Şimdi Ara

elektrik sayacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
16.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şekilde sadece A makinası çalıştığında elektrik sayacı geçen watt miktarını yazacak.
    Peki sadece B makinası çalıştığında sayacın durumu ne olur. Çekilen watt miktarını yazar mı ya da faz sayaçtan geçmediği için elektrik kullanılmıyormuş gibi mi davranır.

Bir de elektrik sayaçları bağlanırken nötr ve toprak hattıda saatten geçer mi.Yoksa sadece faz mı saatten geçer
     elektrik sayacı

• mekanik sayaçalarda b nin durumu için gücü ölçemez ve kaydedemez dijitaller hakkında yorum yapamayacağım birde mekanik sayaçlarda nötr sayaca girip çıkar ve sadece geilim bobinin çalışması için gereken nötrü saglar akım devresi yoktur.
  • sayaçlar giriş fazı ile çıkış fazı arasında akımı, giriş fazı ile nötr arasında ise gerilimi ölçerler. içindeki düzenek yardımıyla bu iki değeri ekrana aktif güç olarak yansıtırlar. devrendeki sayaç bağlantısı sadece A yüküne gelen faz nötr gerilimini ölçer. ama gerilim sabit olduğu olduğu için A yada B yükü üzerinde olması fark etmez. A yükünün faz hattı sayacın çıkışına bağlı olduğundan onun çektiği akımı ölçer. B yüküne gelen faz ise sayacı bypass ettiği için onun çektiği akım ölçülemez. dolayısıyla sayacın ekranından sadece A yükünün enerjisi okunur.
  • Sorum şemada görülen tip elektronik sayaçlar için geçerlidir.
    dergul, demek istediğin B yükünün sayaca hiç bir etkisi olmayacağı mıdır?.Yani B yükü ne olursa olsun bu sayacı etkilemez.Sayacı artırmaz.Öyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansoy -- 9 Ocak 2010; 22:18:40 >
  • sayacın akım bobininden akım geçmeyeceği için ölçümde yapmayacaktır
  • veeee ölçüm yapmayacağı içinde büyük olasılık kaçak elektrik kullanmış sayılırsınız ki öyle oluyor zaten çünkü direkten gelen kablodan çalışıyor olacak cihazlarınız.Toprak hattı elektrik sayaçları üzerinden geçmez.Elektrik sayaçlarından sadece faz ve nötr hatları giriş çıkış yaparlar,toprak hattı evdeki prizlere vs.direk olarak bağlanır...
  • Yok hocam...tüm bu olaylardan önce zaten bir sayaçtan ve sigorta tablosundan geçiyor elektrik hattı.YAni direkten gelen kabloya direkt saat bağlamıyoruz. Bizim ki aslında basit bir düşünce.Diğer saatten şemadaki saatin okuduğu değeri çıkarınca B yükünün harcadığı değeri bulcaz..Tesisatta ancak bu şekilde bağlantıyı olanaklı kılıyor..
    Bu durumun saate bir zararı olur mu?Şemadaki saat B yükünden hiç etkilenmez dimi... (Şemadaki saatin yazdığını (A yükünü) ben ödeyeceğim de.Farkıda (B yükünü)diğer arkadaş ödeyecek)
    Bir de elektrik saatinde T1 T2 T3 ün belirli zaman aralıklarında okunan değerler olduğunu biliyorum.Birde T değeri var saatte o ne dir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akıllı Elektrik Sayacı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • burada sayacın tipi önemli değil, temel prensbiyle ilgilidir. eğer elektronik sayacın nötrden geçen akımıda ölçme yeteneği yoksa bu şekilde ölçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaansoy

Yok hocam...tüm bu olaylardan önce zaten bir sayaçtan ve sigorta tablosundan geçiyor elektrik hattı.YAni direkten gelen kabloya direkt saat bağlamıyoruz. Bizim ki aslında basit bir düşünce.Diğer saatten şemadaki saatin okuduğu değeri çıkarınca B yükünün harcadığı değeri bulcaz..Tesisatta ancak bu şekilde bağlantıyı olanaklı kılıyor..
    Bu durumun saate bir zararı olur mu?Şemadaki saat B yükünden hiç etkilenmez dimi... (Şemadaki saatin yazdığını (A yükünü) ben ödeyeceğim de.Farkıda (B yükünü)diğer arkadaş ödeyecek)
    Bir de elektrik saatinde T1 T2 T3 ün belirli zaman aralıklarında okunan değerler olduğunu biliyorum.Birde T değeri var saatte o ne dir?

siz bi nevi süzme sayaç şeklinde kullanacaksınız yani anladığım kadarıyla???

• arkadaşlar,mekanik elektrik sayaçları en az kaç volt,amper de,yani sayaç en az kaç mA de dönmeye başlar.bu ölçüler sayacın üzerinde yazarmı.tşk.
  • evimizde esemin mekanik sayacı takılı ve 220V-30 A kadar çalışma aralığı var.En az kaç mA de dönmeye başlar bunu bilmiyorum sanıyorum sayaçlardada yazmıyor ama en ufak bir elektrik hareketide olsa dahi sayaç bi şekilde bunu kaydeder.Mesela 10Alik bir güç çektiğinizde saatt vızır vızır çalışır,10 mAlik bir güç çekersenizde çok ağır dönecektir...
  • süzme sayaç?
  • Tam olarak bende hatırlamıyorum ama sizin kullandığınız şekildeki gibi bağlantı olursa süzme sayaç deniyordu yani herkes kendi kullandığı kadarını ödüyor,böyle bir sistem yerine direkten gelen kabloyu sigortalar yardımıyla ikiye ayırsanız ve bu sigortalardan çıkan kabloları iki saate de ayrı ayrı gönderseniz daha ii olmazmıydı en azından başınız ağrımazdı diye düşünüyorum
  • Tesisat bunu gerektiriyordu.Öbür türlü çok fazla kablolama yapmak gerekecekti.Üstelik burada verdiğiniz ve diğer arkadaşların verdiği bilgiye göre pek baş ağrıtacak bir durum yok sanırım.Hem sayaçlar hakkında bilgide edindik.
  • ay-erdi arkadaşım.çok ağır döneceği muhakkak,fakat kaç mA de dönmeye başlıyor.mesela su sayaçlarında musluktan damlayan suyu ölçmüyor.çok ağır olduğu için sayaç dönmüyor.elektrik sayaçlarıda böylemi acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir26 -- 10 Ocak 2010; 18:20:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir26

ay-erdi arkadaşım.çok ağır döneceği muhakkak,fakat kaç mA de dönmeye başlıyor.mesela su sayaçlarında musluktan damlayan suyu ölçmüyor.çok ağır olduğu için sayaç dönmüyor.elektrik sayaçlarıda böylemi acaba.

elektrik sayaçlarıda büyük ihtimal öyledir,çünkü üzerinden çok düşük bir akım geçtiyor olacak ve sayacı döndürmeyecektir diye düşünüyorum
  • işyerimden bodrumuma elektrl cektim yalnız 3 fazın birini aldım bide ortadaki ucu aldım meger toprak hattı imis kucuk akım ceken makineleri calıstırıyor yalnız kaynak makinesi gibi cok akım cekenleri calıstırmıyor notr yetersiz oldugunu soylediler yere bir kazık çak işini görür dediler yalnız tehlike arz edeceginden yapmadın son olarak evin tesisatında bulunan sayactan cıkan notr e bagladım sorunsuz calısıyor simdi sorum su kullandıgım elektrıgı dukkanamı yazıyor yoksa evemi yada 2 sinedemi dukkandaki sayaç 380 mekanik evdeki 220 digital evin fazına falan dokunmadım dukkandan faz aldım evin sayacından gelen nort u aldım ve kullandım
  • bu arada kullandıgım kacak olurmu soyle düşündüm simdi evim var ve bahceye kamelya yaptım evimden elektrık alıp lamba tel falan calıştırdım bu kacak olurmu olursa kamelyayada yapıkullanma elektrık projesi vs remi yaptırmam gerekiyor sayac baglatmak için elbette gerekmiyor cunku sayaç benim ve fatura kesiliyor kullandıgım elektrıge burdada aynı dukkanda beim evde ıkısınede fatura kesiliyor tek sıkıntı evin sayacı dıgıtal oldugundan agır akım ceken makınelerı cok yazıyor ama dukkan 380 mekanık oldugundan az yazıyor oyuzden dukkandan almak daha mantıklı geldi bu sadece benim mantıgın dogrusunu bilen var ise aydınlatsın lutfen
  • eğer bağlantı, sayaçtan sonra yapılmışsa, sorun yok. kaçak elektrik, bağlantının sayaçtan önce alınması veya sayaç üzerinde oynamalarla gerçekleşir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.