Şimdi Ara

elektrik hattıma hattını bağlamış, başıma gelmez demeyin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
15
Favori
33.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Bu mesaj silindi.

sigorta diye bir şey duymadınız galiba

ayrıca elektrik faturasını ödemekten aciz komşuya kaç bin tllik zarar ettirmekten bahsediyorsun. adam delinin teki çıkarsa görürüm seni

• Türkiyede ev eşyalarına sigorta yaptırma oranı nedir ? Söylediğim şey yapılamaz bişey zaten :) sonradanda şaka olduğunu yazdım . Ama yinede silicem
  • quote:

Türkiyede ev eşyalarına sigorta yaptırma oranı nedir ? Söylediğim şey yapılamaz bişey zaten :) sonradanda şaka olduğunu yazdım . Ama yinede silicem

evin elektrik sigortasındam bahsediyorum. evin kendi sigortası atar, yüksek akım gelirse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun upladım konuyu
  • muz cumhuriyetinin insanları yüzsüzlükte sınır tanımıyor. Yüzleri bile kızarmadan suç işliyorlar bir de not bırakmış şerefsiz ahlaksız.

Gram iyi niyetli olsaydı bu işi yapmadan önce kapını çalar izin isterdi.

• Sigorta yüksek akım geldiğinde atmaz , sigorta değerinin üstünde akım çektiğinizde atar . Yüksek akımda atacak şeyler genelde varistörlü elektrik komponentleridir örneğin akım korucuyu prizler vb gibi .
  • quote:

Sigorta yüksek akım geldiğinde atmaz , sigorta değerinin üstünde akım çektiğinizde atar . Yüksek akımda atacak şeyler genelde varistörlü elektrik komponentleridir örneğin akım korucuyu prizler vb gibi .
     elektrik hattıma hattını bağlamış, başıma gelmez demeyin
  • O arkadaşın dediği ile aynı şeyi okuyorsun. Gelen akım değil, çekilen akım değeri aşılırsa artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

O arkadaşın dediği ile aynı şeyi okuyorsun. Gelen akım değil, çekilen akım değeri aşılırsa artar.

birader adamın ev aletleri yanmaz. sigorta bunun için var , adı üstünde " sigorta "

• Dubleks eski dairelere genelde 16-20 amper normal daire tipi sigorta takarlar. Bir çok yenilenmesini yaptığımız dairelerde bu sigortalar yetersiz geldiği için çalışan aletlerin yanması meydana geliyor. Sonradan biz bunları yasal olmadığı halde 40ampere çekiyoruz. Çünkü günümüz şartlarında ev eşyalarının sayısından dolayı yetersiz sigorta atmasa bile eşyayı yakıyor. 16 amper sigorta 20 amper alım çekildiğinde atmaz. Anlık olarak 50-60 amper akım geçtiğin daha doğrusu direk topraklama üzeründen hattı sömürdüğünde atıyor. Hele kaçak akım rölesi yoksa olaşacak durumun vay haline.
  • Benimde sigorta atıyor çoktan beri şüpheleniyorum faturada yüksek geliyor nasıl anlayabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Dubleks eski dairelere genelde 16-20 amper normal daire tipi sigorta takarlar. Bir çok yenilenmesini yaptığımız dairelerde bu sigortalar yetersiz geldiği için çalışan aletlerin yanması meydana geliyor. Sonradan biz bunları yasal olmadığı halde 40ampere çekiyoruz. Çünkü günümüz şartlarında ev eşyalarının sayısından dolayı yetersiz sigorta atmasa bile eşyayı yakıyor. 16 amper sigorta 20 amper alım çekildiğinde atmaz. Anlık olarak 50-60 amper akım geçtiğin daha doğrusu direk topraklama üzeründen hattı sömürdüğünde atıyor. Hele kaçak akım rölesi yoksa olaşacak durumun vay haline.

siz elektrikçisiniz galiba hocam

• o adamı bilmem de senin elektrikçi olmadığına eminim :) adamlar sana güzel güzel izah etmiş, hala konuşuyorsun bik bik
  • quote:

Orijinalden alıntı: SequentiaL

o adamı bilmem de senin elektrikçi olmadığına eminim :) adamlar sana güzel güzel izah etmiş, hala konuşuyorsun bik bik

sorduk adam gibi

• O yazıyı numaradan yazmıştır. O notu elinle yırt. Sonra aaa bilmiyordum hatta not bıraktım demek için yazmış
  • tamactiJun T kullanıcısına yanıt
    evet mallığa yatmak için yazıp birde hem onun sayacı hem benim sayacı kapağını ortalayarak yapıştırmış ki,,, çektiği düzenek profesyonel biri ancak akıl edebilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluefour B kullanıcısına yanıt
    Onu yırttın değil mi çek at ben görmedim de, yapışkanıda ıslak mendille hafif sil tamamdır. Çakala çakal olcan
  • tamactiJun T kullanıcısına yanıt
    farkedilince cezadan yirtabilmek için akıl etmiş bu işi ama,, benim istediğim sadece onun elektrik enerjisisa tarafından kesildiği zamandan bu yana olan faturalarimin yarısını karşılaması

binadan da çıkartılması için bina girişinde bu resimleri çıkartıp durumu açıklayan bir yazı hazırlayıp bina sakinlerine çağrıda bulunacağım

şuan hiç bir şey belli etmiyorum, görevlilerin gelip durumu tespit tutanak etmesini bekliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.