Şimdi Ara

Elektrik kesintisi sonrasında PS3 te yaşadığım tuhaf olay!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

geçen pazar başıma çok tuhaf bir olay geldi. paylaşmak istedim.

PES 2012 oynarken elektrikler kesildi ve yaklaşık 2 saat kadar gelmedi. geldiğinde açtım oyuna tekrar girmek için ancak içerisinde disk olmasına rağmen görmüyordu. açık kapattım ancak okumaya çalıştığında disk takılırken/veya çıkarılırken sesin aynısı çok kısa süreli duyuluyordu. yalnız elektrikler kesildikten ve geldikten sonra kesinlikle disketi çıkartmak için bir müdahalede bulunmadım. büyük bir üzüntü ile cd takıp çıkartma mekanizmasının arızalandığını düşünüp küfretmeye başladım. disk çıkartma tuşuna bastım acele ile başka bir disk taktım gördü ve oyuna girdim. bir de baksam ne göreyim? pes 2012 diskinin tam orta yerinde yaklaşık 2 cm uzunluğunda bir çatlak var.

ben böyle bir şey ne duydum ne gördüm. ilk defa başıma geldi. acaba daha önce bizzat yaşayan ya da böyle bir sorunun neden kaynaklanabileceği hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim. saygılar.

• Diger diskleri de dene istersen.olmazsa bir demo oyuna gir cik. Gene de gormuyorsa Blu-ray lensi gitmistir
  • sorun zaten düzeldi. ancak ben bunun neden kaynaklandığı hakkında fikir sahibi olabilmek adına konuyu açtım. yine de öneriler için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shuffyonline -- 5 Nisan 2012; 18:24:04 >
  • hocam voltaj koruyuculu prizlerden al.
  • Kimse yazılanı okumamış galiba disk i çatlatmış alet

Valla cok garip bende ilk defa duydum kısa devre yapıp kafayı yedi Heralde alet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim başımada tıpa tıp aynı şey geldi korkacak bir şey yok(oyun gitmiş ama hiç değilse makina sağlamdır büyük ihtimalle).Bundan 3 senemiydi fifa 09 un çıktığı yıl hangisiyse artık oyunu oynarken elektrik gitti açtım ,tekrar oyuna girdim bi daha elektrikler gitti,makinayı açtığımda cd yi okumamıştı bir çıkardım cd pert olmuş dediğin gibi baya çatlamış.Bu olaydan sonra makine bakımından bir sorun olmamıştı.Bu sorun yaşandığında 40 gb fat kullanıyordum.Yer sıkıntı bakımından yeni slim model aldım.Ama dediğim gibi cd pert olmuşdu ama makinemde bir sorun yaşamamıştım işallah senin makinendede sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeeb12 -- 6 Nisan 2012; 1:03:11 >
  • Sizde yine 2 saat gitti bizde 9 saat
    Talihsiz bir olay olmuş hocam ama diskin kırılması çok harbiden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benimde basima gelmisti fifa 10 diski ortadan kirilmisti olayin elektrik kesintisi ile uzaktan yakindan alakasi yok eger diski uzun süre ps3 ün icinde tutarsaniz kirilma meydana gelebiliyor.
  • Allah Allah çok ilginç. Hani sarı ışıktır ısınmadır fandır falan fişman hatasını anlarım da cd'yi kırma olayı nedir bu baya ilginç...

Nasıl bir sistem var içerde. Cd ile ne işler çeviriyor. Merak ettim doğrusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

Kimse yazılanı okumamış galiba disk i çatlatmış alet

Valla cok garip bende ilk defa duydum kısa devre yapıp kafayı yedi Heralde alet

Gurur haklisin yazı uzun gelmiş yarısından sonrasını okuyan olmamış :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: quanch

Allah Allah çok ilginç. Hani sarı ışıktır ısınmadır fandır falan fişman hatasını anlarım da cd'yi kırma olayı nedir bu baya ilginç...

Nasıl bir sistem var içerde. Cd ile ne işler çeviriyor. Merak ettim doğrusu

artik orasini bilemeyecegim icerde neler dönüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: aeeb12

Hocam benim başımada tıpa tıp aynı şey geldi korkacak bir şey yok(oyun gitmiş ama hiç değilse makina sağlamdır büyük ihtimalle).Bundan 3 senemiydi fifa 09 un çıktığı yıl hangisiyse artık oyunu oynarken elektrik gitti açtım ,tekrar oyuna girdim bi daha elektrikler gitti,makinayı açtığımda cd yi okumamıştı bir çıkardım cd pert olmuş dediğin gibi baya çatlamış.Bu olaydan sonra makine bakımından bir sorun olmamıştı.Bu sorun yaşandığında 40 gb fat kullanıyordum.Yer sıkıntı bakımından yeni slim model aldım.Ama dediğim gibi cd pert olmuşdu ama makinemde bir sorun yaşamamıştım işallah senin makinendede sorun olmaz.

şu ana kadar makinada sorun yok çok şükür. olaydan yaklaşık 5 gün geçti akşamları sürekli oynuyorum. ancak pes 12 sizlere ömür

en çok merak ettiğim nokta acaba makine diski elektrikler kesildiğinde mi çatlattı yoksa elektrikler geldiğinde mi ? yani en azından örneğin elektrikler geldiğinde yaptıysa hani diskin zarar görmemesi adına elektrikler kesildikten sonra diski bir çıkarma şekli ya da aleti tekrar çalıştırma şekli nasıl olmalı?

bununla ilgili bilgisi olan paylaşırsa, bundan sonra olası olaylarda ona göre hareket ederiz.

• Konsollarınızı UPS ile kullanın her zaman. Elektrik kesintilerinde daha ciddi sıkıntılar yaşamanız da olası.
  • Tamam kabul fakat hiç elektrik kesintisi yaşamadan cd'si kırılanlara ne demeli?

Bu bence baya tuhaf bir olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Konsollarınızı UPS ile kullanın her zaman. Elektrik kesintilerinde daha ciddi sıkıntılar yaşamanız da olası.

ps3 e için ideal ekonomik bir model önerebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shuffyonline

quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Konsollarınızı UPS ile kullanın her zaman. Elektrik kesintilerinde daha ciddi sıkıntılar yaşamanız da olası.

ps3 e için ideal ekonomik bir model önerebilir misiniz?

Powercom veya Tunçmatik marka 1000VA olan modellerden birini tercih edebilirsin. Üzerinde normal priz girişi olanlar işini fazlasıyla görür. Hatta TV'yi de bağlayabilirsin. Ben iki konsolu, TV'yi, medya oynatıcıyı 1000VA'lık UPS'de kullanıyorum. Cihazların hepsi aynı anda çalışmıyor tabi. İşimi görüyor. UPS'lerin fiyatları 150 lira civarındaydı en son. UPS seçerken ucuz olmasından dolayı çok kalitesiz ürünlere yönelmeyin, sonuçta elektrik koruması söz konusu, başınız ağrımasın.

• cd ye şiddete hayor
  • BlurayKıran
  • İbretlik olay!!

Malasef sony türkiye şartlarına göre üretmemiş cihazı Türkiyede 1 ayda az 6 kere elektrikler kesilir..
  • içinde masaüstü pclerdeki kullandığımız gibi bir okuyucu var, tahminimce cd nin ortasındaki boşluktan girip cd yi çeviren mekanizmadan kırılmıştır büyük ihtimallede çatlak en içten başlıyodur, youtube den cd-rom içi ile ilgili video izleyip inceleyebilirsin kardeş, çok geçmiş olsun diğer arkadaşların dediği gibi ups çok güzel bir çözüm, hem voltaj kaybından hemde içindeki disk için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.