Şimdi Ara

Elektrik faturası çılgınlığı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
8
Favori
7.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 kişiyiz 100 lira geliyr diyen arkadaşlar bir konuda yanılıyor. Doğudaki kardeslerinizin kullandıklariini eklemeyi unutuyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz öğrenci evinde 4 kişi kalıyoruz. Aktif kullanmamıza rağmen 92 lira geldi bu ay.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombi sürekli açık (oda termostatı ile çalışıyor). Akşamları en fazla 1 saat tv açık. Laptop ve monitör akşamları ortalama 4 saat kullanımda. Haftada en az 5 kere ç.makinası açılır, paralelinde de kurutma makinesi açılıyor. Onun dışında lambalar led veya tasarruflu ampüllerden. buzdolabı da 6/ -16derecede açık.

Yer istanbul, aylık ortalama 65tl ödüyorum. Saatin bozuk olabilir veya tesisatta kaçak olabilir. tesisat kaçağını görebilmek için bence tüm cihazları direk prizden çek, kombinin sigortasını kapat git bak saate hareket var mı. Gerçi su saati gibi elektrik saati de anlık tüketim gösteriyor mu onu bilemiyorum. yeni tipler eskileri gibi sürekli göstermiyor olabilir.
  • Eğer dediklerin doğru ise 90 ve 115 tl fatura gelmemesi lazım, tek merak ettiğim şu kombi diyorsunuz eviniz de banyo işini kombiden mi sağlıyorsunuz eğer böyleyse bu da çok yakmaz eğer elektrikli şofben kullanıyorsanız işte o çok yakıyor haliyle onun dışında dediklerin gibi yapıyorsan tost makinesi ve kattle kalıyor çok yakan ama o da 90 115 tl olmamalı bir sorun var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Ben tedaş çalışanıyım;bizimde bu tür şikayetler başımıza çokça geliyor.

Bunun bir çok sebebi olabilir.

-İyi bir elektrikçiye evin iç tesisatını ve elektrikli ev aletlerinizi kontrol ettirin.(Bazı aletler bozulduğunda etiket değerinden çok daha fazla akım çekebilmektedirler)
    -Duvara çaktığınız herhangi bir çivi,sıva altından geçen tesisata isabet etmiş olabilir oradan ufak ufak kaçak yapıyor olabilir.
    -Sayaç bağlantılarınızı kontrol ettirin başka bir yerler sizin sayaçdan besleniyor olabilir(merdiven otomatiği gibi)
    -Tesisatınızda kaçak akım rölesi yok ise taktırıp atıp atmadığını kontrol edin.
    -Son olarak hala bir çare bulamadıysanız bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketi ofisine giderek durumunuzu ve yaptıklarınızı anlatan bir dilekçe ile sayacınzın değiştirilmesini ve rapora gönderilmesini isteyin...

Günümüzde gelişen teknoloji ile parelal olarak evlerimizde bir çok elektrikli aletler girdi ve girmeye devam ediyor,dolayısıyla elektrik faturalarıda buna bağlı olarak artıyor şuan ortalama bir evin tüketim değeri 90-100tl seviyesine ulaştı ve 1 Ocak 2017 ile gelen %8.8 lik zam ile bu daha da artacaktır.

Saatlerin içindeki yazılımı yazdıranlar bunun sorumlusudur. Bırakın bu kaçak hat olabilir hikayesini.

Gece ve gündüz dilimlerinin de dilimlerinde yapılan tüketim hesaplamalarında nasıl yöntemlere başvuruyor dağıtım şirketleri acaba?

Güç tüketimi, fatura vergilendirmesinde yapılmayan oyun yok.

Geçiniz.

Ben şunu anlamıyorum şu kiri atacağınıza niye bu ülke de bir tane elektrik mühendisi, bir tane elektrik tesisatlarını yazan donanım yazılımcısı, bir tane elektrik ustası, bir tane elektrik şirketi sahibi, bir tane elektrik dükkanı olan bir adam yok mu da şöyle böyle diye youtube 'ye atıp ispat edemiyor bu firmalar 2 kat elektrik harcatan sayaç yapmışlar yazaılımı da bu şu diye bu ülke de bir tane adam yok mu da kalkıp kiri at çekil kenara ile yaşıyorsunuz bu hayatı anlamıyorum var mı delilin elinde yoksa o zaman boş yapma git öte de oyna böyle yazınca da kızıyorsunuz sen bir bak bakalım ne yazmışsın ne iddia da bulunmuşsun ondan sonra yaz konuşalım..

• %8 zam daha geliyor 1 ocakta

• Son 3 senedir ortalama 70-80 lira arasında fatura geliyor evde 4 kişiyiz ortalama aylık kw 180 ile 200 arası oluyor. Tesisatınızı kontrol ettirin bence de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Greggs

quote:

Orijinalden alıntı: Master Mirror

benim bilgisayar neredeyse her gün 12 saat açık buzdolabı kombi falan çalışıyor 45 50 geliyor

50 lirayi en son seneler once gormusuzdur. Napiyorsunuz arkadas parasini odemediginiz elektrik mi kullaniyorsunuz

Tv gunde en az 10 saat calisir. 82 ekran oldugu icin 60 w elektrik harciyo. camasir makinesi haftada 2 kere kisa programda calisir. Bulasik mak. Haftada 2 kisa program, kombi 24 saat. Ampuller led. Wc ve banyodaki ampulde led Gelen fatura 50 tl'yi gecmez hic. Yazin 35 tl'yi gecmez o da kombi calismadigi icin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

quote:

-İyi bir elektrikçiye evin iç tesisatını ve elektrikli ev aletlerinizi kontrol ettirin.(Bazı aletler bozulduğunda etiket değerinden çok daha fazla akım çekebilmektedirler)
    -Duvara çaktığınız herhangi bir çivi,sıva altından geçen tesisata isabet etmiş olabilir oradan ufak ufak kaçak yapıyor olabilir.
    -Sayaç bağlantılarınızı kontrol ettirin başka bir yerler sizin sayaçdan besleniyor olabilir(merdiven otomatiği gibi)
    -Son olarak hala bir çare bulamadıysanız bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketi ofisine giderek durumunuzu ve yaptıklarınızı anlatan bir dilekçe ile sayacınzın değiştirilmesini ve rapora gönderilmesini isteyin...

Günümüzde gelişen teknoloji ile parelal olarak evlerimizde bir çok elektrikli aletler girdi ve girmeye devam ediyor,dolayısıyla elektrik faturalarıda buna bağlı olarak artıyor şuan ortalama bir evin tüketim değeri 90-100tl seviyesine ulaştı ve 1 Ocak 2017 ile gelen %8.8 lik zam ile bu daha da artacaktır.

Saatlerin içindeki yazılımı yazdıranlar bunun sorumlusudur. Bırakın bu kaçak hat olabilir hikayesini.

Gece ve gündüz dilimlerinin de dilimlerinde yapılan tüketim hesaplamalarında nasıl yöntemlere başvuruyor dağıtım şirketleri acaba?

Güç tüketimi, fatura vergilendirmesinde yapılmayan oyun yok.

Geçiniz.

Ben şunu anlamıyorum şu kiri atacağınıza niye bu ülke de bir tane elektrik mühendisi, bir tane elektrik tesisatlarını yazan donanım yazılımcısı, bir tane elektrik ustası, bir tane elektrik şirketi sahibi, bir tane elektrik dükkanı olan bir adam yok mu da şöyle böyle diye youtube 'ye atıp ispat edemiyor bu firmalar 2 kat elektrik harcatan sayaç yapmışlar yazaılımı da bu şu diye bu ülke de bir tane adam yok mu da kalkıp kiri at çekil kenara ile yaşıyorsunuz bu hayatı anlamıyorum var mı delilin elinde yoksa o zaman boş yapma git öte de oyna böyle yazınca da kızıyorsunuz sen bir bak bakalım ne yazmışsın ne iddia da bulunmuşsun ondan sonra yaz konuşalım..

Berat Albayrak'ın talimatının yargıtay kararının önüne geçtiği ülkede yaşıyoruz.

Yazılım dosyaları şifrelidir. İşin içinde olan bilir.

Öyle tahminle kırabileceğiniz şekilde şifrelenmiyor.

Ayrıca saatler içinde kullanılan mikrodenetleyici /mikroişlemciyi de bilmiyorum. Belki üzerini madde kaplamışlardır. (Örümcek çip)

Bilgi çağındayız. Sana diyeceklerim bu kadar.

Her şey de Türkiye 'yi yerden yere vurursunuz, kimsiniz siz, saf akp liler yönettiği sürece yazılımın gramını bile yapamaz diyen sizler, şimdi örümcek çip, bilgi çağında olan yazılımcı ak 'lar, yazılım dosyaları şifrelemeleri, falan filan.. Bir öyle bir böyle yapmayın lütfen yapmayın.. Yani işinize geldiği görmeyin her şeyi görmeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 30 Aralık 2017; 4:59:10 >

• Amroth. kullanıcısına yanıt
    günlük ortalama 6 saat çalışmış olsa,2 kWh güç üzerinden 12 kWh günlük elektrik sarfiyatı olur.
    geçirilmiş hali 0.45TL olan elektrik birim fiyatı üzerinden hesapla günde 5.4TL ayda ise 162 TL elektrik harcaması olur.
    rezistanslı ısıtıcılar ısıtma konusunda en verimsiz yöntem olup elektrik fiyatı böyleyken ısınmak için bu rezistanslı zımbırtıları kullanmak akıl işi değil.
  • Yer Burdur. Ortalama 30tl civarı gelir kıs aylarında. Çamaşır mak. Buzdolabı sürekli çalışır kombi ara sıra tv laptop fırın. Kettle yok çok elektrik çektiği icin kullanmam gaz daha ucuz. Yazın ise 100-150 bulur klima çalıştığı icin.

Yazlıkta bizimde fazla geliyordu şikayet ettik sayaç değişti ve tüketim düşmüştü.

• benimde bu ay fazla geldi. Yalnız yaşıyorum. Buzdolabı var, haftada bir çamaşır makinesi çalışıyor, haftada birde termosifon açıp duş alırım, Laptop sürekli takılı onun dışında birşey yok ama bu ay 90 tl geldi Allah kabul etmesin

• quote:

Yalan djsjsjd

Millet faturasini dusurmek icin olmadik ritüel yapiyo yok tv yi fisini ceki flan

Yok duvarin çivisi bilmemne

Bunlar hikaye dostum

• elektrik tüketimi azaldıkça zamn artıyor klasik türkiye işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: demoprazol

Arkadaşlar size bir dengesizlik yok mu bu tutarlarda, konuya yazan arkadaşların çoğu aynı standart kullanımlardan bahsedip çok farklı tutarlar yazıyor, aynı durum benim içinde geçerli diyorum ki her şeyimiz hemen hemen aynı arkadaş yeni evlendi evine gelen elektrik faturası 55 lira ort. Bana neden 115 tl geliyor hayır ne yapıyorum extra gerçekten tespit ettiğimde rahatlayacam, inş bende bir problem vardır ya da kullanım tarzımda da havaya para vermiyorumdur gerçekten kullandığıma ödüyorumdur.

Hocam ya çok duş alıyorsunuz. Yada sizin sayaçta sıkıntı var. En kısa sürede sayacınızı değiştitin.

• Tost makinesi, su ısıtıcı gibi cihazlar çok elektrik çekiyor. İçinde rezistans olan aletler yani.
  • Sayaç kalibrasyonları şaibeli. Bu haber de "Bu ülkenin elektrik mühendisleri nerede?" diyenlere gelsin.http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=88531 Gerçi bu haberdeki olay reaktif enerjiyi de ölçen sayaçlarla ilgili, yani evlerdeki sayaçlarla ilgili değil. Ancak sanayi tesisine bunu yapan hanelere neler yapmaz?
  • Aynen 2 kişiyiz evde ve son su faturası 115 lira. Elektrik 45 lira.

Su faturası bir ay 40 lira bir ay 100 lira. İzahını yapabilen var mı

• Su :40 ₺

Elektrik :62 ₺

İki kişiyiz.. :ok:

Geçen ay Su:38 ₺ Elektrik :154₺ gelmişdi..

• Ben tek yaşıyorum bir süredir evde çalışan sadece a plus buzdolabı 2 haftada bir çamaşır makinesi akşam 2 saat pc ya da tv ve tek odada tasarruf ampulü yanıyor birkaç saat bir de baymak kombi var şuan çalışan. 70 lira fatura geliyor. Evde ütü yapmam bulaşık makinesi yok süpürge ayda bir çalışır itiraz ettim faturalara gelip incelediler güya bişey çıkmadı. Bir buzdolabı ve kombi 70 lira mı getirir allah aşkına bu nedir ya resmen soygun. Ben de iskilleniyordum başlığı görünce yalnız olmadığımı gördüm.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.