Dostlar Merhabalar; Uzun Zamandır Aranızda Yoktum. 16 Mart Günü Asayiş Tarafından Aranarak İfade Vermem İçin Asayiş Büroya Çağırıldım. 17 Mart Yani Doğum Günüm Olan Bir Günde, Hayatımda İlk Kez Böyle Bir Durum Yaşadım Ve Bir Polis Karakoluna İlk Kez Gidip Bir Polis İle İlk Kez Karşılıklı Oturdum Ve İfadem Alındı. Konu Elimde Olan Apple iPhone X 64 GB Space Gray Cep Telefonunu Bir Rus Vatandaşının Kulağından Çekip Alıp Kaçmışım, Rus Vatandaşı Arkamdan Koşmuş Ve Yetişememiş. Ben Telefonumu 2017 Senesinde Sıfır Olarak Vodafone Bayisinden Kapalı Kutu Olarak Aldım Fakat Telefon 2 Kez Apple Zorlu Center Tarafından Sıfırı İle Değiştirildi. Son Değişen Telefonun İMEİ Numarası Bahsi Geçen Rus Vatandaşın İMEİ Numarası İle İlk 14 Hanesi Tutuyor. Bana İfade Sırasında 14 Haneli Bir İMEİ Numarası Gösterildi Fakat 15 Hane Oluyor İMEİ Numaraları Bunu Anlatmama Rağmen Telefonuma Rıza Gösterme Muhafaza Altına Alma Tutanağı Düzenlenerek Savcılık Tarafından İncelenmek Üzere El Koyuldu. Telefonun Sıfır Alınırken İrsaliyeli Faturası, Apple Zorlu Center 1. Ve 2. Değişim Genius Bar Evrakları Hepsi Var. İfademin Arkasına Ek Olarak Hepsinin Fotokopisini Verdim. Doğum Günümde Böyle Bir Olaya Denk Gelmek Çok Üzdü Beni Halen Etkisinden Çıkamadım, Gerçekten Komik Bir Durum Yarattı Bende, İşin Özeti Yok Yere Kaldık Telefonsuz. Şimdi Elimde Apple iPhone 6S Plus Var İdarelik Kullanıyorum. Ben Telefonumu En Az 2 Sene Daha Kullanacaktım, Pil Sağlığı %84 Gösteriyordu, El Konulmadan Önce! Şimdi Bu Kadar Resmi Evrağım Olmasına Rağmen Bu Telefonu Tarafıma Geri İade Ederler Mi? Geriye Gelirse Sizce Ne Zaman Gelir? Yoksa Alamazsın Artık Ümidi Kes Başka Telefon Al Gibi Yorumlar Yapar Mısınız? Bu Arada Telefonla Bir Olaya Karışılmamış, Olay Sadece Yukarıda Anlattığım Gibidir. Bir Fikri Olan Varsa Yazmasını Rica Edeceğim. Şimdiden İyi Dilekleriniz İçin Çok Teşekkür Ederim. Saygılar. GELİŞMELER; 18.03.2021 - Cimer Kanalı İle Başvuru Oluşturdum, Tüm Olayı Anlattım Ve Evrakları Eksiksiz Yükledim. 22.03.2021 - Bu Rus Kadın Vatandaş 18 Eylül 2019'da Ülkeye Gezmek İçin Geliyor, 23 Eylül 2019'da Kaldığı Otelden Sabah 06:00'da Uyanıp Dışarı Çıkıyor. Ailesi İle WhatsApp Üzerinden Konuşurken O Sıra Biri Gelip Telefonu Alıp Kaçıyor, Arkasından Koşuyor Ama Yetişemiyor. Eşkalini Göremiyor, Görsem Bile Tanıyamam Diyor. Aynı Gün Saat : 15:00'da Asayiş Büroya Gidip Benim Telefonum İle 14 Rakam İMEİ Numarası Tutan Apple iPhone X 64GB Telefonunun Çalındığını Söylüyor. Yalnız Çalınan Telefonun Rengi 'SİLVER' Benim El Koyulan Telefonun Rengi İse 'SPACE GRAY' Telefonun Çalındığı Tarih : 23 Eylül 2019 Benim Telefonun Servisten Sıfırı İle Değiştiği Tarih : 06 Ağustos 2019 Kadının Telefonu Yanında Kendi Ülkesine Ait Kredi Kartı Telefonun Arkasında Kılıfın Arasındaymış, Oda Aynı Şekilde Telefonla Gitmiş. Rus Kadın Bir Evrak Sunmamış Fatura, Belge Gibi Sadece Sözlü İfade Etmiş Kendini. Tarafımca Kendi Cihazımın A'dan Z'ye Tüm Evrakları Resmi Şekilde İlk Aldığım Cihazın Kutusuna Kadar Eksiksizdir. Telefonu Çalan Kişiyi Bölgede Kamera Olmadığı İçin Tespit Edememişler. Telefonun Çalındığı Yer Tarlabaşı, Oranın Nasıl Yer Olduğunu Az Çok Bileniniz Vardır. Hiç Şaşırmadım O Saatte O Yerde Bir Telefonun Çalınmasına. İfade Veren Şahsın, Tüm Evraklarını Dosyanın Gizli Olmamasından Dolayı Bugün Gittim Savcılıktan Aldım, Kadının Pasaport Fotokopisi Bile Elimde Şuan. Savcılık BTK Kanalı İle Takip İstemiş Ve Bahsi Geçen İMEİ Numaralı Telefon İle Benim Cep Telefonu Numaramın Eşleştiği Olaydan Sonra Yani 23 Eylül 2019 - 23 Ekim 2019 Arası Dökümleri İstemiş, Onlarda Tarafıma Verildi 66 Sayfa Bir Liste. Bahsi Geçen Sorgulama Yapılırken Sayfaların Bazılarında Direk 14 Hane İle Bazen Sonuna (2) Sayısını Ekleyerek Sorgulamışlar, Ama Dediğim Gibi Asıl Benim 15 Hane İMEİ Numaramda Son Rakam (5) 66 Sayfalık Kayıtlarda İMEİ İle Tek Eşleşen Evet Benim Numaram, Çünkü Gayet Doğal Telefon Resmi Evraklı Bir Şekilde Apple Zorlu Center Tarafından Verilmiş Değişim Cihazı, Bizzat Kendi Ellerim İle Canlı Canlı Kutudan Açtım Ve Aldım 16 Ağustos 2019 Tarihinde. Bugün Gidip Dosyalardan Habersiz Bir Dilekçe Verip Tüm Durumu Yaşananları Anlattım, Tekrardan Bütün Elimde Olan Resmi Evrakları Dilekçeye Ekleyip Dosyaya Ek Yaptım. Savcı İle Görüşemedik Tabi Ama Savcının Katibinden Dosyaları Aldım Genel Soruşturma Bürosundan İse Alındı Belgesi Alarak Tüm Evrakları Teslim Ettim Ve Dosyama Ek Yaptırdım. Dosyaları Aldıktan Sonra Akşama Kadar Okuyup Ve İnceleyip Ne Kadar Resmi Evraklarım Olsa Bile Yine Lehime Olacak Şeyler Yakaladım. (1) Yukarıda Belirttiğim Gibi Çalınan Telefonun Rengi 'SİLVER' Benim El Koyulan Telefonun Rengi 'SPACE GRAY' (2) Şahsın Telefonunun Çalındığını İddia Ettiği Tarihten Önce Ben El Koyulan Cihaza Resmi Evraklarım İle Kanıtlayacak Şekilde Sahibim. Telefonu Servisten Alıp Çıktığım Tarih : 06 Ağustos 2019 - Telefonun Çalındığı Tarih : 23 Eylül 2019 Bunların Hepsini Resmi Apple Store Değişim Evrağım İle Kanıtlıyorum. (3) Telefonunun Çalındığını İddia Eden Şahsın Tek Belgesi Mevcut Değil, Sadece Sözlü Beyan. Konuyu Bende Bugün Tam Anlamı İle Anlayıp, Gerekli Taleplerimi Dilekçe Haline Getirerek, Dosyama Genel Soruşturma Bürosuna Vererek Ek Yaptırdım. Yukarıda Saydığım (3) Madde İle Bir Süre Geçtikten Sonra Tekrar Resmi Evraklarım İle Çalıştığım Yerin Hukuk Bölümünden Yardım Alarak Tekrardan Bir Dilekçe Hazırlayıp Dosyama Ek Yaptıracağım. Haftaya Pazartesi Yaparım Diye Düşünüyorum. Daha Asayiş Bürodan, İfadem İle Telefonum Savcıya Gelmemiştir Bile Diye Düşünüyorum, 17 Mart Günü İfademi Alan Polis Anca Haftaya Yollarız Demişti. Önden Böyle Bir Çalışma Yaparak, Savcının Aydınlanmasını Sağlamak İstedim. Bu Arada Bende Kamu Personeliyim Ve Sicilim Tertemizdir. Dediğim Gibi Hayatımda İlk Kez Bir Polis İle Karşılıklı Oturdum Ve Yaşım 32 Dostlarım. Durum Baştan Sona Aynen Böyledir, Bazı Arkadaşlar Yok Sallıyor, Yok Şakadır, Yok Soğuk Hikaye, Yok Evrak Yükle Diye Yorumlar Yazmış, Haklılar, Ama Benim Buraya Soruşturmaya Dahil Olan Bir Belgeyi Yüklemem Doğru Olmaz, Olamaz. Doğum Gününde İnsanlar Hediye Alır, Ben Telefonumu Yok Yere Elin Rus Vatandaşının Tek Beyanı İle Devlete Hediye Ettim. Olsun Bahtsız Bedeviliğime 2021 Yılında Biraz Hız Verdik Demekten Başka Yorumum Yok Bu Duruma. Bu Arada Bu Olaydan (1) Ay Önce Kız Arkadaşımdan Ayrılmıştım, Daha Aşk Acısı Çekerken Bu Olay Acının Zerresini Bırakmadı. Aşk Acısı Çekenlere Tavsiyem Olsun, Gidin Adliyede Zaman Geçirin Bir Anda Geçer Acınız. 02.04.2021 - Eş Dost Vasıtası İle, Tanıdık Bir Savcı Bulup Adliye Yolunu Tuttum. Saolsun Savcı Beni Dinledi Acayip Komik Buldu Durumu, Dosyam İle İlgilenen Savcının Yardımcısına Gittik, Yüzünüze Bakan Yok Zaten Arkadaşlar Allah Düşürmesin Böyle Yerlere Sizi İnşallah. CİMER Üzerinden Başvuruma Ve 2 Adet Elden Dosyama Ek Yapılması İçin Verdiğim Dilekçelerime Savcı Bakmamış Bile, Dosyama Kamu Davası Görülmesi Üzerine Not Düşüp Covid-19 Olmuş Gitmiş. 10 Gün Sonra Gelecekmiş, Dosya İle İlgilenen Savcının Yardımcısı 2 Hafta Önce Verdiğim Dilekçeleri Daha Yeni Yazıcıdan Çıkartıp Dosyama Koydu Ve Savcı Gelince Önüne Koyarız Bakar Tekrardan Dedi. Düşünün Bahsi Geçen Telefon Benim Telefonum Değil, Rengi Bile Tutmuyor, Karşı Taraf Tek Bir Evrak Bile Sunmamış Ve Dosya İle İlgilenen Savcı Dosyadan Bir Haber Kamu Davası Diye Dosyaya Not Düşüyor. Tüm Evraklarım Resmi Ve Kanıtlı, Telefona Çalınma Tarihinden 1,5 Ay Önce Sahip Olmuşum BTK Üzerinden Telefonun Çalındığı Günden Sonra 66 Sayfalık Takip Çıkartmışlar, Katip Diyor Çalındıktan Sonra Çok Kısa Sürede Kartınızı Takmışsınız! Tam Bir Komedi, Telefon Zaten Benim Ne Kartı Takması Olaydan 1,5 Ay Önce O Telefona Sahip Olmuşum Ben Zaten. Savcı Virüs Sebebi İle Ölmezse, Geldiğinde Verdiğim Tüm Dilekçelere Ve Evraklara Zahmet Edip Bakarsa, Kavuşturmaya Yer Yok Diyecek, Olmadı Bilir Kişi Telefonu İnceleyecek Sonra Kavuşturmaya Yer Yok Diyecek Olmadı Kamu Davası Görülmek Üzere İddianame Düzenlenecek Ve Ben Derdimi Hakime Anlatacağım. Tam Bir Komedi, Son Durum Budur. 10 Gün Sonra Tekrardan Direk Dosya İle İlgilenen Savcı İle Görüşebilirsem, Kapısını Çalmaya Gideceğim. Belki Yüz Yüze Görüşüp, Dosya Detayını Anlaması İçin Anlatmama İzin Verirse Anlatacağım. Olmadı Mahkemeye Versinler Hakime Anlatırız Derdimizi. Özetle O Telefon Geldiğinde Sadece Hesap Makinesi Olarak Kullanırız, Oda Gelirse Ve Tabi Sağlam Gelirse. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buhar Abi -- 3 Nisan 2021; 14:11:22 > |
İlginç Bir Olay Yaşadım! Telefonuma El Koyuldu!
-
-
Gasp edildiğini iddia eden Rus turist sizi görüp failin siz olduğunu teyit etti mi?
Bildiğim kadarıyla şunlar olabilir,
a) Karakol soruşturması ve IMEİ numarası incelemesi bitince tüm dosya savcının önüne gider. Savcı bahsettiğiniz belgelerden ötürü kovuşturmaya yer olmadığına kanaat getirebilir ve telefonunuz iade edilir.
b) Savcı suç teşkil edecek bir durumdan şüpheleniyorsa iddianame hazırlar ve dava açar, mahkeme görülür.
c) En iyi ihtimal: savcılık IMEİ numarasının tutmadığını görürse size telefonu iade etmek zorunda, olay orada kapanır. Ne dava ne suç isnadı kalır geriye.
Enteresan bir durum gelmiş başınıza, geçmiş olsun hocam.
-
Rus Vatandaşının İfadesi Kulağımdan Alıp Kaçtı Arkasından Koştum Yetişemedim. Bir Teyit Yok Hocam, Verdiği İMEİ Numarası 14 Haneli Ama Benim 15 Hane, Ama Verdiği 14 Hane İMEİ Benim 14 İle Birebir.
İnşallah Dediğiniz Gibi Olumlu Sonuçlanır, Ve Telefonum Sağlam Şekilde Geri Gelir.
Teşekkürler Yorumunuz Ve İyi Dilekleriniz İçin..
-
Mağduriyetiniz için Rus Turistin size iPhone 12 oto maç alması lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Telefonum Geri Gelsin, Başka Bir Şey İstemiyorum Valla :)
-
IMEI numaraları 14+1 haneden oluşur. Son hane kontrol hanesi olduğu için son hanenin bir önemi yok. 14 haneye sahipseniz son haneyi de hesaplayabilirsiniz. Yani ilk 14 hane aynıysa son hane de aynıdır.
Bu arada telefonu nasıl sizden aldılar anlamış değilim. Belgeleriniz var diyorsunuz. Telefonu da kullanıyormuşsunuz, şikayet tarihinden önce telefonu kullandığınızı da ispat edebiliyorsunuz yani. Değişen telefonun kutusu vs de sizdedir büyük ihtimal. Yani bu kadar şey varken sadece bir beyanla telefonun sizden alınabilmesi garip geldi bana.
-
Çok geçmiş olsun, orijinal telefonla başınıza bu geliyorsa kırılmış telefon sahiplerinin başına neler neler gelebilir...
-
Dediğim Gibi Tüm Değişim Evrakları Olmasına Rağmen, Savcı İncelemek Üzere İstemiş. Bakalım Ne Çıkacak.
-
Teşekkürler Hocam. Dediğiniz Gibi Orjinal Apple Store Değişim Cihazında Bu Oluyorsa, Kırılmış İMEİ Atılmış Cihazları Hiç Düşünemiyorum.
-
Sizde maddi ve manevi karşı dava açın. Elin rusuna bak memlekette çakallık yapıyor. Kesin rusun verdiği evraklar sahtedir. Hatta appleyi filanda karıştır işin içine. Çalıntı telefon verdiniz bana diye iş büyüsün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 19 Mart 2021; 14:51:48 > -
quote:
Orijinalden alıntı: kenbalxSizde maddi ve manevi karşı dava açın. Elin rusuna bak memlekette çakallık yapıyor. Kesin rusun verdiği evraklar sahtedir. Hatta appleyi filanda karıştır işin içine. Çalıntı telefon verdiniz bana diye iş büyüsün
Valla Hocam Tez Zamanda Telefonuma Kavuşayım Gerisi Boş. O Dediğiniz Dava Yıllar Yıllar Sürer, Kim Bilir Telefon Ne Zaman Gelecek Bana :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buhar Abi -- 19 Mart 2021; 14:56:13 > -
Ortada bir dolandırıcılık var. Birinizin evrakları sahte. Sizin evraklar sahte çıkarsa hırsız durumuna düşeceksiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: adanavalısiÇok geçmiş olsun, orijinal telefonla başınıza bu geliyorsa kırılmış telefon sahiplerinin başına neler neler gelebilir...
Canımız sıkıldıkça imei değiştirebiliyoruz sıkıntı olmuyor (android için) jailbreakte problem olacağını sanmıyorum anakart değişmediği sürece.
-
Ben böyle saçmalık duymadım.
Elinizde belgeler var. Telefonun size ait olduğunu gösteren her şey mevcut. Malum milletimiz yabancıları sever. Kendi vatandaşının yanında olacağına elin Rus'unun ifadesine göre telefona el koyuyor! İşe bak...
Sonuçta o telefonun olaydan öncede sizde olduğu çok açık. Hiçbir şey bilmiyorlarsa operatörünüzden geçmiş kayıtları istesinler. Kimin kimi aradığı da delillerle sabit olsun. Hangi IMEI no ile hangi numaralar aranmış, hepsinin kaydını çıkartsın operatör, koysunlar savcının önüne..
Ortada bence bir yanlış anlaşılma var ama ne?
Olaydan sonra ben olsam o şahıstan şikayetçi olurum. Hem durduk yere işimi gücümü aksatacak hem strese girmeme sebep olacak hemde telefonuma el konulmasına sebep olacak. Severler öyle işi...
Kendinden eminse bu işi yapan şahsı teşhis etmesi lazım. Onu da yapma, 2 cümlelik beyanla benim vatandaşımı zor duruma sok.
Telefonuna sahip çıksaymış o da, elin kekosuna bak sen!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 19 Mart 2021; 15:27:43 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
İşin kötü tarafı, eğer bundan sonra güvenlik soruşturması gerektirecek bir işiniz olursa her seferinde mahkeme düşse dahi bu belgeyi ibraz etmek zorunda kalacaksınız. Bundan dolayı evrakı kaybetmeyin yoksa adliyede saçma salak yazışmalar ve koşuşturmalar silsilesinin içine düşüyorsunuz. Tecrübeyle sabit.
Umarım mağduriyetiniz de uzun sürmez.
-
Sanmıyorum beyanla bukadar olay olacağını. Heralde karşı tarafta telefonun kendisine ait olduğunu gösteren bir belge/fatura filan vermiştir. Umarım çok başı ağrımaz...
-
Resmi Apple Store Evrağım Var Değişime Dair Hocam.
-
Tamamen Saçmalık Tüm Belgelerim Eksiksiz, Savcı Görmemiz Lazım Demiş.
-
Konu Daha Dava Olayına Dönüşmedi Hocam. Soruşturma Aşamasında Henüz.
-
Tamam güvenlik soruşturmasında şu andan itibaren görülmeye başlar. Ben zaten işlem bitince olacaklardan bahsettim. Aklınızın bir köşesinde bulunsun.
Ben böyle saçmalık duymadım.
Elinizde belgeler var. Telefonun size ait olduğunu gösteren her şey mevcut. Malum milletimiz yabancıları sever. Kendi vatandaşının yanında olacağına elin Rus'unun ifadesine göre telefona el koyuyor! İşe bak... Sonuçta o telefonun olaydan öncede sizde olduğu çok açık. Hiçbir şey bilmiyorlarsa operatörünüzden geçmiş kayıtları istesinler. Kimin kimi aradığı da delillerle sabit olsun. Hangi IMEI no ile hangi numaralar aranmış, hepsinin kaydını çıkartsın operatör, koysunlar savcının önüne.. Ortada bence bir yanlış anlaşılma var ama ne? Olaydan sonra ben olsam o şahıstan şikayetçi olurum. Hem durduk yere işimi gücümü aksatacak hem strese girmeme sebep olacak hemde telefonuma el konulmasına sebep olacak. Severler öyle işi... Kendinden eminse bu işi yapan şahsı teşhis etmesi lazım. Onu da yapma, 2 cümlelik beyanla benim vatandaşımı zor duruma sok. Telefonuna sahip çıksaymış o da, elin kekosuna bak sen! |
Sizde maddi ve manevi karşı dava açın. Elin rusuna bak memlekette çakallık yapıyor. Kesin rusun verdiği evraklar sahtedir. Hatta appleyi filanda karıştır işin içine. Çalıntı telefon verdiniz bana diye iş büyüsün |
Gasp edildiğini iddia eden Rus turist sizi görüp failin siz olduğunu teyit etti mi? Bildiğim kadarıyla şunlar olabilir, a) Karakol soruşturması ve IMEİ numarası incelemesi bitince tüm dosya savcının önüne gider. Savcı bahsettiğiniz belgelerden ötürü kovuşturmaya yer olmadığına kanaat getirebilir ve telefonunuz iade edilir. b) Savcı suç teşkil edecek bir durumdan şüpheleniyorsa iddianame hazırlar ve dava açar, mahkeme görülür. c) En iyi ihtimal: savcılık IMEİ numarasının tutmadığını görürse size telefonu iade etmek zorunda, olay orada kapanır. Ne dava ne suç isnadı kalır geriye. Enteresan bir durum gelmiş başınıza, geçmiş olsun hocam. |
IMEI numaraları 14+1 haneden oluşur. Son hane kontrol hanesi olduğu için son hanenin bir önemi yok. 14 haneye sahipseniz son haneyi de hesaplayabilirsiniz. Yani ilk 14 hane aynıysa son hane de aynıdır. Bu arada telefonu nasıl sizden aldılar anlamış değilim. Belgeleriniz var diyorsunuz. Telefonu da kullanıyormuşsunuz, şikayet tarihinden önce telefonu kullandığınızı da ispat edebiliyorsunuz yani. Değişen telefonun kutusu vs de sizdedir büyük ihtimal. Yani bu kadar şey varken sadece bir beyanla telefonun sizden alınabilmesi garip geldi bana. |
geçmiş olsun Türk polisi işte asıl suçluyu yakalamaz belgesi olanla uğraşır tıpkı kefil olana parayı ödetip parayı harcayıp borçlu olana bakmadığı gibi belli ki imei kopyalanmış bunları çok duyduk umarım savcı da saçmalayıp sizi suçlamaz bu memlekette her şey beklenir |
G Guest-1AB9A40D5 demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Arkadaş demiski; Son Değişen Telefonun İMEİ Numarası Bahsi Geçen Rus Vatandaşın İMEİ Numarası İle İlk 14 Hanesi Tutuyor. Bence birşeyler saklıyor gibime geldi başka şeyler yasamista olayı başka anlatıyor gibi. |
Her kelimenin ilk harfinin büyük olması okurken çok rahatsız etti. Daha Türkçe yazamayanları bile kamu personeli yapıyorlar.
|
Teşekkür Ederim Hocam. Dediğim Gibi Tüm Ekraklarım Eksiksiz Tam Takır Aslanlar Gibi İfademin Yanında Fotokopilerini Verdim. Zaten Çalan Birisi Telefonu Eli İle Getirip Teslim Etmez. Akıl Var Mantık Var. Telefonda Hırsızlık İçin İfade Vereceksiniz Demelerine Rağmen Ben Çalmış Olsam O Telefonla Oraya Gitmem Zaten. Bakalım Ne Çıkacak. |
Ortada bir dolandırıcılık var. Birinizin evrakları sahte. Sizin evraklar sahte çıkarsa hırsız durumuna düşeceksiniz. |
Benzer içerikler
- kilitli sim ne demek
- apple hangi kargo ile çalışıyor
- iphone imei uzatma
- iphone 15 en çok tutulan renk
- sanal karta para iadesi olur mu
- telefon işlemci sıralaması
- yeni emojiler
- iphone 11 pro
- ıphone 16 pro renkleri
- ios 15 indir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X