Şimdi Ara

Elektrik faturası çılgınlığı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
8
Favori
7.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maczone

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

demoprazol kombi çekiyor olabilir.

Benim evdeki tüm lambalar Philips'in LED ampüllerindendir ve ufak odalardaki düşük lümenli az elektrik harcayan lambalardır. Evdeki televizyonlar ve beyaz eşya dahil her şey A++ enerji sınıfında. Elektrik kullanımı sizin kombinasyonla aynı sabah kimse yok.

Kasım ayı faturası 138 TL geldi, aralık ayı da yeni kesilmiş o da 191 TL. Su zaten 150 den aşağı hiç gelmiyor, bir doğal gaz fena değil, geçen ay 75 geldi bu ay 100 civarı bekliyorum.

Oturduğum il İstanbul, ilçe Kadıköy.

Ohaa nasıl faturalar bu aklım almıyor 150 tl su harcanacak ne yapabilir ki insan, ya da bir ev de ortalama herkeste aynı aletler var iken 140 190 tl fatura nasıl gelir çok ilginç geliyor..

Bizim bu su faturası olayı efsanedir.

Su faturası çok gelmeye başlayınca önce itiraz ettim, sayaç değiştirdiler ve sayaç da sorun yok diyerek parasını bana yazdılar. Yine yüksek gelmeye devam edince farklı marka çok kaliteli dedikleri üstünde elektronik olarak da sonuç yazan bir sayaç taktılar yine yüksek gelmeye devam etti. O sayacında parasını bana ödettirdiler.

Bu işe sinirlenip evin bütün su tesisatını kırdırdım ve yeniden yaptırdım. Zaten eski sayılmazdı ama kaçak olabilir dedikleri için bu işlemi yaptım ve tüm muslukları ekonomik yarı tasarruflu musluklarla değiştirdim, çamaşır makinesinin ve bulaşık makinesinin gittim en az su harcayanını aldım ama su faturası değişmedi. Bu işler için devasa sayılabilecek bir bütçe ayırdım ve evde ne varsa yeniledim. (İski su hattında kaçak var veya sifonlarda kaçak var, gece bar yükselince sifonlar kaçırıyordur diye iddia ediyordu.) Tabi yine fatura düşmedi.

Asıl efsane konu ise bu yaz ülke turu yaptım birçok şehir gezdim, su vanası kapalı ve evde kimse yok. Sayaç okumasının yapıldığı günün ertesi sabah evden gittim ve eve döndükten 3 gün sonra sayaç tekrar okundu. Kısacası fatura dönemi içerisinde evde sadece 4 gün durdum ve 3 kez çamaşır makinesi çalıştırıldı. Bu 4 günlük kullanım içinde 90 TL su faturası kesildi.

İski ile bu su konusu sebebiyle çok uğraştım ama hiç başarılı olamadım. Apartmanda herkese çok yüksek faturalar geliyor 100 TL'den aşağı fatura ödeyen kimse yok. 250 TL fatura gelen komşumuzda var. Evde 3 kişiler ve sabah çıkış akşam geliyorlar cumarteside çalışıyorlar.

Belediye ve genel seçimlerde Ak Partiye oy veren bir insanım. Bunu bir muhalif söylese acaba yalan mı söylüyor karalamak için mi söylüyor diye aklımdan geçirirdim ama benim başıma da geldiği için kimseye bir şey diyemiyorum.

Bizim ilçeyi hep CHP kazanır. Kimsenin günahını almak istemiyorum ama bu faturaların yüksek gelmesinin birazda siyasi olduğunu düşünüyorum. Semtine göre fatura kestiklerini, herkesin aynı kullanımda aynı faturayı ödemediğini düşünüyorum.

İnşallah kul hakkına girecek işlerin altına girmiyorlardır.

Elektrik faturasına gelirsek o konuda bir şey diyemiyorum. Evde birçok elektronik alet var ama ampüller dahil hepsi en tasarruflu olanından. Neyi ne kadar harcadığımızı kestiremediğim için elektriğe hiç itiraz etmedim hep yüksek geliyordu ve hep yüksek ödemeye devam ettim.

Doğal gaz ise hakkaniyetli geliyor onda bir sorun görmüyorum. Yazları oldukça az geliyor. Ancak Su konusunda şikayetçiyim.

Yapma yaa vallahi şaştım kaldım, benim şehir Tekirdağ ve bende AKP 'ye oy vermiş biri olarak yazıyorum ki ailem de böyle CHP 'ye Büyükşehir Belediyesi 'ne annem oy attı babam 'da mhp 'ye attı biliyorum (emin değilim) ve bende AKP 'ye yani CHP 'ci değiliz ama Allah var yukarıda Tekirdağ 'da böyle bir sorun yok bize elektrik olması gerektiği gibi geliyor ama su çok geliyor bize de büyük şehir olduktan sonra burada Teski kuruldu o günden sonra büyük şehir vergisi ilçe vergisi atık sı çevre falan hepsini bir yerde bir topladılar su faturaları çoştu bizim ama elektrikte sorun yok günahlarını da alamam ama sen komşularında böyle olduğunu söyleyince günahlarını alamam ama Kadıköy Belediyesi normal 'in dışında işlere kalkıştığını düşünmeye başladım bence ne ya biliyor musun.. İstanbul 'da İski var her ilçe ve yani belediye ona bağlı o yüzden diğer ilçeler de yaşayan tanıdıklarınla bu olayı incele derim sana yakın su kullanımı yapan arkadaş ya da akrabalarının faturalarını incele ve aynı suyu kullanıp metreküp fiyatlarını incele ve kdv belediye vergisi falan bunları karşılaştır sonra bir durum çıkar ortaya işi anlarsın eğer işin ardında Kadıköy Belediyesi 'nin yüksek vergileri ya da metreküp başına alınan para birimi daha fazla çıkarsa o ilçeyi terk etmeye çalış derim şayet belediye 'nin fahiş işi ise ki bana çok geldi bu ne arkadaş böyle fatura mı gelir.. benim 2 3 ay da kullandığım suyu kullanıyorsun.. Ki durumun iyi herhalde evi baştan sonra tadilat yapmışsın çözüm bulamamışsın üzüldüm vallahi.. Belediye 'yi suçlayamam ama komşularına da böyle geliyorsa bir sorun var bu işte.. Çünkü İSKİ her yer de aynı İSKİ koca İstanbul 'da..

• Merhaba , Ankara Batıkent te ikamet ediyorum , müstakil bir ev ve 5 kişiyiz. Buzdolabı, derin dondurucu, 55' tv 12 saat, kombi 24 saat , elektrikli arabam geceleri şarj oluyor (ayda 3 bin km ye yakın yol yapıyorum), çamaşır makinesi gündüzleri ve bulaşık makinesi geceleri hergün sürekli çalışıyor. Yani bol kepçe kullanıyoruz. Faturam ekte 301 TL, 3 zamanlı tarife kullanıyorum. Faturaya bakarsanız saatlere göre ücretlerin farklı olduğunu göreceksiniz. Benim gibi tüketiminiz çoksa 3 zamanlı tarifeyi öneririm geceleri baya ucuz. Beni de dağıtım bedeli denen saçmalık sinir ediyor ama yapacak bişey yok.

Elektrik faturası çılgınlığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 31 Aralık 2017; 3:18:14 >

• sfzb67 kullanıcısına yanıt
    Doğudaki kaçak sorununa çözüm bulabildiler mi?
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Hocam elektrik sayacınızı kendiniz test edebilirsiniz. İzah edeyim; Bütün cihazları prizden çekin lambaları söndürün. Gücü belli bir makineyi çalıştırn. Örneğin saç kuruma makinesi.Diyelim 2200W. Sayacın başına gidin. Kronometreyi hazır tutun. Makineyi çalırır çalıştırmaz kronometreyle 30 saniye sayaç üzerindeki led ikaz kaç kez yanıp sönüyorsa sayın. Sayaçlar genelde 1000 yanıp sönmeyi 1 kWh saat olarak kayıt ederler. 2200Wlık yük çalıştığı için 1 saatte 2200 pals yani yanıp sönme olacaktır. siz 30 saniye pals ölçtüğünüz için 2200 pals /((60x60)/30sn) = 18.33 yanıp sönme olmalıdır. Eğer bu 30 saniyede örneğin 22 yanıp sönme oluyorsa sayacınız fazla yazıyor , 16 yanıp sönme oluyorsa az yazıyor demeketir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Ben tedaş çalışanıyım;bizimde bu tür şikayetler başımıza çokça geliyor.

Bunun bir çok sebebi olabilir.

-İyi bir elektrikçiye evin iç tesisatını ve elektrikli ev aletlerinizi kontrol ettirin.(Bazı aletler bozulduğunda etiket değerinden çok daha fazla akım çekebilmektedirler)
    -Duvara çaktığınız herhangi bir çivi,sıva altından geçen tesisata isabet etmiş olabilir oradan ufak ufak kaçak yapıyor olabilir.
    -Sayaç bağlantılarınızı kontrol ettirin başka bir yerler sizin sayaçdan besleniyor olabilir(merdiven otomatiği gibi)
    -Tesisatınızda kaçak akım rölesi yok ise taktırıp atıp atmadığını kontrol edin.
    -Son olarak hala bir çare bulamadıysanız bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketi ofisine giderek durumunuzu ve yaptıklarınızı anlatan bir dilekçe ile sayacınzın değiştirilmesini ve rapora gönderilmesini isteyin...

Günümüzde gelişen teknoloji ile parelal olarak evlerimizde bir çok elektrikli aletler girdi ve girmeye devam ediyor,dolayısıyla elektrik faturalarıda buna bağlı olarak artıyor şuan ortalama bir evin tüketim değeri 90-100tl seviyesine ulaştı ve 1 Ocak 2017 ile gelen %8.8 lik zam ile bu daha da artacaktır.

Saatlerin içindeki yazılımı yazdıranlar bunun sorumlusudur. Bırakın bu kaçak hat olabilir hikayesini.

Gece ve gündüz dilimlerinin de dilimlerinde yapılan tüketim hesaplamalarında nasıl yöntemlere başvuruyor dağıtım şirketleri acaba?

Güç tüketimi, fatura vergilendirmesinde yapılmayan oyun yok.

Geçiniz.

Ben şunu anlamıyorum şu kiri atacağınıza niye bu ülke de bir tane elektrik mühendisi, bir tane elektrik tesisatlarını yazan donanım yazılımcısı, bir tane elektrik ustası, bir tane elektrik şirketi sahibi, bir tane elektrik dükkanı olan bir adam yok mu da şöyle böyle diye youtube 'ye atıp ispat edemiyor bu firmalar 2 kat elektrik harcatan sayaç yapmışlar yazaılımı da bu şu diye bu ülke de bir tane adam yok mu da kalkıp kiri at çekil kenara ile yaşıyorsunuz bu hayatı anlamıyorum var mı delilin elinde yoksa o zaman boş yapma git öte de oyna böyle yazınca da kızıyorsunuz sen bir bak bakalım ne yazmışsın ne iddia da bulunmuşsun ondan sonra yaz konuşalım..

Berat Albayrak'ın talimatının yargıtay kararının önüne geçtiği ülkede yaşıyoruz.

Yazılım dosyaları şifrelidir. İşin içinde olan bilir.

Öyle tahminle kırabileceğiniz şekilde şifrelenmiyor.

Ayrıca saatler içinde kullanılan mikrodenetleyici /mikroişlemciyi de bilmiyorum. Belki üzerini madde kaplamışlardır. (Örümcek çip)

Bilgi çağındayız. Sana diyeceklerim bu kadar.

Her şey de Türkiye 'yi yerden yere vurursunuz, kimsiniz siz, saf akp liler yönettiği sürece yazılımın gramını bile yapamaz diyen sizler, şimdi örümcek çip, bilgi çağında olan yazılımcı ak 'lar, yazılım dosyaları şifrelemeleri, falan filan.. Bir öyle bir böyle yapmayın lütfen yapmayın.. Yani işinize geldiği görmeyin her şeyi görmeyin..

Bilmediğiniz konuda hala konuşmaya devam ediyorsunuz.

Sen o zaman iddia atmaya devam et..

Bir mikrodenetleyicinin güvenliğini atlabilmenin net bir yolu varsa buyrun bakın. Ne diyeyim.

Adam örümcek çip, mikro denetleyici güvenliği diyor ya.. Tövbe tövbe neler yağacak başımıza..

Bunlar elektronikte geçiyor. Başınıza birşey yağmaz korkmayın.

Konu saatlerde hile yapılıyor olabilir dememdi.

Siz sordunuz ben cevapladım ama işinize gelmedi maalesef.

Neyi anlamıyorsun üretilen sayaç bir sayaçtır buna hem fikiriz değil mi, bir sayacı üreten firma kafayı mı yedi de kendini bitirecek bir hamleye kalksın, hiç mi bir kişi bunu inceliyip firmayı yok edemeyeceğini düşünemiyor mu bu firma, aynı olay Volkswagen 'in başına geldi yedirdi millete ama bir gün tersine döndü her şey ve ceo 'su mu ne tam bilmiyorum 5 10 yıl hapise çarptırıldı ve 11 milyar dolar cezalara mahkum edildi ama aralarında anlaşılır 3 5 le kapatırlar ayrı konu o yüzden ne oldu bu Volkswagen 'i 5 yıl geri götürdü belki belki de batmasına vesile olacak gelelim bir sayaç firmasına böyle bir oyuna kalkıyor ve devletle anlaşıyor bu iş açığa çıktığında ne olacak sanıyorsun o firma ayakta kalabilir mi ya da o devlet yani hükümet 'in başına gelecekleri tahmin ediyorsundur herhalde o yüzden bu işler özel ayar çekecek kadar basit değil.. O yüzden ya sayaç hatalı üretilmiştir fabrikasyon hatası ya da hatasız olan sayaç zaman içerisinde ömrünü doldurmuş ya da arızaya sebebiyet verip eskisi gibi çalışmıyordur ya da evin içerisinde bir çalışan aletin ya da aletlerin sorunudur ya da evin içinde boşa giden kaçak elektrik vardır duvarın içinde bir demir çivinin elektriği çekmesi gibi (bir arkadaş yazmıştı burada bunu) ya da başka bir evden kaçak elektrik çeken vardır ya da ana santrali kontrol eden biri kötü amaçlara hizmet edip müdahale ediyordur ki var mı bilmiyorum gibi gibi sıkıntılar onun dışında örümcek çip vardır, mikro denetleyici güvenliği vardır yok diyemem benim ilgi alanım değil ama olsa bile kimse yani bir kurum bir işletme bir devlet organı bu cesarete kalkışamaz çünkü bedeli çok ağırdır bunun Volkswagen olayı gibi..

Adaletin herkes için geçerli olduğu ülkede olur senin bu dediklerin.

Sayacın içindeki şey sadece ölçüm yapan bir entegre değil.

Tarih, saat ve bazı tüketim değerlerini de gösterebilen, yani programlanabilir bir denetleyici barındıran elektronik bir cihaz.

Konuya vakıf olmadığı kendi ellerinle söylüyorsun, fakat beni önceki mesajlarında itham etmekten kaçınmadın.

Senin ya ciddi sağlık sorunların var ya da numara yapıyorsun.

Bende bloklu olduğun halde sana birşeyler anlatmaya çalıştım.

Daha cevap vermiyorum. Umarım bir gün ülkede adaletin olup olmadığını anlarsın.

İlla tane tane mi yazmam gerekir vakıf değilim derken uzmanı değilim 3 5 bir şey biliyor olabilirim ama olaya da avukat gözüyle de bakmaya çalışıyorum iş etiği ahlaki suç yönleri ama anlayabilene uzman olsam enerji bakanlığı 'nda bu işin uzmanıyım der sana detaylar verebilirdim ama değilim ve kısmi bilgi veriyorum bunu da başka türlü anlıyorsun diyorum ya işine geldiği gibi anlamak senin elinde adalet yok diyorsun sana göre yok bitti, bana göre var ne ben seni ikna edebilirim adalet var diye ne de sen ya bildiğine devam edeceksin ya da bu adam mı haklı deyip adaletin olmadığına kanıtları ile ulaşacaksın işine de gelirse ya da kir ata ata karalayıp çizip duracaksın sağ da sol da.. Bloklayınca bir şey geçiyor sanki elinize tam komedi ya blokçular bu ülke de anca korkakların seçimi olur diyor bay bayyyy diyorum..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

demoprazol kombi çekiyor olabilir.

Benim evdeki tüm lambalar Philips'in LED ampüllerindendir ve ufak odalardaki düşük lümenli az elektrik harcayan lambalardır. Evdeki televizyonlar ve beyaz eşya dahil her şey A++ enerji sınıfında. Elektrik kullanımı sizin kombinasyonla aynı sabah kimse yok.

Kasım ayı faturası 138 TL geldi, aralık ayı da yeni kesilmiş o da 191 TL. Su zaten 150 den aşağı hiç gelmiyor, bir doğal gaz fena değil, geçen ay 75 geldi bu ay 100 civarı bekliyorum.

Oturduğum il İstanbul, ilçe Kadıköy.

Ohaa nasıl faturalar bu aklım almıyor 150 tl su harcanacak ne yapabilir ki insan, ya da bir ev de ortalama herkeste aynı aletler var iken 140 190 tl fatura nasıl gelir çok ilginç geliyor..

Bizim bu su faturası olayı efsanedir.

Su faturası çok gelmeye başlayınca önce itiraz ettim, sayaç değiştirdiler ve sayaç da sorun yok diyerek parasını bana yazdılar. Yine yüksek gelmeye devam edince farklı marka çok kaliteli dedikleri üstünde elektronik olarak da sonuç yazan bir sayaç taktılar yine yüksek gelmeye devam etti. O sayacında parasını bana ödettirdiler.

Bu işe sinirlenip evin bütün su tesisatını kırdırdım ve yeniden yaptırdım. Zaten eski sayılmazdı ama kaçak olabilir dedikleri için bu işlemi yaptım ve tüm muslukları ekonomik yarı tasarruflu musluklarla değiştirdim, çamaşır makinesinin ve bulaşık makinesinin gittim en az su harcayanını aldım ama su faturası değişmedi. Bu işler için devasa sayılabilecek bir bütçe ayırdım ve evde ne varsa yeniledim. (İski su hattında kaçak var veya sifonlarda kaçak var, gece bar yükselince sifonlar kaçırıyordur diye iddia ediyordu.) Tabi yine fatura düşmedi.

Asıl efsane konu ise bu yaz ülke turu yaptım birçok şehir gezdim, su vanası kapalı ve evde kimse yok. Sayaç okumasının yapıldığı günün ertesi sabah evden gittim ve eve döndükten 3 gün sonra sayaç tekrar okundu. Kısacası fatura dönemi içerisinde evde sadece 4 gün durdum ve 3 kez çamaşır makinesi çalıştırıldı. Bu 4 günlük kullanım içinde 90 TL su faturası kesildi.

İski ile bu su konusu sebebiyle çok uğraştım ama hiç başarılı olamadım. Apartmanda herkese çok yüksek faturalar geliyor 100 TL'den aşağı fatura ödeyen kimse yok. 250 TL fatura gelen komşumuzda var. Evde 3 kişiler ve sabah çıkış akşam geliyorlar cumarteside çalışıyorlar.

Belediye ve genel seçimlerde Ak Partiye oy veren bir insanım. Bunu bir muhalif söylese acaba yalan mı söylüyor karalamak için mi söylüyor diye aklımdan geçirirdim ama benim başıma da geldiği için kimseye bir şey diyemiyorum.

Bizim ilçeyi hep CHP kazanır. Kimsenin günahını almak istemiyorum ama bu faturaların yüksek gelmesinin birazda siyasi olduğunu düşünüyorum. Semtine göre fatura kestiklerini, herkesin aynı kullanımda aynı faturayı ödemediğini düşünüyorum.

İnşallah kul hakkına girecek işlerin altına girmiyorlardır.

Elektrik faturasına gelirsek o konuda bir şey diyemiyorum. Evde birçok elektronik alet var ama ampüller dahil hepsi en tasarruflu olanından. Neyi ne kadar harcadığımızı kestiremediğim için elektriğe hiç itiraz etmedim hep yüksek geliyordu ve hep yüksek ödemeye devam ettim.

Doğal gaz ise hakkaniyetli geliyor onda bir sorun görmüyorum. Yazları oldukça az geliyor. Ancak Su konusunda şikayetçiyim.

Yapma yaa vallahi şaştım kaldım, benim şehir Tekirdağ ve bende AKP 'ye oy vermiş biri olarak yazıyorum ki ailem de böyle CHP 'ye Büyükşehir Belediyesi 'ne annem oy attı babam 'da mhp 'ye attı biliyorum (emin değilim) ve bende AKP 'ye yani CHP 'ci değiliz ama Allah var yukarıda Tekirdağ 'da böyle bir sorun yok bize elektrik olması gerektiği gibi geliyor ama su çok geliyor bize de büyük şehir olduktan sonra burada Teski kuruldu o günden sonra büyük şehir vergisi ilçe vergisi atık sı çevre falan hepsini bir yerde bir topladılar su faturaları çoştu bizim ama elektrikte sorun yok günahlarını da alamam ama sen komşularında böyle olduğunu söyleyince günahlarını alamam ama Kadıköy Belediyesi normal 'in dışında işlere kalkıştığını düşünmeye başladım bence ne ya biliyor musun.. İstanbul 'da İski var her ilçe ve yani belediye ona bağlı o yüzden diğer ilçeler de yaşayan tanıdıklarınla bu olayı incele derim sana yakın su kullanımı yapan arkadaş ya da akrabalarının faturalarını incele ve aynı suyu kullanıp metreküp fiyatlarını incele ve kdv belediye vergisi falan bunları karşılaştır sonra bir durum çıkar ortaya işi anlarsın eğer işin ardında Kadıköy Belediyesi 'nin yüksek vergileri ya da metreküp başına alınan para birimi daha fazla çıkarsa o ilçeyi terk etmeye çalış derim şayet belediye 'nin fahiş işi ise ki bana çok geldi bu ne arkadaş böyle fatura mı gelir.. benim 2 3 ay da kullandığım suyu kullanıyorsun.. Ki durumun iyi herhalde evi baştan sonra tadilat yapmışsın çözüm bulamamışsın üzüldüm vallahi.. Belediye 'yi suçlayamam ama komşularına da böyle geliyorsa bir sorun var bu işte.. Çünkü İSKİ her yer de aynı İSKİ koca İstanbul 'da..

İstanbul'da İski her ilçede var ilçe belediyesinin fatura üzerinde bir etkisi olduğunu düşünmüyorum en azından fatura üzerinde ilçe belediyesi ile ilgili bir şey yazmıyor. Yine de bu konuyu araştıracağım.

m2 hesabı ile farklı ilçelerden akrabalardan fatura toplayıp İski'ye bu konuda da itiraz yaptım ama sonuç alamadım. Ben Anadolu yakasındayım Akrabalar genelde Avrupa yakasında oturuyor. Geçen sene oradaki faturalardan da örnek topladım gönderdim iskiye yakın m2 kullanılmış ama daha az dedim, onlarda ek indirimler vardır veya engelli indirimi vardır şeklinde bir savunma yaptılar. Diğer abonenin özel bilgilerini sizinle paylaşamayız dediler.

Durumum fena sayılmaz çok şükür. Elektronik aletler A sınıfı olmalarına rağmen 5 ve üstü senelikti tesisatta 10 yıldan fazla olmuştu ve birikmiş param da olunca bir sinirle tadilat işlerine başladım. Zaten ileride ister istemez gerekecekti biraz erken oldu ama temiz oldu. Evdeki tüm su bataryalarını ECA'nın yarı hava yarı su veren %50 tasarruflu Eco batarya serisi ile değiştirdim. Su konusunda ne gibi bir tasarruf önlemi alınması gerekiyorsa onu hayata geçirdim.

Apartmanda 100 TL aşağı su faturası gelen yok. Fatura için ortak bir fatura kutusu mevcut ve faturalar kesilince direk oraya atıyorlar, bu sayede herkesin faturasını inceleme şansım oluyor.

Oturduğum sitede İski onaylı ve onların bilgisi dahilinde bir su depolama sistemi var. Zamanında, İstanbul'da 3 gün su kesilse bile 3 gün boyunca siteye su verecek bir sistem kurmuşlar. İski zaman zaman burayı denetlemeye de geliyor. Böyle bir sistem olduğu için fazla mı fatura kesiyorlar bilmiyorum. Bunu düşünüp sormuştum ama alakası yok demişlerdi.

3-4 sene içerisinde İstanbul'dan gitmeyi planlıyorum. İstanbul'da doğdum büyüdüm ama hem pahalılığı hem kalabalığı artık beni yormaya başladı. Belki o zaman bu fatura dertlerinden de kurtulabilirim.

İski 'nin su depolama sistemi tam nasıl bilmiyorum, ama bizim apartmanda şu sistem vardı zaten eskiden herkeste var idi bu sistem bizde çatı da sallıyorum 10 tonluk depo vardı önce su buraya çıkıyordu sonra bu depodan hanelere dağılıyordu bu depoya da sayaç bağladıkları için bu depo dolana kadar atıyorum 120 tl geliyordu sonra bizim hanelerin her birine de sayaç koydukları için her hane ne kadar su çekerse sayacına göre su faturası kesiliyordu ve biz bunu bir süre takip ettik iki kez su faturası ödediğimizi fark ettik 120 tl büyük depo için su parası geliyor her haneye de ortalama 12 tl su faturası geliyor 10 hane olduğunu varsayarsak ki buna benzerdi sistem 120 120 240 tl bir apartmandan para çıkıyordu her ay bu ne işe yarıyordu dediğin gibi eskiden sular kesiliyordu çok aynen ve bizim suyumuz 1 2 gün bizi idare ediyordu bu sebepten müteahhit zamanında böyle yapmış ya da eskiden böyle yapılıyordu genel olarak diyelim sonra biz dedik bu depoya giden sayacı söktürelim yetkililere anlattık olayı dediler nereden bileceğiz sizin o depodan kaçak hat çekmeyeceğinizi olmaz sistem böyle dediler eee dedik aynı suya iki kere para ödüyoruz iki sayaç üzerinden evimizde su gelmiş oluyor diye yapacak bir şey yok depoyu iptal ettirmeniz lazım o zaman dediler iptal ettik onu da kabul etmediler depo betondan yapılmıştı kırdık öyle ikna ettik adamları ve kestiler sayacı alıp gittiler ve 10 yılı geçti tek sayaç üzerinden fatura ödüyoruz artı saha önce depoya doluyordu misal ben 20 tl lik harcamışım ama başka hane 40 tl lik harcamış 40 tl 'nin 20 'sini 10 haneye yayarak ödemiş oluyorduk yani tamamen haksızlık üzerine kurulu bir sistem iptal ettik iyi oldu sizde de muhtemelen buna benzer bir sistem var anında gidin iptal ettirin apartman olarak yazık günah iki kez para ödüyorsunuz sular ise eskisi gibi kesilmiyor artık ay da 1 olsun en fazla onu da damacana ile halledersiniz boşa bu kadar para vermeyin derim..

Bir de iski bilgi veremeyiz diyorlar mı deli oluyorum onlar bilmiyor neyin ne olduğunu üstünden savmışlar resmen yazık yaa yetkili mercilerden net cevap istiyorsan ama yetkisiz yani yetkiden bir haber kişiler sorunu çözemeyenleri koymuşlar oraya geçiştirme bahanesi ile gönderiyorlar resmen yazık.. Bu şu gibi doktor a gideceğim beni aşıyor git Allah kurtarsın seni demek gibi oluyor bu nasıl iştir.. :)

Umarım çözersiniz sorunu, kolay gelsin bırakmayın bu işin peşini..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Ben tedaş çalışanıyım;bizimde bu tür şikayetler başımıza çokça geliyor.

Bunun bir çok sebebi olabilir.

-İyi bir elektrikçiye evin iç tesisatını ve elektrikli ev aletlerinizi kontrol ettirin.(Bazı aletler bozulduğunda etiket değerinden çok daha fazla akım çekebilmektedirler)
    -Duvara çaktığınız herhangi bir çivi,sıva altından geçen tesisata isabet etmiş olabilir oradan ufak ufak kaçak yapıyor olabilir.
    -Sayaç bağlantılarınızı kontrol ettirin başka bir yerler sizin sayaçdan besleniyor olabilir(merdiven otomatiği gibi)
    -Tesisatınızda kaçak akım rölesi yok ise taktırıp atıp atmadığını kontrol edin.
    -Son olarak hala bir çare bulamadıysanız bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketi ofisine giderek durumunuzu ve yaptıklarınızı anlatan bir dilekçe ile sayacınzın değiştirilmesini ve rapora gönderilmesini isteyin...

Günümüzde gelişen teknoloji ile parelal olarak evlerimizde bir çok elektrikli aletler girdi ve girmeye devam ediyor,dolayısıyla elektrik faturalarıda buna bağlı olarak artıyor şuan ortalama bir evin tüketim değeri 90-100tl seviyesine ulaştı ve 1 Ocak 2017 ile gelen %8.8 lik zam ile bu daha da artacaktır.

Saatlerin içindeki yazılımı yazdıranlar bunun sorumlusudur. Bırakın bu kaçak hat olabilir hikayesini.

Gece ve gündüz dilimlerinin de dilimlerinde yapılan tüketim hesaplamalarında nasıl yöntemlere başvuruyor dağıtım şirketleri acaba?

Güç tüketimi, fatura vergilendirmesinde yapılmayan oyun yok.

Geçiniz.

Ben şunu anlamıyorum şu kiri atacağınıza niye bu ülke de bir tane elektrik mühendisi, bir tane elektrik tesisatlarını yazan donanım yazılımcısı, bir tane elektrik ustası, bir tane elektrik şirketi sahibi, bir tane elektrik dükkanı olan bir adam yok mu da şöyle böyle diye youtube 'ye atıp ispat edemiyor bu firmalar 2 kat elektrik harcatan sayaç yapmışlar yazaılımı da bu şu diye bu ülke de bir tane adam yok mu da kalkıp kiri at çekil kenara ile yaşıyorsunuz bu hayatı anlamıyorum var mı delilin elinde yoksa o zaman boş yapma git öte de oyna böyle yazınca da kızıyorsunuz sen bir bak bakalım ne yazmışsın ne iddia da bulunmuşsun ondan sonra yaz konuşalım..

Berat Albayrak'ın talimatının yargıtay kararının önüne geçtiği ülkede yaşıyoruz.

Yazılım dosyaları şifrelidir. İşin içinde olan bilir.

Öyle tahminle kırabileceğiniz şekilde şifrelenmiyor.

Ayrıca saatler içinde kullanılan mikrodenetleyici /mikroişlemciyi de bilmiyorum. Belki üzerini madde kaplamışlardır. (Örümcek çip)

Bilgi çağındayız. Sana diyeceklerim bu kadar.

Her şey de Türkiye 'yi yerden yere vurursunuz, kimsiniz siz, saf akp liler yönettiği sürece yazılımın gramını bile yapamaz diyen sizler, şimdi örümcek çip, bilgi çağında olan yazılımcı ak 'lar, yazılım dosyaları şifrelemeleri, falan filan.. Bir öyle bir böyle yapmayın lütfen yapmayın.. Yani işinize geldiği görmeyin her şeyi görmeyin..

Bilmediğiniz konuda hala konuşmaya devam ediyorsunuz.

Sen o zaman iddia atmaya devam et..

Bir mikrodenetleyicinin güvenliğini atlabilmenin net bir yolu varsa buyrun bakın. Ne diyeyim.

Adam örümcek çip, mikro denetleyici güvenliği diyor ya.. Tövbe tövbe neler yağacak başımıza..

Bunlar elektronikte geçiyor. Başınıza birşey yağmaz korkmayın.

Konu saatlerde hile yapılıyor olabilir dememdi.

Siz sordunuz ben cevapladım ama işinize gelmedi maalesef.

Neyi anlamıyorsun üretilen sayaç bir sayaçtır buna hem fikiriz değil mi, bir sayacı üreten firma kafayı mı yedi de kendini bitirecek bir hamleye kalksın, hiç mi bir kişi bunu inceliyip firmayı yok edemeyeceğini düşünemiyor mu bu firma, aynı olay Volkswagen 'in başına geldi yedirdi millete ama bir gün tersine döndü her şey ve ceo 'su mu ne tam bilmiyorum 5 10 yıl hapise çarptırıldı ve 11 milyar dolar cezalara mahkum edildi ama aralarında anlaşılır 3 5 le kapatırlar ayrı konu o yüzden ne oldu bu Volkswagen 'i 5 yıl geri götürdü belki belki de batmasına vesile olacak gelelim bir sayaç firmasına böyle bir oyuna kalkıyor ve devletle anlaşıyor bu iş açığa çıktığında ne olacak sanıyorsun o firma ayakta kalabilir mi ya da o devlet yani hükümet 'in başına gelecekleri tahmin ediyorsundur herhalde o yüzden bu işler özel ayar çekecek kadar basit değil.. O yüzden ya sayaç hatalı üretilmiştir fabrikasyon hatası ya da hatasız olan sayaç zaman içerisinde ömrünü doldurmuş ya da arızaya sebebiyet verip eskisi gibi çalışmıyordur ya da evin içerisinde bir çalışan aletin ya da aletlerin sorunudur ya da evin içinde boşa giden kaçak elektrik vardır duvarın içinde bir demir çivinin elektriği çekmesi gibi (bir arkadaş yazmıştı burada bunu) ya da başka bir evden kaçak elektrik çeken vardır ya da ana santrali kontrol eden biri kötü amaçlara hizmet edip müdahale ediyordur ki var mı bilmiyorum gibi gibi sıkıntılar onun dışında örümcek çip vardır, mikro denetleyici güvenliği vardır yok diyemem benim ilgi alanım değil ama olsa bile kimse yani bir kurum bir işletme bir devlet organı bu cesarete kalkışamaz çünkü bedeli çok ağırdır bunun Volkswagen olayı gibi..

Adaletin herkes için geçerli olduğu ülkede olur senin bu dediklerin.

Sayacın içindeki şey sadece ölçüm yapan bir entegre değil.

Tarih, saat ve bazı tüketim değerlerini de gösterebilen, yani programlanabilir bir denetleyici barındıran elektronik bir cihaz.

Konuya vakıf olmadığı kendi ellerinle söylüyorsun, fakat beni önceki mesajlarında itham etmekten kaçınmadın.

Senin ya ciddi sağlık sorunların var ya da numara yapıyorsun.

Bende bloklu olduğun halde sana birşeyler anlatmaya çalıştım.

Daha cevap vermiyorum. Umarım bir gün ülkede adaletin olup olmadığını anlarsın.

İlla tane tane mi yazmam gerekir vakıf değilim derken uzmanı değilim 3 5 bir şey biliyor olabilirim ama olaya da avukat gözüyle de bakmaya çalışıyorum iş etiği ahlaki suç yönleri ama anlayabilene uzman olsam enerji bakanlığı 'nda bu işin uzmanıyım der sana detaylar verebilirdim ama değilim ve kısmi bilgi veriyorum bunu da başka türlü anlıyorsun diyorum ya işine geldiği gibi anlamak senin elinde adalet yok diyorsun sana göre yok bitti, bana göre var ne ben seni ikna edebilirim adalet var diye ne de sen ya bildiğine devam edeceksin ya da bu adam mı haklı deyip adaletin olmadığına kanıtları ile ulaşacaksın işine de gelirse ya da kir ata ata karalayıp çizip duracaksın sağ da sol da.. Bloklayınca bir şey geçiyor sanki elinize tam komedi ya blokçular bu ülke de anca korkakların seçimi olur diyor bay bayyyy diyorum..

Yahu memlekette olan biten olaylar ortada.

Gerçeği göremeyen adam bana etikten bahsediyor şaka gibi.

Kendin bile kurduğun cümleleri anlamıyorsun aslında.

Kafanın içindekileri döküp duruyorsun sadece.

Masallarla yaşamaya devam edin. Gerçeklerle er ya da geç yüzleşeceksiniz.

Sen gerçeklerle er ya da geç yüzleşeceksiniz derken aslında gerçekleri yaşadığını göremiyorsun ya o yüzden sen hayallerle yaşamaya devam et.. Zuhahahahah.. Smiley gençliği..

Biz dönüyoruz artık sizin gideceğiniz daha çok yol var gide gide öğrenirsin hayatı..

• Her gün kullandığınız tost makinası ve su ısıtıcısından dolayı gayet normal fatura. O iki alet çok küçük görünüyor ancak deli gibi elektrik harcıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 180+ lira oduyorum ben her ay, evde 2 kisiyiz. Surekli acik 3 bilgisayar var, onun disinda buzdolabi vs standart donanim. Tost makinesi, Kattle vs kullanmiyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik faturası çılgınlığı

Tek yaşıyorum

Dolap çalışmıyor

Eski doğal gaz sobası ile ısınıyorum

Ve hergün duş alıyorum

Playstation 4 ve monitör çalışıyor evde olunca ara sıra da çamaşır makinesi

Vergi ne kadar veriyorum

Pek anlamam faturadan

Konusu açılmış bi yorum yapsanız

• Türkiye'de Çin'de ki sistem gibi yapsalar çok güzel.Her katta sigorta kutuları üzerinde kart okuyucu var, kartı okutturup istediğiniz kadar ödeyebiliyorsunuz, elektrik sayacı 0 yazınca elektrik komple gidiyor, mobil ödemeyle 2 dakika içinde elektrik tekrar geliyor.Mesela; 2 ay TL bazında 100 TL yetiyor bize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaNgO -- 31 Aralık 2017; 7:10:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    hangi sehir

• metulen kullanıcısına yanıt
    kac kisisiniz

• xiaomimimax2 X kullanıcısına yanıt
    clk nedir bahseder misiniz

• 150 kwatt elektriğe 140 tl fatura gelmiş sebebi nedir?
    yer: izmir
  • hftblgc kullanıcısına yanıt
    Istanbul

• tost makinesinin ortalama 2 kw gücü var desek. her sabah 8 dakikadan ayda toplam 30x8=240 dakika çalıştırıyorsun. 4 saate tekabül eder.

elektriğin kw birim fiyatına 0.4 TL desek. 2x4= 8 kw ayda tost makinesinin kullanımı söz konusu. 8x0.4= 3.2 TL.

konu kilit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hftblgc

clk nedir bahseder misiniz

Clk elektrik yazinbgoogle a

• 100 liralık faturanın %50 si vergi. Öncelikle en yakın vergi dairesine gidin bir dilekçe doldurup "bizi daha ne kadar sağacaksınız" siye sorun.

Düzeltme :

Buraya da sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 31 Aralık 2017; 16:55:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faturanızı görebilseydik daha güzel yorum yapabilirdik. Fakat tahmini yorum yapmak gerekirse bunun birkaç sebebi olabilir. Bunlar;

1-Tarifeniz tek zamanlı mı yoksa 3 zamanlı mı? 3 zamanlı ise saat 17:00-22:00 arası saatlerde tüketim bedeli %50 daha fazla oluyor. Tarifenizi faturadan görebilirsiniz.

2- Bulunduğunuz şehirde kayıp-kaçak çok oluyorsa bu kayıp-kaçak bedeli faturasını ödeyenlere yansıtılıyor. Özellikle doğu illerinde bariz şekilde belli oluyor. Faturanızda ki kayıp-kaçak bölümü varsa oradan görebilirsiniz.

3- Elektrik saatinizde sorun olabilir, bunun için bir elektrikçi ile görüşüp saatinizi kontrol ettirin gerekirse kaliteli bir saat taktırın.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.