Şimdi Ara

Elektrik faturası çılgınlığı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
8
Favori
7.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

Ben tedaş çalışanıyım;bizimde bu tür şikayetler başımıza çokça geliyor.

Bunun bir çok sebebi olabilir.

-İyi bir elektrikçiye evin iç tesisatını ve elektrikli ev aletlerinizi kontrol ettirin.(Bazı aletler bozulduğunda etiket değerinden çok daha fazla akım çekebilmektedirler)
    -Duvara çaktığınız herhangi bir çivi,sıva altından geçen tesisata isabet etmiş olabilir oradan ufak ufak kaçak yapıyor olabilir.
    -Sayaç bağlantılarınızı kontrol ettirin başka bir yerler sizin sayaçdan besleniyor olabilir(merdiven otomatiği gibi)
    -Tesisatınızda kaçak akım rölesi yok ise taktırıp atıp atmadığını kontrol edin.
    -Son olarak hala bir çare bulamadıysanız bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketi ofisine giderek durumunuzu ve yaptıklarınızı anlatan bir dilekçe ile sayacınzın değiştirilmesini ve rapora gönderilmesini isteyin...

Günümüzde gelişen teknoloji ile parelal olarak evlerimizde bir çok elektrikli aletler girdi ve girmeye devam ediyor,dolayısıyla elektrik faturalarıda buna bağlı olarak artıyor şuan ortalama bir evin tüketim değeri 90-100tl seviyesine ulaştı ve 1 Ocak 2017 ile gelen %8.8 lik zam ile bu daha da artacaktır.

Yalan djsjsjd

Millet faturasini dusurmek icin olmadik ritüel yapiyo yok tv yi fisini ceki flan

Yok duvarin çivisi bilmemne

Bunlar hikaye dostum

Sizce yalan olanbilir bizim başımıza bu gibi durumlar çok geldi ve gelmeyede devam ediyor ben bunu havadan söylemiyorum 12.5 yıllık dağıtım şirketi tecrübesiyle konuşuyorum ama siz buna yalan diyebiliyorsanız konuşacak bişey yok siz daha iyisini biliyorsunuz

Elektrik muhendisiyim kardeşim

Duvara civi cakmakla elektrik sarfiyati artmaz oyle bisey olsa zaten sigorta atar 😂

Komik olmayin yahu

teori bilgisi ve saha başa gelenler bazen örtüşmeyebiliyor dagitim sirketinde görev yapan muhendisler bu gibi ornekleri cokca goruyor...
    Ben basimiza gelen ornekler verdim sigorta atar demeyle olmuyor iste 1 yillik binada var 80 yillik binada var insanin basina hersey gelebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 31 Aralık 2017; 21:40:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

Ben tedaş çalışanıyım;bizimde bu tür şikayetler başımıza çokça geliyor.

Bunun bir çok sebebi olabilir.

-İyi bir elektrikçiye evin iç tesisatını ve elektrikli ev aletlerinizi kontrol ettirin.(Bazı aletler bozulduğunda etiket değerinden çok daha fazla akım çekebilmektedirler)
    -Duvara çaktığınız herhangi bir çivi,sıva altından geçen tesisata isabet etmiş olabilir oradan ufak ufak kaçak yapıyor olabilir.
    -Sayaç bağlantılarınızı kontrol ettirin başka bir yerler sizin sayaçdan besleniyor olabilir(merdiven otomatiği gibi)
    -Tesisatınızda kaçak akım rölesi yok ise taktırıp atıp atmadığını kontrol edin.
    -Son olarak hala bir çare bulamadıysanız bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketi ofisine giderek durumunuzu ve yaptıklarınızı anlatan bir dilekçe ile sayacınzın değiştirilmesini ve rapora gönderilmesini isteyin...

Günümüzde gelişen teknoloji ile parelal olarak evlerimizde bir çok elektrikli aletler girdi ve girmeye devam ediyor,dolayısıyla elektrik faturalarıda buna bağlı olarak artıyor şuan ortalama bir evin tüketim değeri 90-100tl seviyesine ulaştı ve 1 Ocak 2017 ile gelen %8.8 lik zam ile bu daha da artacaktır.

Saatlerin içindeki yazılımı yazdıranlar bunun sorumlusudur. Bırakın bu kaçak hat olabilir hikayesini.

Gece ve gündüz dilimlerinin de dilimlerinde yapılan tüketim hesaplamalarında nasıl yöntemlere başvuruyor dağıtım şirketleri acaba?

Güç tüketimi, fatura vergilendirmesinde yapılmayan oyun yok.

Geçiniz.

Ben yardımcı olmak için yapılan uygulamayı anlattım ve başımızada bu gibi durumlar çok geldi siz direk ön yargılı yazdığınız için bunu sizinle tartışacak değilim...
    Ha bu ara gece gündüz demişssiniz müşterilerin %95 yakını puantlı tarife kullanmaz tek tarife kullanır ve dolayısıylagece gündüz oyunuyla filan hiç bir dağıtım şirketi uğraşmaz...
    Fatura ve vergilendirme epdk denetiminde varsa bi şikayetiniz web sayfasına yazabilirsiniz...

Kadrolu musunuz değil misiniz ondan bahsedelim isterseniz.

Puant uygulanıp uygulanmadığını ispatlayabilmek için saatin içindeki yazılımı görebilmek gerekir.

Ne alakasi var kadro ile???

Komplo teorileriyle biyere varilmaz...

Vatandasin faturasinda hangi dilimde ne sarfiyat yaptigi belli bu silimlerin tarife ücreti de belli egerki yanlis olduğunu düşünüyorsa epdk sikayer etsin epdk her sikayeti sonuna dek arastiyor ve gerekirse soruşturma açıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Doğudaki kaçak sorununa çözüm bulabildiler mi?

O Türkiye nin kanayan yarasi ve birazda siyasi nedenler var bizi aşar...

• Aralık ayında gelen fatura şöyle

son endeks 873
    ilk endeks 729

tüketim: 143

143 ün birim fiyatı :0.21 toplam=31 tl
    dağıtım bedeli : 0.11 toplam = 16
    enerji fonu: 0.31
    trt payı :0.62
    btv : 1.55

günlük ortalama tüketim de 5.532

toplam fatura 59 lira

Tekirdağ/Çorlu da yaşıyoruz.

Evde sürekli olarak bir buzdolabı, derindondurucu, kombinin termostat 15 derece de, 15 dereceye düşünce otomatik yanıyor, günde ortalama kaç saat yanar siz hesaplayın :)

gün içinde 2-3 saat, akşam 2-3 saat tv açık,

akşamları 2-3 saat en az masaüstü bilgisayar açık.

haftada bir kaç kez çamaşır makinası, bir kaç kez fön makinası , bir kaç kez ütü de yapılıyor durum böyle..

bizim burda su daha pahalı bence, 35 lira fatura gelmiş, harcadığımız su 16 lira, gerisi vergi hep. belediye sağ olsun..

• 7 metreküp hocam.

ama yarısı kasım ayından, o zaman tektim ben. 3 kişi olunca fatura çıkar 40-50 arasına.
  • Ani isiticilar veya tost makineleri cok elektrik ceker. Kettle tost makinesi elektrikli sofben vb. Zaten kombiliymis ev sofben yokturda kombide su devirdaimi icin elektrik harciyor sonucta.

Tost makinesi kettle gibi cihazlari kullanmayi birakirsan bir nebze duser faturan bilgisayar tv fln bunlarin yaninda hicbirsey

• büyük konuşmak gibi olmasın ama istanbul en son yaşayacağım şehirdir. Her gelmem de orada yaşayanlara dua ediyorum

inşallah kısa zaman da kurtulursunuz oradan..
  • Güç ve enerji tüketimi farklı şeyler. Tost makinası evet güç çeker ama kısa süre çalışacağı için tüketimi aylık tüketiminizde önemli paya sahip olmaz.
    Bunun yerine sürekli çalışan güçlü aletlere bakın.
    1.Buzdolabı
    2.Kombi sirkülasyon pompası
    3.Klima
    4.Plazma tv
    5.Elektirikli ısıtıcılar (ufo mufo farketmez alayı aynı verimle çalışır ekonomiklik söz konusu değildir)
    6.Akkor aydınlatma

Genellikle evlerin elektrik tüketimlerinde büyük oranda pay sahibi olanlar bunlar.

1 ay evde yokum ama hala fatura kabarık geliyor diyorsanız kaçak akım olabilir. (Düşük bir ihtimal)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarank -- 1 Ocak 2018; 1:11:38 >
  • Öğrenciyim.
    Geçen sene Denizli'de 1+1 de evde durmama rağmen 50tl elektrik faturası geliyordu.
    Bu sene Eskişehirdeyim gene 1+1 gene ayni evde fazla durmuyorum ve gelen fatura 25tl civarı bu fark nerden oluşuyor çok merak ediyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana ortalama ₺70 civarı geliyor. O da ısınmak için klimayı kullandığım için.
    Elektrikli ısıtıcı alsam daha mı az yakar acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Bana ortalama ₺70 civarı geliyor. O da ısınmak için klimayı kullandığım için.

SAKIN !
    Tam tersi aynı ısıyı almak için 3,5-4 katı ödersiniz.

Klimalarda ki COP değeri tam da bunu ifade eder.
    COP değeri 3,5 olan bir klima demek; 1 birim elektirik tüketimine karşılık 3,5 birimlik ısı vermesi demektir.
    Elektrikli ısıtıcılar 1 birim elektirik tüketimi için 1 birim ısı verirler.
    Bu farkın yegane sebebi Klimanın elektiriği ısıyı dış ortamdan iç ortama taşımak için harcarken, elektrikli ısıtıcının elektiriği direkt ısıya çevirmek için kullanmasından kaynaklanır.
    Klima ısı taşır. Elektrikli ısıtıcı ısı üretir.

2000 Watt eklektirikli bir ısıtıcı günde 8 saat tek odayı ısıtmak için çalışsın
    Aylık Elk Tüketimi: 2kW*8*30=480kWh yapar.
    Aylık tutar:480kwhx0,44tl/kwh= 211 TL
    Ve bu para ile ancak 1 oda ısıtırsınız.
    Aynı ısıyı klima ile alırsanız=211/3,5= 60,3TL ödersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: basarank

quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Bana ortalama ₺70 civarı geliyor. O da ısınmak için klimayı kullandığım için.

SAKIN !
    Tam tersi aynı ısıyı almak için 3,5-4 katı ödersiniz.

Klimalarda ki COP değeri tam da bunu ifade eder.
    COP değeri 3,5 olan bir klima demek; 1 birim elektirik tüketimine karşılık 3,5 birimlik ısı vermesi demektir.
    Elektrikli ısıtıcılar 1 birim elektirik tüketimi için 1 birim ısı verirler.
    Bu farkın yegane sebebi Klimanın elektiriği ısıyı dış ortamdan iç ortama taşımak için harcarken, elektrikli ısıtıcının elektiriği direkt ısıya çevirmek için kullanmasından kaynaklanır.
    Klima ısı taşır. Elektrikli ısıtıcı ısı üretir.

2000 Watt eklektirikli bir ısıtıcı günde 8 saat tek odayı ısıtmak için çalışsın
    Aylık Elk Tüketimi: 2kW*8*30=480kWh yapar.
    Aylık tutar:480kwhx0,44tl/kwh= 211 TL
    Ve bu para ile ancak 1 oda ısıtırsınız.
    Aynı ısıyı klima ile alırsanız=211/3,5= 60,3TL ödersiniz.

Teşekkür ederim hocam.

• hftblgc kullanıcısına yanıt
    Eşim ve ben varız. İkimizde çalışıyoruz. Aslında 65tl de az bir rakam değil ama konu sahibi arkadaşın durumuna örnek teşkil etmesi için yazdım.
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Sigorta çıkışına bağlamışsa eleman o zaman bulamazsın. Şöyle anlaşılır sigortaları indirmeden tüm lambaları kapat, tüm fişleri çek tüm ama tüm alıcıların bağlantısını kes. Şimdi sayaca bakın eğer artma varsa kaçak bağlamış biri sizin eve.
  • Bu ay 192 lira gelmiş. buzdolabı, deep freeze, 2 tv ( biri sürekli çalışıyor), klima akşamdan akşama çalışıyor, çamaşır Makinesi sık sık çalışır, ışıkları mümkün olduğunca kapalı tutarız ama 1 lamba sürekli yanıyor yine de, birde alt kata inerken harekete duyarlı benim uyuz olduğum duvar ledleri var sürekli yanıyor kapatalım diyorum annemler kapatma karanlıkta iyi oluyor diyor :) günde 150 kere yanıp sönüyordur herhalde sırf ziyan ama yapacak birşey yok.senin duruma göre bizim fatura yine iyiymiş.bizde su faturası çok geliyor bana, elektriğe alıştık aslında çok fazla ama bir şekilde geçiriyorlar! Su faturası antalyadayken 40 50 liradan fazla gelmezdi Didim’de tonu 2 katı pahalı Antalya’ya göre, 2 aylık 190 lira gelmiş su faturası da.

• 48 tl elektrik faturam ; dagitim bedeli + enerji fonu + trt payi + btv + kdv ile 95 tl olmus yaziktir ya.

• Her ay 50 geliyodu bu ay 55 gelmiş. O da bu ay 2-3 kere firin calistigi icin

• Aklıma Recep İvediğin sahnesi geldi nedense bu konuyu görünce

Bana giren hepinize de girdi arkadaşlar.

Tamam Susalımm :D

Devletin mantığı da bu...
  • Hocam bir gelisme var mi

• bana da 12 günlük 78 lira fatura geldi. istanbulda işe girdim. eve 1 şubatta çıktım 12 şubatta fatura geldi. evde elektrikle çalışan ampuller dışında bir tek 7 şubatta aldığım çamaşır makinesi vardı. onu da 2 defa çalıştırmıştım. ve ev bomboş eşyaların çoğu hala alınacak vaziyette.evde yatak, masa, ocak, kap kacak ve çamaşır makinesi var şu an sadece enerjisayı aradım dedim bu imkansız bi daha kontrol edin diye. 1 hafta sonra faturayı 18.40 TL olarak güncellediler. neden fazla geldi diyorum sistemden kaynaklıdır bilmiyoruz diyorlar. eğer fazla geldiğini düşünüyorsanız itiraz edin. sayacınızdaki değerleri not alıp bildirin kontrol etsinler. hakkını aramayana giydiriyorlar gibi geldi bana.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.