu ve terleyen biri değilim ağır işlerde ya da tozlanılan işlerde de çalışmıyorum. Artı 2010 2012 'lü yıllarda biz şofben kullanıyorduk ve emin ol o günlerde bize 50 70 tl yazın çok yıkanıldığı için fatura geliyordu hep anneme söylenirdim anne bu elektrikli şofbenler çok güzel açıyorsun hemen iki dakika da ısıtıyor güzel ama çok fatura geliyor derdim sonra biz tabi 8. senesinde mi neyiz doğalgaz taktıralı ve o günden beri bizim elektrikli şofbeni kaldımış olmamızdan sonra bir daha o elektrik gelmedi seninde elektrik yakan en çok alet o.

Elektrik şofbenini iptal etmezse herkes için yazıyorum en çok elektriği kullanmaya muhtaçtır.

Bizim bile 2010 2012 zamanlarında elektrikli şofben varken yazın 50 70 tl fatura geliyorsa ve bugün doğalgaz kullanırken mart 'ta gelen fatura 120 tl ise buradan aradaki farkı insan olan idrak eder, o yıllarda da 3 kişi yaşıyorduk bugün de hala 3 kişi yaşıyoruz. O günlerden sonra evimizde bütün lambalar philips tasarruflu oldu ve 17 22 w aralığında artı evimize o günlerden sonra daha fazla elektrikli aletler girdi cep telefonları powerbank lar bluetooth hoparlörler.

Eğer yapabilirsen o şofbeni iptal et ondan sonra gör aradaki farkı. Ben kimi duyarsam uyarıyorum ve anlatıyorum etrafımda bir iki akrabayı vazgeçirdim bu elektrik olayından ve dediler cidden farketti diye.

O yüzden olayları inceleyerek araştırarak yazsak böyle sorunlar hiç olmayacak hani anlamıyorum adam fatura geliyor son sayısına bakıyor 200 tl görüyor bu çok diyor ama neden bu geliyor niye bu böyle oluyor diye araştırmıyor.

Ha deseniz geçen sene 150 tl idi bu sene 250 tl oldu derseniz o zaman herkes size hak verir ki bana da böyle geliyor, geçen senden beri yanlış bilmiyorsam iki tane zam geldi ülkemizde elektriğe ve az da gelmedi yüzde 40 60 arası zam geldi bu benimde hoşuma gitmiyor ama geçen ay sokaklarda gezen insanlar bu ay virüsten dolayı eve kapatıldılar ve yaktılar elektriği sonra da fatura gelince yaz baba yaz. Hiç gerçekçi görünmüyor bu, sonra yazınca da bilmemneli oluyoruz.
    iyide şohben tek başınamı 100-130 tl fark yaratıyor. şohbensiz evlerdede 170 tl geldi dediler arkadaşları fatura olarak bende normal zamlardan geçirmişler diyip boşverdim. bu konuya girdim ki mevzuyu iyice çözemedim 100 tl geliyor diyende var 300-400de baya saçma bu sayaçlarmı sorunlu çözemedim ki şohben çok aklıma geldi bizimki son çıkan baymak a++ olması lazım 6-7 ay önce alındı ve elektirik internette maks 30-40 tl kullanır demişler. zaten ilk ay şohben yoktu 20 günlük elektirik 110 TL gelmiş. zamları ve kalan günler düşünülünce çok etkisi yok. Bölgeden bölgeye değiştiğini düşünmeye başladım. adamları çağırtıp sayacı kontrol ettirsem 40-50 tl bakma ücreti alıyorlar saçmalık.

Senin anlamadığın nokta şu 3 nisandan itibaren elektirik faturaları önceki 2 yılın ortalaması alınarak hesaplanılcak denildi. yani okuyan adamlar gelmiyor ortalama alınıp direkt borç işleniyor. buna göre arkadaşların "ortalama" gelmesi gereken elektirik faturası ortalamanın değil ödediği en yüksek rakamın bile üstünde gelmiş mevzu burdan kopuyor.

• Bende de aynı sorun prizden kwH ölçer cihaz aldım evdeki tüm cihazları ölçtüm, meğer buzdolabı bozulmuş çok tüketiyormuş. Sonrasında da kurutma makinesi aldım o da çok tüketiyor, sana tavsiyem tüketim ölçer cihaz al.

• quote:

Öncelikle ilginize teşekkürler.

Söyle de bir senaryo var. İlk faturamız da yüksek gelmisti. Boğaziçi elektriğe gidip sordum yetkili bir elektrikçi getirin onlar bu işi bilir dediler. Yetkili bir elektrikçi getirdim 4 binanın kofrasi size bağlı şirket santralden çıkan elektriği hesaplar arada kaybolan elektriği de sizden mahsup eder gibi bir şeyler anlattı. Yani size çok güçlü bir elektrik geliyor o kadar kullanım olmadığında da kaybolan elektriği size fatura eder ya da 4 binaya bolusturur siz de şirket olduğunuz için daha fazla ödersiniz gibi bir şeyler anlattı. Bunu geçtiğimiz aylarda söylemişti. Şimdi aklıma bu takıldı gerçekten kullanılan zamanda daha az gelirken kullanılmayan zamanda daha yüksek gelmesi acaba bununla mı alakalı. Yani kaybolan miktarı en az kullananlara fln mi yukluyorlar benim aklıma başka bir şey gelmiyor. Zira kullanım olan ayda düşük kullanım olmayan ayda yüksek fatura çıkıyor.

Kofralarin ayrılması ile ilgili aylar öncesinden dilekçe verdik ama henüz bir işlem yapılmadı. Acaba bununla alakalı olabilir mi? Siz veya anlayan birileri varsa aydinlatirsa sevinirim.
    Buradan bakıldığında olmaz öyle şey diyesim geliyor ama burası Türkiye
    herşey olabilir

Konu hakkında bilgim yok ama yarın ilk iş araştırıp, arkadaşlar ile görüşüp size bilgi vereceğim

• Bir önceki ay son okuma ile sayacında ki son rakam gerçeği gösterir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrehan09 kullanıcısına yanıt
    Son yazdığın olay var, bizde onu soruyoruz forumda kimin hangi şehrin hangi bölgeye sayaç okumadan iki yıl öncesine bakarak fatura kesiliyor diye öğrenmeye çalışıyoruz şahsen bizim faturayı yazan eleman geldi yani Tekirdağ 'da şuan faturalar Tredaş ve alt yapı yüklenicisi de Trepaş olarak gelince eleman yazdı öyle iki sene öncesine bakılarak yazılmadı ama internette iski ile ilgili haber yazıldı su için aynı şey elektrik içinde olabilir bunu iyi takip etmek lazım faturanızı alıp geçen ay ile bu ay son endeksleri takip edip öğrenilebilir ha illa da diyorsan o zaman dediğin gibi 40 50 tl 'yi mecbur bayılmak zorunda kalıyorsun, işlerine öyle geliyor aman bakmasınlar diye önüne engel koymaya çalışıyorlar artı a++ falan farketmiyor ciddi şofben fark yaratıyor ha 100 130 tl farketmez tabi ne kadar sık yıkanılıyor ona da bağlı kimisi her gün yıkanır kimisi haftada bir kişiden kişiye değişiyor bunları da dikkate alıp ortalama takip yapmak lazım birkaç ay madem çok geliyor ha şu da var bende inanıyorum bölgeden bölgeye şehirden şehire elektrik yüklenicisi firmadan firmaya değiştiğini düşünüyorum. Ben apartmanda bazen bakıyorum okuma yapan kişi bütün faturaları bir kutuya atıyor bir bakıyorum göz ucu ile haliyle ayıp olmasın diye isim ararken bir görüyorum kimilerine çok düşük geliyor kimilerine göre o biçim geliyor diyorum ne yapıyorlarda bu kadar yüksek geliyor kendi apartmanımda bu oluyor öyle başka şehir bile değil bazı ev iki kişi o biçim kullanmış elektrik bazı ev de 4 kişi yaşıyor aile olarak daha az geliyor, değişik bir paradoks. Su için misal ben çok el yıkayan biriyim biraz huy olmuş o yüzden bize su fazla geliyor arkadaşlarıma göre kıyasladığım zaman onların faturalarını sorduğumda sıvı sabun bir ayı devirirdim iyi kötü virüsten dolayı 15 gün zor dayandı bu sefer.

• engineer037 kullanıcısına yanıt
    Buzdolabı nasıl bozuluyor bilgilendirebilir misiniz, yani bozuk olarak çalışmaya devam mı ediyor misal no frost diyelim hem çalışıyor ama az soğutuyor tüpü yani arkadaki gazı bitmiş dediğimiz motoru boşa çalışıyor olup randıman vermediği durum mu oluyor bozulmuş olarak kastettiğiniz.

Çok pahalı mı bir de bu alet, merak ettim nasıl bir şey diye artı dediğiniz gibi tost makinesi, saç kurutma makinesi, kettle dediğimiz su ısıtıcı, şofben bunlar 2000 w a yakın enerji çeken aletler feci elektrik çekiyor denemek isterseniz eski sayaçları olanlar varsa açsın aleti sonra sayacın yanına gitsin bakarsın fıldır fıldır döndüğünü görürsünüz. Zamanında kaç kez şahit olmuştum 13 15 yaşlarında iken oyun sanardım bunu yaparak.
  • gerekirse açlıktan ölelim yeter ki peygamber efendimiz mutlu olsun inşallak
  • OnurFB1453 kullanıcısına yanıt
    CHP ye atarken düşünecektin..

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Hoca efendi maske gelir gelir dedin daha birşey gelmedi 1 ay oldu kol gibi elektrik su faturası geldi yalnız nasil olcakk

• Bizim her ay 100-130 arası gelen faturamız bu ay 250 lira geldi. şaka gibi.
  • şeytan icadı aletleri kapatın. biz evde mum yakıyoruz gayet iyi oluyor. fatura 20 30 lira bişey geliyor. işten değil dişten artar sevgili müminler. ak partiye laf söylemeyin lütfen. suçu birazda kendinizde arayın.
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    www.n11.com
    Wattmetre - n11.com
    https://www.n11.com/arama?q=wattmetre

Makineye 1 kw maliyetini manuel olarak girildiğinde onu baz alarak toplam maliyeti gösteriyor.

Min çekilen enerji
    Maksimum çekilen enerji
    Anlık Çekilen Amper
    Anlık Kullanılan watt (Alt kısımda Güç faktörü)
    Toplam enerji(Watt, Kw vs)(Alt kısımda Toplam Maliyet)
    Volt ve(alt bölümde 50 hertz ekranı)

Bu da iç organları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 17 Nisan 2020; 6:47:28 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.