Şimdi Ara

Elektrik faturası çılgınlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
8
Favori
7.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, evlendiğimden beri evdeki elektrik faturası ort. 90 tl nin altında gelmiyor ve evde sadece 2 kişi yaşıyoruz, gündüzleri evde zaten kimse yok, akşamları da bir oda falan kullanımda, nasıl oluyor da böyle bir elektrik faturası gelebiliyor anlamıyorum.

Evde kullandığım tüm ampuller enerji tasarruflu Philips ve Duracell olmak üzere led.

Evdeki tüm elektronik eşyalar yeni ve A++ enerji sınıfı.

Hangi cihaz ne kadar harcıyor diye gittim ölçüm cihazı aldım baktım gerçekten led ampuller 8w civarı çekiyor, tv kullanımda 100w çekiyor, buzdolabı 3000w çekiyor, su ısıtıcı kullanımda 1800w çekiyor tost her sabah kullanıyorum, 1200w civarı çekiyor, çamaşır mak falan onlar bişi harcamıyor zaten yüksek sıcaklıkta kullanmıyorum.

Bir şüphelendiğim bulaşık makinesi vardı, eski arçeliklerden gitim vestel a+++ + 20% en enerji tasarruflu makinesini aldım bu ay elektrik faturam 115 lira gelmiş çıldıracam, ki ay boyunca evden çıkarken buzdolabı hariç tüm elektronik eşyaları kapatıyorum. (fişini çekiyorum)

Kombi deseniz akşamları 45 derece gündüzleri 35 derece sabit çalışıyor.

Bilgisayarı hiç açmıyorum bile oyun falan oynayıp ekran kartının güç çekmesine neden olmuyor zaten coin madenciliği falanda yaptığım yok.

Nedir bu durum arkadaşlar sabahları sadece 5 dk su ısıtmam ve tost yapmam, buzdolabının sürekli çalışması mı 115 tl ye neden oluyor. Sizce bir anormallik var mı bir şeyler yapmalı mıyım yoksa herkes ort. aynımı ? Şirkette bir arkadaşım da yeni evlendi ve ona ort elektrik faturası 55 tl geliyormuş, nasıl olur dedim ya mümkün değil, gösterdi bana.

Manyak gibi her cihazın kullanım saatine ve yüküne göre enerji tüketimi hesabı yapıp fatura döneminde kaç kw harcadığını çıkarıp ordan vergileri falan ekleyip faturamı hesaplama manyaklık seviyesine henüz gelmedim ama gelecem gibi duruyor.

Arkadaşlar nedir bu durum bir bilen var mı sohbet edelim tartışalım.

Konuya ekleme :

Lütfen konuyu gören arkadaşlar yardımcı olmak adına, oturduğu şehri ve semti, ortalama elektrik fatura tutarı ile yazabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demoprazol -- 29 Aralık 2017; 10:43:40 >

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    B-2 Spirit demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Master Mirror

benim bilgisayar neredeyse her gün 12 saat açık buzdolabı kombi falan çalışıyor 45 50 geliyor

50 lirayi en son seneler once gormusuzdur. Napiyorsunuz arkadas parasini odemediginiz elektrik mi kullaniyorsunuz
    SAKIN !
    Tam tersi aynı ısıyı almak için 3,5-4 katı ödersiniz.

Klimalarda ki COP değeri tam da bunu ifade eder.
    COP değeri 3,5 olan bir klima demek; 1 birim elektirik tüketimine karşılık 3,5 birimlik ısı vermesi demektir.
    Elektrikli ısıtıcılar 1 birim elektirik tüketimi için 1 birim ısı verirler.
    Bu farkın yegane sebebi Klimanın elektiriği ısıyı dış ortamdan iç ortama taşımak için harcarken, elektrikli ısıtıcının elektiriği direkt ısıya çevirmek için kullanmasından kaynaklanır.
    Klima ısı taşır. Elektrikli ısıtıcı ısı üretir.

2000 Watt eklektirikli bir ısıtıcı günde 8 saat tek odayı ısıtmak için çalışsın
    Aylık Elk Tüketimi: 2kW*8*30=480kWh yapar.
    Aylık tutar:480kwhx0,44tl/kwh= 211 TL
    Ve bu para ile ancak 1 oda ısıtırsınız.
    Aynı ısıyı klima ile alırsanız=211/3,5= 60,3TL ödersiniz.
  • Hocam sizin hata kaçak çekmişler.
  • benim bilgisayar neredeyse her gün 12 saat açık buzdolabı kombi falan çalışıyor 45 50 geliyor
  • bizim evde de benzer bir durum var. 100 liradan aşağı fatura gelmiyor. Komşuların 50-70 arası geliyor genelde. Kaçak kullanım mı var diye şüphelenip evdeki tüm sigortaları kapatıp elektrik sayacının yanına gittim. sayaç dönmüyordu. Bu durumda kaçak kullanım olmadığı anlamı çıkar mı sizce?
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Çıkmaz
  • Kaçak hattı dairenin içinden mi çekiyorlar o halde? Apartmanda 10 daire var, elektrik sayaçları garajın içinde. Ben kaçağı sayaçlara yakın bir yerden çekiyorlar diye düşünüyordum. Kaçak hattı bizim dairenin içindeki kablolardan mı çekecekler bu durumda?
  • Bence evde en çok elektrik çeken alet buzdolabı olmalı, çünkü 24 saat sürekli çalışıyor.
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    yani birçok yolu var ama görmeden ne desek yalan olur, sizin sayacın giriş çıkışlarının fotosunu çekin bakalım
  • Sizin yine iyi, normalde 40-50 TL gelirdi ay sonunda faturalar. Bir süre sonra 80-90' lara geldi ödediğim ve en son 143 TL bir fatura gelmiş. Arkadaşlar çok iyi çalışıyorlar bilirsiniz o nedenle 50-60 TL hizmet bedeli alıyorlar
  • 100 liralık faturanın 50 lirası vergi, elektrik idaresini çağırıp kontrol ettirin eğer bir kaçak vs durumu yoksa devlerin kestiği haraçtan ibarettir.
  • Evin içindeki sigortaları tamamen indir 30 dk- 1 saat bekleendeksi kontrol et bakalım kıpırdama var mı?
    Gece ve gündüz denemeni tavsiye ederim.
  • Kw basina fiyatlandirilmaniz kac tl?

Mulkiyeti alinmamis konutlarda bazen yuksek fiyattan elektrik veriliyor. (Bi ihtimal sadece).

Onun disinda aksamlari 2 laptop, projektor, amfi, ses sistemi, camasir ve kurutma makinasi va. Surekli calisan eve 70 80 falan anca geliyor
  • Ben tedaş çalışanıyım;bizimde bu tür şikayetler başımıza çokça geliyor.

Bunun bir çok sebebi olabilir.

-İyi bir elektrikçiye evin iç tesisatını ve elektrikli ev aletlerinizi kontrol ettirin.(Bazı aletler bozulduğunda etiket değerinden çok daha fazla akım çekebilmektedirler)
    -Duvara çaktığınız herhangi bir çivi,sıva altından geçen tesisata isabet etmiş olabilir oradan ufak ufak kaçak yapıyor olabilir.
    -Sayaç bağlantılarınızı kontrol ettirin başka bir yerler sizin sayaçdan besleniyor olabilir(merdiven otomatiği gibi)
    -Tesisatınızda kaçak akım rölesi yok ise taktırıp atıp atmadığını kontrol edin.
    -Son olarak hala bir çare bulamadıysanız bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketi ofisine giderek durumunuzu ve yaptıklarınızı anlatan bir dilekçe ile sayacınzın değiştirilmesini ve rapora gönderilmesini isteyin...

Günümüzde gelişen teknoloji ile parelal olarak evlerimizde bir çok elektrikli aletler girdi ve girmeye devam ediyor,dolayısıyla elektrik faturalarıda buna bağlı olarak artıyor şuan ortalama bir evin tüketim değeri 90-100tl seviyesine ulaştı ve 1 Ocak 2017 ile gelen %8.8 lik zam ile bu daha da artacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 29 Aralık 2017; 9:24:26 >

• sfzb67 kullanıcısına yanıt
    Usta bunlari yapalım da kullandığımızdan çok ödediğimiz vergiler ne olacak asıl sorun bu bence. Bı datigim bedeli var sanki kredi taksiti ödüyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limonen -- 29 Aralık 2017; 9:25:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limonen

Usta bunlari yapalım da kullandığımızdan çok ödediğimiz vergiler ne olacak asıl sorun bu bence. Bı datigim bedeli var sanki kredi taksiti ödüyoruz

İşin o tarafına yapacak hiç bir şey yok malesef.Dağıtım bedeli altında alınan kalemlerin hepsi EPDK'nın(Enerji Bakanlığı)dağıtım şirketlerinden alınmasını istediği kalemlerdir.Bu kalemlere ekleme yapmak yada eksiltme yapmak tamamen EPDK'nın elinde olup,Dağıtım Şirketi artı yada eksi yönde herhangi bir oynama yapamamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 29 Aralık 2017; 9:30:7 >
  • çok benzer durumdayım bana da en az 80-100 geliyor
  • Bende pc ve standart ev eşyaları var lambaların maşallahı var 3 kişiyiz ortalama 75-80tl geliyor bu bile çok ama çok bir miktar herşeyimiz pahalı sonuçta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master Mirror

benim bilgisayar neredeyse her gün 12 saat açık buzdolabı kombi falan çalışıyor 45 50 geliyor

50 lirayi en son seneler once gormusuzdur. Napiyorsunuz arkadas parasini odemediginiz elektrik mi kullaniyorsunuz
  • Kurum, bölgeye göre değişiyor belki
  • Yazın 250-300 den aşagı ödemiyoruz , 150 gelse şükür diyeceğiz biz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.