Evet Savcılığa Gidiyor Hocam, Polis Memuru Önümüzdeki Hafta Yollarız Dedi, Aldım Numarasını Polis Memurunun Haftaya Arayacağım Ne Yaptınız Diye. Bende Öyle Düşünüyorum Hatta Uzun Süre Değil Gelmez Diye Düşünüyorum. Savcının İsmine Kadar Aldım, İş Yerimin Dibinde Adliye Savcıya Ulaşabilirsem Direk Kendisine Anlatacağım Durumu. Cihazın İadesi İçin Bir İtiraz Etme Şansım Varsa Onuda Kullanacağım. |
İlginç Bir Olay Yaşadım! Telefonuma El Koyuldu! (3. sayfa)
-
-
:ok enteresan. Geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede geri verirler. Gelişmelerden haberdar edin lütfen
-
quote:
Orijinalden alıntı: otisabi44:ok enteresan. Geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede geri verirler. Gelişmelerden haberdar edin lütfen
Güncelleyeceğim Hocam, Çok Teşekkürler.
-
Geçmiş olsun, bahsettiğiniz değişim kayıtları Apple tarafında da vardır mutlaka. Gerekirse oradan doğrulama sağlanır. Cihazınız size teslim edilecektir diye tahmin ediyorum ancak umuyorum ki süre fazla uzamaz. Doğum gününüz kutlu olsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: marslan1999Geçmiş olsun, bahsettiğiniz değişim kayıtları Apple tarafında da vardır mutlaka. Gerekirse oradan doğrulama sağlanır. Cihazınız size teslim edilecektir diye tahmin ediyorum ancak umuyorum ki süre fazla uzamaz. Doğum gününüz kutlu olsun.
İyi Dilekleriniz İçin Teşekkür Ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rus’un beyanı yeterli gelirken sizin belgeleriniz ıspat etmemesi çok komik olmuş, öncelikle fezlekenin savcılığa intikal edip soruşturma numarası alıp almadığını takip edin ki bu işlem 10-15 gün sürer, dosya numarasını öğrendikten sonra belgeleriniz ile birlikte savcılığa müracaatınız halinde telefonunuza kavuşacağınız düşüncesindeyim, hiçbir şey bilmiyorsanız cimere yazın 1-2 haftaya alırsınız diye düşünüyorum geçmiş olsun -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5Gasp edildiğini iddia eden Rus turist sizi görüp failin siz olduğunu teyit etti mi?
Bildiğim kadarıyla şunlar olabilir,
a) Karakol soruşturması ve IMEİ numarası incelemesi bitince tüm dosya savcının önüne gider. Savcı bahsettiğiniz belgelerden ötürü kovuşturmaya yer olmadığına kanaat getirebilir ve telefonunuz iade edilir.
b) Savcı suç teşkil edecek bir durumdan şüpheleniyorsa iddianame hazırlar ve dava açar, mahkeme görülür.
c) En iyi ihtimal: savcılık IMEİ numarasının tutmadığını görürse size telefonu iade etmek zorunda, olay orada kapanır. Ne dava ne suç isnadı kalır geriye.
Enteresan bir durum gelmiş başınıza, geçmiş olsun hocam.
Arkadaş demiski;
Son Değişen Telefonun İMEİ Numarası Bahsi Geçen Rus Vatandaşın İMEİ Numarası İle İlk 14 Hanesi Tutuyor.
Bence birşeyler saklıyor gibime geldi başka şeyler yasamista olayı başka anlatıyor gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Geçmiş olsun. Savcı elindeki verilerle bir soruşturma açmış, muhatapı olmak sıkıcı bir durum olsa da kamu güveni sağlamak için soruşturma yapacak mecbur. Dediğiniz gibi elinizde belgeler var, ne kadar sürer bilmiyorum ama sonuçta masumsanız olay çözülür telefonunuz da geri verilir. Dediğim gibi sıkıcı bir şey ama yapacak da bişey yok savcı da görevini yapıyor.
-
Olay yaşandığında telefon elinizde miydi telefonu değişimden aldım dediniz ne zaman aldınız
Şöyle bir olay olmuş olabilir rustan çalınan telefon apple storeda değiştirmişlerdir size de o değişim cihazı denk gelmiştir
Eğer dediğim gibi bir durum varsa yani olay sizin değişim telefonunu almadan önce gerçekleştiyse apple arayıp durumu bildirin
-
Olay/Evrak Yıl-No Dediğiniz Dosya Numarasıysa İfade Tutanağımda Var Hocam. Ayrıca Cimere Kayıt Açtım Bütün Resmi Evraklarımı Ekleyerek. Ben Cimer Kanalından Bir Şey Çözüldüğüne Şahit Olmadım. Bizzat Savcının İsmine Kadar Aldım, 1-2 Haftaya Gideceğim Adliye Binasına.
ifade haricinde savcıya gidersen, seni muhataba almaz haberin olsun.
-
Mevzu Aynen Anlattığım Gibi, Son Değişim Cihazı Bu Durumu Yaratan, Tüm Evraklarım Eksiksiz Ve Tam. Ya Rusun Verdiği İMEİ 1-2 Hane İle Yanlış Girildi Yada İMEİ Kopyalandı Bana Denk Geldi. İMEİ 15 Hane Normalde Rus 14 Hane Vermiş Aynen Tutuyor, Ama Son 15. Haneyi Değiştirerek 0-9’a Kadar Sorgulattım. Çıkan Telefonların Hepsi iPhone X Ve Hepsi Kayıt Dışı, Sadece Benim Cihaz Arada Aktif.
Evet İşin Bu Yanından Bakarsak Haklısınız Hocam.
O Kadar Detaylı Sorgulamadım Hocam Zaten Tüm Evraklarımın Tam Resmi Ve Eksiksiz Olmasına Rağmen Aldılar Telefonu Tutanak Tutarak. Bekleyip Göreceğiz Bakalım.
Yani Bana Polis Memurunun Dediği Cihazı Gönderince Dosya Numaranla Git Takip Et İtiraz Et Dedi, Zaten Polis Evrakları Görünce İkna Oldu Savcıyı Aradı Ama Savcı İlla Telefonu İnceleyelim Demiş.
Bana da öyle geldi evrakları yüklese keşke..
Bazı Arkadaşlar Konuyu Saptırıyor, Bana Telefonda Ne İle İlgili Olduğunu Söylediler İfadenin, Bunu Bilerek Neden Elimde Telefon İle Gideyim İfade Vermeye! Olay Aynen Anlattığım Gibidir, Zaten Gelişmeleri Sürekli Aktaracağım Buraya.
konu takip
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Doğru yol değil öncelikle aldığınız numara karakolun ceraim numarası, bir işiniz kalmadı, savcı adı almışsın ama o nöbetçi sancıdır, sen dosyanın savcısını bulmalısın -
Muz cumhuriyetinde bile artık yeter denilecek saçmalıklar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X