elektrikçiye not bırakmış birde bitarafını kaldırıp benim elektrik işi ne olacak diye sormaya gitmeye erinmiş. |
elektrik hattıma hattını bağlamış, başıma gelmez demeyin (6. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
yuh ya
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Komşunla hiç konuşmadın mı ? -
Sana neden yalan söyliyeyim :) neden bana inanmayıp google a bakıyosun :) orda söylediği şeyde benim söylediğimle aynı şey zaten :) örneğin 1 tane fişe 3 lü priz tak , 3 lü prizede 3 tane kettle bağla su koy çalıştır , ankastre tasisatındaki kablolar ya da bağladığın 3lü priz ısınıp yanmasın diye sigorta atar , amacıda budur . 220 volt yerine istersen 220bin volt geçir yine atmaz :) sigortayı çekilen gücü sınırlayıcı olarak düşünebilirsin . Mesela yeni evlerin çoğuna trifaze elektrik gelir yani 220 volttan çok daha fazla ama bunları 3 ayrı 220 olarak bölerler ya da 3 ünü birleştirip tek 220 gibi davranmasını sağlarlar yine fişinden 220 alırsın , nötr kesilmesi diye bir hadise varki düşman başına çünkü evlerin yanmasındaki en büyük sebeblerden biridir 220 gelmesi gereken fişe , ışığa 250-300volt civarı elektrik gelir ve evdeki çoğu cihazı bozar çoğununda yanmasına sebeb olur . Bu durumda ne kaçak akım , nede sigortan atar .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 27 Ocak 2021; 22:40:4 >
-
Benim cep herkülüme laf etmeyin arada böyle atışırız biz :):):) -
konuşacam şu ekipler gelip durumu bi belgeleyelim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla hocam adamın tutanak falan tutulduktan ssonraki merak ediyorum acaba ne diyecek -
Geçmiş olsun hocam. Gerekeni zaten yapmışsınız. Polis aracılığıyla tutanak tutulduktan sonra komşunuza elektrik hırsızlığından önce soruşturma akabinde, ceza davası açılır. Ertelenecek bir ceza alır. Denetim serbestliği falan yoksa muhtemelen yanına kalır.
komşunuzdan alacağınız aylık 100 tl den yılda 1200 tl etse, bunu tahsil etmek için 5-6 bin lira harcamanız lazım. ( 1.000 tl civarı yargılama gideri, min 4 bin tl vekalet ücreti ) Bu çakal komşuya takip başlatılsa, itiraz eder. Davanıza da kimse bedava bakmaz, dava sonucu da üç kuruş tazminat çıkacağından mutlaka peşin vekalet ücreti talep edilir. Çünkü, Emek açısından100 binlik dosyadan bir farkı yok. Kendiniz de davayı takip edip, kararı icra da edemezsiniz, teknik konular becermeniz zor. Dolayısıyla sizin parasal durumunuzu malesef hukuk çözmez. İnsani yöntemlerle kendiniz tahsil etmeye çalışın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 27 Ocak 2021; 23:16:13 >
Kiracının ev sahibi ile konuşun direk ve normal bir insan evladı ise zaten oradan şutlayacaktır onu. Burada herkes dava et ıvır zıvır yazmış yazıyor ama inanın bir halt olduğu yok benim başımada geldi. Sonu hem yorucu hem sıkıntılı. Ödediğin faturaların kat ve kat fazlası dava masrafı avukat masrafı vs oluyor zaten.Her türlü cebinden para çıkıyor ve ne yazık ki geri gelmiyor o yıpranmanda cabası.
Benim elektrik sayacıma merdiven otomatiğini -asansörü birde merkezi uydu sisteminin elektriğini bağlamışlardı. Millete 70-100 lira geliyordu bana haşırt 200-250 birde evde iki kişiyiz.Ben sorunumu en ilkel yollarla kavga dövüş seçeneği ile çözdüm.
-
Soyle parazitlere polisi tutanağı bosverip bayiltincaya kadar doven psikopatlar denk gelmiyor ya, hakikaten mucize.
Bilmediğim için soruyorum . Adam dese ki benim haberim yok kim yapmış ise yapmış benim oraya bakma zorunluluğum yok vs vs gibi çamura yatsa ne olacak bu durum . -
Bıraktığı nottan zaten haberim yok diyeceği açıkça belli ben ev sahibi olsam böyle bisey olduğunu duysam direk şutlardım bugün bunu yapan yarın benim evime neler neler yapar
Peteklere kola döker kaçar sonra uğraş dur 😂 -
Nottan dolayı bir önceki kiracı yapmış olabilir diye düşündüm. Az da olsa bir ihtimal.
Evin afedersin a....da koyar, kirada takar, elektrik borcuda bırakır abonelikte yapamazsın uğraşırsında uğraşırsın. Valla hocam banada 160 civarında geliyor bizde 2 kişiyiz evde 2 tane buzdolabı var pc yok bu konuyu görmeden önce aynı şeyden şüpheleniyordum kontrol edecem diye diye kaldı hep böyle 😂
Mesajım bulunsun
Takipteyim -
Konu sahibi arkadaş bizi gelişmelerden haberdar ederse mutlu oluruz.
Bizim fatura da 250 aşağısına gelmiyor inip bakasim geldi şimdi
-
Ne zaman abonelik açtırdığını, ne zamandan beridir fatura gelmediğini öğrenmeye çalışın.
Eğer abonelik açtırdığı tarihten beridir gelmiyorsa önceden yapılmış demektir.
Eğer belli bir ay fatura ödeyip sonradan gelmediği ortaya çıkarsa bu kişi yapmış demektir.
Eğer abonelik açtırmadıysa da zaten usülsüz kullanıma razı olmuş, üstüne kaçak kullanım yapmaktadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -gtr- -- 28 Ocak 2021; 2:7:23 > -
Ben görsem dellenip adama saldırırdım, zaten pandemi manyak etti. Siz en doğrusunu yapıyorsunuz, yüz göz olmayan tutanak sonra dava. Artık kendi düşünsün.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X