Şimdi Ara

Elektrik faturası çılgınlığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
8
Favori
7.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evde 5 kisiyiz 3 cocuk ve biz. ( Anne baba )

55 inc oled tv var cocuklardan dolayi oglen bir aciliyor gece 1 2 hatta sabaha kadar bazen acik kaliyor.

Buna keza lambalar vs cocuklardan dolayi surekli acik. Evde her gun camasir ve bulasik makinasi aktif durumda. Sarj etmeler fon makinasi utu vs de cabasi. 150 160 geliyordu.

Clk ya uyeyim. Sitesinden indiirimli elektrik al dedim bilgileri verdim. Suan elektrigim 80i gecmiyor 79 80 81 82 maksimum oda. Ortalama 80..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güneydoğu vatandaşları gibi bizdemi kaçak kullansak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İki kişiysen anormal ama çocuk varsa normal. Bizde çocuk var doğal olarak ütü,çamaşır makinesi çalışıyor tüm ay iki led lamba devamlı yanıyor. Şantiye elektriği olmasına rağmen en son 114 TL geldi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrik pahalı değil devletimiz pahalı.

• 4 kişilik aileyiz yer Tekirdağ , buzdolabı , kombi , kattle , TV , modem , normal sarı ışık , c.makinesi , ütü yani normal ev kullanımı . 3 bilmem neyli sayaç var gelen fatura 50-70 arası olur hep . Sizde farklı bir şey var hocam . İmkansız bu derece tasarrufa o fatura .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barad-dûr -- 29 Aralık 2017; 14:02:38 >
  • Saç kurutma, tost, ütü, su ısıtıcı kettle, elektrikli fırınlar, mikrodalgalar, klima bunlar zaten elektrik faturası düşmanı..
    Buzdolabın minimum a++ enerji sınıfı olmalı çünkü 24 saat açık.
    Çamaşır bulaşık makinende ekonomik programlar tercih edilmeli en kısa programlar en çok enerji harcayanlardır.
    Varsa kurutma makinen o da elektrik canavarı..

• code-ShaRK kullanıcısına yanıt
    C.makinesinde kısa programlar az harcar . Sıcaklık değeri ile doğru orantılıdır akim çekmesi hocam .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barad-dûr -- 29 Aralık 2017; 14:04:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barad-dûr

C.makinesinde kısa programlar az harcar . Sıcaklık değeri ile doğru orantılıdır akim çekmesi hocam .

Bana servis elemanlarının kurulum esnasında söylediği tam tersiydi.
    Hızlı yıkama programlarının hem su hem de elektrik açısından ekonomik olmadığını söylediler.
    Tüm uzun programları kastetmiyorum ama ECO programlar kısa değil

• Bende Kütahyada okuyorum 40tlyi geçmiyor faturam.Öğrenci evi falan ama dayalı döşeli ev.Bir tek çamaşır makinemiz yok hadi o da olmuş olsa maksimum 60 gelsin.Kullanıma ve bölgeye göre değişiyor o
  • siz bunlarla ugrasırken

doğuda bit coın madenciliginden para kaznıyorlar kacak elektrikle...

yılbasında gece 1 cıvarı %10 zam geliyormus

oy vermeye devam edin...
  • Emin olamadım ama bana da 80 tl geliyor.

ışıklar genelde açıktır.

sadce televizyon yok bizde, kurutma makinası ve çamaşır makinası sık kullanılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkwood0

Bende Kütahyada okuyorum 40tlyi geçmiyor faturam.Öğrenci evi falan ama dayalı döşeli ev.Bir tek çamaşır makinemiz yok hadi o da olmuş olsa maksimum 60 gelsin.Kullanıma ve bölgeye göre değişiyor o

Alıntıladığım üyede de Ankara, Çankaya yazıyor.
  • 4 aylık evliyim. Ortalama 30 civarı elektrik faturası geliyor. Düzce merkezdeyim. Bekarken İstanbul Örnek mahallesinde tek başıma 35 lira ödüyordum. Kuzenle beraber kalırken 40-45 civarı geliyordu. Senin fatura sıkıntılı.
  • Bende dikmendeyim

• Kocaeli Gebze bölgesine bağlıyiz Çayırova'da oturuyorum önceden tasarruflu lambaya gectigimden beri sürekli 35 ila 40 lira arasi fatura ödüyorum hep.özellikle ince beyaz florasan lambalarinin düşük volt olanları faturalara öyle aşağı indiriyor ki denersen farkı zamanla göreceksin.

• İstanbul, Kadıköy'de iki kişiyiz. 100'den aşağı fatura göremedim henüz. Enerji'sadan gelip şu tarifeye geçin %10 indirim olacak dediler, tamam dedik. Bu ay 120 geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

Notebook sürekli sarja bağlı konumda açık günün 12 saati plazma açık 4 saati de led tv açılıyor. Ikıncı bilgisayarda günde 4 5 saat açık. 120 150 arası sürekli derin dondurucu var ek olarak etkisi olabilir . Ankara bu arada .

Zam yapmışlar la elektrik faturalarına.

• Fatura tutarını yazmak yerine faturada yazan tüketim miktarını (kWh cinsinden) yazarsanız daha anlamlı olur. Ayrıca üç zamanlı tarifede misiniz, yoksa tek zamanlı mı? Eğer üç zamanlıdaysanız ve tüketimin çoğu elektriğin pahalı olduğu zaman diliminde oluyorsa bu durum normal olabilir. Ayrıca sayacınızın tarih ve saat ayarını da kontrol etseniz iyi olur. Ve son olarak bundan 6-7 yıl önce analog sayaçları dijitallerle değiştirdiklerinden beri faturalarımız kabardı ve zamlarla daha da kabarmaya devam ediyor. Ne kadar tasarruf etsek fazla farkettirmiyor sanki. Bizim faturaları 10 TL kadar düşüren tek şey derin dondurucu almamız oldu. Sanırım yalnızca arada bir açılan, sandık tipi bir dondurucu buzdolabının dondurucusunun uğradığı ısı kaybına uğramadığı için elektrikten bir parça tasarruf ettiriyor. Son olarak da ben sayaçların doğruluğuna da pek güvenmez oldum.
  • buzdolabı 3kw yakmaz konu kilit üye ban

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.