Şimdi Ara

Elektrik faturası çılgınlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
8
Favori
7.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbuldayım tek yaşıyorum. 34.50 gelmiş bu ay
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master Mirror

Kurum, bölgeye göre değişiyor belki

Ankara, Dikmen.

Oran semtinde oturan akrabanın bizden de fazla geliyor.
  • Bi terslik olduğu kesin. Bilgisayarı 7-24 açık bıraktıgım dönemde 80-90 tl geliyordu fatura evde 5 kişi yaşıyor bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz 4 kişiyiz kombi sadece akşam vakitleri çalışır sabah bazen tost yaparız tüm lambaları LED yaptım buzdolabı sürekli çalışır fırın arada çalışır beyaz eşyalar arada çalışır. Birde çok kullanmadığım tvyi fisten çekip standbydan çıkardım geçen ay 66 geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz sebekenizi kontrol ettirin dediginiz elektirigin belki 6 katini kullaniyoruz laptoplar tabletler telefonlar televizyonlar firinlar 20-30 arasi cihaz kullaniyoruz prize takiliyor 90-100 arasi geliyor.

• Arkadaşlar cevaplar için öncelikle teşekkürler en azından bana sorun/çözüm konusunda yalnız olmadığımı hissettirdiniz.

Öncelikle şalteri indirip sayaç saymaya devam ediyor mu diye farklı zaman dilimlerinde kontrol edeceğim.

Evdeki cihazların hepsi son 5 ay içinde alındı ve hepsi A++ enerji sınıfı özellikle buzdolabı, çamaşır mak. ve bulaşık mak. enerji sınıfı konusunda ödüllü falan, eğer elektronik olarak bir topraklama sorunu vb yoksa kullandığım ürünlerden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Ufak bir ihtimal dahi olsa arkadaşımızın bahsettiği evin elektrik tesisatında sorun olabileceği durumu gerçek olabilir çünkü evin bazı prizlerine takılan şarj aletleri aşırı ısınıyor, fazla ısı fazla enerji tüketimidir, bu konuyla ilgili olarak evin tesisatı ile ilgili neler yapabileceğimi kapsamlı olarak araştıracağım.

Bir ihtimal daha olarak, salonda asma tavan var ve yaklaşık olarak 30m2 salon tavanını çevreleyecek şekilde şerit led aydınlatma var, hani ben buna düşük ihtimal verdim çünkü led. Ancak bunun bağlantısı yapılırken bir sıkıntı olduysa ya da trafosunda bir problem varsa belki çok güç çekiyordur, çünkü evde ölçümünü yapamadığım tek yer tavandaki led.

Ben kendi önlemlerimi aldıktan sonra ve tüketim hesaplarını yaptıktan sonra eğer hala sorun devam ediyorsa, dilekçe ile sayaç değişimi için başvuruda bulunacağım.

Bu arada ek olarak Ankara / Çayyolunda oturmaktayım, Çankaya ilçesine bağlı, eğer bu bölgede oturan forumdan arkadaşlar varsa lütfen elektrik fatura tutarlarını paylaşırsa karşılaştırmak adına çok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demoprazol -- 29 Aralık 2017; 10:39:41 >

• Notebook sürekli sarja bağlı konumda açık günün 12 saati plazma açık 4 saati de led tv açılıyor. Ikıncı bilgisayarda günde 4 5 saat açık. 120 150 arası sürekli derin dondurucu var ek olarak etkisi olabilir . Ankara bu arada .

• WmGMD W kullanıcısına yanıt
    Ankaranın hangi semti kardeşim bir sakıncası yoksa öğrenebilir miyim ?
  • Tum esyalarim a++, evdeki tum ampuller led...

Eski evde 75-100tl fatura oduyordum. Yeni evimde bir ay 35tl-40tl civari bir sonraki ayda 50-60tl civari elektik faturasi oduyorum. Evde 2 kisiyiz. Tek degisen faktör ev. ilk evim incirlide ikinci evim etlikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 29 Aralık 2017; 10:44:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: demoprazol

Ankaranın hangi semti kardeşim bir sakıncası yoksa öğrenebilir miyim ?

Gülpınar altındağ , yıldıztepe de de aynı geliyordu .

• kardeşim içinde rezistans yani ısıtıcı olan cihazlar aşırı elektrik harcar.onun haricindeki şeylerle uğraşma boşuna.tesisata baktırma işini yaptırma gerek yok 90tl de adama vermeye.tesisatın neyine baktırıcan kısadevre olsa zaten ya sigorta atar ya kablo yanar o arkadaş biraz saçmalamış malesef.en fazla prizin toprak bağlantısı yoktur o da faturaya binde bir bile etki etmez.oldu oldu eve kompanzasyon panosu bağla hayret bişey saçmalıyorlar.

içinde ısıtıcı olan şeyleri kullanmayı bırak faturada düşüş olur.su ısıtıcısı demişsin işte katil o işte.ufo klima falan yok sanırım olsa kullansan zaten fatura 100ün üstüne atardı hemen.buzdolabının kapağını gereksiz açma ve gereksiz düşük derecelere ayarlama.çamaşır bulaşık makinesinde de su ısıtıcı bulunur çok kullanıyorsan onlarda harcar.lambaları açık bile bıraksan çok abartılacak tüketim olmaz asıl katil rezistanslardır unutma.kombinin sirkülasyon pompası da azda olsa elektrik harcar sürekli çalışıyorsa toplamda rakamı büyütebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 29 Aralık 2017; 10:56:54 >

• Arkadaşlar size bir dengesizlik yok mu bu tutarlarda, konuya yazan arkadaşların çoğu aynı standart kullanımlardan bahsedip çok farklı tutarlar yazıyor, aynı durum benim içinde geçerli diyorum ki her şeyimiz hemen hemen aynı arkadaş yeni evlendi evine gelen elektrik faturası 55 lira ort. Bana neden 115 tl geliyor hayır ne yapıyorum extra gerçekten tespit ettiğimde rahatlayacam, inş bende bir problem vardır ya da kullanım tarzımda da havaya para vermiyorumdur gerçekten kullandığıma ödüyorumdur.
  • Çankaya Akpinar Mahallesindeyiz. Su isiticilari o yuku sadece su kaynatana kadar ceker sonra tuketim 100 watt civarina duser, su kaynadiktan sonraki degeri kontrol edin. Buzdolabiniz fazla mi harciyor bana mi oyle geldi, onu da arastirin isterseniz.

Biz 4 kisi 24 saat evdeyiz dubleks evde ortalama 95 tl geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hftblgc -- 29 Aralık 2017; 11:8:40 >
  • em2018 E kullanıcısına yanıt
    Sağol kardeşim tavsiyelerin için, aslında bende her sabah kullandığım tost makinesi ve su ısıtıcıdan şüpheleniyorum zaten ölçümlerinide yaptım ancak yaptığım ölçümler kw/saat olarak faturaya yansıyacak bir tutara neden olmuyor şöyle ki ;

Su ısıtıcım 1800w ve tam yükte 1800w harcıyor ve bu ısıtıcı her sabah max 10dk çalışsa; 1 saatte 1800w harcayacak yani 10dk da tam yükte 300w harcar, hadi hergün kullanıyorum diyelim, ayda 9.000w eder hadi onuda yuvarlıyorum 10.000w yani 10kw ayda bu tutsun, tosta hemen hemen aynı harcıyor oda 10 tutsun 20kw ayda bu ikisi ediyor.

1kw elektrik 50 kuruş olsun diyelim, 10 lira etmez mi faturaya yansıyan ? hadi vergili falan ekle faturaya ek 15 lira etsin..

Arkadaşlar bir şeyleri ben mi yanlış hesaplıyorum ya da sorun bende mi ?
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Buzdolabı çok çekmez 1-2 kW çeker 24 saate

• elektriğin 1 kW'ı vergi ve ilave ücretler hariç 31 kuruş diye biliyorum. ilave ücret ve vergilerle elektriğin kW'ı 44 kuruşa çıkıyor olabilir, belki de daha fazla da olabilir. 24 saatte 1 kW çekerse ayda 30 * 0.44 = 13 lira çeker. Eğer buzdolabı saatte 1 yerine 2 kW çekerse 26 lira yakmış olur. 100 liralık faturanın %25'ini tek başına buzdolabı çekiyor olabilir.

• 3 öğrenci ankara'da evde kalıyoruz her ay en az 70 elektrik 130 su geliyor faturalar bıktırdı artık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında elektriğin birim fiyatları normal fakat 10 adete yakın farklı kalemlerde vergi alınıyor bunun en kötüsü de kayıp kaçak bedeli . Mesela benim bu ay 266 TL elektrik faturam gelmiş. Birim fiyatları ile çarptığını zaman toplamda vergisiz 132 TL kullanmisim . KDV 18 ilave et 156 TL gibi gelmesi lazım . TRT payı ,dağıtım bedeli vs ve kk bedeli 73 TL tutuyor. Kurnazlar senin 1 ay içerisinde kullandığın elektrik birimini 0,0115 kuruş ile çarpıyor çıkan sonucu KKB olarak ekliyor bunun birde KDV sini alıyor. Devlet kendisi hirsiz kardeşim kimi kime şikayet edelim.

• elektrik tüketimini en çok sürekli çalışan cihazlar arttırır. buzdolabı, kombi, termosifon vs gibi. bu cihazlara bakın. özellikle buzdolapları ve derin dondurucular inanılmaz elektrik tüketir, kapısı iyi kapanmayan, arızalı vs bir buzdolabı faturayı 2ye katlar.
  • Gecen ay gunde 4-8 saat sadece ekstra ufo çalıştırdım 60-70 tl gelen fatura 215 geldi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.