Şimdi Ara

elektrik hattıma hattını bağlamış, başıma gelmez demeyin (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir - 16 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
15
Favori
33.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yav bu kablolar bu kadar kolay çıkarılığ sağa sola takılabiliyo mu ya? Nası iş bu aga önüne gelen yapar bunu. Hatta bu konudan görüp bile yapacak kişiler olabilir.

• rryzen kullanıcısına yanıt

Fatura gelmiyorsa yetkili kuruma bildirirsiniz, elektrik saatinin çalışmadığından şüphelenip gelip bakarlar. Oraya not yazmakla olmaz :) bilinçli şekilde kaçak kullanıma devam edilmiş.

• Yav adamdaki cesarete bak. Nasıl bir yüzsüklüktür bu?
    Birde pişkin pişkin not bırakmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaçak akim röleniz iptal edilmiş. Büyük ihtimal nötr farkından dolayı atmasın diye. Şuanda evinizde elektrik çarpılma riskindesiniz. Can güvenliğiniz yok. Dikkat edin.

• bluefour B kullanıcısına yanıt
    madem iş uzayacak kesin bir avukata danışın, kurumlara resmi olarak başvursun, size yol göstersin, söz uçar yazı kalır.
  • -ForeverY- kullanıcısına yanıt

Kacak akim rolesi tam olarak ne ise yarar ? Nereden anladiniz iptal oldugunu ?

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

İlk fotoğrafta gördüğünüz geniş olan sigorta kaçak akim rölesi.

Kaçak akim rölesi elektriğin geldiği faz ve gittiği nötr hatları arasındaki farkı ölçer. Eğer bu fark sigortanın değerinden fazla ise devreyi keser. ( genelde 30-300 miliamper değerlerinde üretilirler)

Yani sonunda sadece u dönüşü olan bir yol düşünün. Gidiş yönünden giden araçlar geliş yönünden dönmek zorunda. Eğer dönmüyorsa kaza vb durumlar olmuştur. Bu durumda müdahele gerekir.

Nasıl iptal edildiğini anladığım ise . Bu röle 4 adet bağlantı noktasına sahiptir. Sol taraftan faz direk giriş yapar ve diğerinden çıkış yapar. Fakat burada bir giriş veya çıkış göremiyoruz. Dolayısı ile rölemiz çalışmayacaktır.

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt

Saçmalığa bak. Emniyete şikayete gidince bundan bir şey çıkmaz yaa diyen polislerden farkın yok. Herkes işini layıkı ile yapsaydı bu dolandırıcılar barınamazdı.

• %90 hacı geçinen bir tiptir. Malum partili olma ihtimali de %99

• Geçmiş olsun. Adam uyanmadıysa bir kamera saklayıp, kabloyu çıkarın(elektrikten anlayan biri yapsın) gelip tekrar bağlarsa en azından video delil olur elinizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WBC -- 28 Ocak 2021; 4:32:24 >
  • -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    şuan ki mevcut bağlantıda röle devre dışı evet,,, adam nasıl yapmışsa sayaçtan çıkıp röle ye giren kırmızı kablo alttan çıkmıyor, aynı yerden oraya bağlanıp geri çıkıyor aynı yerden kırmızı kablo

normalde röle nin üstten girip alttan çıkması lazım, röle nin altından kablo çıkmıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birde not yazmış utanmadan

halla halla yav işe bak hiç fatura gelmiyor xd

çıkar ver aylardır kullandığı faturaların toplam bedelini bak bakalım veriyor mu çakal

• Benim tavsiyem mahkemeye filan gitme şikayetçi olma ayakkabımı çalan bi kekomançeyi şikayet ettim aylardır mahkemeyle uğraşıyorum bi mahkemeyi kaçırdım diye polis zoruyla götürülcekmişim diğer mahkemeye halbuki mahkemeye gittim fakat 10 dk geciktim uzak diye şikayetçi olan benim polis zoruyla götürülcek olan benim  

• merhaba,elektronik eşyalarınızı da kontrol ettirtin.elektrik hattınızda oluşabilecek dengesizlik yüzden zarar gören eşyanız varsa bunların da parasını talep edin.

• Büyük ihtimal bir şey çıkmaz. Boş uğraştığın ile kalırsın.

• bundan önceki yapmıştır.

adam bilse panoya yazmaz diye düşünüyorum...

• TUĞRUL 37 kullanıcısına yanıt

Yeni de olsa hiç fatura gelmese anlar burda adam dolandırıcılık yapmış kaçak kullanmış

• bluefour B kullanıcısına yanıt
    Hocam durum gerçekten çok ilginç şaka gibi, geçmiş olsun.. Arkadaşlar hukuki işlemlerle alakalı açıklamayı yapmış zaten bence elinizi çabuk tutun ve bu durumla alakalı rapor tutturun ivedilikle..
  • Arkadaş bir defa heves etmiş şikayetçi olacağım diye. Bırakın olsun. Sonrasında pişmanlık konusunu da açar büyük ihtimalle :-)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.