Şimdi Ara

Elektrik kesintisi sonrasi pc acilmiyor yardim lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
14.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaslar dun pc acikken aniden elektrik kesildi daha sonra pc acilmadi.power tusuna basiyorum tum fanlar donuyor ancak pc baslamiyor bios ekrani gelmiyor baslarken "dit"sesi gelir ya o gelmiyor.psu 700 watt fsp epsilon sanirsam voltaj korumasi var baslarken tum fanlar donuyor ve 10 dk. boyunca fanlari donduruyor ancak pc baslamiyor sorun anakartta olabilir anakartin bios pilini cikarip taktim sifirlama dugmesine bastim yine bios ekranini goremedim anakartim uzerinde tum isiklar yaniyor.anakart modeli msi p35 neo2 f .sorun islemcide olabilirmi ocli kullaniyordum ondanmi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrik Kesintisi Sonrası Bilgisayar Açılmıyor

Anahtar Kelimeler:

• Elektrik kesintisi sonrası bilgisayar açılmıyor
    • PC açıkken elektrik gitmesi
    • Elektrik kesintisi yüzünden bozulan bilgisayar

Bilgilendirici Metin:

Elektrik kesintileri, bilgisayar sistemleri için zararlı olabilir ve çeşitli sorunlara yol açabilir. Elektrik kesintisi yaşamanız durumunda, bilgisayarınızın açılmaması muhtemeldir.

Bilgisayarınızı Açmaya Çalışmadan Önce Yapmanız Gerekenler:

• Elektriğin geri gelip gelmediğini kontrol edin.
    • Bilgisayarınızı prize takılı olduğundan emin olun.
    • Güç kaynağının açık olup olmadığını kontrol edin.
    • Monitörün açık olup olmadığını kontrol edin.

Bilgisayarınızı Açmaya Çalışırken Karşılaşabileceğiniz Sorunlar:

• Donanım Hasarı: Elektrik kesintileri, anakart, sabit sürücü veya güç kaynağı gibi bilgisayar bileşenlerini bozabilir.
    • Veri Kaybı: Kesinti sırasında veri yazıyorsanız, bu veriler bozulabilir veya kaybolabilir.
    • BIOS Ayarlarının Sıfırlanması: Bazı durumlarda, elektrik kesintileri bilgisayarınızın BIOS ayarlarını sıfırlayabilir.

Bilgisayarınızı Açmak İçin Yapabileceğiniz İşlemler:

• Bilgisayarınızı Kapatıp Yeniden Açın: Elektrik geri geldikten sonra, bilgisayarınızı kapatın ve birkaç dakika sonra yeniden açın.
    • BIOS Ayarlarını Kontrol Edin: Bilgisayarınız açılmıyorsa, BIOS ayarlarını kontrol edin ve gerektiğinde varsayılan ayarlara sıfırlayın.
    • Donanımı Kontrol Edin: Bilgisayarınız açılmıyorsa, güç kaynağı, anakart ve sabit sürücü gibi donanım bileşenlerini kontrol edin. Gerekirse, hasarlı bileşenleri değiştirin.
    • Profesyonel Yardım Alın: Yukarıdaki işlemleri denedikten sonra bilgisayarınız hala açılmıyorsa, profesyonel bir teknisyenden yardım alın.

Elektrik kesintilerinden kaynaklanan bilgisayar sorunlarını önlemek için, bilgisayarınıza bir kesintisiz güç kaynağı (UPS) takmanızı öneririz. Bu cihazlar, elektrik kesintileri sırasında bilgisayarınıza geçici güç sağlar ve donanım hasarı veya veri kaybı riskini azaltır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yardim lutfen

• Sorun Power kaynaklı olma ihtimali var ama şunalrı denemeni öneririm

1. Anakart üzerine bağlı olan hardisk dvd yazıcı gibi cihazları anakrttan ayırın kabloloarını sadece pover kabloloarı ve anakart birbirine bağlı olsun
    2. Bu şekilde çalıştırın sorun devam edıyorsa Bir başka power takarak deneyin etmiyorsa adım adım hardiski ve harcii aygıtları tek tek takarak sorunu görürsünüz hangi aygıtta sorun var ,yüksek ihtimal düzelmesi lazım haricindeki sorunlar Anakart rem ve işlemci ve ekran kartı arasındadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLkANKIRIK

Sorun Power kaynaklı olma ihtimali var ama şunalrı denemeni öneririm

1. Anakart üzerine bağlı olan hardisk dvd yazıcı gibi cihazları anakrttan ayırın kabloloarını sadece pover kabloloarı ve anakart birbirine bağlı olsun
    2. Bu şekilde çalıştırın sorun devam edıyorsa Bir başka power takarak deneyin etmiyorsa adım adım hardiski ve harcii aygıtları tek tek takarak sorunu görürsünüz hangi aygıtta sorun var ,yüksek ihtimal düzelmesi lazım haricindeki sorunlar Anakart rem ve işlemci ve ekran kartı arasındadır

Ekran kartinda sorun olamaz hocam sorun olsa ekrana goruntu gelmez ama pc acilirdi.benim sorunum pc marsa basmiyor start almiyor dit diye ses gelmiyor.psu da sorun olsa tum fanlar donermiydi hocam bende donuyor tum fanla.insallah anakarttir sorun sistem yenilerim duzelir ama psu oyle degil hemde 700 watt

• quote:

Orijinalden alıntı: VOLkANKIRIK

Sorun Power kaynaklı olma ihtimali var ama şunalrı denemeni öneririm

Hocam oncelikle size cok tesekkur ederim hdd ve dvdrw sokunce acildi makine bios ekrani geldi sorun anakartin bu hdd ve dvd rw soketlerinde olabilirmi yada direk hdd dvd rw den birisinde midir?

• Psu da sorun olsa tüm fanlar döner kardeş sen dandik bir psu 250 300 w lık bir power ile ekran akrtı rem ve anakrt takılı halde iken bir dene diski dwd yazıcını felan cıkar bir dışarda bir dene istersen
    Ben hala powerdan veya disk takılı ise ondan süpheleniyorum benımki öneri uyarsın uymassın o san kalmış başıma geldiği için söylemek istedim
    İyi forumlar
  • bizim başımıza çok gelirdi en çok da sinir olduğum konuydu elektrik giderdi bilgisayarlar donardı hiçbir işlem yapmazdı biz de bütün power kabloları söküp tekrar takardık sorun çözülürdü.. Elektrik gittiği zaman tabiri caizse bilgisayar şoka girer parçalar bozulabilir ama yine de içinde elektirk akımı olur (az da olsa) işte bu yüzden içindeki akımı boşaltmak için power ı çıkarırdık ve sorun çözülürdü...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun şu ki Disk bozulmuş olma ihtimali yükseldi :( İlk olarak dwd yazıcıyı takın açılırsa diski takın diski takınca açılmaz ise kesin disktir diyebiliriz

yuvadan kaynaklanacağını sanmıyorum eğer sata ise diğer sata soketlerine takarak deneyebilirsin ama sanmam büyük ihtimal disk arızalı

Ben teşekür ederim iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: efelerin_efesi20

bizim başımıza çok gelirdi en çok da sinir olduğum konuydu elektrik giderdi bilgisayarlar donardı hiçbir işlem yapmazdı biz de bütün power kabloları söküp tekrar takardık sorun çözülürdü.. Elektrik gittiği zaman tabiri caizse bilgisayar şoka girer parçalar bozulabilir ama yine de içinde elektirk akımı olur (az da olsa) işte bu yüzden içindeki akımı boşaltmak için power ı çıkarırdık ve sorun çözülürdü...

bende daha önceden böyle çözüyordum ama bu öyle böyle değil 1-2 gün sürdü.Şuan yine açıldı hiçbir parçada sorun yok gibi.Birde lanet olsun ki her gece kesiyorlar bu elektriği istanbulun göbeğinde lanet herifler

• Elektrik kesintileri Konya'da da çok oluyor durduk yere kesiliyor güç dengeleyici almanı tavsiye ederim daha önce normal üçlü prizlerden kullanırken çok sorun yaşadım sadece bilgisayar değil televizyon, fırın çamaşır makinesi bozuldu fazla akımdan üçlünün aniden yandığını biliyorum Allah muhafaza daha büyük sorunlara neden olabilir laptopun adaptör patladı bak fazla akım, ani elektrik kesintisi cihazların bozulmasına yol açıyor üstte de dediğim gibi cihaz şoka girer güç dengeleyiciyi tavsiye ederim benim çok işime yaradı İnşallah senin de işine yarar sadece sana demiyorum bu yazıyı okuyan herkese tavsiyemdir Allah'a şükür hiç bir sorunla karşılaşmadım bi kaç gün önce elektrik 3 kere kesildi herhangi bi sorun olmadı tabi 3. den sonra alo 186 da karşıma çıkan müşteri temsilcisi için geçerli değil :))
  • 2 senedir aynı evde oturuyorum 6 ay önce elektrik anlık gidip geldi pc nin anakartı bozuldu chipset arızasıymış bende aynı model anakart aldım yanında tek girişli akım korumalı priz aldım 2 hafta önce yine aynı sorun oldu chipset arızası acaba elektrik tesisatındamı sorun var yoksa voltaj dalgalanmasımı oluyor anlamadım ak kor priz işemi yaramıyor napıcam aynı model anakart araştırıyorum ne yapmalıyım 2 senedir aynı evde olmama rağmen 1.5 sene önceye kadar bişey olmamıştı neden son 6 7 aydır bu sorun oluştu

• cipset arızası olduğunu teknik servismi söyledi acaba
  • kardeş çek hdd ye giden sata kablosuyla güç kablsonu düzelir
  • hamza1912 H kullanıcısına yanıt
    ne olur ne olmaz diye elektrik korumalı priz alın uzatmalı olsun markasıda dandik olmasın hocam ben scneider electric kullanıyorum şu zamana kadar birşey olmadı biraz pahalı ama.
  • Evet teknik servis söyledi chipset arızasını ve kullandığım priz de schneider marka ve arızayı 60 liraya tamir ediyorlar zaten kullandığım anakartın 2. El fiyatı 65 tl

• hamza1912 H kullanıcısına yanıt
    bence komple yeni bilgisayara geç artık zamanını doldurmuş gibi bilgisayarınız masraf etmeye değmez 2 gün sonrada ramlar bozulur 100 lirada ona ver derken sıkıntılar sıkıntılar ama tercih sizin saygı duyarız
  • Pc yeni ilk aldığımdaki anakart bozuldu sahibinden.com dan aynı model 2. El anakart aldım oda bozuldu yeni alırsam bu üçüncü anakart olacak aynı model alıyorum ki sistem kurmaya gerek olmasın diye ve onboard ekran kartı 1GB olduğu için

• ram leri çıkar bilgisayarı çalıştır 1 dk kadar dursun tekrar kapat ramleri tak o zaman gelir bendede aynısı oldu
  • stolgol S kullanıcısına yanıt
    Yalnız bu geçen senenin konusu :D Konuların tarihlerine bakıp konuları hortlatalım lütfen :)
  • VOLkANKIRIK kullanıcısına yanıt
    hala forumdaysanız benzer durum bende de var şuan. Kesinti sonrası Kasa açılıyor monitor açılıyor usb aletleri de çalışıuor ama görüntü yok ne yapalıyım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.